|
|
| נשלח ב-1/2/2012 15:43 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2012 14:16 |
|
| |
רעיון מעניין מאד למערכת מס שמתבססת על דיווחים עצמיים - עם תמריץ מעניין לדווח אמת:
מזכיר לי אשכול שהיה כאן פעם על "אספרגוס וביטוח רכב", אלא שאינני מוצא אותו. מישהו יכול להשיב את האבדה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2012 05:11 |
|
| |
פגישת הרב הנזיר ופרופ' גרשום שלום סיפר הגאון הרב שאר ישוב כהן, רבה של חיפה, שפעם אחת נכנס חוקר הקבלה המפורסם פרופ' גרשום שלום אצל אביו - הרב דוד כהן הנזיר זצ"ל, תלמידו המובהק של אור ישראל וקדושו מרן הרב קוק זצ"ל, ושוחחו ביניהם במשך שעות בכבוד וידידות. בסיומה של השיחה פנה הרב הנזיר אל פרופ' שלום ואמר לו בחיוך: "רב גרשום, אתה תוכל להיות בוכהלטר (מנהל פנקסים) מצוין של ספרי הקבלה, אבל מקובל ממש לעולם לא תהיה". אגב, פרופ' שלום כנראה לא נפגע מכך, שכן כתב מספר פעמים שהמקובל החי היחיד בדור הוא הרב קוק. כל השאר הם יודעי קבלה חשובים ונכבדים, אבל לא מקובלים (כעין האר"י והרמח"ל וכיוצא בהם). פרופ' רבקה ש"ץ בהקשר לזה אזכיר את פרופ' רבקה ש"ץ אופנהיימר ז"ל, שהיתה מגדולי חוקרי הקבלה והחסידות, ומתלמידותיו החשובות של פרופ' גרשום שלום. היא היתה רגילה לבוא במשך שנים אחת לשבוע אל מו"ר הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל כדי ללמוד עימו. גם אני ראיתי אותה שם מספר פעמים ממתינה להיכנס אל הרב, ובתור בחור צעיר מאוד לא הבנתי מה האישה הזו עושה שם תמיד. אגב, הרופא שניתח אותי לפני כחצי שנה הוא בנה, והוא ואחיו היו מסיעים את אִמם בתורנות לבית הרצי"ה. סיפר לי חברי הרב זאב סולטנוביץ', שפרופ' רבקה ש"ץ סיפרה לו שפעם פגש אותה פרופ' שלום באוניברסיטה ושאל לשלומה ולמעשיה, ובתוך דבריה סיפרה לו שהיא לומדת עם הרצי"ה קוק. פרופ' שלום הרהר מעט ואמר בצער מסוים: "רבקה, מה שאת זוכה אני לא זכיתי". עוד סיפרה פרופ' ש"ץ, שהיא ידעה את דעתו הביקורתית מאוד של הרצי"ה כלפי מחקריו של פרופ' שלום, ואף על פי כן לא שמעה מהרצי"ה מילה שלילית אחת על פרופ' שלום. היא העריכה מאוד את מידת הגבורה שלו, שידע להתאפק ולא לנסות להשפיע עליה בדבר זה. ההיכרות של פרופ' רבקה ש"ץ עם הרצי"ה הניבה לימוד מעמיק בכתבי הרב זצ"ל וסדרות של הרצאות באוניברסיטה העברית שהתקבלו בהתלהבות רבה על ידי מאות סטודנטים. היא גם סיפרה שעמיתיה הפרופסורים אמרו לה בקנאה: "רבקה, כשאנחנו רואים קבוצה של סטודנטים עומדת בלהט ויכוח ודיון, אנחנו יודעים שהם יצאו מהרצאה שלך על הרב קוק". היא הכינה טיוטה של מבוא נרחב למשנת הרב קוק, ולא הספיקה להשלימו עד שהמחלה הכריעה אותה. שאלתי את בנה הרופא אם ידוע לו היכן הטיוטה הזו, אך הוא לא מצא אותה. פרופ' שלמה בן יוסף מעניין שאותו תהליך עבר גם פרופ' יוסף בן שלמה ז"ל, חברה של רבקה ש"ץ לספסל הלימודים אצל פרופ' שלום, שהתקרב מאוד למשנת הרב קוק, ולימד אותה באוניברסיטת תל אביב. במשך שנים רבות זכו הרצאותיו אלו במשאל הסטודנטים