בית פורומים עצור כאן חושבים

מחאת צדק חברתי / דעתכם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/9/2011 08:33 לינק ישיר 

כמעט ואין נושא פוליטי יותר משיטת חלוקת הרכוש והמיסוי. חשבתי שנמנעים כאן מפוליטיקה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 09:12 לינק ישיר 

יש פוליטיקה ויש אידיאולוגיה של פוליטיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 09:34 לינק ישיר 

אגב דפני ליף היא ההוכחה לאי שויון, שהלא רק מי שגדל במשפחה הנכונה (בת של פרופסור) וגר במקומות הנכונים (רחביה כפר שמריהו תל אביב) ועובד במקומות הנכונים(ערוץ 2). יכול להוביל במדינה  הזאת משהו רציני. וזה מבלי לדון לגופה של המחאה שכאמור יש בה צדק רב. רק האבסורד הוא שמנהיגי המחאה , הם ההוכחה לכך שהמחאה צודקת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 10:53 לינק ישיר 

חכם לעצמו
ישראל אינה חוסר שוויון בחלוקת העוגה, אלא בעיקר חוסר שוויון ביכולות להרוויח כסף. וכל מי שמכיר בעל עסק קטן במדינה הזאת יודע, שאו שאתה טייקון, או שאתה שכיר של הטייקון, או שאתה מת.

אתה גם חכם מעצמך? מי סיפר לך את הבדודות הללו?  במחילה מה אתה עושה בחיים לפרנסתך?
אלו שטויות -יש בארץ רבבות רבבות מפרנסים ומתפרנסים, שאין להם כל קשר עם הטיקונים, והם מצליחים ועושים כסף והרבה.
חייבים להתחכך עם הטיקונים לפעמים. כמו שנהג מונית או מתקין מזגנים מתחכך עם אנשים שונים.
היטקונים זו בעיה אחרת- של מתן הממשל המאפשר להם לעשות עסקים בכסף שאין להם, זו היא רעה חולה שלא החלה בתקופת הממשל הזו,
אבל בין זה ובין מה שכתבת המרחק גדול מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 12:34 לינק ישיר 

"כמעט ואין נושא פוליטי יותר משיטת חלוקת הרכוש והמיסוי. חשבתי שנמנעים כאן מפוליטיקה "

לת"ט

יש טריק לעקוף את זה.
אם תפתח לך ניק חדש תחת השם  דפני ליף או שרה פיילין או אובמה אז הכל כושר ויושר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 13:00 לינק ישיר 

איני יודע עד כמה זה לענין- משום מה נזכרתי בסיפור הזה.

בתפילת ר"ה  התפלל הרבי - מכלכל חיים בחסד-בניגון חדש ונפלאה , החסידים עלו במדרגות קדושה גבוהות על ידי הניגון החדש.
והנה  לחרדתם גילו כי אחד החסידים, מסתובב ברחוב ומגן את המנגינה ומקבץ נדבות גדולות מאנשים, שמתפלאים מהמנגינה.
תפסו אותו בכח רב והביאו אותו לרבי, וסיפרו לו את המעשה המחריד של חילול הקודש שהחסיד עשה.
שאל אותו הרבי- למה עשית זאת. למה אתה הופך מנגינה קדושה לחול, למה?
ענה החסיד בבכי רבי, סליחה רבי- אבל יש לי בבית אשה חולה ו8 ילדים קטנים, להאכיל אותם אני צריך.
לקח הרבי נייר וכתב עליו- הנני מתיר לחסיד שלי, שישתמש במכלכל חיים שלי. לכלכל חיים שלו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 15:11 לינק ישיר 

הסיפור מסופר על הנודע ביהודה זצוק"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 15:20 לינק ישיר 

לא נראה לי- זה לא מתאים לו ולא מתאים לאנשי פראג. אבל אם אתה מתעקש שיהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 15:22 לינק ישיר 

הסיפור הנ"ל יותר משהוא מוכיח את גדלות רוחו של האדמו"ר הוא מוכיח את צרות מוחם של החסידים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 15:32 לינק ישיר 

מה שרציתי למסור בסיפור כדבריך צנע- אנשים חוששים יותר לכל מיני קדושות- יותר מאשר לחייו של אדם.

