|
|
| נשלח ב-4/10/2011 07:12 |
|
| |
יתכן, גם כשמדברים כאן, עדיין קיימים המונחים שקר ואמת אתה לא יכול לכתוב מה שתרצה
השקעתי יותר זמן ממך בכתיבת דעתי בנושא, ולו רק מבחינת מספר תוים שפרסמתי כאן בפורום, אני לא אשם שהגעתי לכאן שנתיים אחרי
שום דבר לא כמוס כל אחד יכול לקרוא, לא ראיתי שכשבני בראון הודיע שאין לו זמן להתפלסף כאן מישהו טען שהדוקטורט שלו הוא סוד ולמה הוא לא מעתיק אותו לכאן
שיבולת צר לי אם אני פוגע ברגשותיך אבל אני סבור שזו קביעה עובדתית שהעם היפני לא השפיע על מהלך ההיסטוריה השפעה משמעותית ואילו העם היהודי השפיע השפעה משמעותית ניכרת, מבלי לשפוט אם זה טוב או רע
עד כאן אני מסוגל לכתוב מן האיפון יום טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 08:01 |
|
| |
לא ענית כלל על הנקודה העקרונית. לגבי הנקודה המשנית, ובפרט ה"פגיעה ברגשותי" בדבר השפעת העם היפני: אל תדאג לי. הבורות שלך לגבי תרבויות ותרומות תרבויות שלך היא הפסד שלך לדעתי, לא שלי, אבל אין הרבה מה להתווכח על כך (אולי פרט לנקודה שאם היית אומר למישהו במזרח הרחוק שהיהודים השפיעו על העולם והיפנים לא - הוא היה שואל אותך מי הם יהודים בדיוק).
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 04/10/2011 08:07:37
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 11:06 |
|
| |
דינו, התעקשותך לעסוק בשאלות הפרוצדוראליות הקריטיות מי הגיע ראשון והאם יש לך זמן או אין לך, (מה כל כך מסובך להעתיק או ללנקק לחומר נקודתי) מריחה, אפעס, התחמקות, אבל זה בסדר גמור. דומני כי בזמנו כתבת לי שאתה מוכן להרים את הכפפה באשכול אחד על אחד ובזמן אמת אתה מבריז. זכותך המלאה. ניסיונך לרמוז כאילו אני מתעלם מהאמת, נלוז.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 13:27 |
|
| |
אולי אבהיר את עצמי שוב, מדוע אני טוען שכל מה שאוכל לומר במסגרת זו כבר אמרתי, וכל השאר הם פרטים. הטיעון שלי היה שבחינה של הידע שבידינו מלמדת שאירועי יציאת מצרים מתן תורה כיבוש הארץ התקיימו במציאות. זו הנקודה המרכזית. בשאלה מה המשמעות של זה, אני גם מטפל במדה מסויימת.
(ואני אומר 'מטפל במדה מסויימת' מכיון שאני טורח מראש ותוך כדי וגם לאחר מכן להבהיר את המגבלות של הסקת מסקנות מסוג 'יש לעולם תכלית והיא כך וכך'. גם אדם שהיה שם וראה את יציאת מצרים ואת מעמד הר סיני, יכול לטעון: "ראיתי, שמעתי, אבל עדיין אולי כל זה הצגה של האל כמוש שמנסה לשכנע אותנו בשקר כדי שנידפק וניפול בהדס לנצח נצחים". יש בהכרח במסקנה לגבי תכלית העולם משום קבלת דעה הנסמכת על הגיון בלבד, וחשוב להדגיש זאת מראש, כדי לדעת את הערך של כל חוליה וחוליה. אפשר לערוך השוואה לתחומים אחרים של קבלת החלטות ולהראות שקבלת ההחלטה הזו היא בהחלט תואמת לרמת הרצינות והביסוס לשאר ההחלטות שאנו מקבלים, ולכן גם האמונה היא דעה כמו שאר הדעות של בני אדם. אי אפשר להכריח אדם להאמין. זה מה שטען לי נתן העזתי ובכך הוא צודק).
כעת אפרט למה התכוונתי 'בחינה של הידע שבידינו'. חילקתי את הידע לשלש תחומים: 1) החומר ההיסטורי שבמקרא, 2) מה שידוע לנו על הממד הרוחני שבעולם, 3) המשמעות של תהליכים היסטוריים בעולם ובישראל.
