בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מתפילות ראש השנה בבית כנסת הגדול בירושלים תובב״א

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/10/2011 01:51 לינק ישיר 
דיווח מתפילות ראש השנה בבית כנסת הגדול בירושלים תובב״א

שלום רב לכם חברי הפורום וצופיו. מנהלינו הנכבד ביקשני שאדווח על התפילות זאת לאחר שנודע לו שאני מתעתד להיות נוכח שם. אכן זכות גדולה אני רואה בזה שמאסטרו אלי יפה פנה אלי בבקשה שאשיר עם מקהלת בית כנסת הגדול בימים הנוראים השנה ואפילו שלשם כך עליי לצעוד כ40 דקות לכל צד לא היססתי כלל ונעניתי בשמחה בחיוב. היתה זו חוויה ועוד תהיה לה המשך לקראת יום הכיפורים להשתתף בחזרות לקראת ר״ה, להשכיל וללמוד מהטוב ביותר איך להתייחס לטקסט ולמוזיקה, להיות שם ולהביא את האנרגיות המתאימות ופשוט להתפלל. בית הכנסת היה מלא מפה לפה ונראו בו אף אנשים מוכרים ואפילו מוכרים מאוד... אכתוב את אשר אני זוכר ממגוון היצירות והתפילות שבוצעו: ערבית בלילה הראשון פתיחה בעיבוד ריימונד גולדשטיין חזן ומקהלה במוטיב הימים הנוראים בעיבוד של קיימונד גולשטיין השכיבנו- שלום סקונדא-חזן ומקהלה לדוד מזמור -עיבוד לפתיחה וסיום יגדל- מקהלה ומספר סולנים מתוכה בוקר יום א׳ הוצאת ס״ת לימים נוראים נדמה לי של זולצר רבונו של עולם-קוורטין- חזן וריספונסים מהמקהלה הכנסת ס״ת - שאו שערים נאומברג הנני- אילתור, כשבמילים ״שכל המלאכים שהם נושאי תפילות וכו׳״ התקיים דואט בין החזן למנצח כאשר בסיום הדואט המקהלה חזרה על המנגינה מתוך עיבוד כתוב, סיום על פי יוסל׳ה חצי קדיש- בעיבוד המדהים של ריימונד זוכרינו לחיים-במנגינת שלום עליכם היה עם פיפיות-חזן- במנגינת כל מקדשי שביעי ונתנה תוקף וכבקרת בלחנו של אלי יפה ביצוע מרטיט אין קצבה - מודז׳יץ - עיבוד מעולה למקהלה אל דר במרום- לא זוכר מי המלחין (לבנדובסקי?) ארשת שפתינו - יפה? - עיבוד למקהלה קדושה-מזכיר מאוד את הביצוע של קוסוביצקי בעיבוד של ליוב זכרתי לך- לבנדובסקי בעיבוד ריימונד גולדשטיין ועל ידי עבדיך הנביאים-קוורטין- חזן ומקהלה הללוי-ה הללו א- ל בקודשו - לבנדובסקי ויאתיו-לבנדובסקי כי בי ירבו- יוסלה-בעיבוד של ריימונד גולדשטיין אדון עולם בליל יום ב׳ לא השתתפה המקהלה במוסף של יום ב׳ בוצעו אותם קטעים בתוספת וכל מאמינים ובהשמטת ועל ידי עבדיך של קוורטין החזן אדלר היה בכושר קולי מעולה בשני הימים והתיאום בינו לבין המנצח והמקהלה היה טוב. אני כבר מצפה לתפילות יום הכיפורים... ויאתיו-לבנדובסקי

תוקן על ידי נוטהלפקפק ב- 02/10/2011 01:58:45

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2011 08:49 לינק ישיר 

אני גם הייתי ופשוט זו היתה חוויה בלתי נשכחת בצפיה לקראת יום כיפור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2011 08:55 לינק ישיר 

חיים אדלר חזר לעצמו מאז הסליחות? כי בסליחות הוא לא היה במיטבו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2011 09:13 לינק ישיר 

הסיקור שהעליתי אמש עלה בצורה קצת מפוזרת, הרי לכם באופן מתוקן
שלום רב לכם חברי הפורום וצופיו. מנהלינו הנכבד ביקשני שאדווח על התפילות זאת לאחר שנודע לו שאני מתעתד להיות נוכח שם. אכן זכות גדולה אני רואה בזה שמאסטרו אלי יפה פנה אלי בבקשה שאשיר עם מקהלת בית כנסת הגדול בימים הנוראים השנה ואפילו שלשם כך עליי לצעוד כ40 דקות לכל צד לא היססתי כלל ונעניתי בשמחה בחיוב. היתה זו חוויה ועוד תהיה לה המשך לקראת יום הכיפורים להשתתף בחזרות לקראת ר״ה, להשכיל וללמוד מהטוב ביותר איך להתייחס לטקסט ולמוזיקה, להיות שם ולהביא את האנרגיות המתאימות ופשוט להתפלל. בית הכנסת היה מלא מפה לפה ונראו בו אף אנשים מוכרים ואפילו מוכרים מאוד... אכתוב את אשר אני זוכר ממגוון היצירות והתפילות שבוצעו:
ערבית בלילה הראשון:
פתיחה בעיבוד ריימונד גולדשטיין חזן ומקהלה במוטיב הימים הנוראים בעיבוד של ריימונד גולשטיין
השכיבנו- שלום סקונדא-חזן ומקהלה
לדוד מזמור -עיבוד לפתיחה וסיום
יגדל- מקהלה ומספר סולנים מתוכה
בוקר יום א׳:
הוצאת ס״ת לימים נוראים נדמה לי של זולצר
רבונו של עולם-קוורטין- חזן וריספונסים מהמקהלה
הכנסת ס״ת - שאו שערים נאומברג
הנני- אילתור, כשבמילים ״שכל המלאכים שהם נושאי תפילות וכו׳״ התקיים דואט בין החזן למנצח כאשר בסיום הדואט המקהלה חזרה על המנגינה מתוך עיבוד כתוב, סיום על פי יוסל׳ה
חצי קדיש- בעיבוד המדהים של ריימונד
זוכרינו לחיים-במנגינת שלום עליכם
היה עם פיפיות-חזן- במנגינת כל מקדשי שביעי
ונתנה תוקף וכבקרת בלחנו של אלי יפה ביצוע מרטיט
אין קצבה - מודז׳יץ - עיבוד מעולה למקהלה
אל דר במרום- לא זוכר מי המלחין (לבנדובסקי?)מקהלה וסולנים
ארשת שפתינו - יפה? - עיבוד למקהלה
קדושה-מזכיר מאוד את הביצוע של קוסוביצקי בעיבוד של ליוב
זכרתי לך- לבנדובסקי בעיבוד ריימונד גולדשטיין
ועל ידי עבדיך הנביאים-קוורטין- חזן ומקהלה
הללוי-ה הללו א- ל בקודשו - לבנדובסקי
ויאתיו-לבנדובסקי
כי בי ירבו- יוסלה-בעיבוד של ריימונד גולדשטיין
אדון עולם בליל יום ב׳ לא השתתפה המקהלה
במוסף של יום ב׳ בוצעו אותם קטעים בתוספת וכל מאמינים ובהשמטת ועל ידי עבדיך של קוורטין
 החזן אדלר היה בכושר קולי מעולה בשני הימים והתיאום בינו לבין המנצח והמקהלה היה טוב.
אני כבר מצפה לתפילות יום הכיפורים... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 17:39 לינק ישיר 

היי חברים
שהיתי במלון באיזור וביום השני הלכתי לשמוע את אדלר ונהנתי למחצה
אם היה ניתן לחלק את התפילה לחצי, חצי ראשון אדלר כחזן עם נשמה והרבה רגש ונוסח סטנדרטי משופץ וחצי שני המקהלה המקצועית עם סולניה אם היה אפשר לסדר את זה ככה הייתי שמח אבל המצב עגום, עומד חזן בור ועם הארץ במוזיקה ומצד שני בעל תפילה אמיתי ועומדת לפניו מקהלה מקצועית מוזיקלית מהטובות בעולם, זה פארודיה זה קטסטרופה, אני מצפה מבית כנסת כזה שיביא חזן מוזיקאי שיודע לספור את התיבות כמות שהן, אני הייתי בעבר במקהלות חובבניות ואני חושב שעם מקהלה לא מקצועית כמו של אבי ברק או אורי הארון או מי שלא יהיה הוא יסתדר אבל אל תתנו לצולע לשחק כדורגל זה התעללות. 
כשאני מחלק את התפילה היה מעולה אבל כמקשה אחת זה נורא ואיום הצטערתי שלא הלכתי להתארח בר״ג וללכת לשמוע את גליק ואפילו בלי מקהלה זה עדיף מאשר להתחרפן, 
אמנם מה שכן אשתי נהנתה ואומרת שהיה מאוד יפה אבל מה לעשות אולי האוזן שלי רגישה יותר
אל תבינו אותי לא נכון אני מאוד אוהב את אדלר אבל כשהוא נמצא במקום המתאים לו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 19:10 לינק ישיר 

תראה כמה דברים רעים  והשמצות בתגובה אחת.
יש לך ביקורת ?! תכתוב! אדלר לא מספיק מוזיקאי מקצועי עבור המקהלה !!!.אוקי זו דעתך .
ולך קשה עם זה .אוקי אני למשל חולק עליך וחושב שלמרות  זאת זה משתלב מצוין ביחד זה לא כזה אסון כמו שאתה עושה את זה  זה תפילה זה לא קונצרט.
אבל אתה גם כותב בצורה מזלזלת באדלר ועל הדרך גם קוטל שני מקהלות ומציין את שמם של המנצחים שהם לא מקצועיים לא יפה לא ראוי בטח לא בעשרת ימי תשובה  יש לך ממי לבקש סליחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 20:45 לינק ישיר 

חביבי למה הינך מתנכל לי ומוציא את דברי מהקשרם
גם אדון הארון וגם אדון ברק יודעים שהמקהלה שלהם חובבנית בכל אופן מדובר בחברה עובדים שיש להם מה לעשות בחיים חוץ ממוזיקה ולכן אין מה לצפות מהם להיות מקצועים, עד כאן ברור?
חיים אדלר חזן גדול הוא אחד הטובים ואחד מאהובים עלי אבל כל זה כחזן ובעל תפילה שלא מתיימר להתעסק במוזיקה ממש וכ״ו
יש מבין או אין מבין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 02:09 לינק ישיר 

"חיים אדלר חזן גדול הוא אחד הטובים ואחד מאהובים עלי אבל כל זה כחזן ובעל תפילה" אתה כתבת.
ורק להזכירך שמדובר בתפילת ראש השנה ולא  בקונצרט ולא מוזיקה, וזה עונה לך  שהתפלאת על האחראים למה לוקחים אותו כי הם להבדיל ממך  עדיין רוצים שיהיה תפילה יותר ממוזיקה ולכן הוא מאוד מתאים.זה הכל.
לגבי הארון וברק ,גם אם יש למשל מישהוא שיודע שהוא מכוער לא צריך להגיד לו את זה  בפנים או בפומבי, קצת רגישות לא תזיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 08:21 לינק ישיר 

תגיד לי אתה ער או ישן? הסברתי לך בעברית די ברורה שלכן מכיוון שהוא חזן טוב וכו וכו ומפני שהוא לא מוזיקאי קשה להתרכז בתפילה ככשומעים קקפוניה בינו לבין המקהלה, ברור?
הארון וברק בנו את המקהלה החובבנית שלהם ככזאת ובהם לא מתיימרים אפילו בחלומם להתפתח מזה! כל עוד שלא ישכרו מקצוענים
כל טוב יום טוב תנוח תירגע ותשתדל שלא לעייף אותי בדברי הבל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 10:57 לינק ישיר 

בית הכנסת הגדול בירושלים הוא מקום בעל תפקיד יצוגי לכל עולם היהדות,ולכן החזן חיים אדלר הוא בדיוק האדם המתאים.  ב"ה שאינו מוזיקאי , כאלה יש די והותר באופרה הישראלית, הוא חזן ובעל תפילה נהדר וכמו שציינו בעל רגש ובקיא בנוסח.
 לגבי המקהלה הייתי שמחה אם המקהלה תתאים עצמה אליו . לא רואה סיבה שחזן כמוהו "יכפיף"  עצמו למקהלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 14:13 לינק ישיר 

ענתאור, לא אכפת לי להסכים לרישא של התגובה, לגבי הסיפא אני לא בטוח...
מה ז"א ב"ה שאינו מוזיקאי? שבגלל המגבלות שלו הוא לא יכול לתפקד עם מקהלה?! זה נראה לך יתרון עליו יש לברך?! ולגבי הכפפת פונקציה כזו לפונקציה אחרת הייתי רוצה להפנות את תשומת הלב לקהילות שונות בעלות מסורת עשרות ומאות בשנים בהן לא ניתן לשנות מאומה מנוסח או מנגינת התפילה ואפילו אם יבוא לשם משה קוסוביצקי בכבודו ובעצמו. לדעתי גם בבית כנסת הגדול בירושלים נבנתה מסורת בתקופת החזנים הקודמים שכיהנו שם ובלתי אפשרי להפוך את הקערה על פיה בעקבות מוגבלות אובייקטיבית של חזן זה או חזן אחר.
אני מצפה מחזן וותיק ובעל שיעור קומה שידע להתאים את עצמו למערכת הקיימת.
להערכתי יש איזו סוג של הבנה בין החזן למנצח באשר לצורת העבודה ונעשים מאמצים שהחזן לא יפריע למקהלה ולהיפך, וכמעט ולאים קטעים המבוצעים ביחד אלא יש יצירות למקהלה ויצירות לחזן המלווים בריספונסים של המקהלה, וכשיש יצירות לחזן ומקהלה אכן שומעים שיש בעיות.
דבר אחרון, כבר נאמר באחת התגובות שתפילה היא לא קונצרט, ולכן קל יותר לסלוח על שגיאות כאלו ואחרות, אני מצטרף לאמירה הזו כל זמן שהטעויות לא פאטאליות ומביכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 15:29 לינק ישיר 

אני מודה כי אני חסרת ידע לחלוטין לגבי יצירות למקהלה,  אבל ואולי בגלל חוסר הבנה בפעם האחרונה ששמעתי את מקהלת בית הכנסת הגדול , הזכיר לי מקהלות של כנסיה שראיתי בסרטים.פשוט בלי "יידישע טעם"  מכיון ששמעתי זאת גם מאחרים רציתי לשאול אולי אם כל הכבוד למסורת אפשר לשנות את היצירות המבוצעות שישמעו יותר כתפילה ופחות כיצירות לקונצרט ? אחרי הכל מדובר בבית כנסת, ורוב האנשים באים כדי להתפלל ולא כדי לשמוע יצירות מוזיקליות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 15:54 לינק ישיר 

גב' ענת אור הנכבדה- הייתי עוצר ואומר רק את הרישא- "אני מודה כי אני חסרת ידע לחלוטין". כי לפי התגובות שלך, ניתן להבין את שלמה המלך שציווה אותנו מתי לא לענות, ולמי... כך היה לגבי התגובה המלומדת שלך אצל הסליחות עם קלאנג, כך עם תגובתך לעניין ביהכ"נ הגדול, וכך למיטב זכרוני עם עוד תגובות, למרות שנעלמת מהאופק לזמן מה.

