בית פורומים שידוכי חרדים

"בעקבות"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/9/2011 00:44 לינק ישיר 

אני רואה הרבה שמתחתנים מאהבה וחיים כך עד 120. זה שיש אנשים שמבלבלים בין אהבה
והתאהבות שטחית זה בגלל שהם לא מספיק בוגרים או פשוט רק חושבים על הרגע.
בכל מקרה התגובה שלך רצופה מתחילתה ועד סופה בסטיגמות. מה את רוצה שאגיד לך? תצאי
החוצה ותראי, לא הכל שחור ולבן...

(מוסד השידוכים נוסד כדי למנוע רגשות בין המשתדכים? give me a break...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2011 00:50 לינק ישיר 

די88 כתב:
האשה נקשרת הרבה יותר מהר מהגבר ומפתחת מאוד מהר רגשות והיא עיוורת ממש אבל לחסרונות שאנשים מבחוץ רואים ובטוחה שהיא תוכל לשנות אותם והיא לוקחת את אותו גבר כפרוייקט שיקומי מדוע ולמה?! כי אוהבתתתת אותו ופה טמונה הבעיה!! ולכן עניין השידוך מונע ממנה להיקשר ולפתח רגשות וככה היא יכולה באמת ובתמים להחליט מה היא רוצה!!
ואל תגיד לי שמה שאמרתי שטויות כי יש לי מספיק חברות כאלה ושמעתי מספיק סיפורים!
ואתה יודע מה עדיף להיות חסיד גור ולא לגעת באשה שלא לצורך מאשר להיות לא יודעת מה ולגעת באשה כל זמן שמתחשק וכולנו יודעים שזה לא ממש עובד!!

יכוליות שאישה נקשרת יותר מהר מגבר..
אבל אם היא מספיק חכמה, היא לא תיתן לרגש לשלוט בה יותר מלשכל!!
אני לא יודעת מי החברות שלך ומה שמעת, כנראה שכולן לא מספיק חכמות/לא באמת מבינות את המשמעות של "אהבה" "חתונה" והחיים שאחרי..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2011 00:53 לינק ישיר 

אדם אני מסבירה לך שום דבר ממה שאמרתי לא סטיגמות....זה הכל דברים שאני או אנשים שאני מכירה חוו
תאמין לי שאני נמצאת בחוץ.
אנחנו מדברים על אותו דבר רק אתה מדבר מנקודת מבט של גבר ואני מנקודת מבט של אשה
אותה מטרה שתי נקודות מבט שונות...אתה לא יכול להגיד שמה שאני יודעת הוא לא נכון!
וחוץ מזה אתה לא יכול לראות הרבה שמתחתנים מאהבה וחיים עד 120 כי אתה לא חי כ"כ הרבה אז במקסימום הם נשואים כמה 5 עד 10 שנים?! בוא נדבר עוד 10 שנים ונראה כמה מהם ישארו נשואים!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2011 00:56 לינק ישיר 

כמעט זאת בדיוק הבעיה...
בחורה ברגע שיש לה רגשות השכל די עף מהחלון....היא מפסיקה להיות אובייקטיבית
יש מספיק סיפורים על בנות הזויות שמתאהבות ומתחילות לעשות שטויות
זה לא קשור לחכמה או לא...היא יכולה להיות חכמה בטירוף אבל הרגש השתלט עליה והיא לא יכולה לעשות כלום!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2011 00:58 לינק ישיר 

ההורים שלי נשארו נשואים. כל הדודים שלי נשארו נשואים. כמעט כל החוצניקים מתחתנים בלי
"שידוך" רשמי (לפחות לא במובן החרדי)...

