|
|
| נשלח ב-27/9/2011 16:53 |
|
| |
האם נכון לפתח דיכוטומיה בין השכל והרגש ? או שמא רגש שהולך נגד השכל סופו להגיע לאבדון, כך שדוקא מי שרוצה בטובת הסובל לא צריך תמיד לרחם עליו בטווח הקצר, כדי שבטווח הארוך יהיה סיכוי שתהיה אחריתו טובה ? (לדעתי בהחלט כן, אבל אשמח לשמוע דעות מנומקות אחרות)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2011 17:49 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | |
מיימוני,
צר לי אבל זו כלל לא היתה טענתי.
מבחינתי אני מאמין לו לגמרי.
אני רק טוען שיש הבדל קטגורי מובהק בין העולם כמות שהוא (אם תרצה קרא לזה עולם הבריאה או העשיה ?) לבין עולם החוויות והתחושות האנושיות (עולם היצירה ?) .
שבלי הבחנה והגדרה ברורה שלהם בכלל או לכל הפחות בהקשר הנידון, הדיבורים וההשוואות בענין הם מלל חסר משמעות.
|
|
[אי"צ,
אני מוכנה להסכים עם האבחנה שלך, אולם איני בטוחה שאני יודעת מהו "העולם כמות שהוא", שכן גם הגדרתו של זה משתנה (לפחות בקריטריונים מסויימים) מדור לדור (שהרי גם הידיעות שלנו על הפיזיולוגיה האנושית גדלות ומתרחבות כל הזמן). אני חושבת שלפעמים עולם הזהויות האנושיות (אתה כתבת "חוויות ותחושות", נדמה לי ש"זהויות" יכול להתווסף עליהן או אפילו להכילן עם עניינים נוספים המרחיבים אותן), יכול ללמד אותנו יותר על אותה מהות נעלמה של "העולם כפי שהוא". נדמה לי, שזה מה שאני מנסה לומר מן ההתחלה - שאולי ההתעלמות ממרכיבים אלה (זהויות/תחושות וכו') מרחיקה אותנו מגילוי האמת על "העולם כמות שהוא".]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2011 18:22 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | האם נכון לפתח דיכוטומיה בין השכל והרגש ?
או שמא רגש שהולך נגד השכל סופו להגיע לאבדון, כך שדוקא מי שרוצה בטובת הסובל לא צריך תמיד לרחם עליו בטווח הקצר, כדי שבטווח הארוך יהיה סיכוי שתהיה אחריתו טובה ? (לדעתי בהחלט כן, אבל אשמח לשמוע דעות מנומקות אחרות)
|
|
הרי הצדק שאתה מדבר עליו הוא צדק הלכתי.ולא צדק במובן המוסרי.
הרי הטרנסג'נדר סובל רק בגלל מגבלות ההלכה.
האם במילה אחרית התכוונת שהוא יסבול בעולם הבא ולכן אין זה מן התבונה לרחם עליו?
אם כך זה בדיוק מה שאני אמרתי.
קיימת התנגשות בין ההלכה למוסר האנושי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2011 21:43 |
|
| |
אמשלום, ראשית לא דיברתי על התעלמות מזהויות , אלא על יתר זהירות בניתוח שלהם , ובפרט בקבלת עדויות של אדם על עצמו ובפרט בהקשרים שנוגעים גם בנקודות אינטימיות שקשורות ליצרים וכד'. מעבר לכך אני לא חושב שנכון לחלק בין הפנים (עולם הזהויות כלשונך) לחוץ (העולם הנראה) באופן מוחלט, בסופו של יום העולם אחד ונברא ממקור אחד (לדעתי זו גם עובדה ולא רק השקפת עולם גם אם אין כאן מקום לבאר את נכונותה) וסוף השברים והתרועות (דהיינו המקומות בהם נראה שהמציאות אינה כזו כרגע) להתאחות, כך שהניסיון להנציח אותם בטעות יסודו.
צענע, אני לא יודע מה זה "צדק הלכתי" וממילא אני לא מדבר עליו צדק זה צדק זה צדק, וחילופיו בעוול. טרנסג'נדר סובל בגלל הקרע שיש בזהותו, בין המין אליו הוא נולד לבין התחושות הפנימיות-נפשיות שלו/ה (סביר שמעורב בזה גם ענין הורמונלי או ענין ביולוגי אחר אבל זה פחות חשוב כרגע), ההלכה לכל היותר קובעת את הכיוון הנכון ע"מ לאחות את הקרע הזה , וגם זה לא בטוח, בכל מקרה זה לא ממש קשור לצדק, בפרט שלצדק יכולים להיות כמה וכמה אספקטים שונים, שבחלקם צד אחד צודק ובחלקם דוקא הצד השני.
|
|
|
|
|