לציון הגבוה ביותר. ותמיד ידעו שכאשר הוא מעביר קורס על הרב קוק, צריך להקצות עבורו את אולם ההרצאות הגדול ביותר. כאשר הוא נשאל באחד הראיונות מיהו לדעתו היהודי הגדול ביותר בדורות האחרונים, השיב: "ללא ספק הרב קוק". כחלק מהזדהותו עם תורת הרב קוק עבר לגור בקדומים שבשומרון, ופעם ביקר אצלנו בהר ברכה, ופעמיים ביקרתי אותו בביתו. הוא רצה מאוד לחבר ספר מקיף על משנת הרב קוק, שלושים שנה הוא עבד על זה. אבל כפי שסיפר לי, הוא תמיד העדיף להעביר הרצאות על פני עבודת הכתיבה. היו בידו טיוטות לספר עב כרס, אבל בצער רב הוא אמר לי שהוא כבר לא יזכה להשלים אותו ולהוציאו לאור. כששאלתי למה, השיב שהוא חולה במחלה סופנית. שני החוקרים הדגולים הללו היו תומכים מובהקים ברעיון ארץ ישראל השלמה ובהתיישבות ביהודה ושומרון. חבל על דאבדין ולא משתכחין.
http://www.inn.co.il/Besheva/Article.aspx/11406/1
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2012 15:54 |
|
| |
תגובה לנאמר בקישור שהביא ספרן.
"מבעד למסך הרועם, הסוער והמרהיב של מעמד הר סיני מבצבצת לה הווייה קיומית אחרת, הווייה אשר חז"ל מבקשים לדמות אותה לשתיקתו של העולם; ציפור לא צייצה, עוף לא פרח. מעמד של עצירה, של הפסקה, של התחלה. הכל מחודש, הכל ראשוני, הכל קמאי. תורה שנקראת 'ראשית', 'ראשית דרכו' (משלי ח', ראו רש"י על בראשית), כראשית העולם, עם ישראל העובר חווייה של לידה מחדש, כגר שנתגייר, קטן שנולד. הרעש מלווה אפוא את חוסר היציבות של הכללים, את הרעד של המוכר. 'שומעים את הקולות', בלבול הסדר, חושים המביעים רגישות בלתי מקבילה, התנפצות, קריסה."
באותה מידה גם חוקי יוון וחוקי חמורבי היו ראשוניים ואם במעמד הר סיני היה שינוי שבו היה מופע עם רעש איימים זה רק בגלל שמטרתו היתה להפחיד. זה הכל וכל ההתפלספות שלך על אנרכיה כביכול אין לה כל בסיס.
מה שהיה כאן הוא מעמד של כפיה-הפחדה וכפית הר כגיגית.
האם כל זה איננו מנוגד לאידיאה הבסיסית של החוק? האין מהותו של חוק באה לידי ביטוי דווקא בכך שהיא משמרת את הסדר? קיומו של חוק חיוני הלא, דווקא בכדי לבטל את האנרכיה, להתנגד לבלבול. בכדי למיין, לסדר, לקטלג. מהותו של חוק טמונה בהשלטה, בהשבת הדברים על כנם, בהתאמה, בהצלבה. מעמד הר סיני מופיע דווקא כנתיצה, כשבר, כאנרכיה. מה היא אפוא מהותו של חוק אנרכי זה? ומדוע חקיקה זקוקה להחצנה באמצעות מעמד חד פעמי, מרשים, מפתיע? האין הוא אמור להופיע דווקא מבעד לקלחת היום יומית? לשם מה נועד הרעם הזה?
מה פשר ההשוואה ? האם העברת החוק היווני למשל נזקקה להפחדה ולרעש איימים?
החוק היווני לא התיימר להיות ממקור אלוהי ולכן הוא לא ניתן ברעש ובמופע מלווה רעשים לעשיית הרושם הדרוש.
גם חלק מחוקי היהדות באו לשנות את חוקי חמורבי ואין בהם ראשוניות .
חלק מחוקי מדינת ישראל מבוססים על חוקי המנדט הבריטי וחלק אחר אלה חוקים שמתחדשים בבית המחוקקים מידי יום ביומו -כלומר בדיוק כפי שהתחדשו במשך הדורות חוקי התורה עד שהמגמה נעצרה מתוך פחד(יתמי דיתמי)בשנים האחרונות.
