|
|
| נשלח ב-19/6/2012 10:32 |
|
| |
מדהים.......
לי גילו משמים כבר לפני 5 שנים
שיבוא יום ויקום איזה ניק בפורום של המייחל
ויגיד כל מיני דברים על זהות המשיח
משהו שקשור עם עדות. לא אמרו בדיוק מה
בכל זאת רק רמזו......
ושאדע שזה סתם המצאה ודמיון מזרחי פורה..........
המעניין בכל זה שהחלום היה בדיוק לפני 5 שנים
בערב רח תמוז.
מ ד ה י ם..........
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 14:23 |
|
| |
תגובה לkoob.
קוב היקר,
אני מסכים איתך - מקורך - ב-100% מידיעות [אחרונות] שלי, אך מסתייג לעניין התימניה והלח'וך [מבקש לקרוא לחוך עם חית דגושה ].
נ.ב: לידיעתך, המשיח מתגלה השנה, כך שאם לא תגלה את המקור אזי המשיח מתגלה קודם, אז ממה נפשך?
תופאי בין 14:00-16:00.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 14:31 |
|
| |
המשך תגובה ל-koob.
תופאי מסתייג מאד לגבי זהות המשיח שהצעת.
כידוע, אמר שלמה המלך (קהלת פרק א) ש"אין חדש תחת השמש", ובמקום אחר (תהלים עב יז) נאמר על המשיח כי: יהי שמו לעולם, לפני שמש יִנּוֹן (כתיב: ינין) שמו". לכן, סבורני כי יש לפרש "תחת" = במקום, כלומר אין חדש במקומה של השמש, שהיינו השמש משמעה הנשמה שמקבלת את אור הא"ס ברוך הוא [=המשיח], ולכן זו תמיד אותה נשמה.
קפיש? / נייט קפיש?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 15:26 |
|
| |
איסתלבוטי קא מסתלבטת?!
ככה לחמוד לצון בין 14:00 ל 16:00 ??? לא יפה.
נראה לי שארגנתם פה איזה קנוניה חבל"ז! להביא לי אותה ישר מתחת לחגורה עם כל מיני חלומות עדות תימנים ומה לא..אחלה מעורב ירושלמי אירגנתם לי פה.
אותי לא מעניין העדה של המשיח, ובכלל אני לא בנאדם של עדות אלא מה טיבו ואיכותו של האדם העומד מולי. (כל זמן שהוא לא ספרדי אשכנזי או תימני כמובן.. ) ההתנגדות שלי לרב ברל' נובעת מאישיותו ובעיקר שיטתו ומשנתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 15:45 |
|
| |
המייחל - הבנתי את הסרקזםו !
עם זאת, ואולי בכל זאת, נראה לי שאינכם מבינים את הסוגיה, שהרי המשיח הוא כולל את כל האור א"ס שממנו נכללים ישראל שהם ההתפצלות לכל העדות/זרמים שכולם ביחד עם השלמות, לכן השאלה/חשיבה בכיוון מה העדה של המשיח היא היתקעות בחשיבה ילדותית. צאו מזה! המשיח לא כלול מזרם כזה או אחר ולא יקבע שיש לילך ע"פ שיטת הספרדים/אשכנזים/תימנים/חסידים וכו' וכו' אלא אדרבה - יראה לכולם כמה שיש לנו מוח של יתוש ואנו חושבים בצורה אגוצנטרית [שאנחנו יודעים הכל, תמיד צודקים, שהתרבות/זרם/מוצא/עדה שלנו הם הם היהדות/אידישקייט [אחח התגעגתי למילה הזו - הייתי חייב] האמיתית; כשיתגלה יראה לכולם כמה שהם טעו - כי כל ישראל ערבים זה לזה דהיינו גם מלשון ערבות [כמו אחריות] וגם ערבות [כמו נעימות], ויראה איך כל עדה היא חלק משלמות שם יKוK בעולם.
מה שמסכים עם דבריי שירים את ידו!
תופאי מבקשת הארכת זמן - אחרי 16:00.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 15:56 |
|
| |
איזה יד להרים ימין או שמאל?
ספיקא דאורייתא לחומרא אז קבל שתים 
על דבריך אפשר לומר רק מילה אחת - פשיטא.
תוקן על ידי המיייחל ב- 19/06/2012 15:57:19
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 19:20 |
|
| |
שמעתי בשם הרה"ק מפשעווארסק זי"ע שאמר שמשיח יהיה בחינת מן.
כשם שאצל ה מן כל אחד הרגיש טעם שרצה כך אצל מב"ד כל עדה ויהודי ירגיש וישמע מה שרגיל לו.
