בית פורומים עצור כאן חושבים

צבי ינאי - באמת לא מבין, או עושה את עצמו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/9/2011 23:49 לינק ישיר 

דינו,

כתבת, אתה עובר לתחום ההתגלות. אבל אני מקווה שבזה סגרנו את המשמעות של ההכרה בכך שהעולם אינו רק חומר, ושישנה ישות אחראית. וכל השאלה היא האם באמת יש לה ענין בעולם או לאו.

בא "נסגור" כי תיתכן אפשרות שישנה ישות מתכננת.

האם היא גם אחראית, או שהעניינים יצאו מכלל שליטתה, האם היא בכלל מעוניינת בשליטה? אם כן איזה סוג של שליטה? כל זה, בשונה ממך, קטונתי מלדעת.

-בנוגע להוכחה ההיסטורית להתגלות, הארכתי רבות בפורום זה, ויכוחים של מאות הודעות, ועוד כמה מאות בפורום שלי, לא ממש מתעלף לחזור שוב על הכול כשכל אחד יבקש. אבל אוכל להסביר את העיקרון בקצרה.

העיקרון מוכר. השאלה האם זה התרחש או לא.

אשמח מאד אם תוכל לפרוס את ההוכחה בקצרה או להפנות למקום בו נמצאת הוכחה בקצרה.

-כשמדובר על 'המתווכחים עם הדת' לא מדובר באיש קש, אלא בויכוח הקיים בפועל, בדוקינס שהוא אלוף בלהכתיב מה אלהים היה עושה אם הוא היה, בכל הספרות או המאמרים ברשת נמצאים הטיעונים האלו, נראה לי שגם בדברים שלך מצאתי כמה וכמה כאלו. ולא אטעה אם גם אתה מדבר על הדת ומתייחס למה שכתוב בספרות הפופולארית שלה.

אם אתה מתעקש לתקוף את דוקינס בלי לצטט, או עם לצטט, או כל מישהו אחר, שיערב לך. אני מספיק הגון מכדי להקשות על הדת משטויות שנאמרו על ידי גדולי ישראל, גם מהשורה הראשונה. אינני נוקב בשמם כדי לא לפגוע בכבודם וכדי לא לפגוע "ברגשות" המאמינים.

אני מתייחס רק לעקרונות הבסיסיים. התייחסות לאמירות פרטניות, אם היית לי, באה כתגובה להיתלות של מאן דהו בדברים מסוימים שנאמרו על ידי חכמי ישראל, או כפי שציינתי, כעימות עם טענת הסדר התבוני המוחלט.

-מה שכתבת שמדובר במתכנן עם תבונה מוגבלת – זו טעות, אתה מניח שהוא היה רוצה שיהיה יותר טוב ולא הצליח, אבל זה בדיוק מה שאתה לא יודע. אולי הוא רצה ליצור זירה שתנהל את עצמה במדה מסויימת. אולי זה ניסוי מדעי שלו (לא במובן המדוייק), אולי זו זירה שלו (כמו הזירה הרומאית, בה מביאים ).

בעניין מוגבלות המתכנן, אין לי שום הנחה מוחלטת בעניין. זו אופציה לא פחות סבירה מההיפותזות אותן אתה מעלה. האופציות שאתה מעלה בכוחן דווקא להסביר את הקיום ללא דת.

-בנוגע לדבריך על הדרך המשונה לקיום המינים, או שלא חשבת על כך מספיק, או שאינך מתמצא מספיק בתחום. כדאי לך לחשוב על כך עוד קצת.

בכל אופן לפי האבולוציה הדרך שנוצרה חייבת להיות (?) הדרך הטובה ביותר לקיום, כי זה הגורם היחידי (?) להשתמרות שינויים.

בהערתי אודות הדרך המשונה לקיום המינים התכוונתי לצורה של יחסי המין ולא לעצם קיומם.

(מה רע בנשיקה? כן, עם אותה משיכה בדיוק, אבל ביצוע יותר אלגנטי ובלי כל הבלגן הנלווה).

בטענה כי צורה מסוימת היא הדרך היחידה להגיע למטרה מסוימת יש כשל לוגי רב עצמה.