אמנם אכן, חוק של ביטול החוקיות. ביטול הסדר. האדם מסודר בעבודה סיסטמטית ומחושבת והשבת קוטעת אותה, גודעת אותה בחטף, אנרכית, חסרת סדר והקצעה. החוק היהודי מתבטא דווקא במרד ב'חוקיות' האנושית המוכרת, צפצוף על המוסכמות, על המקובל.
יתירה מזו, חוק שהוא תחילת החוקיות. ראשית. ראשית ההווייה. החוק מעצב את החוקיות, המעשה מעצב את הקיום, המרד בונה את ההווייה, האנרכיה מסדרת, הבלבול מארגן. איך אפוא יש להבין את הדימויים הפרדוכסליים הללו? (אני נזכר, אגב, בפרה אדומה, זו המטהרת את הטמאים ומטמאת את הטהורים, פרה שבמובן מסויים היא הסמל המובהק לחיי חוק יהודיים-), מה טמון כאן?
שוב -לקרוא אנרכיה להופעת פירוטכניקה משוכללת ככל שתהא זה פשוט שיבוש של השפה העברית .לא יותר.
נדמה לי שמופיעה כאן ההווייה הקיומית המקורית של היהדות. החוק מסמן ראשית, והפזיזות המפורסמת עליה מדבר אותו צדוקי (שבת פ"ח) ביחס להקדמת 'נעשה' ל'נשמע' מחצינה את הראשית הזו. החוק מבטל את המוכר, מזעזע אותו, ובסופו של דבר, מקדים אותו, נחפז. הכל מוכה אלם, הכל שותק, הכל ראשוני.
האם מהות השתיקה היא ראשוניות?אם תתבונן במהות של שני המושגים תמצא שאין כל קשר בין המושגים.
חוק אנושי משמעותו היא השררה, השכנת הסדר. ישנם נתונים שונים, ישנה חברה, יש אנשים עם אינטרסים שונים, עם רצונות נפרדים, יש את מוראותיו של הטבע, יש פגעים ומחלות. יש. אונטולוגיה. ביש זה יש לכונן סדר, יש לתקן את הדברים, לשכללם ולעצבם באופן שיצליחו לכונן משהו מסודר, כמה שפחות הגבלות וכמה שפחות נזקים. העולם הוא נתון, והאדם מרכיב אותו, מנתח אותו על פי צרכיו. המוכר לנו נמדד כנתון. האם אין נקודת מבט אחרת? כזו שאיננה מכירה בנתונים, אלא יוצרת אותם?
שוב-כל חוק יוצר סדר חדש ולא בלבול.
מהותו של הבילבול הוא חוסר הסדר- ומכיוון שגם היהדות מורכבת מחוקים מסודרים הרי מדובר פה בסדר חדש המבוסס על הישן.
כלומר כמו בכל חוקה- יש בתורה עירוב של חדש וישן אבל עדיין הסדר נשמר.
בפרספקטיבה זו האדם מקבל על עצמו, בפרספקטיבה של החוק היהודי האדם הופך לנותן, ויותר מכך, ליוצר. חז"ל מציינים זאת, העוסק בתורה הוא שותף לקב"ה במעשה בראשית. הצדוקי מבקר את רבה בקשר לאצבעו השותתת דם מתוך שקיעות בתלמוד, על חוסר תשומת לב, על פראות, פזיזות, והוא משיב לו 'תומת ישרים תנחם', תמימות וישרות. הקביעה האנושית הבנאלית שדם השותת מן האצבע הוא גרוע, ועל כן, אי שימת לב אליה היא פזיזות, מצחיקה אותו, את רבא. העדפת המושגים המוכרים על פני העיון. זה מצחיק אותו לא בגלל עצם מושא ההעדפה, אלא בגלל הפשיטות והביטחון המובע באותה העדפה. רבא מעוניין להיות אנרכיסט, אנרכיסט של המושגים המקובלים, אנרכיסט של ה'שכל הישר', ה'ברור', ה'ידוע'. מדוע יש כאן תמימות וישרות? משום שאין כל הנחת יסוד בדמות; ככה זה צריך להיות! אין ככה, יש ללמוד, תרתי משמע.
בו.
אכן האמירה" המעניינת "שלך היא אקטואלית.
