בית פורומים שידוכי חרדים

בחור שלומד מקצוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/10/2011 09:26 לינק ישיר 

אם זה כמו שאתה אומר, שהוא עצמו מצהיר את זה מראש שהוא לא מתכוון לשבת וללמוד כל היום... אז מה בעצם השאלה??
ויותר מזה, אם זה מה שהוא, אז מה יש לו להתבייש בעצמו?? וגם אם הוא מתבייש מעצמו, זה יעזור לו אם הוא יסתיר את זה מאחת שיש סיכוי שהיא לא רוצה אחד כזה?? ההפך.. אם הוא יהיה כנה עם עצמו.. זה יותר יגרום להערכה מאשר להפך...
ועוד נקודה.. למה לגרום לבחורה לספקות או להרגשות קשות בגלל הפחד שלו או הבושה שלו..??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2011 10:31 לינק ישיר 

אין ספק שהמצב הקיים כיום, בו בחור שלומד לתומו מקצוע צריך להסתיר את זה, הוא אווילי להפליא.
לגופו של עניין- עליו לספר בפגישה א' משום שחבל לבזבז אנרגיות וזמן אם הבחורה היא מאלו שמחפשות עבדקן ששוקד על תלמודו יום וליל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2011 10:39 לינק ישיר 

פגישה הראשונה. (לא בבירורים, כי אז מורידים, גם אם הבחורה לא בדיוק יודעת מה היא רוצה מעצמה (ויש המון כאלו)
יש בחורות שרוצות רק בעל שלומד יום שלם, ולמה שיתחברו לבחור שזאת לא השאיפה 
שלו, זה יגרום כאב לב לשני הצדדים וחבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2011 12:33 לינק ישיר 

האלכסנדרה כתב:
אין ספק שהמצב הקיים כיום, בו בחור שלומד לתומו מקצוע צריך להסתיר את זה, הוא אווילי להפליא.
לגופו של עניין- עליו לספר בפגישה א' משום שחבל לבזבז אנרגיות וזמן אם הבחורה היא מאלו שמחפשות עבדקן ששוקד על תלמודו יום וליל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2011 12:52 לינק ישיר 

יאללה.. מילים של חילוניים בפיכם:
"

בכל מקרה זה עדיף מאשר לשבת בחדר כל היום"
"עבדקן"

מה עוד?!??!?!?!?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2011 13:18 לינק ישיר 

אנונימוס, לא נראה לי שמשהו יצא נגד לימוד תורה.
אלא דיברו על אלה שזה לא מתאים להם ועדין נשארים אברכים מפחד החברה,
והם באמת ליצנים, הם יושבים יום שלם ובוהים באוויר, והאישה שלהם בנתיים מפרנסת אותם+ מגדלת את הילדים.

דובר יושר, איפה כל הבחורות שאתה מדבר? "כל הבחורות רוצות.." הרבה בנות שאני מכירה דווקא מעונינות 
בבחור שלא ילמד, לפחות לא יום שלם, וזה לא רק בנות ממכללות (שמשום מה נראה לך שאין שם בנות טובות)
זה גם בוגרות סמינר, לא על כולם עבד השטיפת מח..
ואני מסכימה פה עם הרבה שעדיף לא להגיד את זה בברורים אבל בפגישה ראשונה הבחורה צריכה לדעת מה הכיוון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2011 13:22 לינק ישיר 

שירלי.. לו הייתי חושבת כדברייך לא הייתי מגיבה כך.. אני חושבת שזה מעבר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2011 16:09 לינק ישיר 

דובר_יושר כתב:
דווקא לא 

אני מתכוון שהבחורה הולכת צנוע ורוצה לשלוח את הילדים למוסדות חרדיים.

כבר אמרתי שהוא אומר בשידוכים שהוא לא הולך לשבת ללמוד בכולל הרבה זמן אחרי החתונה.

אם זה מה שהוא אומר, אז מה העניין להסתיר את זה שהוא לומד מקצוע?

וסתם אגב, לא רק בחורות סמינר מתלבשות בצניעות ורוצות לשלוח את ילדיהן למוסדות חרדיים.

תוקן על ידי כמעט_חדשה ב- 02/10/2011 16:29:32

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2011 17:46 לינק ישיר 

איך הבחורה לא יודעת את זה לפני הפגישות?!תמהני

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2011 17:47 לינק ישיר 

אנוני_מוס כתב:
יאללה.. מילים של חילוניים בפיכם:
"
בכל מקרה זה עדיף מאשר לשבת בחדר כל היום"
"עבדקן"

מה עוד?!??!?!?!?
v

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2011 22:15 לינק ישיר 

שירלי19 כתב:
אנונימוס, לא נראה לי שמשהו יצא נגד לימוד תורה.
אלא דיברו על אלה שזה לא מתאים להם ועדין נשארים אברכים מפחד החברה,
והם באמת ליצנים, הם יושבים יום שלם ובוהים באוויר, והאישה שלהם בנתיים מפרנסת אותם+ מגדלת את הילדים.

