בית פורומים עצור כאן חושבים

השקפת התורה על עניין גיוס תלמידי ישיבה לצבא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/7/2012 16:46 לינק ישיר 

חז"ל  סוברים שאת המזמור הזה אמר דוד
'זְמִרוֹת הָיוּ לִי חֻקֶּיךָ בְּבֵית מְגוּרָי',  (סוטה לה א) : 'אמר לו הקב'ה: דברי תורה שכתוב בהן (משלי כג) 'התעיף עיניך בו ואיננו', אתה קורא אותן זמירות? הריני מכשילך בדבר שאפילו תינוקות של בית רבן יודעין אותו, דכתיב: ולבני קהת לא נתן כי עבודת הקודש וגו', ואיהו אתייה בעגלתא'.

תוקן על ידי דייר ב- 10/07/2012 16:47:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2012 17:04 לינק ישיר 

למען האמת,
הדיון הוא על בחורי ישיבה או על צבור מסוים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2012 19:16 לינק ישיר 

דייר
גם את זה לפי חז|ל כתב דוד

תהלים פרק קלז

(א) עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:
(ב) עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:
(ג) כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:
(ד) אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְקֹוָק עַל אַדְמַת נֵכָר:

וגם את המזמור הזה כתב דוד? לפי חז"ל כן

תהלים פרק קכו

(א) שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְקֹוָק אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:
(ב) אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְקֹוָק לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:

לשם דיוק את מזמור קי"ט לא כתב משורר אחד, ראה לפי השוני בסגנונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2012 20:10 לינק ישיר 

כמו שכתבת חלק כתב דוד וחלק לא את זה כן.
חוץ מזה יש הרבה פסוקים במזמור הזה שמתאימים לדוד
על רדיפות ועל נסיונות להרוג אותו מה שמתאים מאד לחיי דוד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2012 02:11 לינק ישיר 

מה שהציבור הכללי לא מבין היא. שהחרדים לא מתגייסים. זה לא בגלל תורה אומנותו
או משהו אחר שאין בה שום אחיזה בתורה,
אין דבר כזה שמי שלומד פטור מצבא, צבא זו המצווה הכי גדולה, משטרה היא מבחינת מי לשם אלי,

הבעיה האמיתית היא ההנהגה והשילטון המערכת, היא אפשר לסמוך עליהם מבחינת התורה והיהדות וההשקפה,
הם בעיני החרדים קלי דעת (לא להתרגז בבקשה) אין להם חוקה במילא אין בעיה לכבוש שטחים ולישב אותה עם אלפי
משפחות ואחרי שנולדה שם דור שלם לגרש אותם מביתם, שמבחינתם ההנהגה הם כמו שאר השונאים שגרשו יהודים
מבתיהם, הדור ההוא שנולד שם לא מבחין בין גירוש ספרד לבין גירוש יושבי עזה,
הדור ההוא סבל רציחות מדי יום ביומו, נשים וטף וכל זה היית לריק,

הכל בא מסיבה פשוטה שאין לנו חוקה, אומה שאין לו חוקה אין לו זכות קיום,

מנהיג חרדי תלמיד חכם ומספיק יראי אלוקים לא ייתן לעולם להתגייס לצבא שלמערכת השלטונית אין חוקה,
מי שלא מבין את הדבר הפשוט הזה לא מבין מהי גדולי הדור החרדיים, לא מבין מהי תורה ומהי יהדות,
לעולם הורה חרדי לא יפקיד את עמלם בידי מערכת שאין לה חוקה (יותר נכון מערכת מופקרת, כי חברה שאין לה חוקה היא
ברה מופקרת) מערכת שהיום כובש ומישב ומחר מחזיר ומגרש, היום מקים אירגוני טרור בלבנון ולמחורת הם נלחמים בנו,
מערכת שמפקירה את המשתפים מלבנון,

החרדי מביא ילדים לא לכיף אחד או שנים,
החרדי מביא עשר עד חמש עשרה ילדים, ועמל כל חייו לכך לגדל ולחנך ולחתן, עד שלא רואה שבנו ובתו כבר מביאים לו נכדים הוא לא נירגע.

