| נשלח ב-25/9/2011 01:31 |
|
| |
דיווח מאמירת סליחות עם החזן יחזקאל קלאנג בשונה הלכות בפ"ת
בס"ד
שבוע טוב ומבורך לחברי וצופי הפורום, לפני כמחצית השעה סיימו מתפללי בית הכנסת שונה הלכות בפתח תקווה את אמירת הסליחות. לפני התיבה עבר החזן יחזקאל קלאנג יחד עם מקהלת חזנים (על כל המשתמע מכך) בניצוחו של החזן משה סובר. בית הכנסת היה מלא מפה אל הפה, בחברי פורום, חזנים, רבנים וחברי עירייה ומתפללים חשובים. נכחו בין היתר החזנים: אלי וולאס מכפר שמריהו, איציק צינווירט מהרצליה, שרוליק הרשטיק ועוד החזן קלאנג הגיש תפילה עם דגש על הנוסח ויצירות חזניות מקוריות: פתיחה אשרי - גלאנץ צדיק ה' - סקונדא/קלאנג קדיש - עממי לכו נרננה - מלבסקי (החזן דניאל בש) הנשמה לך - אילתור כמה יסרתנו - נוסח/גלאנץ - החזן חגי ימיני אל ארך אפיים - החזן חיים ספיבק ע"פ מנגינות השבת במוצאי מנוחה - חיים ספיבק - מנגינות השבת את ימין עוז - אילתור דרוש נא - עממי מרום - אילתור רצה עתירתם - רוזנבלט אל מלך יושב - הרמן ווהל - נח רשף/דניאל בש תביאנו אל הר קדשך - נוסח שמע קולינו - עממי/ררפורט שמע קולינו - השבינו - דניאל בש אל תשליכנו - החזן קלאנג מתרצה ברחמים - רוזנבלט/עממי קדיש - מודזיץ
עקב השעה אני מאמין כי החסרתי אי אילו פרטים ואשמח אם ישלימו את החסר
בין חברי הפורום שנכחו:libsonmo.weiss2000, איניס, שרגאפייבל, חושב טוב, מניש, ענתאור, שחסד3, ועוד+
שבוע טוב יהודה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 01:40 |
|
| |
השלמות / תיקונים :
החזן בש - רשמת דניאל וצ"ל יעקב
אל ארך אפיים - החזן חיים ספיבק רשמת ע"פ מנגינות השבת וצ"ל :ע"פ הלחן של השיר מאמ'ה רוחל
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 25/09/2011 01:47:17
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 09:55 |
|
| |
לא הייתי מעז לעשות זאת על דעת עצמי, אך מאחר ומנהלנו הנכבד נתן את רשותו, אציין מספר פרטים שנשמטו מהדיווח. ראשית, אני חושב כי זאת תעודת כבוד לחזן הדגול ר' יחזקאל קלאנג! מביני החזנות הרבים שבאו אתמול לשמוע אותו ולבקש סליחות כאשר הוא משמש כשליח הציבור, יעידו על כך שלא יעזור לאיש מאומה- הציבור יודע להעריך חזנות אמיתית מחזן ובעל תפילה אמיתי! ביציאתי שמעתי שכבר עם סיום הסליחות, הוזמנו החזן והמקהלה לשנה הבאה! דבר לא רגיל!
שנית, רציתי לציין לשבח הן את ראש העיר מר אוחיון והן את רב בית הכנסת והקהילה (את שמו לא קלטתי ועימו הסליחה) על דבריהם- לעניין, לא ארוך, וכמו שצריך. יישר כח! מהם ישמעו וילמדו.
המקהלה- כמו שרמז יהודה בדיווחו, הייתה מורכבת מחזנים שאת רובם יצא לי לשמוע כסולנים וכבעלי תפילה בזכות עצמם. נדמה לי שרובם עברו תחת שרביטו של החזן נפתלי הרשטיק במכון תל אביב. מקהלה לא גדולה- שבעה חברים, אך יודעת יפה את המלאכה, הן ביצירות והן בריספונסים. הדינמיקה בניצוחו של משה סובר הייתה מרתקת. חברי המקהלה החזנים: משה סובר (שגם ניצח), עמיחי סובר, חגי ימיני, מנחם אופן,חיים ספיבק, יעקב בש והבס המדהים נח רשף.
