|
|
| נשלח ב-30/10/2011 14:25 |
|
| |
יהי אור  .
לגופו של עניין אני חושב שעיתון ישראל היום, אין בו בעיות של עריות, לפחות במאמרים המובאים באינטרנט
תוקן על ידי tzvi11 ב- 30/10/2011 14:27:35
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 20:28 |
|
| |
| tzvi11 כתב: |  | יהי אור  .
לגופו של עניין אני חושב שעיתון ישראל היום, אין בו בעיות של עריות, לפחות במאמרים המובאים באינטרנט
תוקן על ידי tzvi11 ב- 30/10/2011 14:27:35 |
|
1. כמותך סובר כנראה המסנן שלי ום]. בכל אופן דברי תקפים הן לגבי עיתונות אחרים והן לגבי הטענות נגד הצניעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 08:31 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | [יהי,
גם אם הוא רשאי, הכיצד זה מחייב את כל השאר להתאמץ במיוחד בשבילו, או להטריד את הרבים בציטוטים ארוכים?]
הנה לכם דוגמא קלסית של הטענות הנוראות נגד כל החמרה בענין כזה.
תחשבו קצת אם הטענות האלו נכונות או מחזיקות מים.
גם אם המסקנא שכן, לא נראה שהם חזקות יותר מהטענה של ולא תתורו.
ולעצם דברי.
אני חייבתי מישהו? אני הטרדתי מישהו? בסך הכל ביקשתי טובה אישית [שלדעתי תעזור לא רק לי מכיוון שאני מאמין שכל אחד יש לו להתרחק מעריות ולא רק אני] ממי שיכול ורוצה. לא רוצה? אז לא. אם יהיה נראה לי הנושא מספיק חשוב שיהיה בכלל ליכא דרכא אחרינא אני אסתכל, אם לא לא.
וכל הטענה של הטרדת הרבים בציטוטים מוזר. האם עם שמענו טענה על מי שמכניס כל מיני הערות ודעות לא חשובות במיוחד לאשכול. [גם לאשכול כזה שמיועד לקישורים] ? הרי עד כמה שידוע לי הרשות בכל אחד לכתוב כאן מה שהוא רוצה כל זמן שהוא בתוך חוקת הפורום. פתאום כשזה מגיע לרמז שאולי זה יכול להציל יהודים מלעבור על איסורי ההלכה [בפרט כאלו שקשורים לעריות] יש קול רעש גדול! מטרידים את הרבים בציטוטים!
הוא הדין לגבי הטענה של ההטרדה להעתיק. לפי מחקרים האחרונים במדעי המחשב ובהשתמש עם הטכנולוגיה שקיימת ב2011 זה לוקח בערך שלש שניות לעשות העתק הדבק ממאמר שלם. הנה לכם מה זה "להתאמץ במיוחד" נורא!
|
|
[יהי,
חוקת הפורום דורשת שלא להביא ציטוטים ארוכים (וגם - אשכולות מסוג זה מיועדים ללינקים בלבד, וכשמם כן הם: "אשכול קישורים לכתבות"). אין זו גחמה סתמית אלא דרישה מוצדקת לטובת הרבים - מניעת הטרדה ואיפשור של קריאה נוחה ונגישה בדפי הפורום. לכן, טובתך האישית (בין אם היא נובעת מטעמי החמרתך במצוות אמיתיות או מומצאות ובין אם היא נובעת מטעם אישי כלשהו) צריכה להיבחן מול טובת הכלל. לדעתי, במקרה זה טובת הכלל גוברת.
עד כאן בעניין האשכול, ולגבי טענתך העקרונית - אני חושבת שאם אדם בוחר להחמיר על עצמו מעבר למה שמקובל בקהילה בה הוא נמצא (למשל, הפורום "עצור כאן חושבים"), זו זכותו המלאה, אלא שאל לו לצפות (קו"ח לדרוש) שכולם יתעקמו לפי הישר בעיניו.]
