בית פורומים עצור כאן חושבים

הסדר בין יהודים לבין ערבים בארץ ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/9/2011 12:39 לינק ישיר 

אסור לגלוש לפוליטקה לכן אני לא הדבר בהם יותר, אבל הכיוון נכון ואמת ויציב,

בלתי אפשרי לשלוח אזרחים לבנות בית במקום כל שהוא בארצו ולמסור את נפשו ונפש ילדיו ממש על כך,
ומחר יקום חכם חדש ומגרש אותם משם,

זה קורה רק באומה שאין לו תורה, מה קשה להבין כאן ??

אני אתן לך דוגמא בעניין אחר:
אזרח מקבל מהמדינה עבור כל ילד סכום מסויים, ואז האזרח עושה חשבון שהוא יכול להוליד עשר ילדים ויכול לגדל אותם ולחנך אותם וכדומה,
אחרי שהוליד את העשר ילדים, בא חכם אחר ומוריד את הקיצבה, ועכשיו הוא תקוע עם עשר ילדים,

זה דוגמא איך אומה לא יכול להתקיים בלי תורה, כל יום יבוא לץ אחר ויחליט מה ומי ואייך,

רציתי להוסיף ולומר שחברה דמוקרטית גם חייבת ויש לה כמובן חוקי יסוד, חוקי היסוד באים לשמור על היסודות של החברה והאומה, היסודות הקומיות כמובן, וזה עומק היסוד של תורה אבסולוטית, כלומר אפי' שנכון לדעתי שגם מערכת המשפט\סנהדרין יהיה נבחר מהציבור ?! בכל זאת הסנהדרין חייב שיהיה לו חוקי יסוד כל שהיא שהם התורה השומרת על יסוד קיומו של החברה\האומה,

אנו חייבים להבין שדמוקרטיה היא לא הפקרות כמו להוריד פתאום את הקיצבות הילדים אחרי שהאזרחים הולידו אותם,
זו ממש הפקרות לשמה של חברה שאין לה זכות קיום כלל, זה לא קללה זה פשוט תבוני ושכלי אין קיום לאומה שמתנהג בהפקרות מוחלטת, אותו עניין לגבי גירוש, מה חשבו בזמנו ששלחו אותם לשם ?? מה חשבו שהם בשר תותחים או מה ?
בשביל מה יש בג"ץ אם לא להגן על דברים כאלה בדיוק, שהדמוקרטיה לא תתנהג בהפקרות,
איך נתן אדון אהרן ברק היקר את ידו להוריד את הקיצבות לאנשים שכבר הולידו את ילדיהם על חשבון הקצבה ??
כלומר אין לנו בג"ץ אין לנו תורה אין לנו סנהדרין, והאומה תלך לאבדון, זה פשוט מאוד, חברה לא יכול להתקיים עם דמוקרטיה של הפקרות מוחלטת, 

תוקן על ידי maxmen ב- 22/09/2011 13:04:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 13:28 לינק ישיר 

maxmen כתב:
"אסור לגלוש לפוליטקה"
אני בעד, ולכן לא אגיב על החלקים הרלבנטיים בדבריך הקודמים.

"בלתי אפשרי לשלוח אזרחים לבנות בית במקום כל שהוא בארצו ולמסור את נפשו ונפש ילדיו ממש על כך",
נראה לי שאתה עושה עוול להרבה מאד אנשים שבזכותם יש מדינה היום, ודעתם היתה שונה.

"אזרח מקבל מהמדינה עבור כל ילד סכום מסויים, ואז האזרח עושה חשבון שהוא יכול להוליד עשר ילדים ויכול לגדל אותם ולחנך אותם וכדומה,
אחרי שהוליד את העשר ילדים, בא חכם אחר ומוריד את הקיצבה, ועכשיו הוא תקוע עם עשר ילדים,
זה דוגמא איך אומה לא יכול להתקיים בלי תורה"
אולי. אבל יש כאלה שיאמרו שזו דוגמה איך אומה לא יכולה להתקיים *עם* תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 14:29 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:
"אסור לגלוש לפוליטקה"
אני בעד, ולכן לא אגיב על החלקים הרלבנטיים בדבריך הקודמים.

"בלתי אפשרי לשלוח אזרחים לבנות בית במקום כל שהוא בארצו ולמסור את נפשו ונפש ילדיו ממש על כך",

נראה לי שאתה עושה עוול להרבה מאד אנשים שבזכותם יש מדינה היום, ודעתם היתה שונה.

