בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ד]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/1/2012 07:01 לינק ישיר 

מיכה גודמן: השל

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4179073,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2012 18:05 לינק ישיר 

האסטרואיד הקטן ארוס מצוי בקרבה מירבית לכדור הארץ ב-31 בינואר, מרחק של 29 מיליון ק"מ בלבד. בימים אלה ייראה בבהירות של 8.6

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2012 18:14 לינק ישיר 

תוקן על ידי maxmen ב- 24/01/2012 18:16:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 20:53 לינק ישיר 

אלוקים: ביוגרפיה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4181192,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 09:38 לינק ישיר 

אשליית "הרוב החילוני"

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1625680

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 09:42 לינק ישיר 

הערה קצרה
אני לא בטוח שהחרדיות/דתיות לא תתפורר והיו דברים מעולם.

על איזו יהדות אסף מתרפק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 11:06 לינק ישיר 

ספרן כתב:

אשליית "הרוב החילוני"

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1625680

מאמר יפה מאוד מומלץ לכולנו,
כן כן גם אנו כחדרים לא השכילו לעשות, אם זאת היית השקפת של הוגי הדעות לפני\ב קום המדינה ?! אז היינו צריכים לשתף פעולה וכך היית נצלת האומה משנאה מטורפת וממלחמת תרבות תמידית,
הקהילות הנפרדות גרמו לכל זה,

החילוניים היו צריכים לדעת שהיהדות לא מאיימת על אף אחד, להפך היהדות היא סגולה אמיתית לקיום נצחי לאומה בארצו,
שני חורבנות ויציאה לגלות היית לאומה,
1, כי לא ששחררו עבדים, (המצווה הראשונה שקיבלנו בתורה במצריים)
2, שנאת חינם,
שני נושאים חברתיים קריטיים, 1, חברתי כלכלי = עבדות 2, מלחמות תרביות = שנאת חינם,

היום לדעתי אנו סובלים בשניהם, הצדק החברתית כלכלי = עבדות לחברה למדינה, ונוסיף לזה את הארבע מיליון חייבים שהם נשארים עבדים לעולם בגלל הריבית המטורפת ושלילת רוב זכויותיהם משום כך,
וכמובן השנאת חינם = קהילות נפרדות,

הרוח הרוחניות חשובה מאוד אבל היא לא זה שיציל את האומה, (הרי אלפים שנה היינו כולנו יהודים אדוקים, בכל זאת נשארנו בגלות)
את האומה יציל אך ורק אהבת האומה אהבת תורתו אהבת חכמיה מכל הדורות, אני שומע הרבה הרצאות של חילוניים מלומדים, ותמינו לי חסר בהם את רוח היפה שהיית לחכמי ישראל, לו ידעו מה נאמרו על ידיהם במשך 3500 של חכמים מכל הסוגים ומכל סוגי הדעות, לא היו מחפשים לצטת חכמי האומות, (לא שאני נגד לצטת חכמי האומות כמובן שצריך, אבל איפה שאצלינו היא קודמת בוודאי שצריך הפרופ' לדעת זאת ולצטת את חכמינו שעלו ואמרו זאת קודם לחכמי האומות, כלומר הנוער בחינוך מותר היה להם לשמוע ומשום כך לאהוב את החכמינו מכל הדורות, ואז אהבת האומה וחכמיה תבוא מאליו,

וכמובן אהבה לארץ והביטחון שהיא באמת שלנו לכל הדעות, ולא כי יהושע כבש אותו, רק כך יצא בגורל של נח לבניו,
כלומר: נח ששלט בכול האיזור הזה עשה גורל לבניו שארץ ישראל יצא לשם ומי שם קיבל אברהם את הארץ וכו' וכו'
כלומר במקום לתת את הדרך הנכונה אייך זכינו לארץ, אז אנו אומרים יהושע כבש ארץ לא לו, בזמן שהיא היית שלנו מתחילה,
ולמה זה חשוב כל כך לדעתי,
כי אז חינוכית זה יותר טוב וגם אמיתי, וכמובן ביטחון בצדקת דרכינו,
כי בלתי אפשרי שנאור ירגיש צודק בדרכו בזמן שחשיבתו מתחילה היא שיהושע כבש ארץ לא לו,

מי יתן שנזכה לכך אמן ואמן,

תוקן על ידי maxmen ב- 27/01/2012 11:18:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 11:35 לינק ישיר 

אכן מאמר יפה וחשוב. ובכל זאת, יש לי תמיד פקפוקים ביחס לסקרים הללו, שכן הם לא באמת מגדירים שם מה פירוש 'מאמין'. האם כדיווח על חויה או כאמונה קוגניטיבית? האם מעמד הר סיני כאירוע היסטורי (שבזה כנראה גם חלק מחברי הפורום הדתיים לא מאמינים), או כמטפורה של חיוב במצוות, או כבסיס מיתי לפולקלור היהודי.
זה בהחלט נוגע למידת הפלורליזם שלגביה הוא מספר שעדיין יש הסכמה. אלו שלוקחים הכל במישור האובייקטיבי עובדתי נוטים להיות פחות פלורליסטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 12:22 לינק ישיר 

מקס
זו לא בדרגת שישו בני מעי,
האמונה של % 80 מכלל ישראל. היא אמונה בה'. היא אינה אמונה בדרך הדתית של השו"ע . הם בעד תחבורה ציבורית בשבת לכש"כ, בפרטית. הם בעד משחקי כדורגל בשבת נסיעות לים וכ' מה שהכי חשוב רובם נגד הדרת נשים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 12:27 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
זו לא בדרגת שישו בני מעי,
האמונה של % 80 מכלל ישראל. היא אמונה בה'. היא אינה אמונה בדרך הדתית של השו"ע . הם בעד תחבורה ציבורית בשבת לכש"כ, בפרטית. הם בעד משחקי כדורגל בשבת נסיעות לים וכ' מה שהכי חשוב רובם נגד הדרת נשים,

התייחסתי למאמר ולא לסקר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2012 11:20 לינק ישיר 

ירוחם. עד שנבוא לברר בדיוק באיזה ה' 80% מעם ישראל מאמינים, בוא תאמר לי באיזה ה' מאמינה החרדית מהאח הגדול http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%94%D7%97%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%94%D7%90%D7%97-%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C-%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%AA%D7%99-%D7%91%D7%AA%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%95.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2012 11:23 לינק ישיר 

יוסקה
סלח לי אבל אינ צופה בתכנית הלא מוסרית הזו, מעולם לא ראיתי אפילו קטע ממנה. הרעיון שלה מגעיל אותי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2012 11:44 לינק ישיר 

ירוחם. לפי הסקר היא נחשבת למאמינה בה'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2012 11:51 לינק ישיר 

יוסקה
כאמור איני יודע על מי אתה מדבר. ככלל אני מאמין שיותר מ80% מהיהודים מאמיני בה'. אבל לא מאמינים בקיום המצוות כפי שאנחנו חושבים שצריכים לקיים,
ועמך כולם צדיקים-  כפלח הרימון רקתך- אפילו הריקנים שבהם מקיימים מצוות כרימון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2012 12:02 לינק ישיר 

נו נו גם התורה כתבה על בני ישראל " ויאמינו בה' ואחרי ארבעים יום רקדו סביב עגל הזהב שיצרו במו ידיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ד]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 17 18 19 ... 54 55 56 לדף הבא סך הכל 56 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.