כל זה הם לא עושים בשביל החברה, בוודאי לא מפקידים את עמלם בידי מופקרים (שוב מופקרים כי אין חוקה, וממש לא
משנה איזה חוקה אפי חוקה לא יהודית. כבר מספיק להוציא אותם מהאשמה של הפקרות)

לא יעזור שום פוליטיקה ושום טריקים אחרים, החרדים לעולם לא יתגייסו,
זה שעיתונאיים חשובים בארץ חושבים שקמה לו דור חרדי חדש שאולי הם כבר לא קיצונים וכו' וכו'
כל זה היא עםארציות גמורה, לא החרדי החדש ולא הישן אף אחד לא יתגייס לצבא כזו,

תוקן עיצוב ההודעה לנוחות הקריאה

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 11/07/2012 17:37:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2012 06:59 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 11/07/2012 17:34:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2012 08:45 לינק ישיר 

.

מאקס,

אם, הלכתית, יש חובה להתגייס, מהיכן הפטור ההלכתי שלא להתגייס כאשר המפקדים הם מופקרים, כלשונך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2012 08:48 לינק ישיר 

מה זאת אומרת
הרי הציונים חשודים על שפיכות דמים ואי אשפר לסמוך על שיקול דעתם, ובוודאי לא על שיקול דעת של מפקדים מופקרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2012 10:06 לינק ישיר 

מקס
החרדים לא רוצים להתגיס- כי פשוט זה לא נח להתגיס. זה לפעמים גם מסוכן, אז בשביל מה להם את זה?
ואם  זה חובה המוטלת על הכלל. ממתי הכלל מענין אותם? ראה איך נראים רחובותיה של ערי הקודש.
בעניין השטויות של מפקדים וצבא רשעים וכו, בלה בלה בלה.
אתה ודאי יודע שבן זוגו של הלל היה שמאי, (חגיגה)אבל לפני שמאי היה להלל בן זוג אחר בשם מנחם, ומנחם הזה האב"ד עזב את הכהונה הרמה והתגיס לצבא.
ואם אתה חפץ לדעת לאיזה צבא? לצבאו של ינאי המלך!  כן כן אותו ינאי המלך שהרג את כל תלמידי החכמים, עד שלא נשאר מהם אפילו לזימון, (ברכות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2012 19:34 לינק ישיר 

בגמ' יש שתי דעות,האם יצא לתרבות רעה או לעבודת המלך.

אולי ניתן לומר שלא פליגי לאיזה פעולה יצא,אלא האם הפעולה שיצא אליה היא תרבות רעה או לא.

ואולי יוצא שהמחלוקת בין הדתלי"ם לחרדים,על היחס ללכת לצבא זוהי מחלוקת קדומה.

עד כאן זה בתור השערה, פשטות הדברים היא שכן יש מחלוקת במציאות.

אבל, ראשית, מנין שעבודת המלך זה הצבא?

וגם אם כן, גם אם נאמר שמתבאר בגמ' שעבודת המלך אי"ז תרבות רעה, עדיין לא כתוב שזה היה מצוה גדולה, אם כי כיון שהיה מחכמי ישראל הגדולים, ולדעה שיצא לעבודת המלך לא מתבאר שהיה בזה תרבות רעה, אז בהחלט ניתן לדון ללמוד ולהבין את מעשהו זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2012 20:06 לינק ישיר 

יעקב,

דברי הגמרא מקורם בתוספתא (סוטה פ"ז) האומרת: "לימדה תורה דרך ארץ, נתמנה לאדם פרנסה יקח בית, ואחר כך שדה, ואחר כך אשה, שנאמר אשר בנה, אשר נטה, אשר אירש אשה, וכן שלמה אומר הכן בחוץ מלאכתך, זה בית, ועתדה בשדה לך, כמשמעו, אחר ובנית ביתך, זו אשה. רבי אומר הכן בחוץ מלאכתך, זו מקרא, ועדתה בשדה לך , זו משנה, אחר ובנית ביתך, זהו מדרש."

שים-לב שהתוספתא מחלקת בין שתי תקופות הקרובות לגאולה, זו של שלמה וזו של רבי. בתקופת שלמה לאנשים היו מדות טובות ולא רצו להיות תלויים זה בזה וקידשו את העולם במעשה. בתקופת רבי רבים יגעו בתלמוד תורה וביררו את ההלכה ורבי פירנס את כולם. בשתי התקופות לא היו מלחמות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 11:14 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
מאקס,

אם, הלכתית, יש חובה להתגייס, מהיכן הפטור ההלכתי שלא להתגייס כאשר המפקדים הם מופקרים, כלשונך?

