בית פורומים עצור כאן חושבים

השקפת התורה על עניין גיוס תלמידי ישיבה לצבא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/7/2012 12:10 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
מאקס, הלוא שו"ע אחד לנו!

איפה מצאת במקורותינו התניה כגון זו שכתבת - " יש חובה להתגייס בזמן שיש לאומה חוקה" ?

סהדי במרומים, הפכתי והפכתי בה, חובה להתגייס לעזרת ישראל מיד צר - מצאתי. פטור מהמצוה כשאין חוקה - לא מצאתי בשום מקום!

על סמך מה אתה מבסס את הפטור הזה? מהיכן חצבת את ההלכה הזו?  הגם מאקס בנביאים?

זה מה שנקרא החלק החמישי של השו"ע שהם בידי חכמי הדור,

למה אתה לא שואל את אותו שאלה כלפי הגדוילים הרי הם יודעים את השו"ע בדיוק כמוך וכמוני,
ובכל זאת למה הם נוהגים כך ?! התשובה הסברתי לעיל היא היא ההסבר הפשוט,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 12:23 לינק ישיר 

.

אוי, מאקס,

הרי הגדוילים שעליהם אתה מדבר, מאז הקמת המדינה מתנגדים לחוקה. שמא מדבריך עולה שאתה מאשימם שבמקום לדאוג לנו לקונסטיטוציה, הם עסקו בפרוסטיטוציה פוליטית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 12:33 לינק ישיר 

מקס

אם לפחות אלו שסוברים כמוך שאין צורך להתגייס, מה פתאום להתגייס? שיהיה
לפחות שימשיכו כדבריך- אם לא מעוקצך  אז לא מדובשך,
בינתיים אני מבין מהעסקונה כי הבעיה היא הדובשך שמלקקים היום, הרי לא מדובר על גיוס בכפייה.
המדינה לא מוצאת חן בעייניכם בסדר גמור מבחינת כולם, אל תבקשו כלום ממנה, ואל תצפו לכלום ממנה.

משל למה הדבר דומה- לאדם העושה את צרכיו הגדולים בפתח בית - ומקיש בדלת לבקש נייר אשר יוצר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 13:09 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס

אם לפחות אלו שסוברים כמוך שאין צורך להתגייס, מה פתאום להתגייס? שיהיה
לפחות שימשיכו כדבריך- אם לא מעוקצך  אז לא מדובשך,
בינתיים אני מבין מהעסקונה כי הבעיה היא הדובשך שמלקקים היום, הרי לא מדובר על גיוס בכפייה.
המדינה לא מוצאת חן בעייניכם בסדר גמור מבחינת כולם, אל תבקשו כלום ממנה, ואל תצפו לכלום ממנה.

משל למה הדבר דומה- לאדם העושה את צרכיו הגדולים בפתח בית - ומקיש בדלת לבקש נייר אשר יוצר

ירוחם:
אין לי עניין לדון את הדיונים הישנים של הקנאים והמכורים למדינה,
כבר אבר עליהם הכלח,
נווו באמת זה הדון כאן ?

אני שואל אותך שאלה פשוטה, מהי מחייב חרדי שגר בארץ אבותיו להקריב את חייו וחיי עמליו שהם הבנים, בזמן שהוא לא מכיר במערכת.

לגבי זכויתיו של חרדי הגר בארץ ישראל:
החרדי מקבל הכל בזכות (אם בכלל מקבל כהיום משהו, הרי אין חינוך חינם אצל החרדים ואין היום קיצבת ילדים) ולא בחסד,

ארצות הברית נותנת לכל ילד אמרקאי אלף דולר לחודש,
משפחה אמרקאית שגרה בארץ ישראל מקבל על כל ילד אלף דולר,
אתה שומע ירוחם היקר אלףףףףףףףףףףףף דולרררררררררררררררר לכל ילד, כפול 10\15 = 10\15 אלף דולררררררררררררר
משפחה חרדית מקבלת מהכושים 15 אלף דולר לגדל את משפחתם אמריקאית,

ועכשיו תעצור ותחשוב למה הם כל כך מטומטמים ? למה משלמים לאזרח אמרקאי כל כך הרבה כסף ?
התשובה היא שהם דואגים לאזרחיהם הם מעריכים את אזרחיהם,
הם לא צרי עין על כל ילד שאני מביא לעולם ולחברה אמרקאית, להפך הם עוזרים לי להוליד עוד ועוד,

רק בחברה שאתה כל כך חסיד שלהם, אני צריך לבקש רשות להוליד, ועוד מאשימים אותי שאני מוליד על חשבונם,
כל ילד שאני מוליד אני מרגיש אשם, זו ההרגשה שהחרדים מקבלים במדינה,
ואתה רוצה שנקבל זאת ועוד תטיף לנו מוסר עם השו"ע וכו' וכו' ????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 13:12 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
אוי, מאקס,

הרי הגדוילים שעליהם אתה מדבר, מאז הקמת המדינה מתנגדים לחוקה

לאיזה חוקה מתנגדים ? הרי אין חוקה למדינה !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 13:26 לינק ישיר 

אמריקה כשהיתה בסכנת מלחמה לפני 65 שנה. לא רק שלא שילמה לאזרחיה- שרק בפוטנציה היו סכנה או לא הזדהו  עם קיומה- אלא הכניסה אותם למחנות הסגר. כך גם באנגליה

מדינה צריכה לדאוג לאזרחיה, באמריקה היום כל מי שמקבל אזרחות נשבע אמונים למדינה.
מי שלא מכיר במדינה - ולא מוכן לנהג כחוקי המדינה- כל מדינה- לא זכאי לקבל מהמדינה אפילו דולר אחד ולא שקל אחד.
אין בעולם דברים בחינם- חוץ ממחלות-  אין כל זכות למי שחושב כמוך  אפילו להשתמש בכבישים שמדינת הרשעה הציונית כבשה.
זו דעתי וזו דעת רוב תושבי המדינה. כולם קנאים חשוכים, אבל הם רוצים שבמדינה הרשעה הזאת לא יהיו אוכלי עמל  אחרים.

כתבת פעם על נושא הדיור כי זה יתפוצץ בפרצוף- אכן כן זה יתפוצץ בפרצוף- יהיה לחרדי מסוכן בלבוש חרדי  להסתובב ברחובות ישראל,
היום זה כבר מבצבץ לדאבוני הרב, כבר מדברים על כך שלא יקבלו חרדים לעבודה, כבר מכים חרדים ,אמנם פה ושם בלבד אבל זה קצה הקרחון. לא מותחים את החבל  יותר מידי.

בשביל לקבל את כספו ועמלו של האחר- האחר צריך להסכים לכך, אחרת זו סתם גניבה, ואפילו עם הגנב חושב שזה לשם שמיים.
כל מי שרוח הבריאות נוחה הימנו רוח המקום נוחה הימנו-  וכו'
מקס- רוח רוב הבריאות במדינה הזו לא נוחה ממה שאתה ממליץ עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 14:14 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אוי, מאקס,

הרי הגדוילים שעליהם אתה מדבר, מאז הקמת המדינה מתנגדים לחוקה

לאיזה חוקה מתנגדים ? הרי אין חוקה למדינה !!

במחשבה שניה חשבתי אולי התכוונת שהגדוילים לא מקיימים את החוקה = השו"ע ?!

ובכן השו"ע כשמו כן הוא, שלחן ערוך לההמון, בזמן הבית יוסף או הרמב"ם שכתב את השלחן ערוך לההמון זמנו,

השו"ע הוא לא חוקה, החוקה היא תורת משה כמובן, כל שאר תורה של בעל פה היא שלחן ערוך לההמון בכל זמן על פי החוקה כמובן,

מי עורך שולחן בלי שתהיה שלחן . השלחן היא החוקה והעריכה היא האוכל לתןך הפה של ההמון, אם אין שלחן (= חוקה) אין עריכה, אין מה לתת לההמון, כל מה שתתן לההמון בלי חוקה יסודית תהיה חובבני לגמרי, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 14:42 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אמריקה כשהיתה בסכנת מלחמה לפני 65 שנה. לא רק שלא שילמה לאזרחיה- שרק בפוטנציה היו סכנה או לא הזדהו  עם קיומה- אלא הכניסה אותם למחנות הסגר. כך גם באנגליה

מדינה צריכה לדאוג לאזרחיה, באמריקה היום כל מי שמקבל אזרחות נשבע אמונים למדינה.
מי שלא מכיר במדינה - ולא מוכן לנהג כחוקי המדינה- כל מדינה- לא זכאי לקבל מהמדינה אפילו דולר אחד ולא שקל אחד.
אין בעולם דברים בחינם- חוץ ממחלות-  אין כל זכות למי שחושב כמוך  אפילו להשתמש בכבישים שמדינת הרשעה הציונית כבשה.
זו דעתי וזו דעת רוב תושבי המדינה. כולם קנאים חשוכים, אבל הם רוצים שבמדינה הרשעה הזאת לא יהיו אוכלי עמל  אחרים.

כתבת פעם על נושא הדיור כי זה יתפוצץ בפרצוף- אכן כן זה יתפוצץ בפרצוף- יהיה לחרדי מסוכן בלבוש חרדי  להסתובב ברחובות ישראל,
היום זה כבר מבצבץ לדאבוני הרב, כבר מדברים על כך שלא יקבלו חרדים לעבודה, כבר מכים חרדים ,אמנם פה ושם בלבד אבל זה קצה הקרחון. לא מותחים את החבל  יותר מידי.

בשביל לקבל את כספו ועמלו של האחר- האחר צריך להסכים לכך, אחרת זו סתם גניבה, ואפילו עם הגנב חושב שזה לשם שמיים.
כל מי שרוח הבריאות נוחה הימנו רוח המקום נוחה הימנו-  וכו'
מקס- רוח רוב הבריאות במדינה הזו לא נוחה ממה שאתה ממליץ עליו.

ירוחם היקר:
חברה\מדינה היא אמצעי, שפה לימוד כסף טכנולוגיה מדע כל אלה הם אמצעי,
הם אמצעיים לאדם, האדם המציא את כל זה לטובתו לחירותו ולנצחותו לדורי דורות,

עכשיו,
יש שני סוגי בני אדם,
1, הנבון
2, העבד

בכל חברה עד ימינו הנבון ניצל את הבלתי נבון, (אם זה עבדות ואם זה עבדות מודרנית לבנק)
בחברה היהודית על פי תורה אין דבר כזה, אין מצב שמישהו ינצל את זולתו אפי' לא לטובת החברה,
אין עבדים לחברה, שלמה המלך הפך את העם לעבדים (עם המיסים שלו) וגרם לקרע המלכות ומשם לגלות האין סופית עד ימינו,

כל המהפיכות באנושות בכל הזמנים הגיע אך ורק כי הנבונים נצלו את התמימים,
ההמפיכה העכשווי בארץ ישראל לא מגיע מהחרדי, הוא מגיע מההמון החילוני שמרגיש מנוצל, הוא אפי' לא יודע לאצביע על מה בדיוק מנצלים אותו, אבל יודע הוא שמנצלים אותו,
הוא יודע שהוא חיב להקריב את חיו למדינה הוא יודע שהוא חייב ללמוד ולקבל תואר ולשלם 150 אלף שקל לתואר, וחייב לקחת משכנתא בשביל זה ולשלם ריבית על ריבית,
ואחרי כל זה שמצא כבר את אהוב ליבו להקים איתה את הקן המשפחתי שלו,
הוא צריך לשלם 200 משכורות (כמעט כל חייו) בשביל גג על הראש= דירה,

אומר הבחור המודרני כך, לעזאזל החברה לעזאזל הכסף אני רוצה להיות בן חורין,
לא פלא שבר רפאלי אמרה שהיא לא מרגישה ש"טוב למות בעד ארצינו"
אי אפשר למכור לצעירים לוקשים, לא רוצים למות בעד שום דבר,
שום אמצעי אנושי לא כדאי להקריב עליו את חיינו ואת עמלינו,
מה לא ברור לך כאן, נגמר האידואולגיות הישנות נגמר השטיפות מוח הישנות, נגמר  תורה משמים נגמר לדבר בשם האלוקים,

יש רק אותנו כל אדם וחירותו,
הדור הצעיר יקבל כל דבר שיעשה לו טוב, ולא יקבל שום המצא אנושית שמשעבדת אותו לעולמים, כמו החברה או הכסף והבנקים,

נכון היא שהפוליטיקאים רוצים להסיט את העניין לכיוון החרדים ושכל הבעיות החרדים אשמים,
אבל נגיד שהצליחו וכל החרדים מתגייסים לצבא וכל החרדים עובדים, מה אז ? האם כבר לא יקויים בנו כל קללות התורה ?
הרי אנו יודעים שכל זמן שלא נבין שחברה נכונה חייבת להתנהג כפי תורת משה, נסבול את כל הקללות של התורה כמו שקרה לנו מאז שלמה המלך,
התורה לא סובלת שיעבוד לחברה, היא לא סובלת שיעבוד לשילטון, היא רואה זאת כאלילות וכשולל את חירות האדם,
התורה לא סובלת את המצאת הכסף, כי היא משעבדת את האדם לבנק ולריבית,

