בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מקונצרט לשמוע אל הרינה מסדרת מנויי חזנות בתיאטרון ירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/9/2011 21:47 לינק ישיר 

מדהים, תעלה עוד קטעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 21:54 לינק ישיר 

גם אני השתתפתי אתמול בקונצרט בתאטרון ירושלים, ואני חושב שכל ניסיון לנסות להגדיר ולדווח על הקונצרט יפגש בחוסר אונים מהותי, כי האיך יתכן לעלות בכתב חוויה שהיא לא מן העולם הזה.

אלי יפה, האיש שהוביל את החזנות למקום הכי עמוק שהייתה אי פעם, האיש שהצליח לעשות מה שמעולם לא עשו, לגעת בנקודות הכי דקות של החזנות, לפרק את כוונת המילים שוב ושוב ולבסוף להפוך את האותיות ואת המילים להרמוניה מוזיקלית מושלמת. אתמול ראינו אותו, חי נושם ובועט.

מבחינתי, היה משהו מיוחד בקונצרט, משהו שלא חוויתי בשום קונצרט אחר, חילוניים, דתיים, זקנים ונערים, כולם מהופנטים, כולם שקועים עמוק בתוך המוזיקה, בתוך בחזנות, בתוך התפילה.

הרגש, השמחה, החיוך והדמעה, כולם היו שם.

אני חושב שלראשונה 'חוויתי' חוויה מושלמת בקונצרט.

לא אשקר אם אומר שספרתי לא מעט 'דמעות' מסביבי, ובעיקר ב'שרפי מעלה' בביצועו של דובלה הלר, דובלה ריגש ביותר וסחף את הקהל אל תוך האווירה המחשמלת של התפילה, הסוד של דובלה מבחינתי הוא,שהוא פשוט 'מתפשט על הבמה', ואל תיבהלו, כוונתי שכשהוא שר הוא מעיף את כל המחסומים האנושיים והוא פשוט נותן ללב לדבר, לשיר ולזעוק.

מבחינתי דובלה היה מסמר הערב, מסמר הנעוץ עמוק בתוך הלב.

כמו"כ הרשים במיוחד החזן הצבאי שי אברמסון שביצע בטוב טעם בקול לירי קטיפתי, עתידו כבר לפניו.

ולא אשכח את החזן סלומון שקיבל במתנה קול ויכולות רגשיות ספונטאניות יוצאות מן הכלל, החזן ביצע ברגש עמוק את יצירתו של יוסלה 'אלוקי עד שלא נוצרתי'.

בקיצור, עולם החזנות פורח ומלבלב, ממתין לקונצרט הבא בירושלים.

לילה טוב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 22:49 לינק ישיר 

הקונצרט - היה תענוג עילאי
פסיכובלוג כתב :  מבחינתי, היה משהו מיוחד בקונצרט, משהו שלא חוויתי בשום קונצרט אחר, חילוניים, דתיים, זקנים ונערים, כולם מהופנטים, כולם שקועים עמוק בתוך המוזיקה, בתוך בחזנות, בתוך התפילה

ואני אוסיף כדלקמן : לפני ישבו זקן בא בימים שפניו זרחו מאושר ובפרט כשאברמסון ביצע השיר ביידיש
ולידו ישב מטפל קולומביאני גדול ממדים שצהל ומחא כפיים בסוף כל יצירה ושאלתי אותו באנגלית: האם אתה מבין או מכיר את השירים נעניתי : זיכ'ער ,איך הער דוס אסך מול אין די שטיב
וע'ר איך ערבי'ט אין הער איך בין וורי וורי פרייליך

נו - הגוי מבין ובקיא בחזנות יותר מהרבה מורשי כתיבה בפורום זה

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 22/09/2011 23:14:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2011 14:41 לינק ישיר 

[quote]

נו - הגוי מבין ובקיא בחזנות יותר מהרבה מורשי כתיבה בפורום זה
[/quote

אהבתי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2011 20:45 לינק ישיר 

היה קונצרט מדהים ומיוחד במינו
מאסטרו אלי יפה היה ענק
החזנים היו מצוינים
מאוד נהנתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2011 14:00 לינק ישיר 

לא היה לי זמן עד היום להיכנס לפורום
הייתי בקונצרט הכרטיסים שמכרתי היה של אחד מילדיי ובעלה שלא יכלו להגיע
הייתי עם אישתי 3ו  זוגות ילדים ונכדי בן ה 10 וחצי הוא אינו מפסיק לדבר כמה הוא נהנה
כולנו נהנינו מאוד
אחד הקוצרטים מהטובים ביותר שהייתי בהם
היזכיר לי את הקונצרט באופרה בבודפשט לפני 11 שנה
אלי יפה היה מקסים
וגם החזנים שרו נפלא
גמר חתימה טובה לכולנו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מקונצרט לשמוע אל הרינה מסדרת מנויי חזנות בתיאטרון ירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.