מה פירוש בזכותם, בדמם ממש לא רק בזכותם, אבל תבין שמקימים מדינה צריך דבר ראשון חוקה = תורה,
ותפקיד הבג"ץ היא לשמור שאם מותר אחרי הכיבוש בששת הימים לגור בשטחים אז אין דרך חזרה, או שהבג"ץ יאסור מתחילה לגור שם ואז לא נכאיב את האזרחים לריק, זו העניין שאני מנסה לעביר לך,
אותו דבר בעניין הקיצבה, או שלא תתן להלפרט לחוקק חוק, או שתתן לו לחוקק חוק הקיצבה אז אין דרך חזרה, או אם נאמר שיש דרך חזרה אז לפחות מי שנולד בזמן שהחוק היה קיים מקבל בכל מקרה, אבל לא לתקוע אזרחים עם עשר ילדים בלי יכולת לפרנס אותם, זו ממש הפקרות דמוקרטי וחוסר הבנה בסיסי בדמוקרטיה, חייב להיות לכל חברה חוקי יסוד קומיות שאין לעבור עליהם וזה התפקיד של הבג"ץ = סנהדרין. להגן מליצניים לעשות כל העולה ברוחם. ואחר כך יבוא לץ חדש ויבטל, ואז מי הסובל ? האזרח הפשוט, תוקעים אותו עם עשר ילדים או יותר גרוע מזה מגרשים אותו ומשפחתו מביתו,

"אזרח מקבל מהמדינה עבור כל ילד סכום מסויים, ואז האזרח עושה חשבון שהוא יכול להוליד עשר ילדים ויכול לגדל אותם ולחנך אותם וכדומה,
זה דוגמא איך אומה לא יכול להתקיים בלי תורה"
אולי. אבל יש כאלה שיאמרו שזו דוגמה איך אומה לא יכולה להתקיים *עם* תורה.

כאן לא ירדתי לעומק דבריך,                                

תוקן על ידי maxmen ב- 22/09/2011 14:29:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 15:51 לינק ישיר 

maxmen כתב:
"ותפקיד הבג"ץ היא לשמור שאם מותר אחרי הכיבוש בששת הימים לגור בשטחים אז אין דרך חזרה, או שהבג"ץ יאסור מתחילה לגור שם ואז לא נכאיב את האזרחים לריק, זו העניין שאני מנסה לעביר לך,
אותו דבר בעניין הקיצבה, או שלא תתן להלפרט לחוקק חוק, או שתתן לו לחוקק חוק הקיצבה אז אין דרך חזרה, או אם נאמר שיש דרך חזרה אז לפחות מי שנולד בזמן שהחוק היה קיים מקבל בכל מקרה, אבל לא לתקוע אזרחים עם עשר ילדים בלי יכולת לפרנס אותם"
אני ממש לא יודע איך לענות לך לגבי ההתנחלויות מבלי להכנס לוויכוח פוליטי שאין מקומו בפורום זה, ורק אומר ש"מותר... לגור בשטחים" הוא תיאור שלדעתי נע בין פשטנות לפשוט טעות. אין בכוונתי להרחיב או להגיב לנקודה זו - אין זה המקום לכך.
הנקודה המהותית בכל העניין, והיא המשותפת לשתי הדוגמות שאתה מביא, היא האם למדינה מותר לשנות את מדיניותה אם הוחלט, בצדק או שלא בצדק, שהמשך המדיניות פוגע יותר מהמשכתה. יש לבג"ץ כללים סדורים בנושא, רובם נסובים סביב מושג המידתיות. אני משער שהוא עושה את מלאכתו נאמנה פחות או יותר, והראיה היא שאתה סבור שהוא נוטה יותר מדי לצד אחד, ואילו אני סבור שהוא נוטה יותר מדי לצד השני.

"כאן לא ירדתי לעומק דבריך (לגבי "אבל יש כאלה שיאמרו שזו דוגמה איך אומה לא יכולה להתקיים *עם* תורה")."
אם הבנתי אותך נכון, תיאור המצב הוא כזה. ישנם אנשים שהחליטו להוליד מספר ילדים שהוצאות גידולם גדולות יותר מאשר ההכנסה העצמית שלהם, וזאת ע"ס מענקים חיצוניים שהכנסת אישרה. לאחר מכן הכנסת הקטינה את הקצבאות, ואותם האנשים וילדיהם נמצאים כעת בבעיה.
אתה רואה כאן בעייתיות בכך שהכנסת שינתה את הקצבאות. אחרים אולי יראו בעייתיות בכך שאנשים הסמכו, לעניין כ"כ חשוב כמו גידול ילדים, על כנסת שמסוגלת לשנות קצבאות.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 22/09/2011 15:52:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 16:17 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:

