אז ככה, לפני איזה חצי שנה חברה שלי מאוד טובה יחד עם אח שלה הציעו לי את חבר שלו. בחור טוב שבמבט שיטחי אפשר לומר שהוא עונה על ציפיותי. וכאן מגיע האבל הגדול... באיזה שהיא תקופה בחייו הוא פרק עול (....) ונהיה חילוני. חשוב לי לציין שהוא לא היה מפרחחי השכונה אלא הלך לאוניבסיטה ועשה תואר. אחרי איזה שלוש שנים או פחות הוא חזר בתשובה שלמה ונהיה אחלה בחור בערך כמו שאני רוצה, רציני ו.. ממש טוב.
בהתחלה אמרתי שאני לא רוצה לשמוע עליו כי אני מוכנה להתפשר על הכל חוץ מעל הבחור. אבל עכשיו אני חושבת שאולי אני טועה ולעיתים בני אדם עוברים מהמורות בחיים וצומחים מהם, הם יוצאים גדולים וחזקים יותר.
אז מה אתם אומרים לנסות להפגש איתו (פעם ראשונה בחיי) או.. שזה פשוט לא מתאים.//
ונ"ב: אם זה חשוב לשיפוטכם אז.. אני בחורה טובה
תודה! ותדעו לכם שזה פשוט כיף שיש את מי לשאול ועם מי להתיעץ.. לי.. באופן אישי זה עושה טוב בלב:)
נשלח ב-19/9/2011 00:43
לפי ראות עיניי.. עלייך לבדוק טוב טוב את הסיבה שבשלה פרק עול.
אם אין לו איזה שהם משקעים, או כל מיני דברים מהעבר..
תבררי, תחפרי..
אם בכל אופן זו ההתלבטות היחידה ואין שום דבר שאת מתפשרת עליו...
לכי עם הלב..
וביוחד אם זה אנשים שאת סומכת עליהם שלא "ידפקו" אותך, אם זו חברה כזו.
לכי על זה אבל עם 7 עניים..
המוני הצלחות!!!!
נשלח ב-19/9/2011 00:43
תראי אני חושבת שדווקא אדם שפרק עול והבין שהוא טעה והתחזק מזה הוא מבחינתי לא פחות טוב מכל אדם שהחליט להמשיך ללכת בדרך בה גדל... אני חוזרת בתשובה ואני נורא מבינה גם את הצד השני את הסקרנות של החילוניות כביכול. אני חושבת שאין לך מה להפסיד בלהיפגש איתו במקסימום את תמיד יכולה לומר לא.
נשלח ב-19/9/2011 00:52
די88 כתב:
תראי אני חושבת שדווקא אדם שפרק עול והבין שהוא טעה והתחזק מזה הוא מבחינתי לא פחות טוב מכל אדם שהחליט להמשיך ללכת בדרך בה גדל... אני חוזרת בתשובה ואני נורא מבינה גם את הצד השני את הסקרנות של החילוניות כביכול. אני חושבת שאין לך מה להפסיד בלהיפגש איתו במקסימום את תמיד יכולה לומר לא.
מעניין שדווקא באשכול הזה אומרים ללכת עם הלב.. בד"כ בשידוכים רגילים הצעה כזאת אפילו לא עולה...
נשלח ב-19/9/2011 00:58
אדם זה לא קשור ללב... זאת שאלה אם להיפגש עם הבחור או לא אני לא אומרת שצריך לשלול אותו בגלל שהוא ירד מהדרך
נשלח ב-19/9/2011 01:18
אני אומרת שאנחנו (אני לפחות) לא יכולים לתת עצות למקרה הנ"ל.. את צריכה לבדוק אם את יכולה לתת לזה צ'אנס. את זו שמכירה את הסיפור מקרוב..