החרדים רוצים רק לקבל כליות לבבות וריאות אבל לתרום ברובם לא מוכנים בגלל שהיהדות מצפצפת על החוקים.
החוקים אומרים קח ותן ואז ירוויחו כולם אבל החרדים אומרים אתם תתנו הכל ואנחנו רק ניקח-באמת צפצוף ארוך שיש להתגאות בו.
אנרכיה המבקשת ליצור עולם, וליתר דיוק; עולמות. בלבול הסדר והאירגון בכדי לעמוד מעבר לו. קריצת עין לימין ורגל בשמאל. השבת מפסיקה את העבודה של האדם משום שהיא מתנגדת לטוטליות שלה, לאופי הכל יכול שלה, השבת היא אנרכיסטית, היא מערערת את היסודות ה'ברורים' של ההווייה.
השבת היא אנרכיסטית? האם הפנאי של הגויים איננו שבת? הרי כל אחד מבין שיש לנוח כדי שניתן יהיה לעבוד.
האם האנרכיזם שלה מתבטא בעובדה שהמנוחה היא בת 24 שעות פעם בשבוע?מה אנרכיסטי כאן?(חוץ מהעובדה הברורה שהמילה אנרכיסטי מעוררת בך הערצה בלתי מבוטלת)
הטוענים שבכדי לאכול יש לעבוד. אלא שברגע שתשקע באנרכיסטיות זו היא תהפוך בעצמה ליסוד 'ברור', ולכן מופיעים מיד אחר כך ששת ימי עבודה. 'ששת ימים תעבוד וביום השביעי תשבות', לא לחינם מובעים כאן ששת ימי העבודה, משום שהשבת איננה באה להרוס את העבודה אלא דווקא לבנות אותה, לבנות אותה מחדש, רקונסטרוקציה. (אני מבקש לרמוז לשלב שלא קיים בדקונסטרוקציה של דרידה, בדקונסטרוקציה מבצבצת רקונסטרוקציה אחרת). לא לעבוד בשביל לאכול אלא לעבוד בשביל לעבוד נכון.
מן הסתם התכוונת לנוח כדי לעבוד נכון-וזה משותף לכל האנושות.
זה הוא חוק אלוהי, ובניגוד לחוק האנושי, הוא אלוהי משום שהוא מערער את כל ה'שכל הישר' של האנושות, את ההתמכרויות ואת האידיאולוגיות, הוא מערער על כל זה משום שהוא נובע ממקום שלא ה'שכל הישר' פועל בו אלא דווקא משהו אחר. זו היא ההתגלות במעמד הר סיני, התגלות שהשמיעה את קול אלוהים מדבר מתוך האש, לא חוק מצרי של משעבד ומשועבדים, של נתונים ושל אקסיומות, אלא חוק אלוהי של התקוממות ומרד בהווייה המוכרת, התקוממות שמקורה ביצירה, באפשרות להתמרד נגד כל מה שברור, לזעוק בגרמניה הנאצית.
ולסיום אני מעוניין לקרוץ עין לפרקי ההשגחה שבמורה נבוכים המזהים את ההשגחה עם הכרת ה'. האצבע של רבא לא הציקה לו משום שהוא היה מסוגל לצפצף על זה, בכך הוא חובר לטוב מקורי יותר. ונוכחותו של הקב"ה בגרמניה הנאצית באה לידי ביטוי באמירת שמע ישראל לפני המוות אשר צפצפה על האפשרות של הנאצים 'לאבייקט' את הרע. התמרדות הרואית במה שברור. אי ההשגחה יכלה לבוא לידי ביטוי בניצחון הנאצי, היינו, באפשרות שלהם למסד את הרוע ולהכיר בו כטוטלי, קריאות שמע ישראל בתאי גזים מנעו ניצחון זה, הם הבליטו קו של חוסן ומרד כלפי 'מה שיש', לא מה שיש ניווט את הקרבנות הדוויים אלא דווקא הניפוץ של זה. אי ההסכמה, האנרכיה. 'שמע ישראל' – חוק שהוא אנרכי.
נו גם זאת אנרכיה...לצעוק שמע ישראל בהליכה אל המוות .
בקיצור-מאמר שלם המשבח ומהלל את האנרכיזם שקיים רק בדמיונו של הכותב.