תשמע ידידי היקר,

הדוגמאות הם רק שתבין את האבסורד של אומה בלי חוקי יסוד = תורה, זה לא פוליטיקה כלל זה עקרוני ושאלה של קיום האומה וכך כל אומה בעולם וכל חברה,

אני אישית לא ימין ולא שמאל ולא מרכז אני נמצא בפורום הזה אך ורק לצאת מהקופסה ולעצור ולחשוב,
והנה נפתח אשכול בשאלה עקרונית האם יש קיום לחברה בלי חוקה וחוקי יסוד = תורה, ואני מציע את מחשבתי, והדוגמאות היא רק לדוגמא ותו לא,

לכן אני מציע לדון מחדש,

הנה התקבצו יחד מיליון אנשים וקנו יבשת לגור בה ולחיות בה לנצח,
עכשיו האם יכול להיות מצב שרוב (60%) אנשי היבשת הזה מחליט באיזה יום בהיר לתת לעוד מיליון להצטרף או להחליט שכולם יעזבו את היבשת לטובת איזה קובצה אחרת,

תשובתי בוודאי שלא, אין מצב כזה, זה נקרא חוקי יסוד = תורה,

ולמה אין מצב כזה ? כי אי אפשר לא לקבל אחריות על מעשינו, ביום שהחליטו לקנות את היבשת באותו יום אנשים עזבו את הכל ומכרו את רכושם ובוא ליבשת, עכשיו אתה יכול פשוט לומר להם חבריה טעינו ?? זה לא משחק ילדים, החיים ומשמעות החיים זה לא משחק ספורט,

אני אתן לך עוד דוגמא: הורים שמולידים ילד, האם הם יכולים לא לגדל אותם ולומר טעינו ?? לא ולא החברה מחייבת את ההורים לאכיל אותו ולשלוח אותו ללמוד חינוך חובה, זה גם חלק מחוקי היסוד = תורה,

עוד דוגמאות:
רוב האומה יכול להחליט לתת עונש מוות ? לא ולא כי זה נוגד את חוקי היסוד !! (בחברה שיש חוק יסוד כזה)
רוב האמה יכול להחליט שמותר לעשן סמים ? לא ולא זה חלק מחוקי היסוד !!
רוב האומה יכול להחליט לגרש אדם מביתו ?? לא ולא זה חלק מחוקי היסוד !! (לחברה שאין כזה חוק ?! אין לה קיום לאורך זמן) 

תוקן על ידי maxmen ב- 22/09/2011 16:24:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 16:39 לינק ישיר 

אני אתן לך דוגמא יפה מאוד,

כידוע לכולנו יבשת אמריקה שייכת לאנדיאנים אם נרצה או לא נרצה, והיות שכך אז מה עשו ? פשוט קנו מהם את האדמות כביכול, ואמרו להם להשתלב בגלוביזציה של המערב,

היית שם ראש שבט חכם מאוד ואמר להם כך,
ראש השבט: אוקיי אתם משלמים לנו הרבה כסף על האדמה וזכות לגור בה לנו ולילדינו,
אוקיי נשמע בסדר, אבל מנין יהיה לילדי לנכדי אדמה לגור בה ??
איש המערב: מה פי' מנין כמו שבני ונכדי, יעבדו ויקנו,
ראש השבט: שומע ולא מאמין למשמע אזניו, אתה חיי רק בשבילך ? אתה לא חושב לדורות ? הרי בשביל מה אתה עמל בכלל תחזור למערות עדיף כבר, בשביל מה כל הגלוביזציה הטיפשית הזאת ??

תאמין או לא תאמין איש המערב לא הבין מה ראש השבט הפנאט כביכול רוצה ממנו,

בסוף ידוע שראש השבט הבין שזה בלוף ולא רצה למכור את האדמה ולקחו את האדמה בכוח,

זה לא היה בלוף מקומי רק בלוף רעיוני, כלומר אנשי המערב רצו לשלם ולתת להם חלק חינם, דיי סביר לראש מערבי,
אבל בלוף לראש של השבט, כי בראשו יש את כל צאצאיו לנצח ולא איזה חלק של אדמה לגור בה עד המוות, 

תוקן על ידי maxmen ב- 22/09/2011 16:39:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 17:49 לינק ישיר 

מקסמן,

ממליץ לך להקשיב לדברי ד"ר אריה פיקאר  בדקה ה41 לערך

http://lnk.nana10.co.il/Article/?ArticleID=821056

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 18:30 לינק ישיר 

יוסקהלייב כתב:

מקסמן,

ממליץ לך להקשיב לדברי ד"ר אריה פיקאר  בדקה ה41 לערך

http://lnk.nana10.co.il/Article/?ArticleID=821056

אין ספק שר' יוחנן צדק אבל לא לקח בחשבון שאחריו (אחרי כמעט אלף שנים) נעזוב את הארץ לגמרי,
כלומר זה שהציל את יבנה וחכמיה לא היית מספיק היה צריך לחייב לפחות שהפסיקה תצא מארץ ישראל לעולמים, ואז היינו נשארים בארץ לעולמים,

כלומר ר' יוחנן הבין שבלי תורה אין ארץ ואין אומה ולכן הציל את התורה בינתיים וויתר על המלכות\שליטה על הארץ,
אבל לא נתן מנגנון ליושבי הארץ להישאר בארץ, כלומר נשארו עד הגאונים (כלומר עוד גרו וחיברו את המשנה ואת התלמוד ירושלמי כלומר עוד גרנו בארץ בלי שילטון עצמאי) ובזמנם גם ביטלו את המונופול של הפסיקה (= הרס"ג), ומאז כבר לא היה עניין לחיות בארץ לאט לאט הארץ נהפך לשממה,

זה נשמע סוג ביקורת על קדמונינו אבל אני מנסה לחשוב בקול ולדון בהם ולומר לו ח"ו יהיה מצב של אומה\אמפריה תנסה לגרש אותנו שוב ח"ו ?! אז נדע דבר אחד לעשות, הסמכות החוקה\ההלכה\התורה לתפוצות יהיה אך ורק ליושבי הארץ,
נרוויח מזה שהגלות הבא ח"ו לא תהיה אלפיים שנה,
אומה בגלות בכדי לשרוד חייבת איזה מנגנון שיחזיר את האומה לארצו, אחרת זה התאבדות,    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 18:51 לינק ישיר 

הרב יוסקהלייב היקר:

שכחתי את העיקר לומר שהיום המצב היא לוותר על הארץ בלי יכולת להציל את יבנה כי אין יבנה, כאמור אמרתי לעיל שאין לנו כלל תורה, תורה של אומה בארצו, יש לנו תורה של שרידות גלותית זה נכון, אבל אין לנו תורה של אומה בארצו, וזה יגרום לסופינו ח"ו אם לא נבחר לנו סנהדרין ומיד, 

תוקן על ידי maxmen ב- 22/09/2011 18:49:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 19:00 לינק ישיר 

מקסמן,

כתבת: "כלומר ר' יוחנן הבין שבלי תורה אין ארץ ואין אומה ולכן הציל את התורה בינתיים וויתר על המלכות\שליטה על הארץ ."
 היתה לו אפשרות לא לוותר ? מה היה גורלם של הקנאים שלא ויתרו ?  אם לא הבנת שזה המיטב שהיה אפשר להפיק במציאות נתונה שבה הוא וגורל עתיד היהדות עמדו על הכף , פיספסת את העיקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 19:20 לינק ישיר 

יוסקהלייב כתב:
מקסמן,

כתבת: "כלומר ר' יוחנן הבין שבלי תורה אין ארץ ואין אומה ולכן הציל את התורה בינתיים וויתר על המלכות\שליטה על הארץ ."
 היתה לו אפשרות לא לוותר ? מה היה גורלם של הקנאים שלא ויתרו ?  אם לא הבנת שזה המיטב שהיה אפשר להפיק במציאות נתונה שבה הוא וגורל עתיד היהדות עמדו על הכף , פיספסת את העיקר.

צדיק לא פספסתי כלום הבנתי לאן אתה חותר וגם סיפרתי את הסיפור של האינדיאנים בגלל זה לומר שלא רק צריך תורה רק גם צריך לדעת מתי לוותר מה הרויח האינדיאני מזה שלא ויתר ?

רק הוספתי ביקורת שר' יוחנן או אחריו לא ידעו לשמור את היהודים בארצו ובעצם זה גרם לגלות הארוך ואני לא חושב שאלפיים שנה של הפסד כל דור ודור כ90% מהאומה נקראת הצלת האומה, היא נקראת לקיים אומה לנצח עם סבל נצחי, זאת סוג של טמטום נצחי, אני במקום אברהם יצחק ויעקב הייתי מוותר לגמרי על הבטחה אלוקית כזו, כזו נצחיות אני לא מברך את השונאים הכי קשים שלי,

חז"ל נותים לנו מליצה יפה בעניין, (כתבתי זאת עם ביאור באשכול אחר)