ממתי ההלכה היא ראש בקיר או עבודת אלילות ?
יש חובה להתגייס בזמן שיש לאומה חוקה, שאין חוקה וכל הישר בעיניו יעשה, אני לא מחוייב, לא רק לא מחוייב גם טיפשי ביותר,

אני הגיד לך את האמת, קשה לי מאוד לדון איתך בעניין כי סיפרת לנו כבר הרבה פעמים מה עבר עליך בצבא,
אבל בו נשכח לרגע מה היה לך אישית, ותחשוב (עצור כאן חושבים) האם אתה מוכן לעמל כל חייך להקים משפחה גדולה, ולשלוח את עמלך (בניך ובנותיך) בידי מערכת שאין לה חוקה ??

ואם כבר תהיה חוקה למדינת ישראל, האם החוקה תצדיק את הגיוס על פי היהדות ?
כלומר אם החוקה תהיה חוקה מערבית לא יהודית, אז למה להקריב את חיי בני על מזבח מדינה מערבית ?
ולכן באמת אין חוקה זה מעל ששים שנה,
כי אם חוקה מערבית אז מהי קשורה ליהדות,
ואם חוקה יהודית, מי מהנאורים יסכים לכך,
ולכן אין לנו חוקה,

בינתיים שאין חוקה, יכול לצאת מה שיצא מאז קום המדינה,

תוקן על ידי maxmen ב- 12/07/2012 11:16:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 11:29 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:

מה זאת אומרת
הרי הציונים חשודים על שפיכות דמים ואי אשפר לסמוך על שיקול דעתם, ובוודאי לא על שיקול דעת של מפקדים מופקרים.

אתה יכול צדיק להיות מיושן ולחשוב כך,
אבל אם תרצה לעמיק ולהבין, אז אף אחד לא חושב שהציונים מופקרים וחשודים בשפיכות דמים,
אבל בהחלט לחברה שאין חוקה תצא הרבה שפיכות דמים לריק, האם כל פרט בחברה הוא ח"ו שופך דמים ביודעין ? בוודאי שלא !!

קח את המכוניות הפרטיות לדוגמה,
האם כל אחד אשם להרג המטורף ? האם אפשר לדרוש מהפרט את האחריות על ההרג,
אבל אנושות שאין להם חוקה ומוסר יסודי, יכול להמציא מכוניות לנחיות אפי' שהמחיר היא מיליון ושלש מאות אלף הרוגים בכל שנה, ושלושים מיליון פצועים,

שהשופט ברק שלל את קיצבת הילדים יכול להיות שהוא צדק לפי החשיבה שלו, אבל לא חשב לרגע מה הוא עושה,
אייך יכול הוא לגנוב את המשפחות שהולידו את ילדיהם על חשבון זה,
אם היית חוקה אז או שלעולם לא היו מקבלים קיצבה, או אם מקבלים זה לעולם, ואם רוצים לשנות אז אלה שהולידו כבר חייבים לקבל עד גיל 18 לפחות,

אותו דבר לגבי ליישב את השטחים הכבושים,
או שמותר אז אין דרך חזרה, או שאסור לגמרי,
אי אפשר להתיר היום ולמוחרת לגרש אותם,

כל זה להראות לך מהי חברה בלי חוקה,
הדגשתי שוב ושוב "הפקרות" כתוצאה שאין חוקה,
לא הפקרות של כל איש ואיש במערכת כפרט,
אני מקווה שאני ברור, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 11:46 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
החרדים לא רוצים להתגיס- כי פשוט זה לא נח להתגיס. זה לפעמים גם מסוכן, אז בשביל מה להם את זה?

נכון מאוד בשביל מה להם ? למה שיעשו זאת, האם הם עמלים לחברה ? האם עמלים שתהיה לחברה ידים פועלות ? שלחברה תהיה כסף ? למה שיהיו פריירים ??
אני באמת לא מבין אותך, מה ולמה שהחרדי יעשה ויתרום משהו לחברה שרודפת אותו בכל יום ובכל רגע,
למה שהחרדי יתרום לחברה שהוא לא מכיר בה,
שאתה חושב על הכיוון הזה לדעתי אין תשובה הגיונית למה שיעשה זאת,

ואם  זה חובה המוטלת על הכלל. ממתי הכלל מענין אותם? ראה איך נראים רחובותיה של ערי הקודש.