את אולי מדברת על בנות בגיל הטיפשעשרה. אני מדבר על בנות בוגרות ועם שכל...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2011 01:04 לינק ישיר 

אני מדברת על בנות בוגרות לחלוטין...
גם ההורים שלי שהם חילונים נשואים כבר 24 שנה זה לא אומר כלום!
לא אמרתי שזה אף פעם לא נכון ואף פעם לא מצליח...
רק אמרתי לפי סטטיסטיקות שזה יותר מצליח דרך שידוך...מאשר כל דרך אחרת
שכן אדם גם יכולה להצליח שום דרך בסופו של דבר אינה ודאית לחלוטין

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2011 01:04 לינק ישיר 

אחחח אני אוהבת לעשות את זה...

תוקן על ידי כמעט_חדשה ב- 19/09/2011 01:41:32

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2011 12:44 לינק ישיר 

אני19 כתב:
לעמקויות 
איך שהבנתי מדעתך, השיטה החסידית היא האידיאלית 
פגישה מכורה מראש של שעה ונגמר העניין, כי הרי  אין סיכוי
להכיר באמת, ורק לבדוק שהמראה בסדר, הקול סביר, וגמרנו.                                                              וזה לא יכול להיות כי הרי כמה פעמים מורידים אחרי הפגישות הראשונות
למרות שהפגישות היו נהדרות. 
אני מסכים איתך שבפגישות א''א להכיר איך תהיי אישתך, כי הכל משתנה,
אבל ודאי שבפגישות אפשר להכיר את האדם שמולך, האם הוא חכם, ירא שמים,
עמוק\רדוד וכו וכו ויכול להיות שהכרות יותר עמוקה תוכל לראות אם כזה אדם
אני רוצה להקים בית. (אח של אני)

אני לא אמרתי מהי השיטה האידיאלית  רק העליתי את הנקודות..
ולגבי ההכרות, את באמת חושבת שאת יכולה לדעת כמה הוא חכם גם במציאות של החיים שהוא לא חייה בה בכלל?
האם ממשפט כזה או אחר, אפשר לדעת האם אדם חכם או ירא שמיים?
או בכלל האם היראת שמיים שלו העכשווית היא גם תעמוד במבחן המציאות?? וכו'..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2011 13:00 לינק ישיר 

אני בעבר העלתי אשכול בנשוא הזה ואני העתיק אותו לפה:

אחד הדברים הכואבים ביותר בעיני בציבור שלנו (החרדי) זה העדר הבחירה – בבן/ת הזוג שאיתו/ה נבלה את שארית החיים שלנו. העובדה שבן/ת הזוג שלנו נבחר/ת על ידי אחרים, לאחר היכרות הכי שטחית שיש ביננו, זה פשוט פשע כלפי שנינו שנקשרים בדרך הזו.

אמנם, לפי אורח החיים שלנו, נראה שאין לנו הרבה ברירה. אם אנחנו לא יכולים להיות יחד לבד, לדבר לכל היותר פעמיים בשבוע בפלאפון ולהיפגש רק פעם בשבועיים (לפחות לפי מה שאני שומע מחבריי המאורסים) איך אפשר בכלל להכיר אחד את השנייה? דרך כמה שיחות "סטריליות" בסלון, עם כל הדודות והדודים משפחה וידידים חברות וחברים מסביב? "מה שלומך?", "ברוך השם בסדר, מה איתך"? "ברוך השם", ויאללה לחופה?

אם זה המצב, אולי כבר עדיף באמת שהמבוגרים האחראים יחליטו. במיוחד  כשגיל הנישואים הממוצע הוא צעיר מאוד (בחורות 19-20 ובחורים 20-22) ולמעשה מדובר ב"נישואים" של שני צעירים שלא בדיוק יודעים מהו מוסד הנישואין. במצב כזה, באמת לא מפתיע שה"הורים" חושבים שהם יודעים מה הכי טוב ל"ילדים" שלהם.

אבל כמובן שכל העניין הזה פגום (לפחות לדעתי). נישואים זה לא צעצוע שאבא או אימא צריכים לבחור בשביל הילד/ה שלהם. נישואים אמורים לבטא קשר עמוק בין שני אנשים, קשר שנמשך לכל החיים, שמוביל ליצירת משפחה. זו אחריות גדולה מאוד על גורלם של הרבה אנשים, זה לא דבר שאפשר לסגור ב"דיל" בין שני זוגות הורים, בזמן שהילדים משחקים בחצר.