תלמוד בבלי מסכת שבת דף פט עמוד ב
לעתיד לבא יאמר לו הקדוש ברוך הוא לאברהם: בניך חטאו לי. אמר לפניו: רבונו של עולם - ימחו על קדושת שמך. אמר: אימר ליה ליעקב דהוה ליה צער גידול בנים, אפשר דבעי רחמי עלייהו. אמר ליה: בניך חטאו. - אמר לפניו: רבונו של עולם, ימחו על קדושת שמך. - אמר: לא בסבי טעמא, ולא בדרדקי עצה. אמר לו ליצחק: בניך חטאו לי. - אמר לפניו: רבונו של עולם, בני ולא בניך? בשעה שהקדימו לפניך נעשה לנשמע, קראת להם  בני בכורי, עכשיו בני ולא בניך ? ועוד, כמה חטאו ? כמה שנותיו של אדם - שבעים שנה. דל עשרין דלא ענשת עלייהו - פשו להו חמשין. דל עשרין וחמשה דלילותא - פשו להו עשרין וחמשה. דל תרתי סרי ופלגא, דצלויי ומיכל ודבית הכסא - פשו להו תרתי סרי ופלגא. אם אתה סובל את כולם - מוטב, ואם לאו - פלגא עלי ופלגא עליך. ואם תמצא לומר כולם עלי - הא קריבית נפשי קמך. פתחו ואמרו: (כי) אתה אבינו. אמר להם יצחק: עד שאתם מקלסין לי - קלסו להקדוש ברוך הוא, ומחוי להו יצחק הקדוש ברוך הוא בעינייהו. מיד נשאו עיניהם למרום ואומרים +ישעיהו סג+ אתה ה' אבינו גואלנו מעולם שמך,

הגמ' הנ"ל קשה להבנה, הרי ברור לנו שכל זה מליצה ולא נבואה,
ולמה לא נבואה, 1,) כי ר' ישמאל לא היה נביא 2,) מה פירוש אלוקים יאמר לעתיד ואברהם יענה כך וכך ? הרי גילנו לאברהם מה הוא יענה לפני שאלוקים שאל אותו בכלל, וכן ליצחק ויעקב, הייתכן ?
ולכן ברור לנו שזה מליצה,
ומה חז"ל רצו לומר לנו עם המליצה הזה ??

ובכן צטטי כבר כמה פעמים את הספורנו והרמב"ם במורה בעניין הסתר פנים, והנה שוב
המורה: חלק א פרק כג והסתרתי פני מהם והיה לאכל. כי כשנעדרה ההשגחה הופקר, ונשאר מטרה לכל מה שאפשר שיבא ויקרה, ויהיה טובו ורעתו כפי המקרה, "ומה קשה זה היעוד", ובעבורו כנה באמרו אלך אשובה אל מקומי: 
הספורנו:
ורוב האומה הישראלית זולתי יחידי סגולה הם בלי ספק תחת הנהגת הטבע והגרמים השמימיים הנכבדים מאותם בני אדם כשאר מיני בעלי חיים אשר לא תפול השגחה אלהית באישיהם אבל במיניהם בלבד כי בהם תשלם כונת הממציא יתברך.

הרמב"ם והספורנו ועוד גאונים וראשונים ידעו מה שכל חכם יודע שיש הסתר פנים הכל ביד המקרה, "טובו ורעתו כפי המקרה" במילא אין השגחה פרטית במובן צדיק וטוב לו ורשע ורע לו, כלומר גרלינו בידינו,

אז נוווו, מה יהיה על עמך ישראל, כלומר על עובדי השם מתוך יראה ??? לא יישאר מהם כלום אם הם ידעו שזה פירושו של הסתר פנים, הרי כל עבודתם את אלוקים זה בגלל יראה או בגלל שכר טוב, ברגע שהם ידעו שגרלינו בידינו ואין ממש עונש ישיר ואין שכר ישיר, אז לא יישאר מעם ישראל זכר ח"ו

התשובה להם זה הדרש, כלומר להמשיך את הנבואות לדורות הבאים ואז יפחדו ולא יחטאו,
אבל יש לזה כמה חסרונות גדולים
1,) כי יכול להיות שהם אף פעם לא ירגישו זכאים ואז יהרגו כצאן לטבח בפני שונאיהם, כלומר לא יתקוממו נגד שונאיהם,     
2,) ובוודאי לא יעיזו לחזור לארץ ישראל כי הם לא זכאים, אז מתי תתגשם הנבואות הטובות לעתיד ?
3,) השיטה הזאת לא יכול להמשך הרבה דורות כי יתחילו להבין מה קורה כאן ואז יקרה מה שזעק ר' חייא
"אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת (משלי ל' ו') תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות, ר' חייא מנבא לנו את השואה הרוחנית שהיה בזמן ההשכלה לפני מאתיים שנה, שמעל 90% מהעם קיצצו בנטיעות,
וכן כל זה באמת קרה לעם ישראל במשך אלפיים שנה, שואה רוחנית ושואה גופנית,

השאלה היא איך חכמינו לקחו כזה אחריות גדולה כלפי מיליוני יהודים במשך אלפיים שנה רוחנית וגופנית,

הם יכולים לטעון שזה בידינו, כלומר אם אנחנו היינו צדיקים היינו מרגישים זכאים ואז לא היינו נותנים לאויבינו ושונאינו לטבוח בנו בלי שנשיב בכפליים, וגם היינו כבר מזמן מתארגנים לעלות לישראל, והכל היה יכול לבוא בשלום,

אבל בכל זאת זה אחריות גדולה מאוד, ועובדה שזה לא עבד, קיבלנו שואה גופנית בכל דור ודור 
וגם שואה רוחנית ובמיוחד בזמן ההשכלה כנ"ל,

על זה עונים חכמינו במליצתם הנ"ל
לעתיד לבא יאמר לו הקדוש ברוך הוא לאברהם: בניך חטאו לי. אמר לפניו: רבונו של עולם - ימחו על קדושת שמך.
אמר ליה: (ליעקב) בניך חטאו. - אמר לפניו: רבונו של עולם, ימחו על קדושת שמך,
זה עומק דבריהם: מה אתה מקס החכמולוג טוען לנו, שיש סיכוי שיהרגו כצאן לטבח ?
תשובתינו שעדיף שכך, שימחו על קדושת השם, הרי בלי הדרשות והמשך הנבואות הם לא יחזיקו מעמד דור או שנים, כי לא יהיה להם יראת השם כי הם עובדים את השם מתוך יראה ובשביל שכר,
ולטענתך מקס שיש סיכוי של שואה רוחנית ?? הרי במילא בשב ואל תעשה זה גם יקרה כנ"ל,

ולמה מליצתם של חכמינו היא דווקא על האבות ? 
כי לדעת חכמינו זכות האבות על בניהם, כלומר האב יכול לטעון כלפי בנו כך: תשמע בני, זה שאני ויתרתי אל חיי והקדשתי את חיי בשביל להוליד אותך ולקיים ולגדל אותך, הכל בתנאי שתהיה אדם טוב ולא אדם רע,
ולכן חכמינו במליצתם אומרים שכביכול תשאל את האבות עצמם מה היה כוונתם בזה שהלידו את העם, 
תשובתם תהיה שכוונתם הייתה שנהיה אנשים טובים,
במילא כביכול לחכמינו הייתה את הסכמתם של אברהם ויעקב לקחת את הסיכון הגדול,
ולמקס לא היה תשובה רצינית לחכמים,

עד שבא יצחק אבינו, (ודווקא יצחק אבינו במדת הדין שלו ???? היתכן ??)
אמר לו ליצחק: בניך חטאו לי. - אמר לפניו: רבונו של עולם, בני ולא בניך? בשעה שהקדימו לפניך נעשה לנשמע, קראת להם בני בכורי, עכשיו בני ולא בניך ? ועוד, כמה חטאו ? וכו' וכו' 

יצחק זה דין וצדק: קודם הם בניך ולא רק בני איך אני יכול להסכים לקחת סיכון כזה גדול
כלומר חכמינו אומרים שאי אפשר לקחת כזה אחריות כי אין זכות אבות מוחלטת על הבנים כי הם גם שייכים לאלוקים, וקשר לאלוקים לשאול אותו אין לנו כהיום, אז איך נקח על עצמינו סיכון גדול כל כך ועוד על חשבון בניו של אלוקים ?
וחכמינו חושבים שאם נשאל את אלוקים הוא בוודאי לא יסכים ולכן הוא מסכים עם יצחק ולא טוב לו עם תשובתם של אברהם ויעקב במליצה,

נווו מה עכשיו ? 
ולכן חכמינו שולחים את מליצתם דווקא לעתיד לבוא (לעתיד לבא יאמר לו הקדוש ברוך הוא לאברהם:וכו' וכו')
ולמה ? שהחכמים בעתיד יראו מה התוצאה של ההחלטה שלהם האם טוב להמשיך איתם או לא,
(ולכן זה היה המחלוקת מאז הראשונים בין חכמי אשכנז לבין חכמי ספרד,)