היא מבוססת על הנחה כי אלוהים הצטרף לצוות הניהול לאחר שהמפעל על מכונותיו עמד על תילו.

-הקשר בין הערלה ללקט שכחה ופאה, בא להדגים לך שעשית קפיצה לוגית. הטיעון שהבאתי הוא שהבריאה מתוכננת, ולכן אם יש משהו שנראה מיותר, ייתכן שיש לו מטרה לימודית. מכאן לא נגזר שאם הבריאה מתוכננת הרי שאין לחתוך ממנה, המילה, בדיוק כמו לקט שכחה ופאה, ועוד הרבה מצוות, הוא חלק מצורת חיים של קדושה, בה האדם לא אוכל כל שביכלתו, אלא מפריש בכל תחום חלק לענין רוחני. וגם על חלק מגופו, שגורם לו הנאה, הוא מוותר, בכדי לסמל בעצמו את חותם העבדות של הבורא. הסיבה הרצינית והמשמעותית היא ציווי הבורא.

לא עשיתי שום קפיצה לוגית. הצבעתי על כך כי הבריאה לא בהכרח מושלמת.

אני יכול לקבל תשובה כי הערלה "מושלמת" והרעיון הוא דווקא לפגום את השלמות למטרת ברית עם אלוהים.

והחסרון היחידי של מילת נשים הוא שהבורא לא ציווה על כך. (הסיבה שהחוק אוסר זאת, אני משער, משום שמילת נשים מונעת מהאשה לחוות תענוג מיני, ואין להניח שכשתגדל היא תרצה בזאת.

נשים מבוגרות יכולות למול עצמן ואף לכרות את שדיהן. זה לא מענייני ולא מעניין החוק במדינות מתוקנות. אני מתייחס לקיום אקט כירורגי מיותר בקטינים, על ידי הוריהם או גרוע מכך על ידי "בית דין".

ואילו מילת גברים, למרות ההבדל הסמלי ברמת העונג, הוכחה כבריאה, שכן הערלה צוברת זיהומים, וישנה שכיחות גבוהה בהרבה של מחלות מין).

הסיבה שהחוק מאפשר ברית מילה היא בגלל הכוח (הלגיטימי) הרב של הדתיים והכבוד אותו עדיין רוחשים לדת. ניתן להניח שבתוך זמן מסוים זה בכלל לא יהיה כל כך פשוט.

רשויות החוק אינן מודאגות מכל מיני ניתוחים אחרים הנעשים בתינוקות, בהנחה שזה יהיה רצונם כשיגדלו. ונעשים הרבה ניתוחים כאלו.

המונח 'אנדרוגינוס' שהיה מוכר בימי חז"ל, אינו מוכר בזמננו, מכיון שההורים חותמים על ניתוח שיהפוך את היצור לחד מיני, ולא חוששים שמא יעדיף להיות דו מיני.

ההשוואה של ניתוח שכל כולו בא מכוח ציווי דתי לניתוח למטרת שיפור מהותי בבריאות ו/או באיכות החיים, בלשון המעטה, אינה רצינית.

כמו כן לא שמעתי שמישהו מוטרד מפירסינג בלשון או באיברי המין ושאר מקומות רגישים..

לא ידוע לי על פירסינגים במקומות רגישים המבוצעים בתינוקות על ידי הוריהם. אולי אני לא מכיר מספיק. בכל מקרה זו וודאי לא נורמה מחייבת.

מה שמחוץ לציווי הדת לא נתפס כשטות בהכרח, אבל מה שציווה הבורא נעשה גם אם אין מבינים. ואילו מה שלא ציוה עלינו למדוד בהגיון שלנו.

אתה מבין שזה מביא אותך למערכת הגיון שרירותית ואבסורדית, לפיה, מה שהאלוהים שלך לא ציווה נמדד בהיגיון ומה שהאלוהים שלך ציווה הוא מעל ההיגיון.

ומה עם מצוות מדרבנן? מה בין דעת חז"ל לדעת מוחמד (להבדיל) כדי להיכנס בקריטריון ההיגיון הסלקטיבי?

ומה עם דברים משונים על פי קבלה? ועל פי חסידות?