נשלח ב-19/9/2011 02:13
אני19 כתב:
ידידיי הבו לי עצה! :)אז ככה, לפני איזה חצי שנה חברה שלי מאוד טובה יחד עם אח שלה הציעו לי את חבר שלו.בחור טוב שבמבט שיטחי אפשר לומר שהוא עונה על ציפיותי. וכאן מגיע האבל הגדול... באיזה שהיא תקופה בחייו הוא פרק עול (....) ונהיה חילוני. חשוב לי לציין שהוא לא היה מפרחחי השכונה אלא הלך לאוניבסיטה ועשה תואר. אחרי איזה שלוש שנים או פחות הוא חזר בתשובה שלמה ונהיה אחלה בחור בערך כמו שאני רוצה, רציני ו.. ממש טוב.בהתחלה אמרתי שאני לא רוצה לשמוע עליו כי אני מוכנה להתפשר על הכל חוץ מעל הבחור. אבל עכשיו אני חושבת שאולי אני טועה ולעיתים בני אדם עוברים מהמורות בחיים וצומחים מהם, הם יוצאים גדולים וחזקים יותר.אז מה אתם אומרים לנסות להפגש איתו (פעם ראשונה בחיי) או.. שזה פשוט לא מתאים.//ונ"ב: אם זה חשוב לשיפוטכם אז.. אני בחורה טובהתודה! ותדעו לכם שזה פשוט כיף שיש את מי לשאול ועם מי להתיעץ.. לי.. באופן אישי זה עושה טוב בלב:)
תראי, יש מושג "שלמה להיכנס למיטה חולה".. אני לא אומר שהוא מיטה חולה. ואני חס ולשלום לא מזלזל בשום בן אדם ובוודאי לא בן אדם שחזר בחזרה.. אבל מה בוער לך? לאן את ממהרת? בפרט שזה פגישה ראשונה שלך, משמע שרק לא מזמן התחלת להיכנס לפרשיה הזאת... אם כן... למה לך ללכת לדבר שיש בו הרבה תהיות, פיקפוקים, שאת צריכה הרבה לברר, וגם אז עדיין לא תדעי באופן ברור, מה היה, ומי ערב לך לגבי העתיד??!
יותר מכך, למה לך ללכת למקום שאת עצמך לא שלמה עם זה.. שאת עצמך ברגע ראשון, לא היה על מה לדבר בכלל!! וגם במחשבה השניה שלך, אז את עדיין לא ברורה בזה.. (ובצדק!!)
ועד נקודה, הרי אם זה לא חברה טובה שלך הייתה מציעה, גם היית מסתכלת לכיוון הזה בכלל? אני מניח שחברה שלך יושבת עלייך, מציירת לך אותו בצבעים הכי וורודים שיש, וכו', וכו'.. ולכן את פשוט מתחילה לחשוש אולי את מפסידה.. אולי את סתם מקובעת... אבל במחשבה שלישית ואובייקטיבית יותר, האם את באמת מפסידה..? האם לא עדיף לך משהו חלק יותר, משהו שתהיי בטוחה יותר..? ושוב, אני לא מזלזל בו.. וייתכן שבאמת בעקבות מה שהוא עבר, יש בו משהו מיוחד.. אבל עדיין.. במקרים מסוימים זה לא לכתחילה..
זו דעתי.
נשלח ב-19/9/2011 02:29
אני חושבת שקודם כדאי לך לברר אם הוא לא עבר על גבולות אדומים מבחינתך, כלומר אם היית רוצה שאדם שעשה את מעשיו בודאות יהיה אבא לילדייך. אם הוא לא עבר על קווים אדומים, על עקרונות (לי אישית יש כמה כאלו, שאם אדע על בחור שעבר עליהם, לא אפגש איתו) וז תוכלי לדעת יותר בברור אם זה מתאים לך, כי בגלל התאמה "מלמעלה", לא כדאי לוותר על עקרונות, שאדם חילוני לא שם עליהם..
בהצלחה!
נשלח ב-21/9/2011 12:08
אנונימוס, את יותר קשוחה מהקב"ה..
נשלח ב-21/9/2011 13:09
אני19 כתב:
ידידיי הבו לי עצה! :)
........................
אבל עכשיו אני חושבת שאולי אני טועה ולעיתים בני אדם עוברים מהמורות בחיים וצומחים מהם, הם יוצאים גדולים וחזקים יותר. המשפט הזה הוא המשפט הכי נכון שנאמר באשכול הזה!!!
אין כמו בחור שראה את כל העולם לפני החתונה ומגיע בנוי לחיים האמיתיים... כי כמו שאמרת הוא חזר לתלם... מה שאומר שהוא הבין שדרכו הקודמת לא הדרך ולא ישגה שוב... עצה שלי : רוצי עליו!!!
אני אישית משקשקת שיבוא לי איזה ילד שלא ראה עולם ו... אבל הוא עבר את זה... אין חלום יותר גדול מיזה..