באחד השטיבלים בב"ב,- העיר אחד לחברו- מדוע אתה לא קם -בויברך דוד?
השיב השני- זה מה שמפריע לך? זה מה שמפריע לך? וזה שאני יושב כבר 3 שנים בלי פרנסה ובקושי מתקיים! לא מפריע לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 10:01 לינק ישיר 

כמה מילים בענין,
1. אני לא חושב שטוב להמשיך לדשדש את הדיון הזה רק או בעיקר סביב השבלנות העבשות של קומוניזם-סוציאליזם מול קפיטליזם, באשר בסופו של יום החסרונות של כל השיטות ידועות
2. גרוע מכך לקשר את הנושא הזה לפוליטיקה הממסדית הקיימת (כאילו שקדימה או העבודה טובים מנתניהו בהקשר הזה).
3. לעצם הענין בעיני יש במחאה הזו (כמו במהפכה הצרפתית הקומוניסטית ועוד.) פן משיחי , במובן של רצון נחוש למשהו אחר שלא באמת קיים במציאות של היום, ובכך גדולתו אך גם חולשתו , כי יש חשש גדול וממשי שאם המהפכה הזו תצליח כמות שהיא , מי ומה שיעלה במקום המצב הנוכחי יהיה גרוע עשרות מונים, כפי שאכן קרה במהפכה הקומוניסטית ואחרות שהמנוע שלהם היה צמיחה על גבו של זעם ההמון (שלוותה בדר"כ באלימות), ולא שאיפה מושכלת לתיקון יסודי של הדברים, כזו שכוללת תיקון גם מההמון עצמו. מה שגורם לי להיות מסויג מכל הענין הזה מחד, אך מאידך לפקוח עין סביב הרצון שנחשף במחאה הזו, שאני חושב שאינו מבוסס רק על פינוק כפי שהיו שרצו להגיד (אבל בהחלט גם לפחות אצל חלק מנושאי המחאה) וגם לא רק על שנאת נתניהו וניסיון להחליש את ישראל לקראת העימות עם הפלסטינאים המתעתד לימים הקרובים (דבר שגם הוא בהחלט נכון ביחס לחלק מנושאי המחאה הזו) אלא גם על שאיפה למציאות שלימה נכונה וצודקת יותר. 
                  ובהקשר הזה אני חושב שיש למקורות התורה (שבואו לא נשכח שבה מתועדת אחת המהפכות הקדמוניות והמפורסמות ביותר אם לא ה , דהיינו יציאת מצרים, ולאחריה סדרה של כללים ומצוות כדי להימנע מראש ממצב של התעמרות החזק בחלש על בסיס כלכלי ובכלל) לא מעט מה להציע, ואין לי ספק שהרגע בו תהיה בשלות להאזין לדברים הולך ומתקרב. גם אם בשלב הזה עדין יש התנגדות כלפיו מכל מיני סיבות. (נכונות יותר או פחות)
                        אשמח לתגובות ענייניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 11:29 לינק ישיר 

אנו קרובים כנראה לפירסומן של מסקנות ועדת טרכטנברג. [כמות האנשים שיודעים על המסקנות עצומה, או שהם טוענים שהם יודעים, או שהם טוענים שהם יודעים מי יודע... - נושא למחקר בפני עצמו].

ברדיו צוטט אחד ממנהיגי המחאה, יושב ראש כלשהו של איגוד הסטודנטים או משהו כזה. לשונו הזהב: "אם ההמלצה של טרכטנברג היא לקחת מכיס אחד ולהעביר לכיס אחר, אז נחדש את המחאה".

ואני שואל: "כאילו דה???*"

* תרגום: לא על זה היתה כל המחאה???

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/9/2011 11:42 לינק ישיר 

מסקנות ועדת טרכטנברג או כל ועדה אחרת לא ישנו מאומה. ולא הכיס או הכיסים של מי יתרוקנו או יתמלאו.
מה שישביע אותם  שביבי יתפטר! הוא והממשלה כולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 11:48 לינק ישיר 

ירוחם,
יש אפשרות שניה שהם (או לכל הפחות חלקם) חולמים על שינוי יסודי יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 12:14 לינק ישיר 

איש
יש אפשרות. לכל דבר יש אפשרות, אין לי רק מה שאני יודע, בין היתר- יושבי האוהלים רואינו על ידי עיתונאי

ממקור ראשון, ונשאלו בפרוש , מה אתם מעדיפים, שינוי חברתי או את ראשו של ביבי? התשובה היתה פה אחד, שביבי יעוף.
מקום עבודתם של חלק מראשי מהמארגנים- קרן ישראל החדשה-, או אנרכיסטים ידועים ומוכרים, הדברים פורסמו ברשת.
רוב הפגינים באמת לא יודעים או ידעו את המטרה., אבל אתה יודע מי מימן את ההפגנות הללו,? זה עלה מיליונים רבים.
אבל הכל אפשרי- כדברי  חכמנו- הכל בספק -או שכן או שלא הכל אולי וגם זה בספק גדול

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מחאת צדק חברתי / דעתכם
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.