|
|
| נשלח ב-19/9/2011 13:36 |
|
| |
את האמת שאני גם מנוי על "היתד" ולא זכיתי לראות את המאמר, יתכבד מיימוני ויאמר לנו באיזה יום נתפרסם המאמר, ואסרוק אותו לתועלת משתתפי האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 13:39 |
|
| |
מילא להיות מנוי על יתד מילא לקרוא אבל להודות בכך בפומבי?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 13:51 |
|
| |
ברק אובמה,שרה פיילין,דפני ליף ועכשו בני בראון.
ושוב יש כמה שעונים ברצינות לממציא הניקים שכנראה אלה ההנאות שלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 14:01 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | המחבר מסיים בציטוט מ"רבנו הקדוש נבג"מ" ויתברר שזה מה ששמע המחבר מפי אביו ממעשה שלן אצל החזו"א. הרבנית דיברה עמו על תארי דיפלומא רבים במספר שהיו לרב הרצוג נ"ע, הרה"ר דאז (כך הוא מכונה כאן, ויש כאן תורה שלימה של תארים כמסתבר), ושאל אבי הכותב: מה זה דיפלומא. ו"מרן החזו"א שמע נושא שיחתם וענה לו במקומה: כשמתקנים זוג נעלים מקבלים דיפלומא". את הבדיחה לא כל כך הבנתי, ושמא יש כאן משחק מילים, אבל כמדומה שבדיחה אינה תשובה. גם אם המחבר כותב על זה "ישמע חכם ויוסיף לקח". ו |
|
הבדיחה היא שתואר אקדמאי לא מקבלים רק על עניינים חשובים (כמו עבודתו של בראון...)
אלא כל מי שמציג 'תזה' מסויימת אפילו לגבי תיקון נעלים, מקבל דיפלומה.
מתי נזכה לקבל את ביקורתו של ברגמן על עבודתו של בראון "דעת תורה" ובמיחד על הפרק נגד הרב שך?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 14:04 |
|
| |
"אלא כל מי שמציג 'תזה' מסויימת אפילו לגבי תיקון נעלים, מקבל דיפלומה "
אבל כאן יש כאלה שמחפשים את הדיפלומה של צבי ינאי....
תוקן על ידי צענערענע ב- 19/09/2011 14:08:46
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 14:23 |
|
| |

תוקן על ידי אידך_גיסא ב- 19/09/2011 14:23:10
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 14:25 |
|
| |
הלכתי לספריה הלאומית (לא, לא במיוחד בשביל זה) ומצאתי. זה הופיע במוסף יתד של יום ששי האחרון, בעמ' 49.
צענע חביבתי, משעשע אותי שאת כופרת בזהותי, אבל אני באמת בני בראון.
אורנום, משעשע אותי שאתה מצפה ממני למידת השתוות על-אנושית שכזו... וכי אכפת לי מיהו הכותב ומה עמדתי לגבי תוכן דבריו? הופיעה ביקורת על ספרי, אז אני צריך לתייק. כשיום אחד תפרסם ספר גם אתה תנהג כך. אני משוכנע.
בעל, קודם כל, אני מבין שאתה חלוק על הראי"ש ברגמן, שהציע לי לתחוב עפר לפה. לגוף העניין: כך דרכה של תורה, אבל העסק קצת מלהיט יצרים שלא כדרכה של תורה, ואין לי "ראש" ולא כוונה להיכנס כאן לקרבות חוצות. אבל הסיבה העיקרית אחרת: פרסום הספר לקח זמן רב, ובינתיים הפלגתי למחוזות אחרים, כך שהיום אני כבר לא לגמרי "מונח" בנושא; יש עליי עומס אדיר של מטלות, שאיננו מאפשר לי להיכנס אליו מחדש (והאמת - גם אין לי חשק לכך; אמרתי את שלי, ואני מעדיף להסתכל קדימה).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 14:30 |
|
| |
צענע האמת שזו היא אחת הרעות החולות של הרבה מן החברים והחברות כאן. לא חשוב מה נאמר- חשוב מי אמר! אם הוא רב,- ערך אמירתו עולה. ואפילו דיבר לא לעניין. אם הוא גם רב, וגם זכה -למות. אפילו אם הוא אמר הבלים ושטויות לא מבוססות, ערכו רב יותר. אם הוא דר' ערך אמירתו עולה. כאמור צבי ינאי אין לו תאר אקדמאי אפילו לא ב.א.