איך אפשר בכלל לבחור בן זוג לכל החיים בלי באמת להכיר אותו? בלי לבלות איתו זמן אינטימי (לא לחשוב רחוק מידי), בלי לגלות עד כמה באמת עמוק ויציב וחזק הקשר בין שנינו? ההחלטה להתחתן ולהיות יחד כל החיים צריכה לבוא בסוף תהליך קבלת ההחלטות, ולא בהתחלה. זו צריכה להיות תוצאה של אהבה מתמשכת ועמוקה, שמחזיקה מעמד זמן מה, שנבחנה ונוסתה בכל מיני מצבים. זו לא צריכה להיות "נקודת פתיחה" או "הימור" על החיים של שנינו. קודם תתחתנו, ואחר כך נראה. אולי יתברר שהוא טיפש, אולי יתברר שהוא בטלן (לאו דווקא בלימוד), אולי יתברר שהיא לא הכי חכמה בלשון הַמְעָטַה, אולי יתברר שסתם אין ביניהם שום כימיה או משיכה. נו שוין, אז יתברר. אז הם יחיו יחד 50-60 שנה באומללות ואז ימותו, מה כבר קרה?

החיים האלה - היחידים שיש לנו - הם יקרים מדי מכדי "להמר" עליהם. אנחנו לא בובות שמונעות על חוט. אנחנו בני אדם. ולפני שאנחנו קושרים את גורלנו עם אדם אחר לכל החיים, צריכים לתת לנו את זכות הבחירה המינימאלית, את הזכות להכיר לעומק את הבן אדם שכל האושר שלנו בעולם הזה יהיה תלוי בו. אני לא אומר שצריכים לתת לנו שנתיים לבחון את אהבתנו אבל וודאי לא שעתיים, לא ביקשתי שנה להבין האם אנחנו מתאימים או לא אבל צריך לתת לזה זמן מינימאלי שבאמת יאבחן האם הם אוהבים באמת או שהיא מצאה חן בעיניו במראה החיצוני שלה ושלא יקומו פתאום כל החכמולוגים ויגידו שאף אחד לא בחר את אשתו בגלל איך שהיא נראית חיצונית הבחירה שלהם הייתה נטו הפנימיות שלה. איך שהיא מתנהגת, מהן השקפותיה, איך מידותיה, צניעותה וכדו' כי לא באמת תוך 30 שעות (פלוס מינוס) אפשר לזהות הכול. מישהו פעם סיפר לנו מה התגובות שלה כשהיא עצבנית? מה קורה כשלא בדיוק הכול הולך כפי שהיא רוצה? מה קורה כשיש טיפה לחץ? לא. בפגישות היא אף פעם לא עצבנית (גם אם כן היא לא תראה את זה), בפגישות הכול הולך כפי שהיא רוצה, בפגישות אין לחץ אבל מה יקרה בעוד שנה שנתיים שהאהבה קצת תשקע (זוהי דרך העולם) ויתחילו הבעיות אז יצטרכו למצוא פתרונות. במקום להיות חכמים ולנסות לדחוק את הבעיה אולי עדיף להיות נבונים ולא להיכנס לבעיה הזו? ואפשר לא להיכנס לבעיה הזו אם רק ניתן זמן לפני החתונה שבו ימדדו בני הזוג אחד את השנייה גם במצבים כאלו ולראות אז איך הם יתמודדו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2011 13:17 לינק ישיר 

יש כאן מבין אלו הכותבים שחושבים על אהבה במובן של התאהבות אסורה....
אמממ אהבה זה רגש להזכירכם, כך שהיא קיימת או לא קיימת...
לפי דעתי אני לא חושבת שאפשר להגיע לנישואים ללא המצרך הזה... גם בשידוך, ובעיקר בו!!!
כשאני יוצאת לדייט אני לא יוצאת עם רשימה לסופרמרקט ומסמנת V על כל מצרך שנכנס לעגלה...
ברור שבודקים ורואים מעלות וחסרונות, תכונות וכשרונות עד כמה שאפשר...
אבל בסופרמרקט של החיים צריך עוד דברים.....
פעם אמרה לי אישה שהתחתנה בעצמה בגיל מבוגר יחסית, שהרבנית שיינברג ע"ה אמרה לה פעם:
שאנשים חושבים שאהבת בן הזוג תבוא אחרי החתונה... לא מייחסים לרגש שלהם משקל, אלא כמו שאמרו פה כבר, בודקים בצ'ק ליסט אם יש התאמה בסיסית וסומכים על??? על מה בדיוק???
אז זהו שהיא אמרה לאותה אישה - שרגש חייב להיות!!!
אני לא מדברת על אהבות אסורות ועיוורות שמעיפות את השכל של הבחורה מהחלון... כמו שהתבטאו פה ...
אבל להגיע לנישואים בלי זה????
חסר משהו.... ספאסטנישט....
אהבה יכולה אומנם לדעוך.. אבל גם להתפרץ מחדש שוב ושוב... תלוי על מה היא היתה מבוססת מלכתחילה...
ולא אני לא חושבת שמספר רב של פגישות זה מה שיעשה את זה... (ואל תגידו שאמרתי שצריך להיפגש 3-5 פגישות כי לא אמרתי....)
ומי שאמר/ה שאהבה יכולה לעוור ולמנוע מהבנאדם לראות חסרונות.. אז אולי הוא צודק... אבל אולי זה בעצם דווקא לעזר... כי לכולנו יש חסרונות!!!
אנחנו לא מלאכים!!!
אנחנו בני אדם ולכן גם מתאהבים....

אממ חברה אל תוציאו את דברי מהקשרם... לא התכוונתי שזה הדבר היחיד שצריכים....
ואגב מה תקעתם פה את הגורים למען ה'????
יש את הדרך שלהם - בין אם הם מקפידים עליה ובין אם לאו...
מה אתם מביאים מהם ראיות....???

תוקן על ידי אחת_מהישוב ב- 19/09/2011 13:22:51

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2011 13:23 לינק ישיר 

נתי השאלה היא כמה זמן זה הזמן המינימלי הזה?
כי אם אתה מדבר על חודש ואפילו חודשיים אז יכול להיות שאני מסכימה...
כי זה לא הרבה זמן ובאמת אתה מרגיש כבר יותר נוח ליד הצד השני ואתה האמיתי יוצא החוצה
אבל אם אתה מדבר על חצי שנה-שנה זה כבר די הרבה זמן ואני לא חושבת שצריך כ"כ הרבה זמן בשביל להכיר את הצד השני במיוחד שבתקופה כזאת אפשר ליפול בכל מיני איסורים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2011 15:41 לינק ישיר 