התורה רואה באדמה כשייך לכל אחד חינם,
התורה חיבה שמיטה ושמיטת כספים שלא יקרה מצב של שיעבוד,
התורה לא מענישה, המציאות מענישה, וכל המהפיכות החברתיות מאז ומתמיד היית בגלל שלא קימו את השקפת משה רבינו בעניין,

אי אפשר להפוך את האמצעי כעיקר, מי שעשה זאת פשוט לא מבין שלא תהיה לו קיום,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 15:30 לינק ישיר 

מקס
אתה גולש לחופים רחוקים- השאלה היא עם מגיע למישהו משהו מהמדינה שהוא חי בה . בלי שימלא את חובותיו האזחריות?

בקיצור יש מתנות חינם? לדעתי לא. יש מענקים בלי נאמנות? לדעתי לא.

אדם  או קבוצת אנשים לא יכולה להחליט כי הם מורמים מהעם!

לא אתה ולא ליצמן או גפני יחליטו  מי הוא בעל ערך, ולמי מגיע  מה מגיע ומה לא מגיע, ומי עושה מה שה' ציוה. לחשוב מותר הכל, לקחת בכח ובסחיטה זה לא.
 גם גנב  גונב, כי הוא חושב שמגיע לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 03:49 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
אתה גולש לחופים רחוקים- השאלה היא עם מגיע למישהו משהו מהמדינה שהוא חי בה . בלי שימלא את חובותיו האזחריות?

תשמע ידידי היקר (באמת אתה יקר לי אבל משום מה בפינות האלה אי אפשר לדבר איתך גלויות) אתה אולי חושב שיש מדינה, אבל המציאות היא שהמפלגות קונים את השלטון בכסף, כלומר מי שרוצה לשלוט חייב לשלם למי שמצביע לו, ולכן החרדים מוכרים את קולם למפלגה שרוצה לשלוט והמפלגה השלטת משלמת, במילא אין כאן שום חוב ושם גזל, יש כאן סחר מכר,
פשוט שמעון פרס רצה את השילטון ולכן נתן לחרדים, למוחרת ביבי רצה לשלוט ולכן שילם לחרדים,

בקיצור יש מתנות חינם? לדעתי לא. יש מענקים בלי נאמנות? לדעתי לא.

ראה לעיל, אין מתנת חינם יש למכור את הקול פעם בשלוש שנים ותו לא,

אדם  או קבוצת אנשים לא יכולה להחליט כי הם מורמים מהעם!

נכון ולכן יש את המחאה החברתית, מה פתאום המוכשרים כלכלית יכולים לגנוב את הפשוטי העם ?

לא אתה ולא ליצמן או גפני יחליטו  מי הוא בעל ערך, ולמי מגיע  מה מגיע ומה לא מגיע, ומי עושה מה שה' ציוה. לחשוב מותר הכל, לקחת בכח ובסחיטה זה לא.
 גם גנב  גונב, כי הוא חושב שמגיע לו.

שוב ושוב ירוחם היקר הנושא זה לא גפני ולא ליצמן, הנושא היא האם אני כחרדי ישלח ויפקיד את בני בידי מערכת שאין לה חוקה, וזה הנושא העיקרי
לא גפני מחליט ולא ליצמן מחליט, המחליטים אצל החרדים בעניינים אלה הם ההמון העם, וההמון העם לא רוצה להקריב את עמלם על מזבח החברה במיוחד לחברה שאין בה חוקה, אם אתה לא מבין את זה אז שכחתה מהי החברה החרדית.

לבסוף אני ישאל אותך כך,
אני כהורה חרדי יתרום עשר בנים לצבא
כמה יתרום הורה חילוני לצבא ?? שנים אולי ?!
אז אני כחרדי יקבל יותר מהמדינה ? או אני ישאר הפרייר ?

ההורה החילוני תורם שני בנים כידים עובדות לחברה
אני כהורה חרדי יתרום עשר בנים כידים עובדות האם אני יקבל יותר מהמדינה ? או אני ישאר הפרייר ?