סורי, הצפייה המינימלית מאדם דתי הגון היא לא לזלזל באף פעולה הנעשית מכוח אמונה.

אני כבר לא מדבר על היעלמות "הרגישות" לדתו של הזולת.

הירושלמי על החיוב ליהנות... נו באמת, הירושלמי מדבר על הנאה מותרת, ולא על משהו בניגוד לציווי התורה. כמו כן אין הירושלמי מתכוין שיש חובה ללכת לחפש סוג של יין שעדיין לא שתית, אלא שאין למנוע בכוונה משהו שבהישג ידך.

לא התכוונתי באמת לשאול כיצד הדתיים מלים עצמם למרות הירושלמי... אם כבר, הערלה דומה ליין הנמצא על השולחן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 00:10 לינק ישיר 

דינוזאורוס

אם להשתמש בלשונך, הפעם הגעת ל10 בסולם דינוזאורוס.
על אלף ואחד איברים ותהליכים שאומרים שהם שרידיים וחסרי תועלת (מה שלא פותר את הבעיה על פי הטיעון הפיזיקו-תיאולוגי שכן אלוהים מרגע כיונונו את חוקי הטבע גרם לכך שבאדם העתידי יווצרו איברים כאלו, האבולוציה היא רק הדרך) - אתה טוען שיש ויכוחים ולפי דעות מסוימות יש תועלת כלשהי (לאמיתו של דבר, אם לא היה בהם תועלת כלשהי והיה מספיק זמן הם היו נכחדים כי הם מבזבזים אנרגיה לשווא. הנקודה היא שהתועלת זניחה ביחס לצורך, ודומה הדבר לבניית ארמון מפואר כדי שצדיק עייף יחסה בצילו ביום מן הימים כמו שטוען איזה הוגה יהודי ששכחתי מיהו, ולכן אין היגיון שהאבולוציה ו/או האל יצרו בבת אחת / בהדרגה את האיבר הזה, אלא שהוא איבר שנוצר באב קדמון כלשהו שבו היה לאיבר הזה צורך משמעותי. למשל התוספתן, אמנם הוא מועיל מעט במערכת החיסון אבל איבר שלם לצורך זה על הסכנות והפונקציות המיותרות שבו זה לגמרי מיותר. הוא נוצר כדי לעכל צמחים והוא לא נכחד כי הוא הסתגל למילוי צורך שולי כלשהו) או שניתן לפרש את הממצאים אחרת (איך?).
לעומת זאת קרום הבתולים שיש לו תפקיד הגיוני (ביצירתו, ואשר לכך שהוא לא נישול לפני הלידה - יתכן ויש גורמי ברירה תרבותיים כמו שהציעו פה, יתכן שיש לו תועלת אזוטרית כלשהי [נניח מונע חדירת ג'וקים או משהו מהסוג הזה, מעין התירוץ שהסרת העורלה מפחיתה סיכויים למחלות מין *למי שפועל בתנאים סניטריים סטייל מזרח אפריקה*], ו יתכן שפשוט אין צורך לגוף לבזבז אנרגיה על השלתו, זכרים מיוחמים יש תמיד... כמו שפיטמות הגברים לא נישולות להן לפני הלידה) - אתה טוען בפסקנות שהוא בא ללמדנו שגם האל מסכים עם פנטזיותיהם של בני המין החזק שהפכו בשלב מסוים ל'ערכים' מוסר(נ)יים (תפיסה שהתחזקה בין היתר בגלל שהיא נאמרה בשם האל ע"י אותם גברים). 

תוקן על ידי thepresent ב- 26/09/2011 00:14:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 00:47 לינק ישיר 

אויויוי דהפרזדנט!  שכחת את המספרים הטיפולוגיים!  הרבה זמן כבר לא הזכרת את המספרים הטיפולוגיים!!!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 00:47 לינק ישיר 

ייתכן
-לא ציפיתי ממך שתסגור אתי על ענין שלא דיברנו עליו. כל מה שאמרתי הוא שנסגור שיש משמעות למי שמאמין
באלהים, גם לפני שהוא יודע על ההתגלות שלו.