המסורת טענה טיעון כולל בנוגע לשלשת אלו: 1) שהתרחשה סדרת אירועים לא טבעית במשך ארבעים שנה רצופות, 2) כשבמרכז האירועים האלו עמד במשך ארבעים שנה אלהי ישראל תוך שהוא מסביר לבני ישראל בדרכים שונות את התכנית שלו לגבי העולם והאנושות שכרוכה במימד הרוחני שבעולם, 3) שההיסטוריה התנהגה בתואם לטיעון של האלהים.
מה שעשיתי הוא בסך הכל ירידה לפרטים, בנוגע ל1) טענתי שלפי כל בחן היסטורי עלינו לקבל את העדות על האירועים האלו, ואת זה ריכזתי בספר 'תורה משמים', (במקביל בדקתי את מה שמקובל לחשוב על כך בהשכלה המערבית, וגיליתי שהביקורת אינה מנסה לבדוק או להתמודד עם טיעון זה אלא מניחה מראש שלא התרחשו שום אירועים כאלו, וכל מה שהיא עושה זה לנסות להציג הסברים חילופיים להיווצרות החומר הכתוב. את זה כתבתי בספר 'בקורת המקרא'). בנוגע ל2) טענתי שזה תואם למה שניתן להסיק מתוך הידוע לנו על העולם והאדם, את זה כתבתי בספר 'יהדות וחיים מודרניים'. בנוגע ל3) טענתי שזה תואם לידוע לנו על ההיסטוריה, את זה כתבתי בספר 'נבואות'.
בשלב מסויים העליתי את ארבעת הספרים האלו לאתר הנ"ל, (בנוסף לספר על 'תורה שבעל פה' שהוא אולי קשור קצת אבל לא נוגע לעצם הענין כאן).
כאמור כל ספר הוא בסך הכל אוסף של פרטים, ואין משמעות אם אעתיק לכאן פרט אחד מתוך אלפים, או עשר פרטים מתוך אלפים. זו מסקנה שלי, תוכל להתייחס לזה כמו תזה של דוקטורט, או איך שתרצה. לא משהו שאני יכול להעתיק לכאן.
הסברתי יפה מדוע איני יכול להעתיק לכאן בסוד העתק הדבק כמויות של חומר, ומדוע אין משמעות להעתקה חלקית. כמו כן הסברתי שלמרות שבאופן תיאורטי היה נפלא מאד לערוך את כל הדיון מחדש פרט אחרי פרט כאן, במשך שנים רבות, ולבדוק כל נקודה יחד עם 'יתכן' שיש לו הרבה סבלנות והוא מאד עניני. הנסיון לימדני שזה בלתי אפשרי, למדתי מהנסיון של עצמי, שדיון כזה גם אם הוא תועלתי בתיאוריה, במציאות אינו קורה, זה פשוט 'לא יתכן'.. (ראה למשל כמה זמן לקח למיכי אברהם להתייאש מליצור כאן דיון עניני, לא בגלל התחמקות, אלא פשוט הוא ניסה, היו כאלו שבאמת שאלו שאלות לענין, אבל רוב הדיון היה לא עניני, ללא התייחסות למה שהוא ניסה לטעון. בלי קשר לשאלה אם הוא צודק או לאו. מה שקרה בסוף הוא מה שהיה בהתחלה, מי שרוצה לקרוא את דעתו יעיין בספרו) טרחתי מספיק בשביל לכתוב דברים ולפרסמם, ומבחינה פרקטית זה המקסימום שאני יכול לעשות. מצחיק יהיה לדבר על דת 'אין לי זמן', כשהשקעתי הרבה יותר זמן בפרסום ובכתיבה של דעתי ושל דברי בנקודה זו בדיוק יותר מכל מי שמשתתף כאן בדיון. זה אולי מפתיע ומוזר מאד, אבל אני באמת מאד טרוד ועסוק בעיסוקים ותפקידים שונים, (שאף אחד מהם לא קשור להחבת"ה), ואין לי את הפנאי לבלות מספר שעות ביום כאן בפורום. עם זאת בשש השנים שעברו מאז כתיבת הדברים למדתי הרבה, ואני מקוה שבשנים הקרובות אוכל לכתוב את כל החומר מחדש בצורה שונה וטובה יותר וגם מתוקנת יותר.