ובכל זאת השיטה הזאת כמעט גרם ויגרום לסוף של עם ישראל, רוחנית וגופנית, וחייבים להפסיק עם זה מיד, 
1,) כי זה פוגע בחוסן של העם בישראל כלומר בחוסן של חיילינו מול אויבינו ושונאינו,
2,) כי זה היה טוב אולי רק כגדרים של חכמים לצורך העם בגלות, אבל מי היתיר לעשות כך שאנו כבר בארץ ? 
הרי הנבואה של ר' חייא התגשם ותתגשם בהמשך, תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות,
במילא אנו חייבים לדרוש מהעם אך ורק התורה נטו שזה כל יהודי יכול לחיות עם זה, ולהפסיק לדרוש מהעם על גדרי חז"ל כעיקר, רק כהידור ולא כחובה כעיקר תורה, במילא לא נרגיש את עצמינו כחטאים
ולא היפגע חוסן העם מול אויבינו ושונאינו,

ואם נשאל מה יהיה עם חטאו בני ?? תנו ליצחק ואלוקים לסדר ביניהם את הענינים והעיקר שזה לא יפגע בחוסן של העם בישראל כלומר שנרגיש זכאים וצודקים בצדקת דרכינו, והבינו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 19:22 לינק ישיר 

מקסמן,

כתבת: שכחתי את העיקר לומר שהיום המצב היא לוותר על הארץ בלי יכולת להציל את יבנה כי אין יבנה, כאמור אמרתי לעיל שאין לנו כלל תורה, תורה של אומה בארצו, יש לנו תורה של שרידות גלותית זה נכון, אבל אין לנו תורה של אומה בארצו, וזה יגרום לסופינו ח"ו אם לא נבחר לנו סנהדרין ומיד, 

כשרבן יוחנן בן זכאי ויתר על הארץ גם לו לא היתה יבנה הוא קבל אותה מאספסינוס בדחילו ורחימו, אחרי שנס על נפשו בתוך ארון מתים...אני דוקא מעדיף את הגדרתו של רס"ג "אין אומתינו אומה אלא בתורותיה "
אגב, ידועה לך מה היתה השקפתו של הרב שך שאתה כל כך מעריך בעניין העדפתו על ויתור חלקים מהארץ כשיש סכנה של שפיכות דמים? בנאומיו בימי מלחמת יום הכיפורים נהג להדגיש שהרעיון להקריב חיי אדם עבור שטחי אדמה נובע מהשקפה גויית, והיה מספר פעם אחר פעם שהקיסרית הרוסיה יקטרינה ( במאה ה18) אמרה כי שטחים עדיפים על חיי אדם שכן "לאנשים הנהרגים במלחמה יש תחליף ותמורה, יוולדו תינוקות חדשים, ואילו לפיסת אדמה בודדת שנפסיד משטחינו אין תמורה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 19:50 לינק ישיר 

יוסקהלייב כתב:
מקסמן, 

כשרבן יוחנן בן זכאי ויתר על הארץ גם לו לא היתה יבנה הוא קבל אותה מאספסינוס בדחילו ורחימו, אחרי שנס על נפשו בתוך ארון מתים...אני דוקא מעדיף את הגדרתו של רס"ג "אין אומתינו אומה אלא בתורותיה "
אגב, ידועה לך מה היתה השקפתו של הרב שך שאתה כל כך מעריך בעניין העדפתו על ויתור חלקים מהארץ כשיש סכנה של שפיכות דמים? בנאומיו בימי מלחמת יום הכיפורים נהג להדגיש שהרעיון להקריב חיי אדם עבור שטחי אדמה נובע מהשקפה גויית, והיה מספר פעם אחר פעם שהקיסרית הרוסיה יקטרינה ( במאה ה18) אמרה כי שטחים עדיפים על חיי אדם שכן "לאנשים הנהרגים במלחמה יש תחליף ותמורה, יוולדו תינוקות חדשים, ואילו לפיסת אדמה בודדת שנפסיד משטחינו אין תמורה"

ר' יוסקה לייב היקר

אני לא רוצה להיכנס לפוליטיקה במיוחד שההנהלה לא סובלת זאת ובצדק,

אבל ביקורתי היא דווקא לזאת שאין תורה לאומה אז יש הפקרות,
אם היית לנו תורה אז בוודאי לא היו נותנים לאזרחים ללכת לגור בשטחים כבושים, במילא לא היינו עוברים את הסבל הזה של הגירוש,

או שהתורה\בג"ץ\סנהדרין כן היו מתירים אולי, אז אין דרך חזרה כמו שאין דרך לגרש את יושבי תל אביב, ברור לגמרי מחשבתי בעניין, ולכן הרב אלישיב פסק שאסור לגרש יהודי מביתו, כלומר לדעתו אולי תשאיר את יושבי עזה בעזה כלומר לגור תחת שילטון החמס אולי, ממש לא עניין אותו אבל זה ברור לו שאין זכות של אומה לגרש אדם מביתו נקודה, אתה לא יכול להציל את עצמך על ידי שתגרש אחרים מבתיהם,
זה עיקר טענתי אין תורה אין כלום, עושים מה שרוצים שולחים אזרחים לגור במקום מסוכן ואחרי שהם סבלו הרג על הרג שנים על גבי שנים ואז מגרשים אותם, זאת טימטום לשמה של אומה בלי שכל ובלי תורה, אל תשלח אותם לשם בכלל וזהו,

שוב לא פוליטיקה מעניין אותי מעניין אותי מה חשבו מתחילה ?? מעניין אותי איפה הראיה לרחוק ? אין לנו חכמים אין לנו תורה אין לנו כלום רק כמה ליצניים שמנהלים את האומה בארצו, רבונו של עולם אל תשלחו אותם לשם מתחילה,
בכדי לדעת לא לשלוח או כן לשלוח צריך תורה חוקה מסודרת שלא נחזור על אותם טעויות כואבות,

האם אנו חכמי חלם ? בונים ומגדלים אומה בארצו בלי איזה תורה בסיסית וסמכות תורנית = סנהדרין\בג"ץ,
נתתי לעיל דוגמא של הקיצבת ילדים וזה אותו עניין של חכמי חלם,
אתה לא יכול כחברה לתת לאזרחים להוליד משפחות מרובות ילדים ובאיזה יום בהיר להשאיר אותם תקועים עם עשר ילדים,

רציתי להוסיף סיכום:

לסיכום לשאלת האשכול: בודאי שצריך תורה וחוקה וחוקי יסוד כי בלי זה נהיה חכמי חלם ומהר מאוד נרד שואלה,

תוקן על ידי maxmen ב- 22/09/2011 20:09:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 20:27 לינק ישיר 

ר' יוסקה לייב,

רציתי להוסיף לך משהו שעלה לי כרגע במחשבתי, גם האומה הסינית וההודית שלטו עליהם אימפריות זרות, כלומר האומה הסינית וההודית ידעו לוותר למשך זמן מה, עד שהאימפריה תתפוגג כדרכו של עולם, והאומה נשארת וקיימת ושורדת לעולמים, הנה יש לנו את סין והודו אומה עם מלא חכמה וחוסן הישרדותית נפלאה אפי' תחת שילטון זר הרבה שנים,

בחורבן בית ראשון היית גירוש ממש, אוקיי על זה צריך תורה להגן עלינו בגלות, לא כך היה בחורבן בית שני שם היינו יכולים לחיות תחת שילטון האימפריה הזרה לכמה שנים עד שיתפוגג לגמרי ושוב נזכה לשלוט בארץ, במקום זה קיבלנו תורה חדשה בשביל הגלות ואנו אפי היום לא יכולים להשתחרר מזה, אנו פשוט מוכנים עם הפעקאלך לצאת שוב לגלות הרי יש לנו תורה גלותית במילא אז מה הבעיה, הנה יש לנו את הרס"ג והרב שך ועוד ועוד, 

זאת אבסורד חייבים מיד לשנות זאת, פשוט להביא את משיח ולשחוט אותו לתמיד, או ניתן לו לחיות דור אחד וימות בסוף,
ואז לא יהיה לנו תירוצים ותורה גלותית, ונצטרך להישאר בארץ אפי' תחת שילטון זר, כמו כל האומות החכמות השורדות לעולמים,

שלייבוביץ אמר שמשיח זה נצחי כביכול, הוא אמר זאת מסיבות מובנות לשיטתו לומר שאין ליהדות ארץ ואין לתורה צורך בארץ,
אני אומר הפוך צריך לשחוט את המשיח אחת ולתמיד, והבן,

תוקן על ידי maxmen ב- 22/09/2011 20:34:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 20:53 לינק ישיר 

מקסמן,

נזכה לשלוט בארץ רק כאשר נמלא את חלקנו בברית בעבורה הובטחה לנו הארץ - וזאת כל התורה הישנה / חדשה על רגל אחת. "לה' הארץ ומלואה" ברצונו יתן לנו אותה וברצונו יקח אותה מאיתנו ויתנה לאחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הסדר בין יהודים לבין ערבים בארץ ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.