-השאלה ההיסטורית היא לא משהו שפורסים אותו כ'הוכחה'. זו שאלה אימתי נכתב ספר התורה, ומה האפשרויות השונות של הקשר בין האירועים לבין המסופר. היא שאלה היסטורית הניתנת לבירור היסטורי. אבל אין כאן שום הוכחה סודית. לפני כשש שנים כתבתי סדרת מאמרים על הנושא, ובאיזה שהוא שלב העליתי אותם לאתר הזה. אני לא יכול להגיד לך שאני מסכים עם כל מה שכתוב שם, כי עבר הרבה זמן ובינתיים למדתי הרבה דברים, היום הייתי כותב עוד הרבה דברים, וחלק הייתי כותב בצורה אחרת. אבל זה מה שיש לי להציע.

-אין טעם להתווכח יותר מדי מה אומרים המתווכחים עם הדת. בכל מקרה זו הסתייגות עקרונית חשובה שראויה לבא בצד הדיון הזה.

-מוגבלות המתכנן, אני לא מעלה תזות, אני רק טוען שכל אמירה על מוגבלות המתכנן, מניחה איזו מטרה היתה לו. ולכן אין לדעת כלום, אין להעלות היפותזות, ואין לטעון למוגבלות המתכנן.

-לא בא לי להיכנס כאן למשמעות ולהשלכות הדמוגרפיות סוציאליות של הצורה בה באים ילדים לעולם. מה שכתבתי שהצורה הטובה ביותר חייבת להיות – כתבתי לפי תורת האבולוציה, שהצורה השורדת היא הצורה הטובה ביותר להישרדות. מה קשור האל? לא הבנתי תגובתך.

-בנוגע לערלה, אתה כותב שלא עשית קפיצה אבל שאתה מוכן לקבל תשובה. בעוד מראש לא נאמר שהבריאה 'מושלמת' במובן של אין לנו מה לעשות כאן. דובר על השאלה האם ייתכן אבר מיותר בגוף, חסר תועלת, שהקוד שלו בדנ"א מיותר ולא מועיל. אם התשובה של התיאוסוף תהיה לא, אין זה מלמד דבר לענין הערלה. זה כלול קצת בתשובתך, אבל השאלה מעיקרא לא מתחילה.

-היחס לאקטים המבוצעים בקטינים, מושפע מהנטיה של מבוגרים להתייחס לדברים כאלו. מה שנתפס כדבר הגיוני תואם לתרבות יעיל מקובל וכו', הוא ממה שזכותו של אב או אפוטרופוס לעשות לבנו. נכון שכיום יותר מקובל אצל תינוקות לעשות רק חור לעגילים באזניים, שזה לא מאוד כואב, אבל זה לא עקרוני, אם היה מקובל לעשות פירסינג לתינוקות, לא נראה לי שהחוק היה אוסר זאת. ברור שברית מילה מותרת בקטינים כל עוד יש לה מקום של כבוד בתרבות משילוב כל הסיבות הנ"ל.

מה שכתבת שניתוח ההופך יצור דו מיני לחד מיני הוא "שיפור מהותי בבריאות ובאיכות החיים", ממש פוגע בציבור שלם של טרנסדג'רים, לאדם יש בחירה האם הוא רוצה להיות זכר נקבה או דו מיני, ואם הוא נולד דו מיני, מי אתה שתקבע שאיכות החיים והבריאות שלו יהיו יותר טובים אם הוא יהפוך למין ספציפי?

בנוגע לציות לדברים בלתי מובנים, כמובן שאדם מציית לאלהים 'שלו', מה שהוא חושב שנכון. זה טבעו של עולם אדם עושה מה שהוא חושב שנכון, וממלא אחר הפקודות של הסמכות שהוא  חושב שיש לציית לה. אדם שחושב שרצון האלהים שהוא יציית לחז"ל, הוא עושה את מה שהוא חושב שנכון. זה לא מחייב אותו לחשוב שרצון האלהים שהוא יציית לאדמו"ר מקרעכצן פיכס, או להנהגות של מקובל פלוני ואלמוני, אבל בסופו של דבר לכל אדם יש זכות לחשוב מה שנראה לו נכון. ואין לאף אחד אחר זכות לדרוש ממנו לחשוב שמה שאחרים חושבים הוא נכון או טוב או מכובד רק בגלל שהם דתיים או משום סיבה אחרת. אף אדם לא צריך לחשוב שאחרים צודקים. הוא צריך לכבד כל אדם כי אם לא כן איש את רעהו חיים בלעו. אבל זה לא אמור להשפיע על דעתו, שהוא יחשוב שמילת נשים זה דבר צודק. מכיון שלדעתי מוחמד היה חולה נפש, ולא שיש לי מושג מי התחיל עם המנהג הזה, אבל הוא אכזרי (משום שהוא מבוצע בגיל גדול יחסית, וזו טראומה לכל החיים), וההשלכות שלו פוגעות בילדה ומונעות ממנה את מה שהטבע נתן לה. ואין שום סיבה בעולם שאכבד מנהג זה. אעפ"כ כשאני פוגש בדואי אני מכבדו כאדם, הוא לא אשם בתרבות הנחותה שלו. ויש להיות רגיש לכל אדם. זה לא מונע ממני לחוות את דעתי כשאני מדבר אתך או עם כל אדם אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 00:50 לינק ישיר 

פרזנט צדיק
כבר כתבתי לך שטיעון הרדימנטים אכן מהוה בעיה להשערת הקרום החסוד, ידוע לי, מסכים, מודה ומתוודה.
רק הערתי לך שכל ענין הרדימנטים שרוי במחלוקות וויכוחים ארוכים.
ואתה עוד טוען בפסקנות שאני טוען בפסקנות שזה מוכיח?? לאיפה עוד נגיע על הסולם הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 00:59 לינק ישיר 

הלינק שחסר בהודעה ליתכן: http://akadamya.fav.co.il/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 12:17 לינק ישיר 

דינו,

1.      אינני טוען למוגבלות המתכנן.

אני טוען למוגבלות המוצר.

מה הסיבה למוגבלות? אין לי מושג ואולי השערותיך נכונות.

הדת מתימרת "להסביר" את מעשה האל.

היומרה הזאת מאד בעייתית כיוון שאנו יודעים שבסופו של יום לא נצליח להסביר באמת את הדברים המהותיים והמשמעותיים, לפי ההיגיון שלנו.

אני לא רואה טעם בחצאי הסברים ובזגזוג קבוע בין הסבר, לבין אמירה, כך האל רצה גם אם איננו מבינים.

2.      אינך מבין את שאלתי אודות צורת הרבייה?

האבולוציה נוצרה מאליה?

האלוהים כפוף לה, או שהוא יצר אותה?

עניין הרבייה הוא רק הערת שוליים.

הכשל הלוגי הוא בכך שאתה כביכול מסביר שמבחינה אבולוציונית מה ששורד הוא זה שמתאים לשרוד ולכן אין מקום לתמוה על מה שנראה בעיני כדרך משונה. זו לא תשובה לשאלה מדוע הדברים תוכננו בצורה כזאת, שתכונה מסוימת דווקא, תהיה בעלת שרידות.

זה אותו כשל כמו טיעון השכר, נהמא דכיסופא ובחירה.

השאלה היא מדוע הדברים הם כך ולא האם הדברים הם כך (בהנחה שהם אכן כך).

לשון אחר, מדוע בכלל האדם הוא יצור הכפוף לכללי שכר ולבחירה.

זכותו של אלוהים לעשות מה שבא לו, כולל לרצוח תינוקות חסרי ישע וכי משום כך זה לא נראה מוזר בעינינו?

על שאלת  הלמה עונים בהגדרה של המה.

במקום לומר אלוהים רוצה שנשמור מצוות כי בא לו, כיוון שכנראה קשה לנו כבני אדם, בפרט בעלי נטיות תיאוסופיות, להשלים עם מציאות חסרת פשר, אומרים שהמטרה שלו לתת שכר.

ואז נשאלת השאלה למה הוא לא יכול לתת לנו שכר בחינם?

התשובה, נהמא דכיסופא.

ולמה הוא לא יצר אותנו בצורה שלא תהיה בעיה כזאת?

חזרנו לנקודת ההתחלה.