תוקן על ידי צענערענע ב- 08/02/2012 16:36:00
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 19:23 |
|
| |
הלכות נסיעה באוטובוס
א) לא יעלה אדם לאוטובוס מקדימה, אלא אם כן עלה מאחורה ובדק וראה בעיניו שהנשים יושבות שם, והמחמירים בודקים לאור הנר.
ב) לא יעלה אדם על אוטובוס שאין בו אשה כלל, שמא אינו מהדרין.
ג) באוטובוסים בהם יש אינטרנט אלחוטי, יישבו הגברים מאחורה והנשים מקדימה כדי שלא תראינה להיכן גולשים הגברים.
ד) אסור לקווי המהדרין ליסע על פסי האטה כדי שלא יהיו ריקודי תערובת ר"ל (רוב הפוסקים כיום סבורים שגם בקיפוץ אחד יש משום חשש רקידה).
ה) אם ח"ו הגיע אוטובוס לפס האטה, יירדו הנשים מהדלת האחורית, והנהג והנוסעים יקפצו את פס ההאטה וימתינו לנשים שיעלו אחר פס ההאטה. יש להקפיד שהנשים יעלו לאחר שהאוטובוס ירד לגמרי מפס ההאטה גם עם הגלגלים האחוריים כי חצי ריקוד אסור מדאורייתא.
ו) אוטובוס מהדרין לא ינוע לאחור (רעוערס בלע"ז) אלא יוריד הנשים קודם או יחליף בין הגברים לנשים, בכדי שבנסיעה אחורנית לא יהיה חשש של "נשים מלפנים".
ז) בתום הנסיעה לאחור יש להשיב הגברים לקדמת האוטובוס בטרם יחזיר להילוך "סע" ( D ).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2012 08:34 |
|
| |
איך שהגלגל מסתובב.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2012 15:47 |
|
| |
הרב וועכטר חשף: "מבצע הלינץ' ביקש סליחה מהכלא" ● בלעדי (יום שני, כ' שבט תשע''ב) *-- AddThis Button BEGIN *
*-- AddThis Button END * אחרי שנים ארוכות של שתיקה, המשפיע החסידי הרב מענדל וועכטר חשף בפרטות את הלינץ' האכזרי שחווה כשעבר מחסידות סאטמר לחב"ד, במהלך התוועדות עם אברכים בנחלת הר-חב"ד ● ההתקרבות: "למדתי עם ה'חוזר' הרב יואל כהן בחשאיות" ● ההתוועדויות: "הסתתרתי בהתוועדות עם הרבי ב-770" ● הלינץ': "היה רגע לפני המיתה" ● ה'קירוב': "הרבי נתן לי אלף דולר" ● הגילוי: "מבצע הלינץ' ביקש סליחה מהכלא, לפני שנים ספורות" ● מיוחד ב-COL לסיפור המלא מאת כתב COL בנחל'ה
במוצאי-שבת פרשת יתרו התקיימה התוועדות 'מלווה מלכה' בביתו של המשפיע הרב מענדל וועכטר לאברכי נחלת הר-חב"ד.
בהתוועדות זו שסוכמה בפי כל הנוכחים כ'התוועדות בלתי-רגילה' - הרב וועכטר ריתק את המשתתפים כשחשף את סיפורו האישי בפתיחות יוצאת מן הכלל על דרך התקרבותו לחסידות חב"ד.
"בתקופת האופל - לפני שהכרתי את חב"ד, 'ספר הערכים' החב"די היה הספר היחיד שקישר את ספרית ביתי לחסידות חב"ד", סיפר הרב ווכטער, "לאורך זמן לא קצר הטרידה אותי השאלה, מה בדיוק ההסבר למושג 'ממלא וסובב כל עלמין'?"
"במהלך חופשת הקיץ באחד מפסגות הרי ניו-יורק, נפגשתי באקראיות עם חסיד חב"ד. לאחר שיחה עניינית ומעמיקה, המליץ לי החסיד להיפגש עם ה'חוזר' הרב יואל כהן, ואף סידר לי מועד לפגישה".