ולכמה הוספות ותיקונים: הנשמה לך - ה"אילתור" הזה של יחקאל קלאנג, ראוי לו שייכתב ויילמד בבתי הספר לחזנים. פירוש המילות היה דבר שלא שמעים תמיד. + כמובן ששולב שירו של קרליבך למילים אלו. כמה ייסרתנו- יהודה רשם נוסח/גלאנץ, ואילו אני ראיתי בתווים שזה של "דוד סגל" ולימד את זה המורה יותם סגל ממכון ת"א. אולי זה מבוסס על זה, אינני יודע. מה שכן- היה מרגש. במוצאי מנוחה- שלא כפי שרשם יהודה- במנגינת "אליהו הנביא", סולן- עמיחי סובר. שאר הקטעים היו בנעימות שבתיות, כאשר בכל קטע שר סולן אחר מהמקהלה. את ההצגה "גנב" המנצח משה סובר ששר את אחד הקטעים לנעימת "אדון הסליחות" הספרדי, מה שבהחלט גיוון את הרפרטואר... היו גם כמה דואטים בין החזן קלאנג וחיים ספיבק, בין האחים החזנים סובר, וכן נעימה ל"מוחל עוונות עמו" ששר החזן מנחם אופן, נעימה שהועלתה בפורום בעבר מתפילת יוכ"ק. היה יפה לראות שכל אחד מחברי המקהלה קיבל ביטוי, ופסיפס הקולות בשילוב עם החזן, היה מעולה! בהצלחה בהמשך!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 10:10 |
|
| |
אמנם לא זכיתי להיות נוכח בשנה זו באמירת סליחות עם החזן קלאנג, אך אני זוכר לטובה את התפילה שהתקיימה בעיר מודיעין שם נכחתי ואף הקלטתי את הסליחות הראשונות, בהחלט תענוג צרוף. ובכלל, מאז שהחזן הרשטיק אינו אומר סליחות בבית הכנסת הגדול בירושלים אני לא מוצא תחליף אחר מאשר החזן קלאנג. אילו לא הייתי מחוייב להיות בבית כנסת אחר אין לי שום פקפוק היכן הייתי אומר סליחות!
שנה טובה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 13:09 |
|
| |
באמת הכמה ייסרתנו זה של אביו של יותם סגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 13:11 |
|
| |
אין מה לדבר, אחת התפילות היפות ששמעתי אי פעם, יחזקאל הוא ענק שבחזנים, והמקהלה היתה יוצאת מן הכלל, קולו הטנור של חגי ימיני בקטע כמה ייסרתנו היה מדהים.
אין מה להוסיף על קודמיי, בגלל שכל האוהבים חזנות באמת היו אתמול אצל קלאנג.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 13:37 |
|
| |
בודאי גם התמוגגתם מהקטע "מכניסי רחמים"
אם כל הכבוד לחזנים שהרכיבו את המקהלה, וכל אחד בתורו נשמע מצוין,ביחד לטעמי היתה קטסטרופה, כך לפחות נשמע מעזרת נשים, לא היתה הרמוניה ,חזן אחד שמפאת כבודו לא אזכיר את שמו, הקדים את המקהלה או הגיב בהצתה מאוחרת, היה נראה שחלק מחברי המקהלה לא ידעו מה תפקידם ואפילו הרספונסים לא נשמעו הרמוניים.
נכון שקלאנג סיפק את "הסחורה" וכן שאר הסולנים ,אבל לא צריך להסחף במחמאות למקהלה.
תוקן על ידי ענתאור ב- 25/09/2011 13:53:01
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 14:01 |
|
| |
גם אני זכיתי להשתתף אתמול בתפילת הסליחות ולשמוע את החזן יחזקאל קלאנג.
אני חושב שההגדרה הכי מדוייקת ליחזקאל היא החזן, בהדגשה, עם 'ה' הידיעה. יחזקאל, חזן בעצם.
הייתה תפילה מרגשת ומשובחת, נוסח מלא בשר, ביצוע שלא שומעים כמעט היום מחזנים, מקהלה שגיוונה והייתה למאין 'קשת' של צבעים שהפכו את התפילה לשילוב מרתק בין חזנות טהורה, לבין שירה ותפילה.
אני חושב שכולם התחברו לתפילה, מחובב החזנות 'הכבד' ועד הצעיר שנגרר במקרה עם הסבא שלו, ואפילו ראש העיר המזרחי, טוב, הוא קיבל בונוס מיוחד במנגינת 'חטאנו לפניך'.
בקיצור הייתה תפילה משובחת, מלאת בשר ורגש.
שנה טובה!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 16:15 |
|
| |
ענתאור- מה שקטסטרופה כאן היא התגובה שלך! נכון, זו לא מקהלה מבוססת ומקצוענית, שכבר שרה יחד שנים רבות, אלא מקהלה שהורכבה עבור ערב זה. ובהחלט בנויה מחזנים שכל אחד הוא סולן בפני עצמו, אך לומר שזה היה קטסטרופה? ממש ממש ממש לא. להפך. אני שמעתי צלילים הרמוניים יפהפיים, ריספונסים תומכים, וביצועים נחמדים. נכון שהיו פשלות, אבל להתמקד בהם עד כדי "קטסטרופה"?? בושה. לי אישית קצת לא מובנת צורת העמידה הצפופה שלהם על יד החזן, מה שגרם שאחד מהם בכלל יעמוד על יד, ולא על... אבל שוב- אני מאד נהניתי, אלו שסביבי מאד נהנו, והתגובות הנלהבות יעידו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 17:00 |
|
| |
צום זאך אכן בושה תמידית למי שחושב שונה ממך
אבל מה לעשות יש החושבים שומעים שונה ממך
|
|
|