אז לא שייך לאיזו ומאיזו עדה...
_ותיק קבל 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 20:37 |
|
| |
אולי האדמו"ר התכוון לאסתר..
"ותהי אסתר נושאת חן בעיני כל רואיה" מלמד שכל אחד נדמתה לו מאומתו" אולי לזה התכוון הצדיק. אבל כנראה שמטעמי צניעות נבחר המן. או סתם כי הוא טעים יותר.. 
חודש טוב ומבורך לכולם!
תוקן על ידי המיייחל ב- 19/06/2012 20:41:23
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 23:57 |
|
| |
אמת מידה לזהות המשיח אין באמת טעם לנסות ולנחש מאיזו עדה יהיה המשיח (בן-דוד) או מאיזו עדה תהיה אשתו... אבל יש ע"פ המקורות תנאי (קריטריון) יסוד (אך כמובן לא תנאי יחיד) בקביעת זהותו:
שהוא חייב להיות צאצא ישיר בשלשלת הדורות – לדוד המלך (ביולוגי, ולא רק 'ניצוץ' נשמתו), ומשני הצדדים! גם מצד אמו וגם מצד אביו. אביא כאן תימוכין לדברי – ישנם לא מעט, אך בחרתי קטע מהספר "על פתחה של רומי" (עמ' 87-88) כולל הדגשות – שמסכם תמציתית את העניין:

|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 08:57 |
|
| |
כולי האי כדי להוכיח שמשיח הוא מזרע דוד המע"ה??
וואו. אם לא הייתי מכיר את סגנונך הייתי בטוח שאתה צוחק. 
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 17:44 |
|
| |
חלק גדול מאוד של עמישראל הם נכדי דוד המלך
כל נכדי, השל"ה הקדוש הם נכדי רש"י ורש"י לר"י הסנדלר ולמעב"ק עד דוד מלך ישראל.
(ולא רק הם )
אז יש לנו סלקציה די גדולה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 23:01 |
|
| |
חלק גדול מאד? לא הייתי אומר, אך בכל מקרה ישנם בעמ"י לא מעט אנשים שהינם מצאצאי דוד המע"ה וגם יודעים זאת (חלק אינם יודעים או לא מודעים לכך) אך במקרה של המשיח - נוצר (ע"פי המקורות) מפגש די נדיר של 2 שושלות: גם דרך האב וגם דרך האם - שנפגשים בבן. יש לי היסוד להאמין שצאצאים בני מפגש כזה אינם נפוצים מאד (בלשון המעטה), ואם יש מישהו שיודע שהוא כזה - מתבקש לסור בדחיפות לאליהו הנביא ולהגיש מועמדות לתפקיד  , כי הזמן קצר והמלאכה מרובה...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2012 10:56 |
|
| |
פיצוחים ואגוזים לכבוד השבת:
שמעתי אתמול מנכדו של הרב בעדני שליט"א ששמע מסבו שאחד מתלמדיו נכנס לאחרונה
אצל ר' חיים קנייבסקי שליט"א להיוועץ איתו בקשר לקניית דירה לבנו העומד להתחתן,
ור' חיים אמר לו "אל תקנה עכשיו דירה, בקרוב מאד כל הדירות של הערבים יהיו ליהודים"!
(מסתדר היטב עם הפרקי דרבי אליעזר ל': רבי ישמעאל אומר, חמשה עשר דברים עתידין
בני ישמעאל לעשות בארץ באחרית הימים. ואלו הן:ויבנו את ההרים החרבות וכו', והיה מי
שפירש שהכוונה היא על הדירות בארץ ישראל שמאוכלסות ע"י ערבים.
למען האמת שמתי כבר עין על וילה במזרח ירושלים...
שמעתי בשם רבי מסעוד או רבי מחלוף מטבריה שאמר לכמה מהמסתופפים אצלו והם עושים
מילואים, שיכינו את עצמם כי בקורב הולכים לחלק צווי 8!
שיהיה לכולנו שבת שלום, א גוט שאבעס....!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2012 14:21 |
|
| |
חזקקק !!!! אהבתי כל מילה!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2012 09:45 |
|
| |
מרגש? מחזק? לא בעיניי

הגר"מ וולפסון: "מלחמת עולם עומדת בפתח" המשפיע הגאון רבי משה וולפסון, מזקני רבני ארה"ב, מתריע: "חז"ל אומרים שפרס תשמיד את העולם - עומדת לפרוץ מלחמת עולם" • "אנו מאמינים שיהיה נס - ה' עושה ניסים ליהודים בישראל"הגאון רבי משה וולפסון, ראש קהילת 'אמונת ישראל' בפלטבוש, ומזקני הרבנים בארה"ב, קורא לציבור להתעורר וצופה תקופה לא קלה.
הגר"מ וולפסון, הנחשב לחלוץ המשפיעים בציבור הכלל חסידי, קיים כנס חירום לאנשי קהילתו, במהלכו קרא להתחזק בתורה ותפילה, כדי לשרוד את התקופה הקשה.
"חז"ל אומרים שפרס תשמיד את העולם", אמר, "היהודים יהיו במצב קשה. מדוע אנו שקטים? איפה ההתעוררות? איננו יודעים שצריך לבקוע שערי שמים לבקש רחמים מרבונו של עולם?
"במהלך השבועות הקרובים אנו עומדים לפני מלחמה כוללת באיראן, ישראל, אירופה וארה"ב, ועל כלל ישראל להתכונן לה.
"המנהיג באיראן אמר שהוא רוצה להרוג כל יהודי, בדיוק כמו המן. אם הוא יצליח להשיג נשק גרעיני, והמומחים אומרים שיהיה לו בקיץ, זו תהיה סכנה גדולה לכלל ישראל. חלק ניכר מהיהודים גרים בארץ ישראל, והממשלה שם אומרת שהם יתקפו קודם.
"אם זה יקרה תפרוץ מלחמת עולם. הגאון רבי יוסף רוזנבלום, ראש ישיבת שערי יושר, אמר לי שאנו נמצאים בעת צרה גדולה, ובזמן של דין הקב"ה מדקדק יותר על כל פרט אפילו קטן, וצריך להתחזק יותר.
"לא צריך להכנס לפאניקה", אמר, "אנו מאמינים שה' יעשה לנו ניסים. אולי הגיע זמן הגאולה, וצריך להתכונן לגאולה. מאז השואה ה' עשה ניסים גדולים ליהודים, ובפרט בארץ ישראל שמארחת את רוב היהודים בעולם. ועולם התורה זוכה לסיעתא דשמיא מעל הטבע. רואים שה' רוצה לעשות לנו ניסים וישועות וצריך להתכונן לישועות.
"הדרך להתכונן לישועות היא להתחזק בתורה וחסד, ולייחד תפילות מיוחדות לרגל המצב. ובפרט לומר פרק מ"ו בתהילים, כפי שהורה האדמו"ר רבי אהרן מבעלזא זצ"ל לומר בזמן של מלחמות. כל אחד צריך להתפלל היום עליו ועל משפחתו ועל כל כלל ישראל שיזכו לינצל מהמלחמה שבפתח, שהיא חבלו של משיח".
כל זמן שאחיי החרדים לא יוצאים ממסגרת ה'לימוד' וממשיכים לדבר בלומדעס אין עליהם ואני איתם ראש בראש. אבל כשהם חוצים את הקווים ומתחילים לקשקש בענייני השעה ולתת דרור להבנתם את המציאות.. שלא לדבר על ענייני נבואות ואחרית-הימים..אוי ואבוי.. פה מתחילות האוזניים לסבול מצלילי זיוף מוזיקליים קשים והעיניים מתקשות להאמין לאיזה עליבות עמ-ארצית מסוגלים אותם למדנים מהוללים לרדת בנוגעם בתחום לא להם.
קריאה ל'התעוררות' ל'תהלים' ל'התחזקות בעוד מצוות ומידות טובות' תמיד מבורכת ומתקבלת ברצון אבל דיבורים על 'החרבה איראנית את העולם ומלחמת עולם שבפתח' ועוד צרור שטויות שאוזן מבינה לא תסבלם.. דחילק יש גבול לכמה נמוך אפשר לרדת. מה אגיד לכם אחיי.. אם היה לכם מושג איך שיכולתי לכתוב פה הערות מפה ועד הודעה חדשה על כל משפט מהכתבה הזאת להראות כמה הדיבורים האלה רחוקים מהאמת חבל"ז. אני מתבייש בשביל האנשים האלה. ואלה עוד נחשבים לטופ שבהם..פששש.. הדג מס** מהראש.
*אני מבקש לא לדון אותי כי עדיין לא שמעתם את התגובה שבפי, אם הייתם שומעים אותה כיצד היא מנערת והופכת כל משפט שמופיע בכתבה הזאת הייתם מבינים איך השתלטה הרדידות והשטחיות על כל חלקה טובה. בעווה"ר. החרדים נשארו אותם חרדים כנראה, לא השתנו מאז ערב מלחה"ע ה-2 , נשארו מנותקים מהבנת המציאות המשתנה מדי כמה זמן.
תוקן על ידי המיייחל ב- 08/08/2012 09:49:33
 |
|
|
|
|
|