מנהיגים: הכרח מסוכן פרופ' יחזקאל דרור, האוניברסיטה העברית בירושלים
11/12/2011
זועק הפרופ' שהספרות וקבוצות אנרכיסטיות חושבות שחברה אנושית תתנהל לבד בשלווה ובהנאה ובביחסים טובים ?! לא הוכיחה את עצמה בשלב זה בהיסטוריה,
בעניין חשובותה של מנהיגות אומר הפרופ'
בניגוד של הוגי דעות חשובים מאוד. למשל הגל מבחינה מסויימת או טולסטוי שמטילים ספק במשמעות של מנהיגים כמשפיעים ממשית על ההיסטוריה העתידה, ברור לגמרי (אומר הפרופ') שבטווח המשמעותי לבני אדם נאמר 20 עד 100\200 שנה (זה בסך הכל שנים וחצי דור בגלל עלית תוכלת החיים שלנו,) מנהיגים משפיעים מאוד !!!!! מקבלים החלטות מעצבות עתיד,
(כאן יש לי הרגשה שהפרופ' מושפע מהמלומדים המודרנים שדוגלים בחשיבה שעיצוב האנושות ארוכת טווח היא מקרית, ולכן נזהר לומר מ20 עד 100\200 שנה בוודאי מבחינתו, אבל המציאות היא לא נכון לגבינו היהודים והיהדות, שלדעתי חנוך ונח ואברהם במיוחד משה רבינו השפיעו לאלפי שנים על עיבוב האנושות,)
יחד עם זאת כמעט כל הספרות הנוכחית הפובליציסטית המחקרית ההתרשמותית, מדברת על משבר מנהיגות, (נ.ב. זה גם היה בעבר)
עוד נשמע מדבריו שיש כמה סוגי מנהיגות קריטיות שמחוייב המציאות
1, מנהיגות פוליטית
2, מנהיגות ערכית תרבותית ורוחנית, (חשובה ביותר לדעתו)
3, מנהיגות מדעית טכנולוגית, גם חשובה ביותר, (כדעת הרמב"ם שאין תורה בלי מדע, גם הפרופ' מאוד שולל מנהיג שאין לו מדע, לפי דעתו לא יכול להיות מנהיג כלל וכלל לא פוליטי ובוודאי לא ערכית תרבותית וק"ו רוחנית, זאת האלף בית זועק הפרופ' max)
4, מנהיגות עסקית\כלכלית, בקנה מידה גדול חשובה ביותר בעיצוב החברה המודרנית,
5, עסקנות, (שנוא על הפרופ')
אי אפשר להיפטר מהצורך במנהיגים, הוא טוען זאת מדעית מחקרית היסטורית אבולוציונית,
הוא טוען שמנהיגות היא מוכרח ממש, ונותן כמה סיבות,
מתחיל כפי טענתי באשכולות שלי בעניין, שהאדם הוא חיה חברתי במוכרח, (גם הרמב"ם במורה טוען כך)
מתחיל באובולוציה ההיסטורי מקופים עד לקטים ומשם לחקלאים,
וכמובן יסוד היסודות היא המשפחה, כלומר הככל מתחיל מהזוג המשפחתי ונצחותה של המשפחה, ועיקר החשיבה שלו היא העתיד, כלומר משמעות החיים הם העתיד צאצאינו והעתיד האנושות,
הוא נותן כמה סיבות מדעיות כלליות ציבוריות למה צריך מנהיגים,
א, יש עשרות רבות במדע על צורך פסיכולוגי בין שנובע משקעים פסיכואנליטים וכדומה,
הצורך להאמין במישהו שיגיד לך מה המצב,
יש אנשים שמושכים את זולתם שיפנו אליהם, כמו כריזמטיים,
מנהיגים גם משמשים צעצוע לציבור. הציבור דורש צעצוע שיההי להם על מה לרכל ועל מה לדבר,
ב, הכרח תפקודי, צריך מוקד לקבלת החלטות מאחר שצריך החלטות קולקטיביות מחייבות במידה זו או אחרת, כמו על מיסים. חלוקת משאבים צודקת, שלום ומלחמה, ועוד ?! דרושים פוקציונלית מוקדי עומצה, כלומר מנגנונים ממשל ומנהיגים,
במילים אחרות טוען הפרופ' ש"מנהיגים הכרחיים" ומכאן שם ההרצאה שלו "מנהיגים הכרח מסוכן"
(כאן, ממליץ מאוד לשמוע, http://multimedia.huji.ac.il/video/outreach/1112/madua%202011-2012/m06.html
בקיצור קשה לא להתאהב בו ובהגיגיו הענקיים, (לא שמעתי ולא הכרתי אותו קודם) הוא טוען באמת כמעט את יסוד החשיבה שאני זכיתי לתת באשכול הזה אדם חיה חברתית ! שכר ועונש תבוני, וגם באשכול זה סוציולוגיה (= חברה) חשיבה מחדש
(היית צריך להקדיש אשכול מיוחד להרצאה שלו, אבל בזמן האחרון אני מרגיש שאני כבר דורך על העצבים עם השטויות שלי)
תוקן על ידי maxmen ב- 18/12/2011 12:24:24
 |
|
|