ולכן נקח יוזמה- ונתיחס לנאמר- ולא למי שאמר.
לגופו של ענין- לדעתי צבי ינאי הוא איש רוח ואינטלקטואל אמיתי. דעתו ראויה להשמע. דר' מיכי אברהם הוא איש רוח ואנטלקטואל גדול ואמיתי.(לרוב איני מסכים איתו) ולכן רצוי שנתמודד רק עם מה שאמרו!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 14:34 |
|
| |
היה יהודי ת"ח בבני ברק שכאשר היו מפריכים את השטיקל תורה שלו, הוא היה שמח, הנה - השטיקל תורה גדל ומתרחב... גם אם נתעצמו עמו שזה מופרך מעיקרו? היה מפטיר בביטול. דומה שאת גחלי האש ביתד נאמן צפה בני טרם באו לעולם, ומן הסתם העבודה והטיפול בהם נמצאות אצלו בתוכנית. אולם ספק אם פילל לדישה בהם כאן על ידי מיימוני...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 14:55 |
|
| |
אני באמת שואל שאלת תם מה גדולתו של צבי ינאי? במה הוא יותר גדול מסתם טוקבקיסט מצוי?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 15:18 |
|
| |
מתוך המאמר שלו ב YNET http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4123496,00.html"לשם כך הוא נתלה בחידוד המוכר של פרד הויל (ראש התומכים במודל "העולם העמיד", כחלופה למודל "המפץ הגדול"), לפיה הסיכוי להיווצרות מקרית של חיים אינה גדולה מהסיכוי שהוריקן חולף על פני מגרש גרוטאות ירכיב מהן מטוס בואינג 747.
נחמד, אבל רחוק ת"ק על ת"ק פרסה מהנמשל. ראשית, סופת הוריקן חולפת בהרף עין על מגרש הגרוטאות. לפיכך אין כל סיכוי שמהגרוטאות העפות לכל עבר ייבנה מטוס בואינג 747. האבולוציה, לעומת זאת, פועלת בסקאלות זמן של מאות מיליוני שנים. נדרשו לאבולוציה 2.4 מיליארד שנה כדי לפתח תא חי ראשון, ועוד מיליארד שנה כדי לשלב בו גרעין, ועוד 700 מיליון שנה כדי ליצור אורגניזם רב-תאי ראשון."
לפי ההגיון הזה אם סופת טורנדו תשתולל אותו פרק זמן במגרש גרוטאות יתקבל מטוס. ומאיפה הוא מביא את הזמנים האלה 2.4 מיליארד שנה אולי זה 3.8 או 2.5 בקיצור קשקשן בגרוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 15:23 |
|
| |
תודה לבני על המראה מקום, אפנה לקרוא ואסרוק. אכן צודק פר שממש תמוה ביותר דישתו של מיימוני בדברי הבל אלו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 15:30 |
|
| |
חברים, מימוני העלה את הנושא במישור העקרוני: "למי שייך החזון איש"? ובכלל, יש כאן עוד טריגר לדיון אודות המתח שבין מחקר אקדמי לבין דרישות "ההשקפה הטהורה". ב.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 15:36 |
|
| |
יש כאן עוד טריגר לדיון אודות המתח שבין מחקר אקדמי לבין דרישות "ההשקפה הטהורה".
אין מה לדון- כי אלו שני קוים מקבילים שלעולם לא יפגשו- ואינם מסוגלים להפגש.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 16:44 |
|
| |
בני למה עפר? לא עדיף מרלו משובח?
|
|
|
|