ההתקרבות:
"הסתרתי מאשתי"
"הפגישה עם ר' יואל התקיימה בחשאיות וזהירות רבה. אני לא רציתי לחשוב באותה העת מה יקרה אם במקום ממנו אני מגיע יידעו על המפגש הלילי הזה", המשך לספר הרב ווכטער וחזר אל אותו לילה: "היה זה חצות הלילה והגעתי לביתו של ר' יואל לפגישה שערכה למעלה משעתיים. מרוב התפעלות, אני מעיד כי במשך שבוע שלם לא יכולתי להירדם כלל. מאותו שבוע נסער זה, הייתה לנו קביעות ללימוד ב'חברותא' בכל ליל שישי ובחשאיות גמורה".
"הייתי מגיע להתוועדויות ב-770 ומשתתף בהתרגשות, מאזין בצמאון לכל מהלך ההתוועדויות ולשיחותיו הקדושות של הרבי ממקום מיוחד שהוקצה לי בסודי-סודות ובהסתר גמור, בתוך חדר השידורים בבית-חיינו".
הרב וועכטר מספר: "היה אסור לי לגלות גם לרעייתי על כל הליך ההתעניינות וההתקרבות שלי לחב"ד. הייתי לומד את תורת החסידות עם אישתי שתחי' על-ידי לימוד של ביאורים ב'פרקי אבות', אך מבלי לגלות ואפילו לא ברמז קט כי זאת תורתו של הרבי וזאת על-מנת שיתקבלו הדברים ללא התנגדות".
הלינץ':
"רגע לפני המיתה"
"ב'הושענא רבא' תשמ"ג, קיבלתי טלפון מאחד התלמידים שלי לשעבר שאמר לי ב'טוב ליבו' כי שכרו 'גוי' על-מנת שיסיים את תפקידי בעולם הזה השם ישמור. כל הלילה רעדתי כולי מפחד ולא עצמתי עין.
"בט' תמוז תשמ"ג התפוצצה הבועה שלי. ביצעו בי לינץ' אכזרי. גופי רועד כאשר אני נזכר ביום הארור, בו חבורת רעולי-פנים קפצו עליי בשעה 6 בבוקר, היכו אותי עד זוב דם וגזרו לי את הזקן. על-פי דוחו"ת של בית-הרפואה, המצב היה רגע אחד לפני המיתה חס ושלום".
הרב ווכטער נשמע מזועזע, הוא מנגב את מצחו וממשיך בתיאור: "על הבוקר רצתי ל-770 ונכנסתי כרוח סערה לחדר המזכירות. ניגשתי לרב יהודה-לייב גרונר וסיפרתי לו את הסיפור על-מנת שיעביר לרבי, אך מנגד עמד ר' לייבל וטען שבהושענא רבה לא שייך להפריע לרבי עם סיפורים מעין אלו, אך אמר לי שאם אני רוצה אז שאספר לרבי בעצמי.
"לא וויתרתי. המתנתי ליד חדרו הקדוש של הרבי וברגע שהרבי יצא ועבר על-ידי, נתן בי את מבטו החודר וראה בפניי את החרדה והדאגה וזיהה כמכונת שיקוף כי הדברים אינם כשורה. הרבי מיד התעניין בשלומי וסיפרתי אודות שיחת הטלפון שקיבלתי והרבי ענה שהיום יום-טוב וצריך להיות בשמחה".
ההתקרבות:
"אלף דולר מהרבי"
"לאחר שהתגלה לכל שעברתי לדרך תורת חסידות חב"ד, סגרו מיידית את הישיבה שהייתה תחת ניהולי. הרבי היה מעורב בכל פרט ופרט והיה שולח לי בכל ערב חג אלף דולר ולקראת החג הבא הייתי מקבל בדרך קבע תוספת של דולר מהחג הקודם".
לקראת סיום ההתוועדות, חשף הרב וועכטר את הדברים הבאים: "במהלך ביקור 'מבצעים' של אברך מהנחל'ה בבית-הכלא 'שקמה' באשקלון, פנה אליו אדם הלבוש במדי אסיר ושאל אותו האם הוא מכיר את הרב וועכטר מקריית-מלאכי?
"כשהשיב לו הבחור החב"די בחיוב, הנמיך האסיר את ראשו וסיפר כי הוא היה לפני כמה שנים אחד מהבחורים שהשתתף בלינץ' האכזרי שבוצע 'כנגד הרב ועכטר בארה"ב', וביקש בתחנונים מאותו בחור למסור את בקשת המחילה מהרב".
תוקן על ידי ספרן ב- 14/02/2012 16:17:48
 |
|
|
|
|
|