לעצם העניין, אני מסכים שר' חיים אדלר הוא חזן בעל תפילה מעולה. אני גם מסכים עם זה שמקהלת בית הכנסת הגדול הינה מקהלה מעולה בתחומה. אך כבר עם ההתמודדות על התפקיד שמעתי הגדרה לשידוך הזה- "מה לגליציאנער כמו אדלר ולמקהלה זולצרית כמו של אלי". העיבודים, ההדגשים, וכל ה"עסק" לא מתאימים.
אבל את מי זה מעניין? ביהכ"נ הגדול מלא מפה לפה. בעברית אומרים "מפוצץ". זה מה שעומד מול עיני הגבאים. תכל'ס, זה עובר לסוחר. אפילו אם הרכב הבאים רחוק ת"ק פרסה מחזונם של המייסדים, ומי שיראה הסרטה מימי הזוהר- יראה את ההרכב. שורה תחתונה- כולם מרוצים, חוץ מאניני הטעם ומביני המוזיקה. נו, למי אכפת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 16:52 לינק ישיר 

לא הבנתי מה הקשר הסליחות של קלאנג לכאן
את מי שאתה אוהד  אסור להביע עליו דיעה? ושלא כדעתך?
ענת אור מביעה את דעתה ויש רבים הסבורים כמוה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 17:19 לינק ישיר 

חיים אדלר הוא אחד מגדולי החזנים בדורינו, חזן בעל רגש ונשמה יחד עם יר"ש ומידות,קשה למצווא בדורינו את השילוב הזה לחזן!!! וד"ל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2011 00:26 לינק ישיר 

אני לגמרי מסכים עם ענתאור! ומנגד לא סובל את דבריו של גבעת שמואל.
החזן חיים אדלר הוא החזן האהוב עלי ביותר לפני עמוד התפילה. ישנם חזנים אחרים שאני מצפה לשמוע אותם בקונצרטים.
התפילות בבית הכנסת הגדול בירושלים הם תמיד מלאות חן יופי ורגש, פעם יותר ופעם קצת פחות. לא בכל תפילה המקהלה מבטאת את שיא כושרה, וכן לא בכל תפילה החזן חיים אדלר מפיק את מיטב יכולתו. ועדיין תמיד נעים ומעניין ובעיקר מרגש להתפלל שם.
חיים אדלר הוא בעל תפילה "מושלם". סוחף את הקהל, מעורר, מבטא את מילות התפילה עם הקוועטש הנכון ביותר, מה שתמצאו חזנים אחרים עם כל יכולתם המוסיקלית לא מתחילים להבין איך עושים את זה.
כשתשמעו שהשנה ובפרט ביום השני התפילה לא היה כ"כ, ובמיוחד בהשוואה לשנה שעברה, עדיין זה לא אומר שהיה משהו לא בסדר, אלא בס"ה לא היה משהו "רוז'ינקעס", נו, שוין. (ואני לא מדבר על סליחות ראשונות...)
בעל תפילה כזה לא צריך להכפיף עצמו למקהלה, אך כן צריך להתאים את עצמו למקהלה ובעיקר לקצב, ובדרך כלל עם הסיוע של המנצח הראשון במעלה אלי יפה זה עובד יפה מאוד. ומה גם שבראש השנה הזאת החזן והמקהלה התאימו ממש טוב.
אני מצפה בקוצר רוח לתפילות יום כיפור ביתר שאת. וה' הטוב יכפר לנו על כל חטאינו וישלח לכולנו שנה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מתפילות ראש השנה בבית כנסת הגדול בירושלים תובב״א
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext