| נשלח ב-22/9/2011 08:44 |
|
| |
דיווח מקונצרט לשמוע אל הרינה מסדרת מנויי חזנות בתיאטרון ירושלים
בס"ד
בוקר טוב לחברי הפורום וצופיו, אמש התקיים קונצרט פתיחה לסדרת קונצרטי החזנות אשר יתקיימו בתיאטרון ירושלים בשנה הקרובה. את סדרת המנויים תלווה סימפונית ירושלים - תזמורת רשות השידור - בהרכבה המלא כ-85 נגנים, בניצוחו של אלי יפה.
הגעתי לאולם התיאטרון כשעתיים לפני תחילת המופע באולם הנרי קראון, בין לבין התקשר אחד המפיקים לראש העיר על מנת לוודא את הגעתו, פחות ממחצית הדקה לאחר מכן הכרטיס היה במעטפה סגורה לחובב חזנות שהתקשר לברר אם עוד נותרו כרטיסים. אז - לא היה יותר. האולם היה מלא לחלוטין בחובבי חזנות מקומיים, חברי הפורום פעילים יותר ופעילים פחות, שר המשפטים ושר המדע, אישי ציבור וידוענים.
כשמו של הקונצרט "לשמוע אל הרינה ואל התפילה" כך היה תוכנו, לשמוע אל הרינה = תזמורים מקוריים, מעניינים, ומוסיקה במיטבה, ואל התפילה= קטעי חזנות מסורתיים ברוח הימים הנוראים הבעל"ט.
בקונצרט השתתפו החזנים: שי אברמסון, דב הלר, משה סלומון, ישראל רנד ויוסי שוורץ. עם פתיחת הקונצרט נעמד הקהל להמנון התקווה, ובכך לציין את התחלתה של סדרת המנויים החדשה. עם סיום ההמנון הלאומי עלה לבמה הפסנתרן מנחם בריסטובסקי, דבר שגרר מבטים לעבר הבמה בכך שידוע שבקונצרטים של אלי יפה לא נהוג להשתמש בפסנתר. התזמורת השמיעה את יצירתו בלחנו ובעיבודו של מנחם בריסטובסקי "מחול הכלייזמרים", יצירה שזוכה לראשונה בביצוע מעורר כבוד עם הרכב כה גדול, לכל תרועות ממושכות מצד הקהל הודו המנצחים, המלחינים והמעבדים (יפה,בריסטובסקי) ולבמה עלה המנחה שלומי גולדברג. להלן הרפרטואר כפי שבוצע בקונצרט אמש: בראש השנה - לחן: אלי יפה - מבצע:ישראל רנד שרפי מעלה - לחן: וולדמן - ביצוע: דב הלר כי כשמך - לחן:משה שטרן - ביצוע: יוסי שוורץ דאס אידישע ליעד - שלום סקונדא - ביצוע: שי אברמסון היום תאמצנו - מלבסקי - חמשת החזנים
קדיש - מודזיץ - הסימפונית הללו את ה' - תלמוד - החזן שי אברמסון עד שלא נוצרתי - רוזנבלט - החזן משה סלומון מרן דבשמיא - קווראטין - החזן דב הלר מלך רחמן - שטרן - החזן ישראל רנד ובשופר גדול - אלי יפה - החזנים: אברמסון,סלומון,רנד ושוורץ אמת מה נהדר - יגאל צליק - חמשת החזנים הדרן: אמת מה נהדר.
נכחו בקונצרט לאחר ספירה קלה מעל לחמישים !!! חברי פורום, נמתין לרשמיהם
יישר כח לאלי יפה, לחזנים, למארגנים ולמפיקים מאחורי ולפני הקלעים יום טוב ולהתראות בהמשך הסדרה יהודה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 09:38 |
|
| |
גם אני נוכחתי אמש בקונצרט הנפלא של מאסטרו אלי יפה,כל מילה תהיה מיותרת ותקטין את גודל עוצמתי מהשלמות והיופי המקצועי שהיו אמש באולם הנרי קראון . סוף סוף שומעים תזמורת מנגנת חזנות באלגנטיות ויופי ולא נשמת כמו תזמורת מכבי אש של רומניה ,מה שמוביל למסקנה אחת : הכל תלוי במנצח,אם הוא אכן מנצח אמיתי או מורה למוסיקה שמתחזה למנצח ומניף את הידיים שלו כמו מורה להתעמלות. התזמורים עשויים ביד אמן אמיתי שיודע לנצל את מה שעומד לרשותו,ולא כתיבה פשטנית על מחשב כמו לתזמורת חתונות. מדינת ישראל צריכה להיות גאה במנצח בסדר גודל כזה כמו אלי יפה, על היכולת לקחת תלמידים מבית הספר שלו ולעבוד איתם ולתת להם במה בלי שום קשר אין יש בניהם איזה קומבינה של עשיית דיסק משותף. זכיתי גם לשמוע את ישראל רנד בביצועים מרגשים ,עוצמתיים שרק חזן כמו ישראל מסוגל לתת, כמו גם דובלה הלר שביצע יצירות של קווארטין שהוא כל כך מראה שלווה מוסיקאלית בזמן ביצוע היצירות שלו. החזן הצבאי הראשי שי אברמסון עם החיוך הכובש וההגשה האינטלגנטית של ביצוע היצירה. פרחי החזנות יוסי שוורץ שמראה בטחון עצמי גבוה על הבמה לצד ביצוע מרשים ביותר לצד אחת התזמורות הטובות בארץ. ומשה סלומון ששמעתי לראשונה אמש שאיבד את אשתו לפני כחודש כל ביצוע שהוא מבצע גורם לי להתרגשות עמוקה . יישר כח גדול לאלי יפה.
תוקן
תוקן על ידי chazzan ב- 22/09/2011 12:36:08
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 11:58 |
|
| |
אחרי כזה קונצרט רואים שיש אפשרות לעבד לפי פירוש המילים.
היה מדהים ונהדר ומקסים, אפי' שלא כל החזנים היו בקו הבריאות היה נהדר, בלי בומבסטיות מיותרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 13:23 |
|
| |
הייתי גם נוכח בקונצרט אמש, היה קונצרט יפה מאד. לדעתי החזן המושלם ביותר היה שם שי אברמסון, הוא היה היחיד שהיה חלק לגמרי, השאר גם היו מצוינים (למעט אחד שהיה נראה או נשמע לא בקו הבריאות) ואף היו מרגשים בחלק מן הקטעים.
תודה רבה לאלי יפה והמארגנים והחזנים
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 13:45 |
|
| |
סובול לא נפגע מכל הפירגונים לאלי יפה, העקיצות רק מרוממות אותו, בינתיים היכל התרבות מפוצץ בקונצרטים שלו, ולא רק איזה אולם קטן בתיאטרון ירושלים עם חזנים צעירים וצורמניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 15:20 |
|
| |
צהריים טובים ומבורכים
הקונצרט שאירע אמש היה אחד הקונצרטים המבורכים בהם נכחתי בכל ימי חיי, (והרי כזקן מופלג שכמוני הייתי בהרבה,)
האמת היא שכאשר ישבתי במקומי שאם איני טועה זה היה בשורה 9 בכסא 7 באולם, (וכאן מגיע תודה-רבה למר משה ליבזון שהחליף איתי מקום למען איכות ההקלטה, תודה) הרגשתי וחייתי למשך כשעתיים ב"סרט" ולא סתם סרט אלא אחד הסרטים הטובים,
להרגשה המדהימה הזאת היו כמה משפיעים, ראשית כל האולם המפואר ויפיפה, תרמו גם שבעים הכלים שמתוכם הייתי מסוגל לקרוא בשמות אולי לשבעה כלים, למראה עיני השאר היו כעין כלים מהמזרח הרחוק,
להרגשה זו תרמה הפתיחה הדרמטית בשירת התקווה, כשהתזמורת ממש שרה עם טקסט את ההמנון, והמנצח מאסטרו אלי יפה עומד כחייל דרוך, זה היה מדהים ומיוחד, הרגשה שלא תחזור בקלות.
במהלך הקונצרט יצא לי להסיט את עיני מהבמה לכמה רגעים ולהסתכל אל הקהל, זה קרה בעיקר בין הפרקים והייתי המום מההיפנוזה בה הקהל היה שרוי, הקהל כולו היה מהופנט אל הבמה התזמורת החזנים והמנצח, זה בלתי ניתן לתיאור, רק מי שנכח בקונצרט יבין על מה אני מדבר.
הקונצרט נפתח ביצירתו של הפסנתרן האגדי ר' מנחם בריסטובסקי, כל מי שאי פעם זכה להיתקל בארבע אמותיו של האיש והפסנתר, מבין ויודע על איזה מין אדם מדובר, אני חושש שזה מעט ביזיון שקטן הבנה כמוני ידבר על כשרון כזה, היצירה כמובן כתובה ברוחו ובנשמתו של ר' מנחם והקהל שהרגיש את היצירה שהיתה כמובן תחת שרביטו של המנצח מאסטרו אלי יפה יצא מגדרו, וחבר טוב שח"ב שגררתי כמעט בכוח לקונצרט (שח"ב - שונא חזנות בנשמתו) וכמובן יצא מהקונצרט אדם חדש סיפר לי בהתלהבות שירדו לו דמעות אושר במהלך הווצרות היצירה.
את היצירה "בראש השנה יכתבון" פירסם החזן בן ציון מילר באחד מבין התקליטים שהוציא עם המנצח אלי יפה, את היצירה כתב מאסטרו אלי יפה עבור אחד מתלמידיו, זו רק אחד מתוך מאות יצירות שכתב מאסטרו אלי יפה ושחלק גדול ואולי רוב היצירות כתב עבור תלמידיו, את היצירה ביצע גם כן תלמיד של מאסטרו אלי יפה שאף ביצע את היצירה בדיסק הקודם שהוציא (אז זה היה מתוך קונצרט שנערך עם הפילהרמונית, כמדומני) החזן הוא ישראל רנד האהוב המקורי והמיוחד, שנותן אינטרפטציה אישית לכל פרק אותו הוא מבצע, זה היה חלומי במיוחד עם העיבוד והתזמור של מאסטרו אלי יפה שנתן לנו לחוש כל מילה ומילה מתוך הטקטס המרגש של בראש השנה.
את היצירה "שרפי מעלה" של לייבלה וואלדמן לא יוצא הרבה לשמוע, ובקונצרט היא זכתה לביצוע מכובד ואולי מעט אופראי של החזן הבאריטון דובלה הלר שבעזרת קולו החזק הבריא הרגש הנשפך והצבע היפה בו הוא ניחון מאת הקב"ה זה נתן ליצירה נופך מיוחד ומלכותי, כמובן זו יצירה מרגשת כעין ה"טיהר" של קוורטין והיא זכתה לביצוע משובח, מה גם נהנתי מאוד שהיצירה הסתיימה בנימה חרישית וללא צעקות ושאגות כמו רוב יצירות החזנות או יותר נכון כמו מה שהפכו את רוב יצירות החזנות.
החזן משה שטרן כתב עשרות ואולי מאות יצירות, אין אני יודע של מי היתה הבחירה הנבונה להלביש את יצירתו של "המלך" על החזן הצעיר יוסף שוורץ (אולי המלך העתידי) זו יצירה שמתלבשת עליו ככפפה ליד, חבל מאוד שהחזן משה שטרן לא היה בארץ ולא זכה לשמוע את היצירה שלו מבוצעת עם כל כך הרבה חן מוזיקליות והבעה כפי שהיא בוצעה על ידי יוסי, הוא פשוט הפסיד.
אם נלך שנה וקצת אחורה לקונצרט הסיום של בית הספר המרכזי לחזנות בר"ג שהתקיים אז בבית הכנסת הגדול בר"ג, שם ביצע את היצירה גם כן החזן הצעיר יוסי שוורץ, וכבר אז למרות שהרמקולים היו בעוכריו הוא הצליח להרשים את הציבור (היה שם גם את הדואט עם החזן משה שטרן שישב בקהל וללא הודעה מוקדמת הפתיע ושר בדואט עם יוסי) כבר אז ראו את כשרונו הרב, והשנה ראו את ההתקדמות הרבה שעשה במהלך הזמן, זו הפעם הראשונה של יוסי (שכבר הופיע על במות מכובדות כחזן או כמנצח) מלווה בתזמורת סימפונית מלאה ואני מאחל שזו לא תהיה האחרונה בהצלחה בהמשך הדרך
אני מאוד נהנתי והתרגשתי הביצוע הנפלא הזה, יוסי שיחקת אותה...
הנה היצירה כי כשמך להורדה בביצעו של הכוכב הצעיר יוסי שוורץ (תנסו להתעלם מהקשיים בהגברה)
http://www.upf.co.il/file/303056262.html
היצירה "דאס אידישע ליעד" של שלום סיקונדא לטעמי כבר נלעסה מספיק והאמת שדי חששתי שאני ישתעמם וישלח מבלי משים פיהוקים לכאן ולשם במהלך היצירה, והנה הופתעתי ראשית כל אלי עשה לזה עיבוד משגע ומיוחד שנתן ליצירה אופי שונה ממה שהכרתי עד היום ביצירה, ושנית משום ששי נתן ביצוע מרגש ומוזיקלי ליצירה, את שי אני מאוד אוהב לשמוע, הוא ניחן בקול ערב עם מתיקות וחן מיוחד, אם אומר שאני יותר אוהב אותו כשהוא שר שירי חזנות ופחות כשהוא ממש מבצע קטעי חזנות, אני לא חושש שאני פוגע בכבודו, הוא יותר מתאים לקטעים קלאסיים ופחות לחזנות המזרח אירופה, כך אני חושב ובאמת הוא בר יצירות בהם הוא יכל להתבטא בצורה הטובה ביותר,מאוד נהנתי ניכר שהוא משקיע רבות.
את היצירה "ואתם הדבקים" שבלחנו של החזן שמואל מלבסקי אני מאוד אוהב, זה מאוד מתאים לסיומה של תפילת המוסף בימים הנוראים, יש בה מתיקות ויופי מרגיע, החזנים הפליאו כשהשתתפו כחזנים וכמקהלה, ניכר שהשקיעו הרבה למען הקונצרט.
חלקו השני של הקונצרט נפתח ביצירה "קדיש" של מודז'יץ, לפי דיווחים ששמעתי במהלך תפילות הימים הנוראים בבית הכנסת הגדול בירושלים בשנתיים האחרונות ביצע את היצירה החזן חיים אדלר עם עיבוד מיוחד שכתב מאסטרו אלי יפה למקהלה, והניגון המשיך עוד הרבה אחרי הקדיש כשהקהל רוקד מתוך שמחה של קדושה, אתמול הקהל רקד בלב לקול צלילי התזמורת המחשמלים.
לאחר מכן עלה שי אברמסון לביצוע מיוחד של "הללו" של תלמוד, בעיבוד של מאסטרו אלי יפה, לאחרונה הכניס מאסטרו אלי יפה עיבוד למקהלה על קטע זה לבית הכנסת הגדול בירושלים, מדובר בעיבוד קשה ושי עבר את זה בשלום ועוד בהצלחה רבה,
ליצירה "אלוקי עד שלא נוצרתי" שהלחין גדול החזנים יוסלה רוזנבלט עלה החזן משה סלומון החזן עם פה מפיק מרגליות ר' משה שהגיע על תקן פרח חזנות, אני הייתי מכנה אותו כעץ חזנות על הידע הרב והנסיון אותו רחש, הוא נתן ביצוע מרגש מאוד ומיוחד מאוד, והסיום היה על פי שיטתו של מאסטרו אלי יפה שהאט את הקצב במילים "לא על ידי יסורים" והביא את המנגינה לידי בכי, מאוד נהנתי.
אחרי כן עלה שוב החזן דובלה הלר לבצע את יצירתו של החזן הגדול זבולון קוורטין, פעם זכיתי לשמוע ממאסטרו אלי יפה הסבר ופרשנות ליצירה, וחלק מהדברים היו: שמדובר ביצירה תפילתית כנה ללא קולרטורות והולכת ממש על פירוש המילים, תבקשו מאלי הוא יסביר לכם... החזן דובלה הלר ביצע את היצירה במושלמות בלשון תקינה (קוורטין ממש מעוות את המילים ביצירה, תקשיבו ותבינו)
דובלה נתן ביצוע מרגש קוורטיני טהור כמו שרק דובלה יכול, נהנתי מההבעה וההגשה.
אחרי יצירה זו עלה עוד תלמיד של גדול החזנים בדורינו החזן משה שטרן הלא הוא החזן ישראל רנד שידוע כאחד מגדולי התלמידים של החזן משה שטרן, הוא עלה לשיר יצירה של החזן משה שטרן, והיצירה היא "מלך רחמן", יצירה שמשום מה זכתה לפחות פירסום מאשר יצירות רבות שהלחין החזן משה שטרן ולא מובן לי מדוע שהרי מדובר ביצירה מיוחדת במינה,
החזן ישראל רנד שכבר הוציא את היצירה לאור מתוך הופעה באד מהדיסקים הראשונים שלו, זו יצירה שטרנית מובהקת שבנויה בסגנונו עם מנגינה קליטה במהלך היצירה, נהנתי שהיצירה התחילה כשהחזן ישראל רנד פותח ללא ליווי במילים 'אלוקינו ואלוקי אבותינו' ורק אז התזמורת נכנסת זה היה פנטסטי.
"ובשופר גדול יתקע וקול דממה דקה ישמע ומלאכים יחפזון" הטקסט שמתאר את יום הדין ואת המתרחש באותו היום,
הלחן של מאסטרו אלי יפה נוגע מפרש ומסביר כל מילה בתפילה זו, וכשקטע זה מבוצע בליווי תזמורת סימפונית זה בכלל נותן ליצירה עוצמה מחשמלת, במיוחד הקטע באמצע היצירה בו התזמורת מתארת לנו וממחישה לנו את הרגשת יום הדין, זה היה מצמרר,
את היצירה ביצעו שי ישראל משה ויוסי, בדואטים ולעיתים בטריו ויותר זה היה מיוחד מאוד והיה ניכר לעין ההשקעה הרבה.
הקונצרט הסתיים בשיר שפורסם על ידי פרחי לונדון והולחן על ידי יגאל צליק "אמת מה נהדר" מאסטרו אלי יפה כתב עיבוד משגע ליצירה וכהרגלו הסתובב לקהל וניצח כפי שמנצח בקדושה בבית הכנסת עם הפנים לעבר הקהל,
הקהל שניסה להשתלב ולמחוא כפיים מעט התקשה עקב שינויי הקצב שקיימים בתיזמור, אך הקהל הפגין כשרון והתגבר על זה, וההדרן היה כל כך במקום, הקהל פשוט יצא מגדרו.
יש לי מספר הערות :
1.אני חושב שדי מיותר להכניס לאשכול הזה על הקונצרט הנפלא הזה את הפוליטיקות והמריבות, תנסו להשאיר את Zה בחוץ, ישנם הרבה מנצחים מלחינים כותבים ומעבדים וכל אחד גדול בתחום שלו בסגנון שלו ואין אחד נוגע בשל השני ולו במעט.
2. אני ידוע "כחובב דרשות" ומשום מה יש לי הרגשה שלקונצרט הזה הגעתי לשמוע מוזיקה ולא דרשות, אני מצטער אולי כולם הגיעו לשמוע את הדרשות ואם כן אני המשונה כאן, יתכן שכך.
אך כמה שאני "חובב דרשות" ואני אוהב שהם ארוכות ומשעממות אני גם מאוד אוהב לשמוע אותם לא מרבנים או ממרצים אלא דווקא ממנהלי תיקים בעירייה, אך ורק מהם ואני הולך לקונצרטים רק כדי לשמוע את הדרשה ולאחר מכן אני הולך חזרה לביתי, בכלל לא פיהקתי בדרשה ובכלל לא חיכיתי שהיא תיגמר וכך גם כולם מסביבי רק ציפו שהיא תימשך הלאה והלאה...
בקיצור פעם הבאה אני ממליץ שיעלו ויגידו כמה דברי ברכה אם בכלל וידלגו על המוסר, מוסר אני מעדיף לשמוע בבית הכנסת, ואם זה ממש מדגדג להם מצידי הם יכולים להוסיף את זה לתוכניה.
(אין בדברע זילזול כלפי העירייה שתמכה והביאה משאבים רבים למען קונצרט זה.
3. אני כבר מחכה לקונצרט הבא שמוצאי ט"ו בשבט.
תודות
למאסטרו אלי יפה, לתזמורת רשות השידור, לפסנתרן מנחם בריסטובסקי, למנחה שלומי גולדברג, לחזנים, לכל העומדים ומסייעים במלאכה ביניהם גברת זקלין יפה ועוד ועוד
שנה טובה כתיבה וחתימה טובה
אלעזר
תוקן על ידי קולני ב- 22/09/2011 15:20:57
תוקן על ידי קולני ב- 22/09/2011 15:59:03
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 15:55 |
|
| |
תודה רבה, אלעזר, על המאמר המרתק, וכן לכל השאר על הדיווחים. אך בכל זאת אני מאמין שבסידרה הזאת אין "איסור" להסריט ולהוציא קטעים מתוך הקונצרט, אולי יש מישהו שיכול להעלות משהו למען אלו שלמזלם לא יכלו להשתתף.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 16:04 |
|
| |
צהרים טובים לכולם
גם אני השתתפתי בקונצרט אתמול, והתרגשתי לראות המון חובשי "כיפת השמיים" שנכחו שם,
ואף אנשים המגדירים עצמם חילונים מובהקים כ"פפה אללו" מראשי מרצ בי-ם.
זה מעניין ויפה
תוקן על ידי עוד_1 ב- 22/09/2011 16:04:26
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 16:14 |
|
| |
חברי פורום נכבדים גם אני החדש בפורום מכובד זה זכיתי להיות בקונצרט זה אמת מה נהדר היה קונצרט זה והכל תחת שרביטו של המנצח אלי יפה יישר כח לכל העוסקים והעוסקות להצלחתו
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 17:56 |
|
| |
היי אני חדש כאן אמנם כבר זמן רב אני מחכה לאישור אבל לעולם אסור להתייאש והנה זה הגיע אז שלום לכולם אחרי מגילת השבחים שכתב קולני באמת שנגמרו הדברים הטובים אותם היה אפשר לכתוב אני מסוג אלו שלא אוהבים לכתוב הרבה ולא בטוח שזה עומד להשתנות אלא אם כן זה ישתנה" אני גם מסוג האנשים שכאשר אני מריח קונצרט איכות אני לא הולך אלא רץ ובמקרה הזה יותר נכון לומר אני נוסע מהר אני הייתי מהקונים הראשונים ואני שילמתי לצערי מחיר יקר ובכל אופן אני לא מתחרט היה שווה כל רגע אע"פ שאני אדם מסווג אני יתן קצת רקע על עצמי אני עד לפני שנה הייתי מקליט עדיין בוואקמן ועדיין הייתי מקליט את התוכניות של הדיקטוקטור ברדיו כל-מת בקלטות. אתם זוכרים יש כזה דבר שהשתמשו בו לפני הרבה שנים עם שתי חורים באמצע אתמול אני נהנתי מהתזמורת ופחות נהנתי מהחזנים ישראל רנד היה קצת מצונן וקצת נשנק לפעמיםאני חושב שהוא היה יכול להתגבר על זה בעזרת מדיטציה ויוגה או סתם עם הוא היה שואף אוויר ונרגע הוא יכל להמשיך רק הוא נלחץ והלחץ גרם לו להיסגר רק אני לא מבין למה פעם הוא יכל לשיר חופשי וכיום זה קורה לו לעיתים קרובות בכל אופן הוא עדיין מבצע בצורה טובה מאוד הוא מאוד מזכיר לי בסגנונו החריג בצורה חיובית זמרים גדולים מתחום האופרה הוא פשוט אמן ומבצע כמו שצריך אני חושב הם שם בהיכל התרבות שעושים קונצרטים עם התזמורת הגדולה עשו טעות כשוויתרו עליו השנה הוא חזן גדול מאוד דובלה הוא החזן שאני מתרגש ממנו מאוד עד דמעות הוא כמו זיוויל קוורטין יש לו קול מאוד טוב והוא נולד עם הרבה רגש אני לא מבין לא הוא לא נמצא שם בהיכל התרבות איפה שסובול מנצח וגם החזן הראשי לצה"ל הוא טוב מאוד הוא לא חנתריש כמו החזן הקודם הוא עם קול יפה וחזק הוא כמו דוד פישר צעיר סלומון ממש גרם לי לבכות אשתי אמרה שמעולם היא לא התרגשה ככה והיא ממש בכתה זה היה משהו הבחורציק הצעיר היה משהו משהו כמה שהוא קטן בכל זאת יש לו ביטחון כמו של שור הוא עמד שם וסידר את הענינים הוא מזכיר לי בשירה שלו את משה שטרן הוא יהיה עוד משהו מיוחד אתם תראו רק אני חושב שהוא צריך גם להירגע ולשאוף אוויר שינסה גם מדיטציה ויוגה הוא קצת לחוץ והוא לא נושם נכון ולכן לפעמים קשה לו ערב טוב לכם תהנו בעיסוקיכם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 19:15 |
|
| |
שלום לכם חברי הפורום מהנצבים אתמול בקונצרט ומהרוצים להתייצב. נכחתי אתמול בקונצרט אחרי מאמץ מיוחד לעזוב את העבודה ולהוזיל כסף מכיסי, והאמת שאני שמח שעשיתי את זה, מגיע למפיקים ולכל מי שהשקיע על הקונצרט הזה את כיסוי ההוצאות שזה באמת מינימלי לכזה קונצרט משובח. ראשית כל, העיבודים המהממים של אלי הגדול, והניצוח המרשים והמדוייק, אה, עין לא ראתה..., מי יוכל לפאר ולתאר עת אשר שמענו את התיאור של אלי ב"ובשופר גדול" ליום הדין. ומי יוכל להבין את השמחה ששרתה בי כאשר ראיתי את מנחם בריסטובסקי על הפסנתר עם מחול העליז בנוסח כליזמרי מדהים, איה העט והסופר שיצליח להסביר מהו "כרוח נושבת" אצל אלי יפה, וכשדובלה זעק "לתוהו ובוהו אשית הדומיים" הייתי כמעט בטוח שאלי כנראה למד ימים שלמים מה הכוונה "תוהו ובוהו", ועוד רבות כהנה וכהנה. והחזנים שכולם ללא יוצא מן הכלל היו במצב רוח מרומם, ישראל בלט בטע "בראש השנה" שזו יצירה שיושבת עליו טוב והוא יודע להתבטאות בה, דובלה (לדעתי בכל אופן) בלט בקטע "מרן דבשמיא", שי (שזה אכן פלא) בלט בקטע "דאס אידישע ליד", וכמובן יוסי שוורץ ב"כי כשימך" (למרות שב"ובשופר גדול" יוסי כמעט גנב את ההצגה – אבל בגלל שזה היה דואט וכולם שם "כיכבו" ביצירה המוזיקלית הזו לא אפרט מי היה יותר ומי פחות), ומשה סלומון בלט ב"עד שלא נוצרתי". אני נהניתי עד הגג (שאגב, שופץ עם ההיכל כולו – למי שזוכר איך הוא היה נראה לפני שנתיים). תודה רבה למלחינים והמעבדים מנחם בריסטובסקי ואלי יפה. ומעל לכל – אני רוצה לבקש מכל הגורמים שגרמו לי ולעוד 1000 איש הנאה ענקית. אנא מכם תעשו עוד הרבה קונצרטים כאלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 19:46 |
|
| |
תמונות נהדרות אני מחפש הקלטה מלאה מהקונצרט למען אלו שלא היו בקונצרט
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 20:01 |
|
| |
ישר כוח על הדיווחים והסיקורים! נשמע שהיה אחד הקונצרטים המוצלחים. נראה שיש לנו כוכב חדש - יוסי שוורץ... נראה מה יהיה איתו בהמשך, אם ימשיך לגדול (אני בעד..)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 20:12 |
|
| |
למה רק אני תמיד מפספס את האירועים היפים?
|
|
|
|
|