|
|
| נשלח ב-26/9/2011 00:01 |
|
| |
| שירלי19 כתב: |  | | לא טוב לדעתי להיכנס להתחיביות רוחניות גדולות, במיוחד אם הן באות כתנאי לנישואיןקשה לאדם לקבל על עצמו קבלה אחת, אז להתחייב על רשימה שיכול להיות שהיא בכלל לא בדרגה שנדרש ממנו?נחמד לנו לחשוב שנקריב את הכל למען אדם אחד, אבל במציאות זה קשה,תחשוב כמה שנים תוכל לעמוד בהתחיבות הזו? במיוחד שהיא לא נובעת מתוכך אלא מהרצון לרצות את האחר,ומה יקרה אם לא תוכל יותר לעמוד בה? זה יביא לכעס והצד השני ירגיש מרומה ובצדק אתה הבטחת,ברור שאפשר ואולי רצוי להתחתן עם אחת/ד שלא יקפיאו אותך על שמריך אלא יגרמו לך להתקדם, אבל שההתקדמות לא תהיה בתנאי, שהצד השני יקבל אותך כמו שאתה! בלי אותיות קטנות וסעיפי ביטול.. |
|
אני מביא ציטוט מהודעתי בפתיחת האשכול:
"היו עוד דרישות, אני רק בא לומר בזה שאני לא רוצה אמא כזו לילדיי רק כ"קישוט דתי" בבית. אלא מכיוון שאלו הן שאיפותיי העמוקות והנסתרות (אף ממני לעיתים) אני מוכן ורוצה להקריב עבור אשה כזו - מה גם שזו מקפצה לגובה בשבילי." נובע מתוכי או מהרצון שלי אותה?
ועוד ציטוט מאכול אחר על אותה בחורה: (מסכימים?)
"עוד פגישה ועוד פגישה ותוך כדי השדכנית אומרת לי שהיא ממש מאוהבת בי, כאן אני נכנסתי קצת לבעיה כי אני ממש ממש הערכתי אותה אך לא הצלחתי להתחבר כל כך רגשית. התפללתי להשם וביקשתי ממנו או שאני יצליח להתחבר אליה או שזה יירד"
עכשיו אשמח אם תעני לי שוב.אהה... ותודה שבכלל ענית בפעם הראשונה..
תוקן על ידי ענני_ממעש ב- 26/09/2011 00:02:58
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2011 00:07 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | | לזלזל בדעה שאוסרת? להביע את דעתו המקלה כ"כ כאילו זו תורה למשה מסיני?? וזו לא פעם ראשונה.. |
|
כשאני קורא עכשיו אזי - ליטאי לא זלזל בשום איסור. הוא רק כתב בהומור שכנראה לא הובן כאן נכון שמכיוון שזה שני איסורים (1- מוזיקה לועזית. 2- ספירת העומר.) אזי אין איסור חל על איסור. כמובן שאין להם שחר לדברים אלו והם נכתבו בהומור. נו ליטאי... תסביר לבחורות שאולי לא מבינות הומור של ישיבישער..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2011 00:21 |
|
| |
| ענני_ממעש כתב: |  | לזלזל בדעה שאוסרת? להביע את דעתו המקלה כ"כ כאילו זו תורה למשה מסיני?? וזו לא פעם ראשונה..
כשאני קורא עכשיו אזי - ליטאי לא זלזל בשום איסור. הוא רק כתב בהומור שכנראה לא הובן כאן נכון שמכיוון שזה שני איסורים (1- מוזיקה לועזית. 2- ספירת העומר.) אזי אין איסור חל על איסור. כמובן שאין להם שחר לדברים אלו והם נכתבו בהומור. נו ליטאי... תסביר לבחורות שאולי לא מבינות הומור של ישיבישער.. |
|
V מסכים איתך. מקווה שהגברת תשחרר אותנו מהנוכחות שלה כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2011 00:23 |
|
| |
שוב? תסביר וגמרנו..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2011 01:37 |
|
| |
אני לא מאמינה בשינוי שנעשה בלחץ של גורם חיצוני, אלא אם כן מדובר בשינוי קוסמטי בלבד (מס חברתי :( ).