העיר ביתר עלית קיבל כבר כמה פעמים את הפרס ההוא על עיר הנקיה ביותר, ירוחם היקר אתה לא מכיר את החרדים אולי את החרדים של פעם, תבוא לביתר או לכל השכונות החדשות של החרדית, אין לך שכונות יפות כמוהם, וגם אין זבל של כלבים ברחובות,
מבחינת נקיות החרדים והדתיים הם הערים הכי יפות,

בתכלס נעזוב את הדמגוגיות הזולות האלה, זה לא קשור לדיון כלל,
החרדי הוא איש חברתי, אני לא מכיר אומה שהיא חברתית כמו החרדים, אולי הערבים,
לבו לאשים את החרדים שלא מעניין אותם הכלל ??? בוודאי שלא צריך לעניין אותם הציבור שרודף אותו וגם לא שייך לו רק מבחינת יחוס משפחתי רחוק, נווו באמת מה קורה לך ? אתה רוצה שהחרדי יקריב את חיו בשביל הציבור הכללי ?

ובכל זאת אני הספר לך שהחרדים מאוד רוצים ומוכנים לעשות זאת, אבל טוב שיש גדולי הדור שמשגיחים עלינו, הם לא יתנו שנתרום את עמלינו לאומה שאין לה חוקה,

בעניין השטויות של מפקדים וצבא רשעים וכו, בלה בלה בלה.

צדיק אתה עושה מה שבעל עשה לעיל, אני לא אמרתי רשעים אמרתי מערכת בלי חוקה, ומערכת בלי חוקה היא מערכת מופקרת, ולא כי כל פרט הוא מופקר ח"ו רק כך יוצא במציאות, ראה מה עניתי לבעל היקר לעיל

חברים יקרים,
במקום לומר לי תודה שאני מגלה לכם את עומק העניין אתם תוקפים אותי ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 11:49 לינק ישיר 

maxmen כתב:

מאקס,

ממתי ההלכה היא ראש בקיר או עבודת אלילות ?
יש חובה להתגייס בזמן שיש לאומה חוקה, שאין חוקה וכל הישר בעיניו יעשה, אני לא מחוייב, לא רק לא מחוייב גם טיפשי ביותר,

אני הגיד לך את האמת, קשה לי מאוד לדון איתך בעניין כי סיפרת לנו כבר הרבה פעמים מה עבר עליך בצבא,
אבל בו נשכח לרגע מה היה לך אישית, ותחשוב (עצור כאן חושבים) האם אתה מוכן לעמל כל חייך להקים משפחה גדולה, ולשלוח את עמלך (בניך ובנותיך) בידי מערכת שאין לה חוקה ??

ואם כבר תהיה חוקה למדינת ישראל, האם החוקה תצדיק את הגיוס על פי היהדות ?
כלומר אם החוקה תהיה חוקה מערבית לא יהודית, אז למה להקריב את חיי בני על מזבח מדינה מערבית ?
ולכן באמת אין חוקה זה מעל ששים שנה,
כי אם חוקה מערבית אז מהי קשורה ליהדות,
ואם חוקה יהודית, מי מהנאורים יסכים לכך,
ולכן אין לנו חוקה,

בינתיים שאין חוקה, יכול לצאת מה שיצא מאז קום המדינה,

תוקן על ידי maxmen ב- 12/07/2012 11:16:09

מאקס, הלוא שו"ע אחד לנו!

איפה מצאת במקורותינו התניה כגון זו שכתבת - " יש חובה להתגייס בזמן שיש לאומה חוקה" ?

סהדי במרומים, הפכתי והפכתי בה, חובה להתגייס לעזרת ישראל מיד צר - מצאתי. פטור מהמצוה כשאין חוקה - לא מצאתי בשום מקום!

על סמך מה אתה מבסס את הפטור הזה? מהיכן חצבת את ההלכה הזו?  הגם מאקס בנביאים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השקפת התורה על עניין גיוס תלמידי ישיבה לצבא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.