| נשלח ב-2/10/2011 01:39 |
|
| |
אבל הוא רק חצי תמני!
עלה שידוך, בחור שמכמו ומעלה, ירא שמים, גבוה, בלה, בלה בלה....עולה על ציפיותי. אנוכי התלהבתי וכן אימי היקרה, אבל מה, הוא ח-צ-י תמני. אמא שלי ישר עיקמה את האף ואמרה לי-"עזבי.... מה את צריכה חתן תמני".
תמנים יקרים! לא לזעום! אין לי בעיה שהחתן האהוב שלי יהיה תמני, אני רק בתהיה קלה. קרה לכם גם שאצלכם לא כ"כ מוצא חן בעיני ההורים להיפגש עם סוג מסויים של בחורים\בחורות בגלל העדה שלהם?
אני החלטתי כן להיפגש, אבל אמא שלי כל הזמן מעקמת את האף ואומרת לי לרדת מזה. הבחור מאוד מוצא חן בעיני, אבל עדיין מאוד קשה לי להפגש עם בחור בידיעה שאמא שלי לא שלמה עם זה.
קרה לכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 02:02 |
|
| |
אני מבינה את הבעיה שלך...לי יש את הבעיה הזאת עם אבא שלי עם כמה עדות שאני לא אפרט במעמד זה חחח אני חושבת שאם היא רק מעקמת את האף וזה לא מגיע ללא חד משמעי תנסי לדבר איתה ולהסביר לה את ההרגשה שלך אני מניחה שאם בסופו של יום את מרגישה שזה זה היא תבין ותהיה שלמה עם ההחלטה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 02:06 |
|
| |
תוקן על ידי מזדקן ב- 02/10/2011 02:06:34
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 02:37 |
|
| |
אצל ההורים שלי זה מרוקאי או כלום.. אבל הנס שלי שהם מבינים שעדה זה רק עניין של מנטליות ואם מגיעים למנטליות זהה עם בן לעדה אחרת - הם לא קשים...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 02:46 |
|
| |
א. אני מכירה בחור תימני שלם- שכל קשר בינו לבין היותו תימני מקרי בהחלט- מלבד הצבע (: ב. אמא שלי גם בקטע הזה... אני אומרת לה או מרוקאי או אמריקאי... והיא בתגובה? מרוקאי? לאאא הם הכי גרועים... וכן הלאה...
תמיד להורים יהיו תלונות.
אבל חשוב לציין,שבדורינו כבר אין כ"כ השפעה עדתית. במיוחד לא בבני תורה.
תפגשי עם הבחור- ותגידי לאמא שלך שאת רוצה לנסות ושחבל לשלול סתם. אולי תופתעו (:
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 02:51 |
|
| |
| Fake_smile כתב: |  | א. אני מכירה בחור תימני שלם- שכל קשר בינו לבין היותו תימני מקרי בהחלט- מלבד הצבע (:
|
|
אה, יש לתימנים עוד מאפיין מובהק חוץ מהצבע?
(זה נשמע כמו "הכרתי בחור שבדי שכל קשר בינו לבין היותו שבדי הוא השיער הבלונדיני שלו")
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 02:55 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | א. אני מכירה בחור תימני שלם- שכל קשר בינו לבין היותו תימני מקרי בהחלט- מלבד הצבע (:
אה, יש לתימנים עוד מאפיין מובהק חוץ מהצבע?
(זה נשמע כמו "הכרתי בחור שבדי שכל קשר בינו לבין היותו שבדי הוא השיער הבלונדיני שלו")
|
|
:) וכן, התימנים חריפים, עקשנים וקמצנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 03:01 |
|
| |
אינני חושב שזה נכון לרדת על עדה זו או אחרת בפורום.
אני חושב שכל מקרה לגופו.
(אני אישית לא הייתי יוצא עם משהי מעדה אחרת)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 03:11 |
|
| |
רבנים אומרים - בגיל צעיר כן כדאי לעמוד על העדה. זה מנטליות וחבל לאבד זאת. אבל משמתבגרים - זה שטותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 04:59 |
|
| |
| MeitooL כתב: |  | עלה שידוך, בחור שמכמו ומעלה, ירא שמים, גבוה, בלה, בלה בלה....עולה על ציפיותי. אנוכי התלהבתי וכן אימי היקרה, אבל מה, הוא ח-צ-י תמני. אמא שלי ישר עיקמה את האף ואמרה לי-"עזבי.... מה את צריכה חתן תמני".