דובר יושר, איפה כל הבחורות שאתה מדבר? "כל הבחורות רוצות.." הרבה בנות שאני מכירה דווקא מעונינות 
בבחור שלא ילמד, לפחות לא יום שלם, וזה לא רק בנות ממכללות (שמשום מה נראה לך שאין שם בנות טובות)
זה גם בוגרות סמינר, לא על כולם עבד השטיפת מח..
ואני מסכימה פה עם הרבה שעדיף לא להגיד את זה בברורים אבל בפגישה ראשונה הבחורה צריכה לדעת מה הכיוון.

לא הכללתי.
הוא דווקא נפגש עם בחורות מצוינות ממכללה.

ואדרבה אולי תמצא לו מישהי שגם יראת שמים וגם רוצה שהבחור ילמד מקצוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 09:12 לינק ישיר 

available1 כתב:
איך הבחורה לא יודעת את זה לפני הפגישות?!תמהני
לתמהונך-בחור שלומד בישיבה ורוצה להשאר בה, ובכל זאת לשלב לימודי מקצוע,צריך לשמור על כך בסוד.מרגע שאפי' החברים הטובים שלו יודעים, זה עניין של כמה ימים עד שהצוות ידע והוא יאלץ לחפש מוסד אחר.לכן רוב הבחורים שלומדים מקצוע ובמקביל שומרים על אורח חיים ישיבתי,עושים זאת בשקט ובצנעה,ולכן בד"כ הבחורה שמבררת לא יודעת על זה אלא אם הבחור מצהיר על כך בריש גלי.(הדברים מכוונים על רוב הישיבות הגדולות)מה גם שבכלל בעולם השידוכים לא ניתן לדעת הכל ואפי' לא קרוב לזה רק על סמך הברורים.

לגופו של ענין,נכון שמבחינה תאורטית להסתיר את זה,זה חסר הגיון ,שהרי שני הצדדים מעוניינם בכך אלא שהיא נאלצת להציג עצמה כרוצה את האחד שישב וילמד למשך שנים טובות וארוכות כדי לא להצטייר כקלוקלת,והוא מציג עצמו כלמדן על הסוס הלבן שאותו היא חיפשה,
אבל....
המציאות מחייבת,ולפעמים להגיד דבר כזה מיד בהתחלה זה מרתיע ואולי אפי' נתפס כדבר זול משהו,לכן לדעתי אחרי פגישה ולפעמים גם שתיים או שלוש(אינדווידואלי),כשמכירים יותר את הדעות של הצד השני ורואים את הגל עליו הוא משדר ונראה ש'לוח המשדרים' זהה אצל שניהם,בהחלט שאפשר וכדאי כבר לספר

תוקן על ידי פי100 ב- 03/10/2011 10:11:14

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/10/2011 00:07 לינק ישיר 

לעניות דעתי כבוגרת סמינר וכמכירה כאלה..
צריך לומר זאת עוד בבירורים כי אם הבחורה תקשר ריגשית ייתכן והיא לא תוריד את השידוך אבל במהלך כל חייה תחייה בתחושה שרימו אותה....................

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/10/2011 01:24 לינק ישיר 

גם דעתי היא שיש לומר את הדברים בפגישה ראשונה. בחורות יודעות שאם הבחור עבר את השנים23-25 אז אם הוא לא מאד רציני, עדיף שילמד מקצוע שימלא לו את החיים מאשר שירגיש ריקנות ושיעמום שכולנו יודעים למה זה יכול להביא את הבנ״א...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 01:53 לינק ישיר 

פי100 כתב:
איך הבחורה לא יודעת את זה לפני הפגישות?!תמהנילתמהונך-בחור שלומד בישיבה ורוצה להשאר בה, ובכל זאת לשלב לימודי מקצוע,צריך לשמור על כך בסוד.מרגע שאפי' החברים הטובים שלו יודעים, זה עניין של כמה ימים עד שהצוות ידע והוא יאלץ לחפש מוסד אחר.לכן רוב הבחורים שלומדים מקצוע ובמקביל שומרים על אורח חיים ישיבתי,עושים זאת בשקט ובצנעה,ולכן בד"כ הבחורה שמבררת לא יודעת על זה אלא אם הבחור מצהיר על כך בריש גלי.(הדברים מכוונים על רוב הישיבות הגדולות)מה גם שבכלל בעולם השידוכים לא ניתן לדעת הכל ואפי' לא קרוב לזה רק על סמך הברורים.לגופו של ענין,נכון שמבחינה תאורטית להסתיר את זה,זה חסר הגיון ,שהרי שני הצדדים מעוניינם בכך אלא שהיא נאלצת להציג עצמה כרוצה את האחד שישב וילמד למשך שנים טובות וארוכות כדי לא להצטייר כקלוקלת,והוא מציג עצמו כלמדן על הסוס הלבן שאותו היא חיפשה,אבל....המציאות מחייבת,ולפעמים להגיד דבר כזה מיד בהתחלה זה מרתיע ואולי אפי' נתפס כדבר זול משהו,לכן לדעתי אחרי פגישה ולפעמים גם שתיים או שלוש(אינדווידואלי),כשמכירים יותר את הדעות של הצד השני ורואים את הגל עליו הוא משדר ונראה ש'לוח המשדרים' זהה אצל שניהם,בהחלט שאפשר וכדאי כבר לספר

תוקן על ידי פי100 ב- 03/10/2011 10:11:14

הסברת את זה יותר טוב ממה שיכולתי להסביר בעצמי...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחור שלומד מקצוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.