אתה שואל 'מה כל כך מסובך ללנקק לחומר נקודתי', אז הנה הלינק: כאן מתחיל תורה משמים, כאן מתחיל ביקורת המקרא, קח פופקורן ושב לקרוא. לא כתבתי שאתה מתעלם מהאמת, אלא שאינך יכול להציג את דברי כאילו אני מתחמק מלומר את דעתי, בזמן שאני עושה זאת ככל יכלתי ומפנה אותך לחומר כתוב. (זו לא שאלה של 'מי הגיע ראשון', תאר לעצמך שאתה נכנס אתי לדיון של שנתיים, ובסוף השנתיים מגיע אליך פוגמישו וחופר לך במח שתתחיל אתו עוד דיון של שנתיים, כי אין לו כח לקרוא מה שכתבת כאן וכאן, ואם לא תרצה זה אות כי אתה מתחמק ומדבר על הגיע ראשון) בהתעקשותך אתה מזכיר לי את אותו ראש ישיבה שליט"א מגדולי מעתיקי השמועה ומזקני מרביצי התורה ומאבירי שומרי פך השמן, שכששמע ששוב יש דיונים על חוק טל, הפטיר: "מה הם כל כך מתעקשים הציונים, אני למשל לא אכפת לי שאם הצבא זה קרוב לישיבה, שילכו לשם אחרי סדר ג'".
---
אני חוזר ומסביר, שלא תהיינה טעויות, אני לא חושב שאני יכול להכריח מישהו, אני רק מציע את דעתי, ואני סבור שהיא די הגיונית כדי לשכנע את מי שפתוח לאפשרות זו. כמובן שאפשר ללכת גם בדרכים אחרות, ואחתום בדברי אפיקורס מושבע אחד, שאמר לחברו שה20% שיש לו שתורה ניתנה משמים הוא בגלל שקרא את הספר שלי. זה גם משהו. (מין הרהורים טורדניים שלעולם לא יניחו לו..).
--
בנוגע להשפעה של עמים על העולם, כמובן שזה תלוי בהנחת יסוד מה נחשב בעינינו תחום השפעה ראוי לציון, כמובן שבאשר לחילוף חמרים ותהליך הפוטוסינתזה אין ספק שהסינים הם מס' 1 בעולם מכיון שהם מחזיקים את מלאי היצורים האנושיים הגדול ביותר, כל השאלה היא באיזה סוג של השפעה אנו עוסקים. לכל עם יש סגולות ומעלות תכונות וחסרונות שכל אחד מהם יש לו השפעה מסויימת. כשאני דיברתי על השפעה של העם היהודי, דיברתי על השינויים שקרו בעולם התרבותי, וכאן שוב תלוייה השקפת המתבונן בהנחות יסוד שלו, מה הן הנקודות החשובות בהן השתנתה האנושות מהמקום שעמדה בו לפני 4000 שנה, כשאני מדבר על שינויי ערכים, ומה היו הגורמים לשינויים אלו. סבורני שליפנים אין שום חלק משמעותי בשינויי הערכים וההשקפות של האנושות במשך 4000 השנים האחרונות. בשונה מהיהודים. זה כמובן נתון לדיון, וציינתי את הנושא ככותרת של דיון, ולא כמסקנה שמישהו חייב לקבל. אני חושב שאם חייזר היה מגיע לכאן, ומה שהיה בראש מעייניו הוא תהליכים היסטוריים הכרוכים בשינויים ערכיים ומוסריים של האנושות, הוא היה בודק בין הראשונים את היהודים. ולא את היפנים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 14:29 |
|
| |
דינו, אחר בקשת הסליחה ממעכש"ת על הטרחה וביטול המלאכה. הדיון שאני מנסה להגיע אליו פשוט מאד, תכליתי מאד (דילוג על משל ארוך ומופלא אודות היצורים שנשלחו להציל את היקום, ששוברו הקולע והתמציתי, נוסח על ידך בכישרון ראוי לציון) ומשום כך גם יכול להיות קצר מאד. כבוגר חינוך חרדי מלא אין צורך להאריך. אפשר לדבר בקיצור. שאלתי קצרה ופשוטה. האם דת מחייבת (שכר ועונש בזה ובבא) מלאת פרטים (להבדיל מאמירה כללית (מחייבת!) כי יש להיות אנשים טובים, או בלשון המקרא למען אשר יצווה את בניו לעשות צדקה ומשפט) נגזרת באופן הכרחי מכל הידע ההיסטורי, וממחשבותינו על הממד הרוחני בעולם ועל תפקיד האנושות בכלל. השאלה העיקרית היא, "מה המשמעות של זה". גם אם מקבלים כי כל הנאמר בתורה נכתב בזמן האמת ועל ידי סופר נאמן, עדיין עלינו לשאול מה