אחת_מהישוב כתב:
יש כאן מבין אלו הכותבים שחושבים על אהבה במובן של התאהבות אסורה....
אמממ אהבה זה רגש להזכירכם, כך שהיא קיימת או לא קיימת...
לפי דעתי אני לא חושבת שאפשר להגיע לנישואים ללא המצרך הזה... גם בשידוך, ובעיקר בו!!!
כשאני יוצאת לדייט אני לא יוצאת עם רשימה לסופרמרקט ומסמנת V על כל מצרך שנכנס לעגלה...
ברור שבודקים ורואים מעלות וחסרונות, תכונות וכשרונות עד כמה שאפשר...
אבל בסופרמרקט של החיים צריך עוד דברים.....
פעם אמרה לי אישה שהתחתנה בעצמה בגיל מבוגר יחסית, שהרבנית שיינברג ע"ה אמרה לה פעם:
שאנשים חושבים שאהבת בן הזוג תבוא אחרי החתונה... לא מייחסים לרגש שלהם משקל, אלא כמו שאמרו פה כבר, בודקים בצ'ק ליסט אם יש התאמה בסיסית וסומכים על??? על מה בדיוק???
אז זהו שהיא אמרה לאותה אישה - שרגש חייב להיות!!!
אני לא מדברת על אהבות אסורות ועיוורות שמעיפות את השכל של הבחורה מהחלון... כמו שהתבטאו פה ...
אבל להגיע לנישואים בלי זה????
חסר משהו.... ספאסטנישט....
אהבה יכולה אומנם לדעוך.. אבל גם להתפרץ מחדש שוב ושוב... תלוי על מה היא היתה מבוססת מלכתחילה...
ולא אני לא חושבת שמספר רב של פגישות זה מה שיעשה את זה... (ואל תגידו שאמרתי שצריך להיפגש 3-5 פגישות כי לא אמרתי....)
ומי שאמר/ה שאהבה יכולה לעוור ולמנוע מהבנאדם לראות חסרונות.. אז אולי הוא צודק... אבל אולי זה בעצם דווקא לעזר... כי לכולנו יש חסרונות!!!
אנחנו לא מלאכים!!!
אנחנו בני אדם ולכן גם מתאהבים....

אממ חברה אל תוציאו את דברי מהקשרם... לא התכוונתי שזה הדבר היחיד שצריכים....
ואגב מה תקעתם פה את הגורים למען ה'????
יש את הדרך שלהם - בין אם הם מקפידים עליה ובין אם לאו...
מה אתם מביאים מהם ראיות....???

תוקן על ידי אחת_מהישוב ב- 19/09/2011 13:22:51

תסלחי לי אם רק אשאל אותך "מהי אהבה"..? 
את באמת חושבת שאת יודעת מהי?
נכון כתבת, שאהבה זה רגש.. אבל איזה רגש..?!

את באמת חושבת שאפשר להגיע לאהבה לפני חיי נישואין??
את באמת חושבת שאפשר להגיע להכרה וידיעה מי הוא הבחור לפני שהוא עמד במבחן המציאות??

ומה שאמרו לך בשם הרבנית שיינברג, או שלא הבינו אותה, או שאת לא הבנת, מה שבטוח, שאהבה (אמיתית כמובן, כל השאר זה רגש, לא אהבה) מגיעה  רק אחרי החתונה.. לפני כן, זה רגש.. רגש אולי של התחברות, רגש של התרגשות, או אפי' רגש של שותפות (ברמה מסויימת) אבל את לא מתחנת עם הרגש.. את מתחנת עם בן אדם המדד שלך לבעל, זה לא כמות הרגש שבניכם... אלא הכלים שלכם כאחד לחיות ביחד..
אין ספק, שא"א להתחתן נטולי רגשות, אבל השאלה איזה רגש נצרך, ועד איזה רגש מביאים את עצמם..

ומה שכתבת, שזה לא סופרמרקט, שאלה לי אלייך, למה בכלל מתחתנים? ומה המטרה בכל זה??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2011 16:58 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
תסלחי לי אם רק אשאל אותך "מהי אהבה"..? 
את באמת חושבת שאת יודעת מהי?
נכון כתבת, שאהבה זה רגש.. אבל איזה רגש..?!

את באמת חושבת שאפשר להגיע לאהבה לפני חיי נישואין??
את באמת חושבת שאפשר להגיע להכרה וידיעה מי הוא הבחור לפני שהוא עמד במבחן המציאות??

ומה שאמרו לך בשם הרבנית שיינברג, או שלא הבינו אותה, או שאת לא הבנת, מה שבטוח, שאהבה (אמיתית כמובן, כל השאר זה רגש, לא אהבה) מגיעה  רק אחרי החתונה.. לפני כן, זה רגש.. רגש אולי של התחברות, רגש של התרגשות, או אפי' רגש של שותפות (ברמה מסויימת) אבל את לא מתחנת עם הרגש.. את מתחנת עם בן אדם המדד שלך לבעל, זה לא כמות הרגש שבניכם... אלא הכלים שלכם כאחד לחיות ביחד..
אין ספק, שא"א להתחתן נטולי רגשות, אבל השאלה איזה רגש נצרך, ועד איזה רגש מביאים את עצמם..