אני מבטיח לך נאמנה שבעוד חמישים שנה כל החרדים כבר יהיו בצבא,
אז בוודאי כבר החילוניים ידאגו לחסל את חובת השירות הצבאי לחילונים כי יש את הפריירים שיעשו זאת ועוד במצוות התורה שלהם,

ירוחם היקר לי מאוד,
הגיע הזמן שתשכח את העבר הישן,
הדור החדש לא שונא חרדים, הדור הצעיר ילחם יחד נגד הזקנים השולטנים בנו,
כמו שהקנאים מסטמר כבר לא מדברים לחרדים כי הם מיושנים,
כך הדור הצעיר החילוני לא מדבר עליהם השנאה הישנה והמטורפת הזו,
אני לא מתפלא שמנהיגת המחאה דפני ליף היקרה הגיע לבני ברק ואמרה "לא ניתן שיפלגו בינינו", 
 http://www.kikarhashabat.co.il/דפני-ליף-בבני-ברק-הפגינה-עם-חר.html
אין לדור הצעיר החילוני את השנאה העיוורת והמטורפת הישנה, נגמר הזמנים הישנים,
קם לנו דור חדש שרוצה חירות, זה לא רק בארץ זה בכל אירופה ובכל מקום בעולם,
הדור הצעיר לא מכיר במלחמות והם לא רוצים צבא בכלל, צטטי לך לעיל מהדוגמנית בר רפאלי (צעירה ויפה) שאומרת שהיא לא מרגישה שטוב למות למען ארצינו,
זה הדור החדש וטוב שכך כי רק בדרך הזו אולי לא תהיה חורבן בית שלישי.
הדור החדש אין לו דעות קדומות וק"ו שאין לו שנאה עיוורת לשונה ממנו,
רק הדור הזה יכול יהיה לשתף פעולה באמת כי אף אחד לא יחשוד בשני שרוצה הוא לגזול את עמלם ולקלקל אותם,
מיי יתן שנזכה בזה במהרה אמן ואמן,,,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 08:43 לינק ישיר 

מקסמן מה שאתה מתאר נקרא אנרכיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 09:07 לינק ישיר 

כמדומני דאישתמטתיה מהר' מקסמן גמרא מפורשת (ב"ק קיג:) אמר רבא תדע וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 14:14 לינק ישיר 

מקסי ממשיך להפליג לו על ספינת החלומות שלו. הפלגה נעימה. רק אולי לפני ההפלגה תשכנע כמה מאלו שנשארים כאן איתנו ברעיונות היפים האלה? הנייה הנחמד והיפה (הוא בטח גם רוצה להפגין לטובת החרדים ונגד החיילים), ואסאד המנהיג הכריזמטי ושוחר השלום, הארגון אל קעידה למדעי הסביבה וזכויות האדם, יחד איתך הנאיבי המופלא, ודפני ליף המנהיגה הכריזמטית של עם ישראל, תעשו כולכם קואליציה רחבה שמתנגדת למלחמות (וגם לצורך להתפרנס), ותשבו כולכם על התורה ועל העבודה. אני בטוח שכל אלה רוצים לבטל את 'גזירת הגיוס' הנוראה. אתה יודע מה, אם תצליח ליצור את הקואליציה הזו אני מוכן שמדינת ישראל תפרנס את כולכם. כפי שכבר כתבו כמה מסכימים: לכשיצטרפו עוד כמה מהגדולים דפה (=המזה"ת) עמי, גם אני אחתום על הרעיונות המנותקים הללו.

תוקן על ידי mdabraham ב- 13/07/2012 14:15:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 14:51 לינק ישיר 

maxmen כתב:
הדור הצעיר לא מכיר במלחמות והם לא רוצים צבא בכלל, צטטי לך לעיל מהדוגמנית בר רפאלי (צעירה ויפה) שאומרת שהיא לא מרגישה שטוב למות למען ארצינו,

ואם היא הייתה זקנה  ומכוערת?
מה זה שייך לעניין בכלל?
אז מה חללי צה"ל היו פראירים מטומטמים במקום להשתמט באלגנטיות מהצבא הם מתו כמו עבדים
נרצעים לטובת החברה והמדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2012 22:38 לינק ישיר 

תוקן על ידי maxmen ב- 14/07/2012 22:46:35

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השקפת התורה על עניין גיוס תלמידי ישיבה לצבא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.