באמת היה שם בהר סיני. האם הייתה התגלות אלוהית ממשית חד משמעית, או שמא אירוע רוחני מכונן ככל שיהיה, אך לא ברמה הנדרשת לכונן דת מחייבת. אם הבנתי אותך נכון גם אתה מסכים לאפשרות הזאת. אם תאמר לי בשלב זה, כי אכן אתה מכריע בשאלה זו בכלים אינטואיטיביים אין מקום לדיון. אינני חושב שאתה רוצה "להכריח". (אם כן, בדיוק בשביל זה יש משטרה). אני יכול לתהות באזנך על סמך מה אתה מחנך את ילדיך כאילו שמדובר באמת עובדתית (בהנחה שאכן זה מה שאתה עושה) ומדוע אתה משדר כאילו וישנם ראיות "מדעיות" ל"אמיתות" התורה. אם אתה סבור כי יש לך הוכחות הניתנות להעברה, גם למי שלא מקבל מראש את ההנחה כי משה אמת ותורתו אמת, אשמח לשמוע. כאן המקום, אולי, להבהיר לאן אני חותר. אני מנסה לבדוק האם אכן יש בסיס רציונלי שאינו נסמך על תחושות בטן בעלמא לכל הסיפור הזה. הטיעון כי צריך "מוכנות" לקבל את הדברים אינו רציני. ברור כי לדעתו המוקדמת של האדם יש השפעה, לעתים מכרעת, על דעותיו. הדבר נכון לשני הצדדים. מבחינתי יש לחשוב על הדת כפי שחושבים על כל תיאוריה או דעה. אם מכריעים מחמת הספק יש לומר זאת. כל דבר אחר גובל בהטעיה. אתה מאשים את הביקורת כי "אינה מנסה לבדוק או להתמודד עם טיעון זה אלא מניחה מראש שלא התרחשו שום אירועים כאלו, וכל מה שהיא עושה זה לנסות להציג הסברים חילופיים להיווצרות החומר הכתוב". אכן, מדוע שאנשים יאמינו שירד מן מהשמיים? שהים נבקע באופן על טבעי? מישהו ראה דבר כזה? מאז שאנו צופים על המציאות נכוחה איננו רואים דברים כאלו. זה לא אומר כי הם לא ייתכנו, אך ברור כי הנחת היסוד ביקורתית. אגב, חלק מרבותינו הראשונים חשבו כך. אנחנו גם מכירים את כל הרקע ,ההתייחסות וצורת המבט של האנשים בתקופה ההיא לאירועים שונים ולתופעות טבע שונות. תסכים אתי כי מאמיני הבאבות אינם נאמנים לספר גם על מה שהם טוענים כי הם ראו במו עיניהם, למרות שבחלק מהמקרים הם אינם משקרים ביודעין. ה"הסברים החלופיים" בדרך כלל נועדו להסביר כי לא מדובר בהמצאות או בזיופים דווקא. בגדול, אלו הסברים סנגורים ולא קטגורים. (ברור שיש גם להכעיסניקים) עד היום לא נתקלתי בטיעון משכנע, אפילו ברמה בינונית. אם יש באמתחתך משהו לחדש בעניין אשמח מאד. בדיוק בגלל הטענות שאתה מעלה אודות אופי הדיון הצעתי לקיים דיון אחד על אחד. מחמיא מאד שאני מזכיר ראש ישיבה, אבל נראה לי שאתה שיחקת כאן בתפקידו. בכל מקרה אם אין את נפשך לעשות זאת, הכול מחול לך הכול שרוי לך הכול מותר לך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 14:33 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | ... בנוגע להשפעה של עמים על העולם... |
| אני מתקשה לקבל ממך התייחסות לנקודה, ולכן בא נעשה את הדבר הבא. בא נשים שניה את התרבות היפנית ותרומתה בצד - נדון בזאת אח"כ. אנא התייחס לנקודה שמבחינת מבטם של היפנים, כמו כל עם אחר פחות או יותר, לאל(ים) יש דווקה בהם עניין, מעבר לעמים אחרים, ויש אף ניסים שמוכיחים זאת. הלכך, העניין שאתה מרגיש שיש לאל לגבי היהודים הנה תכונה שיש כנראה לרוב האנשים לגבי עצמם - ואינה מוכיחה מאומה. ליפני ממוצע, הרעיון שלאל יש עניין בשבט נוודים במזה"ת הוא מגוחך. מה התשובה שלך לכך: שאמפירית אפשר לראות שלאל יש עניין ביהודים? אמפירית, נראה שהאל שונא את היהודים. שאמפירית היהודים השפיעו יותר מכל עם אחר? א. מה הקשר? ב. לפי איזה קריטריון?
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 04/10/2011 14:35:24
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 15:10 |
|
| |
יתכן, נראה שאתה מנסה להיות ציני, זה לא משהו שיעזור כאן.
הדת היהודית נגזרת מכל הידע וכו' אכן, לגבי המלים 'באופן הכרחי' ראה הסתייגותי לעיל בדיוק במלים שאמרתי אותה, אינטואיציה? לא, תחושת בטן? לא, הרבה יותר מזה. אתה מתעקש שלא לקרוא מה שכתבתי, אבל בפירוש איני שם את מעמד הר סיני במוקד הדיון, מסיבות שנתבארו.
אתה שוב ושוב כותב אשמח לשמוע אשמח לראות אשמח לדעת, אני גם אשמח מאד אם תקרא מה שכתבתי. במקום לחזור על עצמך. נתתי לך לינק והבטחתי לך תיק, אתה רוצה שאני אשלם לך גם על הפופקורן? אני מחלק עכשיו תלושים אצלי בבית, בא תיקח. בצורה כזו, גם אם אני אכתוב כאן מי ערב לי שתקרא בסוף (כמו שעשה נתן העזתי, אחרי כל הדיון הארוך כשקבעו לדיון פרטני בפורום שלי, אחרי שכתבתי לו הודעה באורך של 30 עמודי וורד, הוא השיב לי שזה נושא מאד משעמם ולכן זה לא מעניין אותו).
הטיעון כי צריך מוכנות הוא רציני מאד, והבעיה עם כל ההסברים החילופיים הם שאינם עומדים במבחן הביקורת, אלא אך ורק למי שמניח זאת מראש, כפי שהראיתי ב'ביקורת המקרא'. המציאות הראתה לי שאנשים מדברים הרבה על כל מיני דברים, ובסוף שואלים אותך 'באמת יכול להיות דבר כזה שאלהים התגלה', כשמגיעים לנקודה של נבואה או של משהו רוחני, אין להם את האפשרות הזו אפילו לא כאופציה. אם אצלך יש באמת אפשרות כזו, ואינך מניח את המטריאליזם כדוגמה שאינה ניתנת לערעור, אתה עוף מוזר מאד בעולם המדע.
שיבולייהו
כפי שאמרתי קביעתי ניתנת לדיון, אתה באת בטענות על הכותרת שלי, כאילו אין כאן מה לדון ואין כאן אלא שוביניזם דבילי ומגעיל, כלשונך הזהב. אני חושב שכשבודקים היטב, השאלה היא לא מי חושב שיש לאלים ענין בו, או למי קרה נס, אלא מי מעורב בתהליכים המוסריים שעברו על האנושות, ומי חווה היסטוריה טבעית וסיבתית. לא כל כך חשוב מה סובר יפני ממוצע, (כפי שאמרתי, יפני ממוצע יראה בסרט על אכילת צואה משהו מאד מעניין, למרבה המזל לא הוא קובע מה מעניין), ידוע לי שאם מישהו מכיר אותנו בעולם אז הוא מאד שונא אותנו, זה לא מה שקובע. אלא משהו שיהיה מבוסס. אני לא מכיר סיפורים שמזכירים במשהו כמו 1 ל100 את הסיפור של יציאת מצרים מהחל ועד כלה, וגם לא משהו שמזכיר ב1 ל100 את ההמשך של ההיסטוריה היהודית מבחינת תופעות לא טבעיות שמלוות אותה. בעיני זה אומר משהו, וזה באמת נושא לדיון, לבדוק האם יש לזה משמעות או שמדובר בהתרחשות אקראית רגילה. זה כל מה שבאתי לומר, את כותרות הדיונים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 15:48 |
|
| |
דינו, כתבת, יתכן, נראה שאתה מנסה להיות ציני, זה לא משהו שיעזור כאן. הציני בציניותו פוסל. וברצינות, היכן בדיוק ניסיתי להיות ציני? בשאלה מי מזכיר את ראש הישיבה? הדת היהודית נגזרת מכל הידע וכו' אכן, לגבי המלים 'באופן הכרחי' ראה הסתייגותי לעיל בדיוק במלים שאמרתי אותה, אינטואיציה? לא, תחושת בטן? לא, הרבה יותר מזה. אתה מתעקש שלא לקרוא מה שכתבתי, את כל מה שכתבת כאן, קראתי, שניתי ושילשתי. אבל בפירוש איני שם את מעמד הר סיני במוקד הדיון, מסיבות שנתבארו. היכן נתבארו? אתה שוב ושוב כותב אשמח לשמוע אשמח לראות אשמח לדעת, אני גם אשמח מאד אם תקרא מה שכתבתי. במקום לחזור על עצמך. נתתי לך לינק והבטחתי לך תיק, אתה רוצה שאני אשלם לך גם על הפופקורן? אני מחלק עכשיו תלושים אצלי בבית, בא תיקח. בצורה כזו, גם אם אני אכתוב כאן מי ערב לי שתקרא בסוף (כמו שעשה נתן העזתי, אחרי כל הדיון הארוך כשקבעו לדיון פרטני בפורום שלי, אחרי שכתבתי לו הודעה באורך של 30 עמודי וורד, הוא השיב לי שזה נושא מאד משעמם ולכן זה לא מעניין אותו). לא נראה לי שיש טיעון רציני המצריך קריאת 30 עמודי וורד כדי לעמוד על טיבו. כל החומר עליו אתה מתבסס הרי גלוי וידוע. כדי להציג את ליבת הטיעון אפשר להסתפק בהרבה הרבה פחות. בכל מקרה, בינתיים אתה הוא זה שאינך פנוי לדיון. הטיעון כי צריך מוכנות הוא רציני מאד, אכן. כדי שבוגר חינוך חרדי יפקפק בתורה מן השמיים צריך הרבה מוכנות. והבעיה עם כל ההסברים החילופיים הם שאינם עומדים במבחן הביקורת, אלא אך ורק למי שמניח זאת מראש, כפי שהראיתי ב'ביקורת המקרא'. זאת בדיוק הבעיה עם כל ההסברים על הסתירות במקרא וכו'. "הם אינם עומדים במבחן הביקורת, אלא אך ורק למי שמניח זאת מראש", כי תורה מן השמים. לכן, השימוש בטיעון הזה הוא בעייתי. המציאות הראתה לי שאנשים מדברים הרבה על כל מיני דברים, ובסוף שואלים אותך 'באמת יכול להיות דבר כזה שאלהים התגלה', כשמגיעים לנקודה של נבואה או של משהו רוחני, אין להם את האפשרות הזו אפילו לא כאופציה. כפי שחרדי או אפילו דתי מגיב לשאלות על הדת. באמת יכול להיות שאין אלוהים? אינני מצפה ממך להגן על כל שטות של חרדים ואפילו לא על מרנן ורבנן שרובם הגדול במאות השנים האחרונות מאמין בהבלים שלענ"ד גם אתה לא מוכן להגן עליהם, ומעולם לא השקיע זמן ומאמץ בעיון פילוסופי. אנא אל תגלגל לפתחי כל אמירה שהושמעה בסמינר על ידי מאן דהו שנגרר לשם על ידי אשתו. בא נסכם. אפשר לוותר על ההערות האישיות. אני בכל אופן אשתדל. אם אינך שם דגש על מעמד הר סיני. השאלה מתעצמת. נניח שאני מקבל את כל הנחתותיך אודות רוחניות העולם וכו', איך אתה מגיע לכל החבילה הדתית