בית פורומים עצור כאן חושבים

השקפת התורה על עניין גיוס תלמידי ישיבה לצבא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/9/2011 11:17 לינק ישיר 
השקפת התורה על עניין גיוס תלמידי ישיבה לצבא

כידוע התקשו רבים להבין את דברי התורה שמשחררת את כל אלו שבנו בתים ונטעו כרמים מחובת המלחמה ומהו הטעם של פן ימות במלחמה ואיש אחר יחנכנו מהי החשיבות הלכאורה מוגזמת שיש בחניכת הבית שבשבילו נפטור את בעליו מחובתו הבסיסית לסכן את חייו ולהשתתף עם שאר ישראל במלחמה איך יכולה הרגשה קלה כל כך של קללה שאיש אחר יחנכנו לפטור לגמרי מחובה של מסירות נפש להגן על ישראל מיד צר

נראה על פי דברי הגמרא שאביא בהמשך שהתורה מדברת על דרך ארץ על צורת האדם ועל הדרך בה הוא בונה את עצמו ועל פי זה אפשר להבין שדברי הכוהן למנוע את הבונה בית לצאת לצבא הוא בשביל שקודם היציאה האדם צריך להיות בנוי בעצמו כיון שבכך ההשתתפות שלו במלחמה ובהרג לא הופכת אותו לחייל מקצועי בדומה לשכיר חרב אלא לאדם שמגן על הקרקע שלו על הארץ שהוא בנה לעצמו קודם

ואפילו במלחמה שיש בה תקיפה ההגנה גם אם היא מלחמת מניעה בה ישראל הם היוזמים שלה בשביל ליצור הרתעה בכל זאת כיון שלאדם יש אחיזה בקרקע בו הוא חי אין במלחמה הזאת אכזריות כיון שהיא נובעת מתוך דאגה אמיתית ומתוך חשש על הבית ועל האישה

תנו רבנן אשר בנה אשר נטע אשר ארש לימדה תורה דרך ארץ שיבנה אדם בית ויטע כרם ואח"כ ישא אשה ואף שלמה אמר בחכמתו (משלי כד) הכן בחוץ מלאכתך ועתדה בשדה לך אחר ובנית ביתך הכן בחוץ מלאכתך זה בית ועתדה בשדה לך זה כרם אחר ובנית ביתך זו אשה

הגמרא אומרת דרך ארץ הוא שהאדם בונה בית ורק אחר כך נושא אשה מלבד שיש בדבר דרך ארץ שידאג קודם למצב החומרי של האישה קודם שהוא מכניס אותה לביתו יש בעניין גם רובד עמוק יותר בנפש והוא שדרכו של האיש לחזר אחר אבידתו הוא זה שצריך לצאת ולהתמודד עם העולם בשביל למצוא אשה ולכן קודם לכך הוא צריך לבסס את עצמו ולבנות לו בית ומתוך הוא מבוסס בשלב הבא הוא כבר ראוי גם להתמודד

כל זה הוא במצב הבסיס של האדם רק שמאז האדם התעדן והחכים כך שההתמודדות שלו פסקה מלהיות בעיקרה התמודדות בעולם החומרי המעשי לחוד ועיקר החיים שלו הפכו להיות בתחום הרוח ועל פי זה הגמרא מתאימה את השלבים האלו עצמם לצורת הבניה העצמית של ימינו אנו שהוא בצורת העסק בדברי התורה

ד"א הכן בחוץ מלאכתך זה מקרא ועתדה בשדה לך זה משנה אחר ובנית ביתך זה גמ' ד"א הכן בחוץ מלאכתך זה מקרא ומשנה ועתדה בשדה לך זה גמרא אחר ובנית ביתך אלו מעשים טובים ר' אליעזר בנו של ר"י הגלילי אומר הכן בחוץ מלאכתך זה מקרא ומשנה וגמרא ועתדה בשדה לך אלו מעשים טובים אחר ובנית ביתך דרוש וקבל שכר

במקרא האדם למד את העיקרים של התורה ואת הצורה הבסיסית הנכונה של ההסתכלות על העולם כעולם ששייך לה' ושהשייכות הזאת מחייבת אותנו לבחור בטוב ולמאוס ברע והוא כנגד בניית הבית שבו האדם ממקם את עצמו בעולם בצורה קבועה האמונה שהעולם הוא מסודר והוא האמיתי הופך את האדם בעולם לתושב קבע שפועל מתוך אחריות מחייבת ובכך הוא זוכה לבית

[וזה מעבר לכך שהשקפת עולם מסודרת עושה את האדם בהרגשה שלו למציאות של קבע בעולם שסביבו שבכך הוא עושה גם את עצמו אלא שבכך שהתורה היא מציאות הסדר בעצמו על ידי כן הבית של האדם הוא הרבה יותר בנוי]

בשלב הבא ועתדה בשדה לך שהוא המשנה והוא השלב שבין בניית הבית החומרי לשכלול שלו השלם שנמשל אצל האיש לאישה שהוא כבר הבית של הרוח שהוא מעבר לבסיס החומרי הראשוני שבו האדם בוטח

המקום של המשנה הוא בהשקעה שהיא לקראת העתיד אין למשנה מקום מעבר לזה שהיא ההשתדלות שעל ידו לבסוף האדם יזכה בהבנה העצמית של הגמרה שבה התורה הופכת להיות של עצמו השינון של המשנה הוא הבסיס אבל הוא לא האדם עצמו כיון שהוא עיקרו ידיעה טכנית שנמצאת מחוץ לחיים ורק הגמרא שהוא הסברא מחזיר את ההשקעה של המשנה ומצמיח פירות

ובשלב השלישי יש את המעשים טובים ודרוש וקבל שכר כל אדם על פי הנטייה האישית של עצמו לדרשנים בית המדרש ולימוד התורה הוא המימוש העצמי והתכלית האחרונה שלהם לעומת זאת שאר העם מבטא את העצמי שעליון שלו על ידי המעשים הטובים לחוד בה הוא מבטא את העומק של הגמרא שנחקק בו בשעה שהוא מעיין בסברת טעמי התורה

בקצרה ולסיכום - אפשר לומר ביחס לעניין המעשי בצבא כיום שהשקפת התורה היא שלא ראוי לצעירים מדאי לצאת לצבא ורק למבוגרים שכבר בנו את עצמם להם יש יכולת להילחם ולכן יש גם את שיטת ר' יוסי שהירא והרך הלבב הוא מעבירות בידו כיון שרק מי שהוא נקי יש לו יכולת להילחם ולהרוג בלי שהידיים שלו יוכתמו ואמנם שוודאי עיקר ההלכה היא לא כך בכל זאת ודאי שיש קלקול גדול בגישה החילונית של מקימי המדינה שראו דווקא בצבא את כור ההיתוך הראוי ואמנם שיש בצבא גם אידיאל של ההקרבה להציל את ישראל העם מיד צר וביכולת המסירות וההקרבה הזאת לחנך ובכל זאת ההשקפה היא חילונית בזה שהיא רואה את המדינה כערך העליון בעוד שעל פי התורה דווקא החיים עצמם הם הערך ואפילו שהם החיים של האויב ואמנם שחובה להילחם בו ומצווה גדולה בדבר כיון שכך הוא רצון ה' שהאדם ילחם בשביל להגן על עצמו ובכל זאת לא זאת הדרך לחנך נערים אלא בתורה וביראת ה' ולכן רק לאחר גיל עשרים הוא הופך ליוצא צבא שהוא לאחר מקרא משנה וגמרא לימוד דרישת התורה בניית בית נטיעת כרם ונשיאת אישה בן שמונה עשרה לחופה ורק אחר כך בן עשרים לרדוף

(כיום אפשר לדחות את זה לעוד כמה שנים כיון שהאדם הוא עדין יותר והוא גם מתחתן בזמן מאוחר יותר)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 14:10 לינק ישיר 

השקפה נכונה יפה ומענינת, הרב קנייבסקי הרב אליישיב והרב ואזנר וחבריהם יתיצבו מחר בלשכת הגיוס, ובטחון  המדינה מובטח. כך למדו הריי גם בוולוזין- אבל בפורים.

תמיד אמרו לי- החיים הממשים מתחילים בגיל שבעים- והנה גם התורה אומרת כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 17:22 לינק ישיר 

.

כל מה שכתבת, נכון לגבי מלחמת רשות. אבל לגבי מלחמת מצוה - אפילו חתן מחופתו וכו'. 

צא ולמד מה הגדר של מלחמת מצווה - להציל ישראל מיד אויבו - וחשוב שוב, האם ניתן לעשות כדבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2011 22:59 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
כל מה שכתבת, נכון לגבי מלחמת רשות. אבל לגבי מלחמת מצוה - אפילו חתן מחופתו וכו'. צא ולמד מה הגדר של מלחמת מצווה - להציל ישראל מיד אויבו - וחשוב שוב, האם ניתן לעשות כדבריך.