תמנים יקרים! לא לזעום! אין לי בעיה שהחתן האהוב שלי יהיה תמני, אני רק בתהיה קלה. קרה לכם גם שאצלכם לא כ"כ מוצא חן בעיני ההורים להיפגש עם סוג מסויים של בחורים\בחורות בגלל העדה שלהם?
אני החלטתי כן להיפגש, אבל אמא שלי כל הזמן מעקמת את האף ואומרת לי לרדת מזה. הבחור מאוד מוצא חן בעיני, אבל עדיין מאוד קשה לי להפגש עם בחור בידיעה שאמא שלי לא שלמה עם זה.
קרה לכם? |
|
את לא אשכנזיה, נכון? אני מדמיין איזה תגובות נזעמות היו אם אשכנזיה היתה כותבת כזה הודעה על בחור מזרחי.. אבל בין העדות המזרחיות זה כן בסדר להיות גזעני? לא ברור
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 05:02 |
|
| |
ליטאי... בין אשכנזי לספרדי לא תמיד יש הבדלי מנטליות. כך שאחן סיבה להוריד תמיד. ואילו בין עדות המזרח 99% מהפעמים יש הבדל מנטאלי..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 09:32 |
|
| |
| MeitooL כתב: |  | | עלה שידוך,בחור שמכמו ומעלה, ירא שמים, גבוה, בלה, בלה בלה....עולה על ציפיותי.אנוכי התלהבתי וכן אימי היקרה, אבל מה, הוא ח-צ-י תמני.אמא שלי ישר עיקמה את האף ואמרה לי-"עזבי.... מה את צריכה חתן תמני".תמנים יקרים!לא לזעום! אין לי בעיה שהחתן האהוב שלי יהיה תמני, אני רק בתהיה קלה.קרה לכם גם שאצלכם לא כ"כ מוצא חן בעיני ההורים להיפגש עם סוג מסויים של בחורים\בחורות בגלל העדה שלהם?אני החלטתי כן להיפגש, אבל אמא שלי כל הזמן מעקמת את האף ואומרת לי לרדת מזה.הבחור מאוד מוצא חן בעיני, אבל עדיין מאוד קשה לי להפגש עם בחור בידיעה שאמא שלי לא שלמה עם זה.קרה לכם? |
|
השאלה למה אמא שלך נגד העניין, האם בגלל שזה "סטיגמתיות"..."שם" וחברה... שלא נאה לה שהבת שלה תתחתן עם חצי, חצי.. כי היא רגילה למשהו אחר וכו'.. או שזה בגלל שהיא חושבת שהעדה הזאת לא מתאימה לך מכל בחינה שלא תהיה...
אם זה בגלל הסיבה הראשונה, אז יכולה להיות רגועה, שברגע שהיא תראה שאת מאושרת.. ברגע שאת תשטפי לה את המוח במיוחדות שלך.. בכמה שהוא טוב.. וכמה שאת מאושרת.. וההפך.. תדברי איתה על זה גלויות.. היא תרד מזה, ואף תעודד את זה.. אם זה בגלל הסיבה השניה, אז אולי כדאי שתלבני איתה, מה בדיוק מפריע לה בעדה הזאת.. ופשוט תוכיחי לה שבמקרה הספיציפי הזה, אין לה מה לחשוש...
בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 10:00 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | | ליטאי... בין אשכנזי לספרדי לא תמיד יש הבדלי מנטליות. כך שאחן סיבה להוריד תמיד. ואילו בין עדות המזרח 99% מהפעמים יש הבדל מנטאלי.. |
|
תאמיני לי שההבדל בין פולני לפרסי גדול מההבדל בין פרסי לעירקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 10:11 |
|
| |
זה דווקא לא נכון...אומרים שעירקים ואשכנזים מסתדרים כי יש להם מנטליות דומה ורוב הזוגות המעורבים שאני מכירה הם כאלה!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 10:25 |
|
| |
היא תתרגל, ותשלים איתך ואיתו.
אגב נפסק בשולחן ערוך שבמקרה דלעיל אין חובה לשמוע להורים..
בהצלחה ושנה טובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 10:35 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  | ליטאי... בין אשכנזי לספרדי לא תמיד יש הבדלי מנטליות. כך שאחן סיבה להוריד תמיד. ואילו בין עדות המזרח 99% מהפעמים יש הבדל מנטאלי..
תאמיני לי שההבדל בין פולני לפרסי גדול מההבדל בין פרסי לעירקי. |
|
כמו שציינתי לעיל. יודעים לצווח בקול גדול כשאשכנזים מפלים וגזענים כביכול, אולם כשזה בין עדות המזרחי בעצמם, פתאום זה נהיה "הבדלי מנטליות".
|
|
|
|
|