המחייבת. לא נראה שההסבר, אם ישנו, אמור להשתרע על עשרות עמודים. אני בכוונה לא נכנס לכל השאלות "הקטנות" דוגמת, מה ההיגיון שכל העולם יהי מנוטרל לחלוטין מכל תפיסת הרוחניות ורק קבוצה בת פרומיל אחד, תזכה להיחשף לאמת. ועד כמה המצוות מתאימות לזמנינו. אני מחפש את הגרעין הראשון היכול להוביל לקיום תורה ומצוות באופן מחייב. כאמור, אינך חייב. לא נורא. עוד ניסיון שלי שכשל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 15:57 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | | אני לא מכיר סיפורים שמזכירים במשהו כמו 1 ל100 את הסיפור של יציאת מצרים מהחל ועד כלה |
| אני כן. כמעט לכל עם יש כאלה. להודים יש סיפורים מפה עד הודעה חדשה איך היה מבול וקרישנה הרים כפר שלם(!) על הכתפיים והחזיק אותו שבוע באוויר כדי שכל האנשים יתחבאו מתחתיו. אבל לדעתי הסיפור על הקמיקזה (= סופה אלהית) היפנית הרבה יותר מעניין משלך, מפני שבניגוד לסיפורי קרישנה, שלך תדע מה קרה שם (כנראה כלום), וסיפור עשר המכות שלך תדע מה היה שם (לי אין מושג), הנה יש מקרה מתועד כמעט מעבר לכל ספק שמרמז שהקמי מגינים על יפן, ואם זה הקריטריון שלך, אינני מבין מדוע אינך שוקל המרה לדת השינטו. הדברים היחידים המתועדים לגמרי על היהודים, אגב, הם רצף כמעט בלתי נתפס של צרות שפסגתו (בינתיים) בשואה. שוב, עפ"י ההגיון שלך, הייתי שוקל המרה לנצרות, שחלק ניכר מהתיאולוגיה ההיסטורית שלה היא שהאל שונא את היהודים מאז שהתכחשו לישו.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 04/10/2011 15:59:05
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 16:15 |
|
| |
שיבול דינו לא אמר שאין סיפורים כאלה! הוא אמר שהוא לא מכיר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 16:40 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | |
שיבול
דינו לא אמר שאין סיפורים כאלה! הוא אמר שהוא לא מכיר.
|
|
:-)
דינו, לנוחיותך צירפתי קישורים למען תוכל לבחור את דתך החדשה לפי הקריטריונים שהצעת:
-
ניסי קרישנה
אישית אני מוצא אותם דביליים קמעא, אבל הם כ"כ קולוסאליים שכל אחד מהם לוקח את יציאת מצריים בהליכה. שים לב לכמות האנשים שכביכול נכחה בניסים השטותיים.
-
תיעוד על הקמיקזה והפלישות המונגוליות
אפילו מרשים יותר ממה שזכרתי. שתי סופות חסרות תקדים בעצמתן, שבתזמון מופלא הצילו את יפן מפלישות מונגוליות במאה ה13 (בזמן בו עמי האיזור מזמן עסקו בתיעוד מסודר) בהפרש של 7 שנים. שים לב לכמות האנשים - 140,000 איש בצד המונגולי בלבד. יה, שינטו!
-
דוקטרינה נוצרית מוקדמת שאלהים מטיל אסונות על היהודים בשל התכחשותם לישו
אין ספק שלו אבות הכנסייה היו רואים את השואה, היה מדובר מבחינתם בהוכחה חזקה לצדקתם.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 04/10/2011 17:16:48
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 04/10/2011 17:18:09
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 04/10/2011 17:21:43
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 17:00 |
|
| |
שיבילויו משהו לא בסדר בלינקים שהבאת?. כי לא עובדים אצלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 17:03 |
|
| |
שום דבר לא עובד אצלו....
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 17:10 |
|
| |
xibolaiyu כי מנסה ה' אלוקיכם אתכם. אחרת - איך הייתה בחירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 17:27 |
|
| |
| דייר כתב: |  | .... |
|
מצטער מאד על מה שכתבתי למעלה (נמחק). סליחה. ניסיתי לשלוח אליך הודעה פרטית.
הלינקים תוקנו.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 04/10/2011 17:39:09
|
|
|
|
|