כי בא לו. ובלשון חז"ל, כך עלתה במחשבה לפניו.

מזכיר את הדברים המיוחסים לבעל התניא אודות הסיבה מדוע "נתאווה להיות לו דירה בתחתונים". "אף א תאווה פרעגט מען נישט קיין קשיא". לתאווה לא מנסים לנכס הסבר רציונלי.

נשמע מבריק. במחשבה שניה, מה הוא אומר בכלל?

3.      האם לדעתך איכות חייו של דו מיני אינה פגומה לחלוטין (בהתעלם מבעיות בריאות ופריון)?

דומה כי הטרנסדג'רים הרדיקליים ביותר יסכימו כי יש לתת לאדם את האפשרות לבחור בגדלותו את העדפותיו בתחום זה.

בכלל, דו מיני, הוא, נישט אהער און נישט אהין.

4.      בנוגע לשטויות. קצת מוזר שאדם דתי המבצע בעצמו פולחנים משונים גם בעיניו (אילולי ציווי הדת) מתייחס לפעילות דתית שונה, כמשהו מוזר בהגדרה.

אך בא נניח לכל השטויות.

שלחת לינק לאתר מלא וגדוש.

יש מצב למשהו קצת יותר ממוקד?

אינני מצפה להוכחה סודית, אך אינני מסתפק ב"כך כתוב בחומש".

אני חושב שהדת נזקקת להוכחה משמעותית הניתנת להעברה גם למי שלא חונך וגודל על ברכיה.

על טיב ההוכחה ורמתה ניתן להידיין, אך מקודם יש להציג את ההוכחה.

(אני שוב שומע את זמזום ההתחמקות המוכר, המופיע בכל פעם שמגיעים לפואנטה?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 12:19 לינק ישיר 

מה פשר הפרסומים בעמוד הבית של האקדמיה?

תוקן על ידי ייתכן ב- 26/09/2011 12:21:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 12:21 לינק ישיר 

ייתכן
פעם הקשיתי על בעל התניא שציטטת, מדוע שבן אדם לא יעשה מה שבא לו משום הדבק בדרכיו.

ועל נהמא דכיסופא, כלום אינך מכיר אנשים שבעיה זו אינה מטרידה אותם?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 26/09/2011 12:22:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 12:30 לינק ישיר 

אתה רומז לאברכי הכוללים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 15:26 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
במקום לומר אלוהים רוצה שנשמור מצוות כי בא לו, כיוון שכנראה קשה לנו כבני אדם, בפרט בעלי נטיות תיאוסופיות, להשלים עם מציאות חסרת פשר, אומרים שהמטרה שלו לתת שכר.
ואז נשאלת השאלה למה הוא לא יכול לתת לנו שכר בחינם?
התשובה, נהמא דכיסופא.
ולמה הוא לא יצר אותנו בצורה שלא תהיה בעיה כזאת?
חזרנו לנקודת ההתחלה.
כי בא לו. ובלשון חז"ל, כך עלתה במחשבה לפניו.

זה לא נכון, התשובה איננה כי בא לו.
יש תשובה בבית המדרש, לך ללמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 15:27 לינק ישיר 

תשכיל אותנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 15:37 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
תשכיל אותנו.

אם אתה באמת מעוניין לדעת, כנס לבית המדרש ותשאל.
אם אתה מעוניין רק להתנגח, תישאר פה בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 15:44 לינק ישיר 

תענה ברצינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 15:47 לינק ישיר 

הגמרא אומרת- פגע בך מנוול זה משכהו לבית המדרש-
(כנראה מאז בית מדרש מלאה מנוולים)
נאמר משכהו ולא שלחהו!
אני ערב לך שבהרבה בתי מדרשות לא ידעו לענות על השאלה.
כפי שאתה מתקשה לענות תשובה על השאלה.
למה בבית המדרש כן וכאן לא? כי כאן מסוגלים לשאול בהגיון.ומצפים לתשובה הגיונית.
 מה שאין כן בבית המדרש. שם הדבר בלתי אפשרי חייבים לקבל את התשובה. אחרת אתה אפיקורס.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צבי ינאי - באמת לא מבין, או עושה את עצמו?
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.