וקשר זוגי על בסיס כזה? אתה מחפש דמות שתיקח אחריות לחיים שלך במקומך?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2011 09:22 |
|
| |
אני חושבת שאתה לגמרי לא צודק, הנני או ענני או מה שמך. גם לי יש שאיפה להיות רבנית, אבל אני בחיים לא אתחתן עם מישהו שכבר בדרך להיות רב! אני אתחתן עם מישהו שהמצב הרוחני שלנו דומה, אבל מה כן - גם שהשאיפות שלנו דומות. ואז, יום אחד, יחד נוכל להיות רב ורבנית :) אבל בינתיים? אם אני לא שם והוא כבר שם, אז הוא ירוץ הלאה ואני רק אהיה לו מכשול, כי אני איטית יותר, כי אני אחרת, כי יקח לי זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2011 14:10 |
|
| |
| ענני_ממעש כתב: |  |
"היו עוד דרישות, אני רק בא לומר בזה שאני לא רוצה אמא כזו לילדיי רק כ"קישוט דתי" בבית. אלא מכיוון שאלו הן שאיפותיי העמוקות והנסתרות (אף ממני לעיתים) אני מוכן ורוצה להקריב עבור אשה כזו - מה גם שזו מקפצה לגובה בשבילי." נובע מתוכי או מהרצון שלי אותה?
ועוד ציטוט מאכול אחר על אותה בחורה: (מסכימים?)
"עוד פגישה ועוד פגישה ותוך כדי השדכנית אומרת לי שהיא ממש מאוהבת בי, כאן אני נכנסתי קצת לבעיה כי אני ממש ממש הערכתי אותה אך לא הצלחתי להתחבר כל כך רגשית. התפללתי להשם וביקשתי ממנו או שאני יצליח להתחבר אליה או שזה יירד"
עכשיו אשמח אם תעני לי שוב.אהה... ותודה שבכלל ענית בפעם הראשונה..
תוקן על ידי ענני_ממעש ב- 26/09/2011 00:02:58
|
|
דבר ראשון נחמד שאתה מנומס, אבל אין מה להודות :) דבר שני אתה כותב שאלו בעצם השאיפות שלך, והיא בא נגיד עוררה אותם, אז השאלה שלי למי אין שאיפות? הנשמה שלנו תמיד שואפת לעלות, להיות הכי, להגיע לדרגה של מ"ר השאלה היא אם אלה שאיפות מעשיות, אדם צריך להבין שכמה שהוא רוצה להיות מ"ר, זה לא המסלול שלו, אם השאיפות שהיו לך קודם היו באמת מעשיות, ואתה תכננת לבצע אותם (ואני לא מדברת על כן... מתי שהוא בחיים אני יפסיק לשמוע שירים למשל) והיא רק עזרה לך להבין עד כמה אתה רוצה לעשות זאת, ז"א זירזה את המזורזין, אז מצוין, אבל אם זה היה בתור תאוריות בלבד, חלומות לעלות, בלי שום תוכנית מעשית, אני לא חושבת שזה באמת אומר משהו. אמרת גם שבעצם לא היה לך רגשות כלפיה ולכן בעצם לא עשית את זה למענה.. אתה עדין כותב ואני מצטטת "אני מוכן ורוצה להקריב בשביל אישה כזו" למה? רק בגלל האיכות שלה?? אני לא מזלזלת באיכות, אבל להקריב את הדרך חיים שלך בשביל מישהי שאתה רק מעריך? תעזור לי להבין..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2011 14:21 |
|
| |
זה תלוי כל אדם בהגדרה של איך הוא חושב על איפה שהוא נמצא ומה הוא רוצה להיות. מזכיר לי את השיר הזה (אדם אשמח אם תארגן את זה בתוך פריים :)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2011 19:16 |
|
| |
זה מתחיל עם הסכמים אבל בהמשך זה לדעתי יותר מסובך ולכן לא רצוי מלכתחילה. אבל כמו שלכל כלל יש יוצא מן הכלל אז אולי יש כאלו שכן יתאים להם. אולי היא גם כן לא מחפשת את הסטנדרט ולכן היא מעוניינת. אני אישית (בחורת סמינר.. כמו שביקשת לדעת) לא הייתי מעוניינת בהצעה מהסוג הזה מלכתחילה. כמובן לא באופן אישי אלא מצד מה שאני חושבת איך אני הייתי רוצה לראות את מי שיהיה בעתיד האבא של הילדים שלי והדוגמה המובילה בבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2011 02:54 |
|
| |
ראשית - תודה לכולכם/ן! שנית - ראוי להדגיש שכל הדיון הזה הוא תיאורטי מכיוון שאותו שידוך כבר גוז נגוז לו..
ולעניינם של דברים. אענה בכלליות לכל הפוסלים את האפשרות / מתנגדים לה.
אם היה מדובר בכזה דבר: "נפגשתי עם בחורה בלה בלה בלה.. והיא הייתה מעוניינת להמשיך רק בתנאי שכך וכך כך, ובתנאי שאשנה את זה ואת זה ואת זה.." הלוא שבמקרה כזה הייתי מסכים שאל לי כאדם למשכן את עצמי בעבורה.
אך דא עקא שכאן אין זה בדיוק המקרה. (שוב אני חוזר. כיום זה לאחר מעשה. הנושא הנידון הוא בתאוריה) היא לא ביקשה שאני יהפוך את עורי ויהיה כמוה. היא הרי קיבלה אותי כמעט כמו שאני כיום. לא עוד דוס שבשגרה. רק בהסתייגות מדברים שבעיניה הם אולי קווים אדומים.
האמת שכשהיא העלתה את אותם בקשות אני אפילו לא ניסיתי לדבר על זה. אלא - בדברים שחשבתי שאני יכול ורוצה בהם ואני כמעט כמעט שם - הסכמתי. (לא בראש מורד כמי שהבין שזוהי דרכו היחידה לזכות בה, אלא מתוך מחשבה שאני חפץ בכך ממילא - אז זו הזדמנו שנותנת לי כוח. (אולי כמו להפסיק לעשן.. כל אחד רוצה, אבל כשתבוא אישה ותבקש שאפסיק לעשן - אשמח מאוד. אבטיח לעשות כל שביכולתי ואף טיפה מעבר לכך - ולא אראה בכך "בום! מישהי מציבה לי כאן תנאים!!?!?"))
ובדברים שאני עדיין לא אוחז בהם או לחילופין אני לא חושב שהם נכונים לפי האמת - פשוט אמרתי "לא".
וגם כשאמרתי לא על חלק מבקשותיה - זה לא היה סוף העולם מבחינתה. זו לא הייתה "הפרת תנאים" ושבירת כלים.
אז אולי התמונה היא טיפה שונה מ"להקריב את החיים"? להקריב? - בפירוש כן! להקריב את החיים? - בפירוש לא! אולי להקריב למעני ולמען חיי.. יודעים/ות מה? אני מרגיש שהדוגמא של הסיגריות שהבאתי היא בדיוק דוגמא לכך.. אז חבל להאריך.. מה גם שאני לא מקליד בשיטה עיוורת.
תוקן על ידי ענני_ממעש ב- 27/09/2011 02:56:32
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2011 05:38 |
|
| |
| ענני_ממעש כתב: |  | ראשית - תודה לכולכם/ן!שנית - ראוי להדגיש שכל הדיון הזה הוא תיאורטי מכיוון שאותו שידוך כבר גוז נגוז לו..ולעניינם של דברים.אענה בכלליות לכל הפוסלים את האפשרות / מתנגדים לה.אם היה מדובר בכזה דבר:"נפגשתי עם בחורה בלה בלה בלה.. והיא הייתה מעוניינת להמשיך רק בתנאי שכך וכך כך, ובתנאי שאשנה את זה ואת זה ואת זה.." הלוא שבמקרה כזה הייתי מסכים שאל לי כאדם למשכן את עצמי בעבורה.אך דא עקא שכאן אין זה בדיוק המקרה.(שוב אני חוזר. כיום זה לאחר מעשה. הנושא הנידון הוא בתאוריה)היא לא ביקשה שאני יהפוך את עורי ויהיה כמוה. היא הרי קיבלה אותי כמעט כמו שאני כיום. לא עוד דוס שבשגרה. רק בהסתייגות מדברים שבעיניה הם אולי קווים אדומים.