חד וחלק צדיק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 00:16 לינק ישיר 

מואדיב
אתה צודק שבמלחמת מצווה יוצא גם חתן מחדרו ובכל זאת המצב הזה הוא מצב זמני של סכנה מיוחדת ולא חלק מהתכנון המערכתי של הצבא באופן כללי ולכן כשמדברים על איך לתכנן את הצורה העקרונית איך הצבא אמור להיראות להבנתי זה כולל את צורת ההכנה למלחמות הרגילות ומהסיבה הזאת על אף שרוב המלחמות כיום הם מלחמות מצווה בכל זאת כיון שצורת הצבא הוא גם מהמעצבים העיקריים של פני החברה לכן ראוי לו להיות מכוון על פי התורה
במילים פשוטות אם נרד לקרקע ממש אומר בעדינות שאני לא בטוח שההקצנה הימנית של הצבור הד"ל הוא מכוון לגמרי על פי השקפת התורה אמנם בתורה כתוב לא תחיה כל נשמה מהאומות יושבי הארץ אלא שמפורש שההצדקה לכך היא "פן יחטיאו אותך לי" שהוא דבר שאם הוא קיים אז לדאבוננו הוא להפך..
[ממה שאני מכיר אישית נראה לי שיש שם מידה יתרה של לוחמנות שיש לה יחס ישיר למידת הדתיות - דבר שאני לא לגמרי משוכנע שכך זה אמור להיות כך ואולי להפך - כל זה אני כותב על אף שלא היה אמור להיות לי זכות להביע בו דעה כיון שאישית לא היה לי חלק בה ובכל זאת זה עצמו שבעתיד הלא רחוק סביר להניח שגם הציבור החרדי שאני חלק ממנו ייקח חלק בצבא זה דבר שמקל עלי להתייחס לנושא]
מבחינה מעשית לא כל כך ברור לי למה זה לא מעשי לעשות צבא רק שנה אחרי הנישואים ואם בגלל הנטל הכלכלי של האישה והילדים הנטל קיים גם כיום רק בשם אידאולוגיות קצת אחרות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 09:05 לינק ישיר 
מאי חזית דדמא דידך סומק טפי?

1yakovw כתב:
מואדיב
אתה צודק שבמלחמת מצווה יוצא גם חתן מחדרו ובכל זאת המצב הזה הוא מצב זמני של סכנה מיוחדת ולא חלק מהתכנון המערכתי של הצבא באופן כללי ולכן כשמדברים על איך לתכנן את הצורה העקרונית איך הצבא אמור להיראות להבנתי זה כולל את צורת ההכנה למלחמות הרגילות ומהסיבה הזאת על אף שרוב המלחמות כיום הם מלחמות מצווה בכל זאת כיון שצורת הצבא הוא גם מהמעצבים העיקריים של פני החברה לכן ראוי לו להיות מכוון על פי התורה
...

אתה מוכן להסביר לי את דברי הרמב"ם, או השו"ע, וליישבם עם דבריך אלו שהדגשתי לעיל?

ולאחר שתתפתל, תבריג ותיישב, אנא ענה לי מיהו זה שנטל לעצמו את הסמכות לקבוע שאחרים הם-הם שיחרפו נפשם, בעוד שהוא - ימית עצמו באהלה של תורה (חוץ מבישיבות לעברן יורים טילי קסאם, שאז סוגרים את האוהל לבל ימות בו הממית עצמו)?

איפה לינקי, שיקשר לכל הדיונים שנלעסו לעייפה בנושא זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 09:25 לינק ישיר 

יעקב,
אני מנסה להבין את מה שאתה אומר, ולא ממש מצליח. אני אשאל אותך שאלה פשוטה מאד, לצורך הבהרה: נניח שנותנים בידיך היום את האפשרות להכריע את מסלול החיים הנורמטיבי של צעירי ישראל - עד מתי יהיו במערכת החינוך, מי ומתי יתגייס ולכמה זמן, מתי יתחתנו וכיצד יתפרנסו. רובא דרובא יצייתו לך (תמיד יש חריגים אבל בהם לא נדון). אנא שרטט לי כיצד להבנתך התורה מצפה שנבנה את מערכות חיינו בצורה ריאלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 11:14 לינק ישיר 
השקפת התורה?! אתה רציני?! אפילו לפי החילונים לא צריך להתגייס לצה"ל!!

למה המשל דומה?

לרובוט חזק ביותר שיש לו בעלים חלשים ביותר
נניח לבעלים של הרובוט קוראים ישראל

כל פעם בא איש חזק (נקרא לו ישמעאל) ומאיים על ישראל
שאם הוא לא ישלם לו סכומי כסף נכבדים ויתן לו שטחי אדמה אז הוא יזיק לו למשפחה שלו ולכל הקרובים אליו!!

לישראל יש "חבר" (נקרא לו אמריקאני) שנותן לו כסף ונשק כו' כו' כתמורה על כך שהוא לא ילחם בישמעאל לפי דעתו האישית אלא לפי איך שאותו אמריקאני יאמר לו!

ישראל יודע שיש לו רובוט חזק וכן נשק טוב שאיתם הוא יכול להלחם בישמעאל או לפחות לא לוותר על שטחי אדמה וכד' אבל משום מה ישראל פוחד שאם הוא יעמוד איתן מול ישמעאל אז אמריקאני לא יתן לו כסף נשק ועוד כל מיני הטבות (ובנוסף על כך הוא לא יהיה "חבר" שלו) וכן ישראל גם מפחד שאחר כך ישמעאל יזיק למשפחה שלו ולקרובים שלו ולכן משום כך הוא נותן שיטחי אדמה ולא מחזיר מלחמה כדבעי.  

עכשיו אני רוצה לשאול שאלה..

במה בדיוק הצבא שונה מאותו רובוט של ישראל?

לדעתי צריך להחליף בעלים ולא להיות רובוט חזק עם בעלים כנועים ושפלים!!

!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 11:17 לינק ישיר 

תוריד את ה"רובוט" הזה
תספור 5 דקות ותמצא את עצמך טבוע בשלולית דם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 11:32 לינק ישיר 

דייר כתב:
תוריד את ה"רובוט" הזה

הוא הציע להחליף את הבעלים, לא לבטל את הרובוט.

לדעתי הנקודה שונה. זה דומה לאדם שמסתכל על מפעל, ולא מבין למה הבעלים טורח לשמור על קשרים טובים עם הספקים והלקוחות שלו. אם זה היה תלוי בו, הוא היה חוסך עלויות בזה שהיה, נניח, לוקח דלק בתקיפות בלי לשלם, במקום המתרפסים הנוכחיים. הוא אפילו מוכן לבדוק את זה, בזה שאנשים דומים לו יהיו המנהלים. הוכחה חד משמעית שהוא טועה אין לי, וכל מה שנותר לי הוא לקוות שאנשים מסוגו לא יהיו הבעלים. אני מאמין שהם מאד דומים לשוטים שהשתלטו על יפאן בפרוץ מלחמת העולם השניה, וסופם (וסופנו) יהיה דומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 15:56 לינק ישיר 

דייר כתב:
תוריד את ה"רובוט" הזה

חה + חה +חה + חה (לפני 100 לא היו לנו רובוטים... חוץ מזה שהתכוונתי להחליף את הבעלים ולא לוותר על הרובוטים וכמו שכבר הזכירו זאת כלדקמן - איני יודע איך לבטא את שמו..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 16:15 לינק ישיר 

כתבת בכותרת שגם לפי החילונים לא צריכים להתגייס
ואם אף אחד לא יתגייס התוצאה שאין רובוט.
ואם אתה כזה גיבור גדול בבקשה תחזור לפולין מרוקו תימן או אולי עיראק או איראן
ונראה אותך מסתדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 16:33 לינק ישיר 

דייר
לא חבל על הזמן   טרם הספקת להבין אם מי יש לך עסק  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 17:38 לינק ישיר 

דייר כתב:
כתבת בכותרת שגם לפי החילונים לא צריכים להתגייס
ואם אף אחד לא יתגייס התוצאה שאין רובוט.
ואם אתה כזה גיבור גדול בבקשה תחזור לפולין מרוקו תימן או אולי עיראק או איראן
ונראה אותך מסתדר.

למה להתפס לדברים הטפלים ולעזוב את העיקר...

החילונים צריכים לומר שאם לא מחליפים את הבעלים אז הם לא יתגייסו לצבא

אבל ברור וברור שאם הבעלים יתחלפו והכל יתנהג כשורה אז אין שום סיבה שהם לא יתגסו לצבא

מה שכתבתי שגם לפי החילונים לא צריך להתגייס הכוונה למצב העכשיוי!!

ולכן אין טעם לעשות מהעיקר טפל והטפל עיקר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2011 06:50 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:
לדעתי הנקודה שונה. זה דומה לאדם שמסתכל על מפעל, ולא מבין למה הבעלים טורח לשמור על קשרים טובים עם הספקים והלקוחות שלו. אם זה היה תלוי בו, הוא היה חוסך עלויות בזה שהיה, נניח, לוקח דלק בתקיפות בלי לשלם, במקום המתרפסים הנוכחיים. הוא אפילו מוכן לבדוק את זה, בזה שאנשים דומים לו יהיו המנהלים. הוכחה חד משמעית שהוא טועה אין לי, וכל מה שנותר לי הוא לקוות שאנשים מסוגו לא יהיו הבעלים. אני מאמין שהם מאד דומים לשוטים שהשתלטו על יפאן בפרוץ מלחמת העולם השניה, וסופם (וסופנו) יהיה דומה.

[תודה לך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2011 06:52 לינק ישיר 

[בן ישיבה חרדי וגיוס, דמא דידך סומק טפי?
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=313428&forum_id=1364]

תוקן על ידי אמשלום ב- 19/09/2011 06:52:51

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השקפת התורה על עניין גיוס תלמידי ישיבה לצבא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext