|
|
| נשלח ב-21/8/2012 20:29 |
|
| |
אפשר לתאר כל דבר במונחים השוואתיים כאלה. כשאדם מכין תכנית להקמת ישיבה, ניתן לומר: אם ניחא לך בהתייחסות להקמת ישיבה כמו עסק מסחרי, אז לבריאות. אם יהודי לובש מכנסיים, ניתן לומר לו: אם ניחא לך לנהוג כמו כל גוי ברחוב, אז לבריאות. וכן הלאה. אני לא מצליח להבין מדוע מי שעומד מול קהל לא אמור להשתלם באיך עושים זאת. כלל בסיסי הוא שמרצה צריך להתאים את עצמו לקהל המאזינים. בזה תלוי כיצד ומאיזה כיוון ובאיזו שפה ומתודה להציג את הדברים. זה לא בהכרח אומר שהוא מרמה, או שהוא מעוות את התמונה. זו שאלה של בחירת ניסוח ושפה וכדומה. זה נכון להרצאה על היסטוריה, מדע, ערכים ומוסר, אידיאולוגיה, וגם דת. טבעי ולגיטימי לגמרי. במיוחד שאדם שגדל בעולם חרדי לא מכיר את העולם שסביבו, ולכן ברור שהוא זקוק להשלמות והיכרות כדי לדבר עם אנשים. אחרת הוא יעביר להם שיעור כללי כמו שהוא התרגל בישיבה. אז כמובן כולם יתלוננו שהוא לא עדכני ורלוונטי. כשעושים דברים פרטצ', אז כולם מתלוננים שלא עובדים מקצועי. וכשמתכוננים כמו שצריך אז כולם מתלוננים שעושים את זה מקצועי מדיי (כמו קוקה קולה). אם ניחא לכם להתלונן כמו כל גוי ברחוב, אז לבריאות... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2012 20:35 |
|
| |
מה שאהבתי היה, "פסיכולוגיה של שינוי עמדות".
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2012 20:38 |
|
| |
גם אני אהבתי את זה. נראה לי חלק חשוב מאד מההכשרה הרלוונטית.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2012 20:41 |
|
| |
הרי על הפסיכולוגיה הזאת בנויה כל תורת המחבתיזם .אז צריך להשתכלל בזה כמה שיותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2012 20:47 |
|
| |
הרב מיכי,
סוף סוף יש לנו אהבה משותפת.
את והב בסופה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2012 21:45 |
|
| |
ייתכן, 
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2012 10:30 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2012 14:44 |
|
| |
בע"ב,תודה על הבאת האשכול המעניין על המחבתים שנכתב על ידי דור המתחילים (דור דעה )של עצכ"ח .
אבל הפליאו אותי דבריו של צאוטנג שכתב:
" רוב האנושות אינם מסוגלים לחשוב. הם חילונים על בסיס שטויות, ועל כן הוגן להחזיר אותם בתשובה על בסיס של שטויות . ואדרבה אם ננסה להחזיר אותם בתשובה על בסיס שכלי, זה לא יועיל וגם יכול מאד להזיק. "
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2012 16:58 |
|
| |
כתב מיכי: "אם יהודי לובש מכנסיים, ניתן לומר לו: אם ניחא לך לנהוג כמו כל גוי ברחוב". והלא הדברים מפורשים:

ששנינו, בחוקותיהם לא תלכו, לא תלכו ממש, מכאן להולכים במכנסיים שעוברים בלאו
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2012 17:01 |
|
| |
אז שרוואל זה מצויין. מתי נזכה לראות את בני ברק לבושה בשרוואלים צבעוניים באווירת שנטי כדרך ישראל סבא קדישא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2012 09:20 |
|
| |
["מהומת אלוהים: פייסבוק תחת השם י-ה-ו-ה"
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2012 10:59 |
|
| |
ומתי אלקים כבר באמת ילמד שאם אין לו דף בפייסבוק או למצער ברשת הוא לא קיים. 
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2012 00:48 |
|
| |
מיכאל שניצלר תוקף החינוך החרדי: דוחים ומרחקים | מיכאל שניצלר, זמר ואיש חינוך, זועם על מערכת החינוך: "אצל החבר'ה הללו, מה שעושים לעולם לא טוב. אם אתה רוצה ללמוד - ירחקו אותך. אבל אם תתרחק - ירצו לקרב אותך" |
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=43969
|
|
|
|
|