|
|
| נשלח ב-23/9/2011 01:49 |
|
| |
לגבי שנוי החברה החרדית,למעשה הרי קיימת חברה דתית שאינה חרדית,והוא הציבור הדתי לאומי.
מי שאחרי השנוים שהוא חפץ לעשות בציבור החרדי,זה בעצם תהיה חברה כמו הדתל"י,לפחות כמו אחת מהקבוצות שיש שם,שהרי גם שם החברה לא בנויה מגוון אחיד,אז למה לפתוח משהו חדש, אם יש כבר משהו כמותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 17:46 |
|
| |
צבי, אני ברחתי. הסיבה מאד פשוטה. מכיון שאינו מזדהה, לא ראיתי שום צורך וסיבה להישאר. אני מדבר רק לאלו שרוצים להישאר חרדים, אבל מפריעים להם כל מיני דברים. אני גם לא נשארתי לתקן את בלגיה, וגם לא את הונגריה, כי הן לא מש מעניינות אותי, ואין לי סיבה להיות שם. אכן צדק קסת במה שהעיר כאן (את מה שכתבתי כבר מזמן) שאחרי השינויים זו כבר לא תהיה חברה חרדית. כבר ענו לי על כך מזמן שאלעס איז סאציאלאגיע, כלומר חרדיות היא סוציולוגיה ולא מהות, ולכן זו כן תהיה חרדיות. בכל מקרה, החברה הזו, איך שתקרא לה, תהיה מורכבת מאותם אנשים, ויש כאלה שרוצים להישאר שם (הם נהנים לחגור גרטל).
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 00:03 |
|
| |
אני לא כ"כ מבין מה דחוף לשנות את החברה מכפי שהיא, כ"א ינקוט לעצמו בשיטת "היה יהודי בביתך וחרדי בצאתך", מה שנראה לי שאכן מתקיים כעת, וזה מה שמונע את ה"פיצוץ" המיוחל, ודברי משתלבים עם טענת אלע'ס איז סוציאולוגיע המובאת לעיל, רק שאני מוסיף שזה מה שמונע את ה"פיצוץ".
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 08:12 |
|
| |
רבי אברהם - איני רואה איך פרישתי מהצבור, או פרישת כמה וכמה כמוני תועלנה. (מנם השתעשעתי פעם במחשבה להסית את מופלות הסמינרים ללכת לרשת צביה ולפתוח שם כתה מחורדת ואז היו רצים אחריהם), זו צריכה להיות פרישה מאוד מהדהדת (רבת כמות ואיכות) ובינתיים אין מסה כזו.
- לעצם היציאה – כבר כתבתי לך פעם שהאחריות לדורות הבאים מחייבת. בינתיים הסטטיסטיקה של ההתחלנות נמוכה בהרבה במחנה זה מאשר ברעהו. אתה פטרתני בטענה שאינך מתחשב בעתיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 11:06 |
|
| |
מיכי במחילה אתה לא דוגמא, כל השנים היתה לך חברה לא חרדית, משפחה לא חרדית, כך שהנחיתה שלך היתה יחסית רכה, מה אתה מצפה ממי שכל משפחתו וחבריו חרדים דור שלישי?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 11:17 |
|
| |
בעל, אני כבר הפנמתי את זה, מיכי מצטרף לכל המוכיחים מבחוץ, כמעט הפסיד את זכות ההוכחה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 11:22 |
|
| |
מיכי
אז בוא נעבור לשלב המעשים. מה אתה מציע לעשות למי שהוא חרדי, רוצה להישאר חרדי או אנוס להישאר חרדי?
1. נגד מה אנו יוצאים? (יש לי גם כן רשימה, אבל ממה מתחילים?)
2. מה אני במקומי יכול לעשות?
ועכשו אני גם מרגיש יותר גאה במאבקי שהריני משתתף בעצור חושבים ועוזר לשנות את ההתייחסות אצל אחי.
*** אני מנסה לתרגם לעצמי את החובה שאתה מעמיד כאן.
האם עלי לעזוב? (צריך לבדוק לאן ואם זה אפשרי, כי לא כל מחיר הוא כדאי, וזו לא רק שאלה של לשלם עקרונית אלא גם מה יהיו ההפסדים ואם יהיו רווחים).
ואם אני נשאר "בפנים" מה אני יכול לעשות. ושמא יש מה לעשות ואני כבר עושה? ומדוע אתה (סליחה על הפניה האישית, אני מבין שלא יכולת וכשל כוח הסבל) לא נשארת כדי לשנות בין חבריך ותלמידיך?
האם השינוי הוא בתיפקוד החברתי או במערכת האמונות?
איך משיגים זאת בצורה היעילה ביותר? השאלות כבר עלו בפורום אבל אשמח על הבהרה מחודשת, מה גם שצריך לעשות חשבון נפש לפני יום הדין.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 11:32 |
|
| |
מיימוני, תודה רבה, הדיון מתחיל להתחמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 12:00 |
|
| |
מיימוני אני בסיטואציה שונה ולכן אולי אני מדבר 'מבחוץ'. אם מישהו היה שואל אותי אם לשנות חברה, הייתי מאוד מהסס מלהציע לעשות את הצעד. נקודה נוספת, בכל חברה, לפחות בחלקים היותר 'חזקים' שלה, יש מערכת של אמונות ודעות שלא קל לחרוג מהם. אם כי החברה הדת"לית בכללותה יותר ליברלית.
בהערת אגב ביום חמישי התקיים ערב לכבודו של בני בראון לכבוד הוצאת ספרו של החזון איש. בני ציין שם את מה שכבר כתב בספר שעד שנות הארבעים / תחילת שנות החמשים לא היתה מחיצה כזו בין חרדים לדת"ל, באותו ישיבה ובאותה חצר חסידית היו גם ציונים וגם אנטי ציונים, לטענתו, החזון איש והרב מבריסק מחד, והרב צבי יהודה מאידך הם שהעלו את המחיצה. לדעתי, אצל הרב צבי יהודה זו כבר היתה תגובה ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 12:06 |
|
| |
האם היחס לרב קוק גם בשנות הארבעים והחמישים מוכיח לכאורה את ההפך מטענתו של בני בראון.?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 12:09 |
|
| |
ראיתי בסרט על אסיר שישב בכלא שלושים שנה, כשהודיעו לו על שחררו, לא יכל לעזוב את תאו, לא היה לו לאיפה ללכת. הוא לא הכיר כבר מציאות אחרת.
הדבר גם מזכיר לי את העבד העברי- אהבתי את אדוני את אשתי וא בני- לא אצא לחופשי, רוצעים את אוזנו- שכולם ידעו כי משהו פגום בחוש השמיעה שלו, כידוע חרש בזמנם היה מלה נרדפת לשוטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 13:47 |
|
| |
צענע, היחס לרב קוק היה מחוג מצומצם של קנאים, והרב קוק זצ"ל לא היה שייך כלל למזרחי כידוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 14:00 |
|
| |
אני כשלעצמי לא מתחבר לטענות שמועלות כאן נגד החרדים, (כן, ירוחם, בהחלט אני עבדך בן אמתך...) אבל שני הערות, א, אם רוצים שתהיה השפעה על החרדים לא לשנות מה"חרדיות" באופן מתריס, שאז, כמו שכבר הזכירו כאן, המשנה מקוטלג אוטומטית ויצא שכרו בהפסדו, (ויעבץ ועוד יוכיחו) ב, אני הייתי ממליץ להתחיל עם הכובע.... אין שום עניין דתי ללכת עם כובע על הראש אבל!!! בלי ויכוחים סתם להוריד את הכובע וללכת בלעדיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 14:15 |
|
| |
רוצה, מה אני אומר לך אתה ממש לא רציני, ייתכן שאתה באמת ליצן בגרוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 14:16 |
|
| |
וואלה
|
|
|
|