| נשלח ב-2/10/2011 09:44 |
|
| |
האם יש הפרעת נפש ללא פתרון?
האם יש מצב של הפרעה נפשית ללא פתרון,אני לא מתכון לחולי נפש ממש שבאמת אין להם פתרון קבוע,אלא רק להפרעה נפשית המקשה מאוד על חיי היום יום
תוקן על ידי רוניתלזר ב- 03/10/2011 17:11:33
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 15:09 |
|
| |
בודאי, יש הרבה. אגו גדול, חוסר מודעות עצמית, אי יכולת לקבל ביקורת וכל שאר ההפרעות הנפשיות שמונעות מהאדם לתקן את דרכיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 16:38 |
|
| |
חמוד מאוד,את יודעת שלא לזה התכונתי,ובעבודת המידות אפשר לתקן כל מידה ברצון חזק ובתקופה ארוכה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 18:57 |
|
| |
| תצמה כתב: |  | חמוד מאוד,את יודעת שלא לזה התכונתי,ובעבודת המידות אפשר לתקן כל מידה ברצון חזק ובתקופה ארוכה |
|
רצון חזק איפה משיגים את הרכיב הזה למי שאין לו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 20:12 |
|
| |
נכנסת למקום הנכון,כאן יעזרו לך להשיג אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 20:24 |
|
| |
למדתי מנסיון אישי ארוכת טווח.
חיים עם המציאות
כמה שזה קשה לקבל את זה
אבל אשליות זה פצצה מתקתקת תמיד
מנסיון
תוקן על ידי חמצן ב- 02/10/2011 20:27:25
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2011 17:00 |
|
| |
ככל שהפרעת הנפש יותר כרונית, יותר עוצמתית ויותר מוכללת על תחומי החיים כך הטיפול בה ארוך , אינטנסיבי ועמוק יותר.
כשם שהרצון חשוב בעבודת המידות כך חשוב הוא בטיפול בהפרעת הנפש. אולם אנו יודעים שיש רצון גלוי/מודע ויש רצונות סמויים/לא מודעים. כל אדם במודע רוצה להיפטר ממידה רעה או מסימפטום נפשי זה או אחר, אולם ישנם רצונות נוספים שפעמים מסכלים בלא מודע את הרצון הברור ואיתם פעמים צריכים להתמודד כדי לסלול את הדרך להשגת היעד הרצוי.
בברכה,
0526346334
[email protected]
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2011 17:36 |
|
| |
את מתכונת רגשות ורצונות,שהתפתחו מעצמם או שנצרו מבעיות במהלך החיים,המתנגדים לרצון האמיתי שלנו,אך אני שואל האם יתכן מבחינה פיסית במוח שיש בעיה ללא פתרון
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2011 21:51 |
|
| |
בגדול, כשמדובר בהפרעות נפש תמיד ישתמשו במונחים של החלמה ולא ריפוי מלא. לצערנו, אין ריפוי מלא מהפרעות נפש כרוניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2011 21:53 |
|
| |
תלוי ממה שזה נובע גם
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2011 22:20 |
|
| |
ישנם הפרעות נפש שמקורן בליקויים פיסיים בתפקוד המוח או במבנה המוח. אולם, נזק חמור במוח הגורם להפרעה נפשית הם חלק הקטן מההפרעות הנפש.
בברכה,
0526346334
[email protected]
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 12:15 |
|
| |
בהפרעה הנובעת מתיפקוד במוח,שכמובן מצריכה לקיחת כדורים,עד כמה אפשר לחזור לחיי שיגרה תקינים ע"י לקיחת הכדורים?[בהנחה פשוטה שכל אחד מגיב אחרת,ואין בזה כללים ברורים]
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 13:57 |
|
| |
תמניא- אני חושבת שרצון זה כמו שריר, צריך לאמן אותו בהדרגה. להתחיל מהחלטות קלות לביצוע ובמשך זמן קצר (לדוגמא, במשך שבוע לא ללכת לישון כשיש כלים בכיור), ולאט לאט להגביר את רמת הקושי ומשך הזמן. והכי חשוב- אם לא עומדים בהחלטה, לא להתייאש. כנראה שזו היתה "משקולת" כבדה מידי, צריך להוריד את רמת הקושי ולחזור להתאמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 14:00 |
|
| |
אנסה בקצרה לעשות קצת סדר ולפשט את הסוגיה. כל התפקודים שלנו באשר הם מקורם במוח. ידוע שבלי המוח האדם אינו אדם.
בעיה בתפקוד במוח יכולה להיות קלה כמו ליקוי למידה אצל ילדים או חמורה כמו אלצהיימר אצל קשישים או במצבי דחק קשים כמו תת תזונה חמור או בתנאי שבי קשים בעלי השלכות חמורות וכד'.
כאשר אדם סובל למשל מדיכאון או חרדה ונעזר בתרופה אנטי דיכאונית /חרדתית, הבעיה הביולוגית שלו יכולה להיות קשורה לחוסר איזון כימי במוח. בעיה זו אינה במבנה המוח או ברקמת המוח אלא בפעילות החומרים הכימיים שבמוח שכמובן אף הם משפיעים על תפקוד תקין של המוח .
אני לא יודעת למה אתה מתכוון בשאלתך, אך אדם המשתמש בתרופות פסיכיאטריות אין הכוונה שהמצב ללא פתרון טיפולי -ומהניסיון הקליני שלי ולא רק שלי-, אנשים שנמצאים בטיפול משולב של פסיכותרפיה ותרופות עם ההתקדמות הטיפול גם מצליחים לרדת מהתרופות.
אני מעדיפה להתייחס לחומרת ההפרעה לא על פי מונחים של תרופות או תפקוד במוח אלא כמו שציינתי קודם, משך, עוצמה והכללה על תחומי תפקוד שונים.
תוקן על ידי רוניתלזר ב- 04/10/2011 17:34:20
ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים
אלעד, ירושלים
0526346334
[email protected]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 18:02 |
|
| |
ציפור - עברת לצד של המטפלים? :)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 20:00 |
|
| |
לא מתביישת כמי שמבינה קצת בנפש, את בוודאי יודעת שהכל טוב כל זמן שאין קונפליקט שמונע ומפריע ברגע שמשהו בתת מודע מתנגד שנעשה משהו הוא תמיד ימצא את הדרך לעכב, ולא משנה כמה שננסה להתרגל וכו'
|
|
|
|
|