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 12:29 |
|
| |
אמשלום. אין לי ענין להתווכח אם זה באמת כן מפריע ציטוטים ארוכים או לא [לדידי כתיבות אריכות שלא אומרות כלום מפריעות בדיוק או יותר מציטוטים]
אני יודע דבר אחד, שאילו היתה בקשתי נובעת משום ענין אחר זולת החמרה במצוות ולא תתורו, לא היית מגיבה על זה כלל. מה שמורה שאין דאגתך לנוחות הקריאה בפורום אלא סתם שנאה למצוות [ולא שאני חושב שאני מדקדק יותר מאחר, אבל זה ענין אחר] ובפרט מסוג זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 13:02 |
|
| |
[יהי,
אתה מוזמן לבדוק את כל הודעותיי בפורום הזה (יש די הרבה) ולראות שאני עקבית למדי בדרישתי להנגיש את הקריאה כאן, לסדר אשכולות לנוחות המשתתפים וכו'.
ניתן היה אולי לפטור את דבריך אלי ועלי כגילוי מגוחך מעט של פרנויה, לולא היה בהם יותר משמץ של רוע ונבזות.]
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 13:21 |
|
| |
יהיאור ממאפייני הפרום הוא שדנים לגופם של דברים ולא לגופם של דוברים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 20:08 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [יהי,
אתה מוזמן לבדוק את כל הודעותיי בפורום הזה (יש די הרבה) ולראות שאני עקבית למדי בדרישתי להנגיש את הקריאה כאן, לסדר אשכולות לנוחות המשתתפים וכו'.
ניתן היה אולי לפטור את דבריך אלי ועלי כגילוי מגוחך מעט של פרנויה, לולא היה בהם יותר משמץ של רוע ונבזות.]
|
|
אם את אכן עקבית בזה אז את צודקת. [לא בדקתי, אאמין על המילה ] סליחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 21:58 |
|
| |
פטפוטי מדע: הנובליסט שכטמן משוחח עם שר המדע
דן שכטמן ודניאל הרשקוביץ, לשעבר חוקרים עמיתים בטכניון בחיפה והיום חתן פרס נובל לכימיה ושר המדע, נפגשו לשיחה על אהבת המדע, אובדן האנונימיות ואמונה באלוהים. "בחזית המדע כמעט ואין הבדל בין דת למדע" אומר שכטמן, וגם מזכיר כי "מדינה לא חיה על פרסי נובל" אלא על תשתית מדעית מבוססת http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4142253,00.html
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 15:21 |
|
| |
http://secularisrael.blogspot.com/
בלוג מעולה
כולל ביקורת ספרים מפורטת על ספרו של דוקינס (the God Delusion) ועל מאמרי מיכאל אברהם, מאסות מצוינות על הטיעונים המרכזיים לקיומו של אלוהים, על מוסר ועל סוגיות חברתיות ופוליטיות.
אני מאוד נהניתי ממנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 15:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 16:40 |
|
| |
קודם כל, זה אברהם התחיל.
שנית, הוא מדבר על האוניברסיטה ולא על האדם. עליו הוא מתבטא יותר בעדינות.
שלישית, אתה רוצה שאני אמסור לו?
אגב, צריך למסור לאברהם שמישהו כתב מאמר תגובה למאמרים שלו, כאן טענו האמרגנים שלו (או שמא הוא עצמו במסווה אמרגנים שלו) שהוא עשוי לכתוב תגובות לתגובות אם מבקשים ממנו יפה.
תוקן על ידי thepresent ב- 03/11/2011 16:48:29
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 16:43 |
|
| |
כן למה לא. "ביב שופכין" נסחפנו קצת אתה לא חושב?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 16:45 |
|
| |
ובתמורה אתה מעלה קישור למאמר כסטאטוס בפייסבוק שלך? או תולה מודעה עליו בבית הכנסת?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 16:46 |
|
| |
אין לי פייסבוק. ולא נראה לי שיהיה לו ביקוש בבית הכנסת שלי.
|
|
|
|
|