ומה שכתבת, שזה לא סופרמרקט, שאלה לי אלייך, למה בכלל מתחתנים? ומה המטרה בכל זה??

אני חושבת שאהבה היא מה שר' אליהו דסלר אמר "נתינה מולידה אהבה". אין זה משנה אם זו אהבה בין בני זוג, בין הורים לילדם, בין חברה לחברתה, ובין שני אחים. ברגע שיש נתינה - נולדת אהבה.

כאשר משקיעים נכון בקשר, בבנייה האמיתית שלו - בהבנה הדדית, ובדברים שכאלו, הרי שהאהבה מגיעה ליעודה.

אך.
כאשר האהבה הזו נוצרת ע"י נתינה של דברים אסורים - הרי שגם האהבה הזו אסורה. ולכן,
בקשר של שידוך עדיין אין נתינה, ממילא לא נולדת אהבה. אלא רגשות אחרים, אולי חיבה, אולי תשוקה לשני, אך אהבה?

ובקשר שאינו של שידוך, כמעט אין מצב שלא יגרר למצב של נתינה אסורה. ממילא האהבה אסורה.

לכן. אם מכירים בדרך שאינה שידוכית.. אך עוצרים זאת לפני היסחפות, הרי שזה יכול להיות אהבה ראויה.. זו דעתי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2011 17:28 לינק ישיר 

שלום נתי 
שבחור ובחורה נפגשים מטרת פגישתם היחידה, לבדוק 
האם אפשרי לייצר זוג אוהב משניהם, ולא ליצור עכשיו זוג אוהב
כי זאת לא תהיה אהבה מכוח הנתינה, אלא אהבה של רגש
ויש פתגם חכם ונכון שאומר ''מה שהיה יקר ללב בבוקר עלול להתגלות כזול מאוד בערב''

בשביל לדעת שאפשר לעשות מזה אהבה  
צריך להגיע  לדרגת רגש מסויימת
(להרגיש דיגדוג נעים בלב כהגדרת חברי)
וכמובן שהנתונים שאפשר לראות
ימצאו חן בעינך.    
ודאי שהבחור\ה יכול להתגלות ככעסן, בטלן וכו, אבל אלו החיים 
כל אחד  וניסיונו הוא ועם אהבה אמיתית אפשר להתגבר.
(אגב נתונים, כגון כשרוני, מוזיקלי וכו . בדרך כלל רואים בפגישות)  
(אח של אני 19)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2011 18:12 לינק ישיר 

עמקויות:

אם תשים לב לדברים שלי.. תראה שלא אמרתי שבאים לקראת חיי נישואים עם אהבה אלא עם רגש!!

הזכרתי שאהבה היא סוג של רגש, כיון שהזכירו את זה באחת התגובות שלעייל.

ובקשר לדברי הרבנית שיינברג היא לא דיברה על אהבה במובן של התאהבות אלא רגש כלשהו כמו שהזכרת אתה בעצמך...

הסופרמרקט נועד להוכיח שלנישואים לא הולכים עם רשימות...

ושיש מקום גם לרגשות... ואל תלך רחוק מידי...

אנחנו רוצים לבנות בית נאמן יחד ולהשלים אחד את השני- למצוא את החצי השני ולהגיע לשלמות בכל המובנים הרוחניים והגשמיים.

ובכלל אני רואה שאתה נגד המושג הזה ששמו אהבה... גם אחרי הנישואים... (וד"ל)

אהבה זו לא רק נהנתנות.... ובעצם השאלה איך אתה מגדיר אהבה!!!! (או רומנטיקה....)

תוקן על ידי אחת_מהישוב ב- 19/09/2011 18:13:47

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > "בעקבות"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.