הבנאדם בנוי!! ...................................
ונ"ב: אם זה חשוב לשיפוטכם אז.. אני בחורה טובהלייק :)
תודה! ותדעו לכם שזה פשוט כיף שיש את מי לשאול ועם מי להתיעץ.. לי.. באופן אישי זה עושה טוב בלב:) את חמודה....
נשלח ב-21/9/2011 14:01
ליטאית כתב:
אנונימוס, את יותר קשוחה מהקב"ה..
על עקרונות? זה לא עניין של קשיחות.
נשלח ב-21/9/2011 14:47
אני לא מבינה למה זה נורמלי והגיוני לחזור בתשובה אבל ההפך הוא לא נורמלי?! אנחנו בני אדם...למה זה הגיוני שאדם חילוני הבין שיש משהו מעבר לריקנות החילונית אבל אדם חרדי שמכיר רק את הצד הדתי ואולי המסוגר לא יכול לחפש קצת את הריקנות שהוא לא מכיר?! במיוחד שאחרי שהוא מצא את הריקנות "והחופש" הוא החליט שהוא לא רוצה את זה וחזר לדרך מה הופך אותו "למיטה חולה"?! אולי החברה שהוא היה חי בה "דחפה" אותו לזה והוא חייב לפרוק עול מי אמר שלא מגיעה לו הזדמנות?! אולי במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים לא עומדים?! אז הוא נולד למשפחה חרדית פרק עול וחזר לדרך זה הופך אותו לבעל תשובה ואני ממש לא חושבת שצריך לפסול אותו רק על זה. תחשבי אם היית מוכנה לקבל אותו רק כבעל תשובה ולא כחרדי שירד מהדרך ואז חזר. זאת דעתי :)
נשלח ב-21/9/2011 18:57
אני די מסכימה עם אנונימי(משהו כזה) יש עקרונות שגם אני מתבאסת לוותר עליהם. אני אישית יוצאת גם עם חוזרים בתשובה וחשוב לי לדעת שהבחור לא עבר את ההגבולות.. אני מאוד מעריכה את החוזרים בתשובה קל וחומר את החוזרים אחרי ה"שאלה"- הם בוודאי יודעים מה הם רוצים מהחיים שלהם, הם בדרך כלל הרבה יותר חזקים וחדורי אמונה מאשר בחורים אחרים.(לא מכלילה). אני ממליצה - לכי על זה ! את גם בעצמך חושבת שהוא מתאים לך מכל הבחינות, תנסי ! אני אישית הייתי בודקת דברים בסיסיים(בדר"כ עקרונות) רק אל תשכחי- אין צדיקים עומדים במקום שבעלי תשובה עומדים!!(ציטטתי נכון?) בהצלחה
נשלח ב-21/9/2011 19:30
משהימיוחדת כתב:
אין צדיקים עומדים במקום שבעלי תשובה עומדים!!(ציטטתי נכון?) בהצלחה
נראלי שזה המדויק:
"במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד"
אבל, יתכן ואני טועה..
נשלח ב-21/9/2011 23:13
סיפור קצר שכבש את לבי,מתאים בשבילך וגם לכב' אלול
בחור יצא מס' פגישות מכובדות עם בחורה חוזרת בתשובה,הכל זרם והתאים,אך הבחור החליט להוריד את השידוך הבחורה נשברה מזה ועוד שהבחור לא סיפק לה תשובה על הצעד שלו...
הבחורה פנתה לרב,הרב שהיה אכפתי החליט לדבר עם הבחור ולפחות לנסות לדעת על מה הוא הוריד הוא פנה אל הבחור ולאחר ששידל אותו להואיל בטובו להסביר למה,לבחור לא היה נעים ולבסוף נכנע והודה שבגלל שזה שהיא חוזרת בתשובה,ועשתה חטאים בעבר
הרב שאל את הבחור: אתה יודע שמוחלים לאדם על כל עוונותיו אם הוא עושה תשובה הבחור ענה שכן והרב הוסיף ומבחינת אלוקים כאילו הוא לא חטא הבחור ענה שוב כן ואז אמר לו הרב אני חושב שאני צריך להודיע לכלה שאולי אתה לא מתאים לה מבחינה רוחנית כי יש לך פגם באמונה!!! .