האמת שכשהיא העלתה את אותם בקשות אני אפילו לא ניסיתי לדבר על זה. אלא - בדברים שחשבתי שאני יכול ורוצה בהם ואני כמעט כמעט שם - הסכמתי. (לא בראש מורד כמי שהבין שזוהי דרכו היחידה לזכות בה, אלא מתוך מחשבה שאני חפץ בכך ממילא - אז זו הזדמנו שנותנת לי כוח. (אולי כמו להפסיק לעשן.. כל אחד רוצה, אבל כשתבוא אישה ותבקש שאפסיק לעשן - אשמח מאוד. אבטיח לעשות כל שביכולתי ואף טיפה מעבר לכך - ולא אראה בכך "בום! מישהי מציבה לי כאן תנאים!!?!?"))ובדברים שאני עדיין לא אוחז בהם או לחילופין אני לא חושב שהם נכונים לפי האמת - פשוט אמרתי "לא". וגם כשאמרתי לא על חלק מבקשותיה - זה לא היה סוף העולם מבחינתה. זו לא הייתה "הפרת תנאים" ושבירת כלים.אז אולי התמונה היא טיפה שונה מ"להקריב את החיים"?להקריב? - בפירוש כן! להקריב את החיים? - בפירוש לא!אולי להקריב למעני ולמען חיי..יודעים/ות מה?אני מרגיש שהדוגמא של הסיגריות שהבאתי היא בדיוק דוגמא לכך.. אז חבל להאריך.. מה גם שאני לא מקליד בשיטה עיוורת.
תוקן על ידי ענני_ממעש ב- 27/09/2011 02:56:32 |
|
גם אני לא מקלידה בשיטה עיוורת- ואין לי שום בעיה לחפור, ולחפור, ולחפור (: (מישהו אמר אנג'ייזר?)
קיצער- עם כל הלבטים האלה אני מסכימה איתך כי גם אני חושבת ככה. אבל כנראה שאנשים מבחוץ- לא נגועים, ויש להם הסתכלות אחרת ויותר בריאה. לכן לא נותר לי אלא רק לאחל לך שה' ינחה אותך בדרך הטובה. וישלח לך את זיווגך משמיים בקלות!
ולגבי הסיגריות... לא נראה לי שזה קל כמו שאתה מתאר- למרות שאני לא מכירה את הרגלי העישון שלך. אבל אני לא מסוגלת לומר לאדם "תפסיק לעשן" כי אני יודעת שזו התמכרות קשה. לכן לרוב, אני לא יוצאת עם מעשנים. למרות שקרה כמה פעמים שיצא לי להיפגש עם מעשנים ארעיים.
עישון- זו התמכרות גופנית ונפשית. מצוות- זה רוחני. יש שוני עצום בין השניים.
בהצלחה (:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2011 08:51 |
|
| |
העישון הוא רק דוגמא למשהו שאני רוצה להפסיק ולמרות זאת אני לא מפסיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2011 09:03 |
|
| |
אתה רוצה להיות שם, אבל אתה לא שם. והיא כבר שם. ועד שתתחיל לזוז לשם שניכם תצברו כמויות אדירות של מרמור זה כלפי זו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2011 13:06 |
|
| |
ענני, אפשר לשאול משהו..? הדגמאות שהבאת לשינויים שהיא ציפתה שתעשה, הם באמת היו הדרישות שלה או זה דגמאות שלך? כי אם כן , שמתי לב שכולם מדברות על דברים די חיצונים, לא דברים באמת מהותיים, איך שאתה מתלבש זה לא באמת מי שאתה, לא?! ושירים לועזים הם לא ההשקפה שלך.. ולכן אולי היא רק רצתה לעשות שינוי קוסמאטי כדי שתוכל להציג אותך לסביבה? יכול להיות שהיא אהבה את מה שאתה, אבל היה לה קשה להתמודד עם המשפחה, החברה, ולכן היא דרשה מה שדרשה? כי לדעתי אם פרטים כאלה מפרעים, זה לא ביג דיל, (ולא דוקא הדגמאות שנתת אלא כל אחד והפרטים הקטנים והחיצונים שלו) את זה פותרים עם חכמת נשים אחרי החתונה :)
|
|
|
|
|