|
|
| נשלח ב-2/10/2011 16:10 |
|
| |
דיוני\וויכוחי סרק של אלפי שנים (סיכום, וחשיבה מחדש)
הכל מתחיל מאז ימי קדם בשלוש סוגי אדם,
1, שרוצה לדרוש בלי תבונה ושכל מזולתו ולכן צריך הוא את ההסתר והחסר בידיעת האנושות בכדי להצדיק את דרישותיו,
2, החוסר רצון בעול החיים והתבונה, ולכן ישלול כל דבר אפי' את התבונה בעצמה לא ממש ישלול אבל יטען שזה לא מחייב ובטיעון הזה הוא מצדיק בעצם את השקפת סוג האדם הראשון וכאן האבסורד והויכוחים ביניהם בכל ימי היסטוריה אנושי, בוודאי שלא יקבל את דירשת סוג האדם הראשון (לעיל מס' 1)
3, האדם התבוני, שהכל בנוי אצלו עם התבונה והשכל,
סוג האדם הראשון, מורכב מאנשים תמימים בדרך כלל, ובלייצנים ודקטטורים, הם ידרשו הכל לטובתם בלי להוכיח תבונית את צדקתם, להפך יגייסו כל חור בתיאוריה מדעית לצידם בכדי להצדיק את דרכם,
יאמרו גיל העולם היא שש אלף שנה רק, יאמרו שתורה משמים ויש צופן תנכי וכדומה, מעשה בראשית כפשוטו וכדומה,
יאמרו שאלוקים ירד לסיני כפשוטו, וזכור ושמור בדיבור אחד נאמרו כפשוטו, ודיבור של האלוקים היא ממש דיבור כאדם לאדם כפשוטו,
אבל מה לעשות שחכמינו התבוניים בכל הדורות לא חשבו כך בכלל, להפך התורה עצמה אומרת לא נפלאתי ממך ולא רחוקה היא ולא בשמים היא לאמר וגו' חז"ל אומרים לא בשמים היא בתנורו של עכנאי, אפי' שלא פיקפקו כביכול בר' אליעזר ואמרו שאלוקים אומר נצחוני בני נצחוני בוני (שלא תתקבל על הדעת מבחינת התבונה והשכל והפילוסופיה,) כלומר חז"ל בעצם אומרים לתמימים האלה תשמעו ידידי גם האלוקים מסכים עמנו ואמר נצחוני בני, נכון ר' אליעזר דיבר בשם האלוקים אבל אליהו סיפר לנו שהאלוקים התחרט בסוף והסכים עמנו דווקא,
אין דיבור האלוקים דיבור ממש זה ברור בכל התנ"ך וידוע לחכמינו בכל הדורות לכל בר דעת, ואם יש למישהו ספק אז הנה שוב הרמב"ן בעניין, (ויקרא פרק י) "ולדעתי בדרך הפשט אין צורך לכל זה, כי דבר השם, גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו, והדבור יאמר בכל אלה" לא צריך את הרמב"ן מספיק עצם הרצון לגנוז את יחזקאל וקהלת וגניזת שאר הספרים הקדושים\חיצוניים, ושינוי מצוות והוספת מצוות לפי הדור וצורך הזמן, כלומר כל התנהגות חכמינו בכל הזמנים והדורות מספיק לנו להבין מהי דעתם בדיבור האלוקים האם זה כפשוטו או פשוט התבונה והשכל,
גם כת ההשכפה מקדשת את החכמים לצורכם וצרכיהם אפי' שהם נגד התורה משמים לדעתם, כלומר ליצניים בכל קנה מידה, כלומר הרי הם טוענים את אותו טענה של האדם התבוני (מס' 3) שאין לקדש את הכתב (= תורה בכתב) רק את חז"ל, ואין לקדש את חז"ל רק את השלחן ערוך, אין לקדש את השלחן ערוך רק את ההשקפה, והאדם התבוני אומר אין לקדש את כת ההשקפה רק את התבונה והשכל הישר של החכמים בכל דור ודור, והם כת ההשקפה רק מקדשים את מי שחשוב להם וסוגרים זאת כחתום ואין לחלוק עליהם,
אז מה ההבדל ביניהם לבין הצדוקים או לבין החולקים על שמואל ובית דינו וכדומה,
כלומר בכל הדורות מאז משה רבינו וקורח ובני ראובן, הם רבו והתווכחו בויכוחי סרק על חשבון ההמון הלא משכיל,
משה רבינו כתבוני וקורח כמטריאליסט ?! התווכחו שניהם על חשבון ההמון והסוף ידוע לכולנו, כלומר קורח גירר את משה לעשות צד קיצוני בכדי להציל את האומה מאנרכיה מוחלטת,
אותו דבר עושים הליצניים מאז שיצאנו לגלות, מקדשים את ההשקפה ומצידם שילכו כל האומה לעזאזל, וכן המטריאליסט אותו דבר, שיהיה אנכריה באומה העיקר אני אקבל תפקיד בכהונה וכדומה או לחליפין לא יהיה לי עול החיים התבוניים,
כמה רלוונטי היא כל העניין בימינו אנו, אותו דבר ממש, וההמון העם עומד באמצע וסובל, סובל מכת ההשקפה וסובל מהמטריאליסט שלוקח ממנו את משמעות החיים שלו ומשמעות העמל שלו, כלומר החרדי והדתי הפשוט מצד ההשקפה סובל כל חייו, והחילוני הפשוט סובל מהנאורות והמטריאליסט שלקח ממנו את המשמעות היסודית של חייו וחיי משפחתו ועמלו,
האדם התבוני הוא העליון בכל הדורות, הוא הוביל את האנושות לאן שאנו עומדים היום,
המדע והידע היום יכול לתת לכולם את התבונה הישרה, האובולוציה מחייבת יותר מה שהתורה מחייבת, ולכן מוזר הוא המטריאליסט בטענותיו,
התורה מחייבת על עליונות התבונה דווקא, ולכן מוזר היא טענת כת ההשקפה כנ"ל,
ולכן והיות שאנו בימי תשובה אז הגיע הזמן שכת ההשקפה וכת הנאורות יחזרו בתשובה ומהר ולהתחיל ללכת אחרי התבונה והמדע שהם בעצם דרכיו של האלוקים, כפי טענת הרמב"ן לעיל "ולדעתי בדרך הפשט אין צורך לכל זה, כי דבר השם,?! גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו,!!! והדבור יאמר בכל אלה !!!!"
לסיכום: פשוט לחזור בתשובה ואז נציל את ההמון העם מידי כת ההשקפה ומידי כת הנאורות, ואז נזכה לקיים חיים עם משמעות ולדורי דורות ולנצח נצחים, וחיים נצחיים אישיים לעולמים, כלומר כל אחד יזכה להיות אברהם אבינו בעצמו ולזכות להיול אב למשפחות העמים, וזה כוונת התורה לעומק, לא שהיה פעם אברהם אבינו, רק כל אחד יהיה ויזכה להיות אברהם אבינו = אב למשפחות העמים בעתיד = נצחיות אישי באובולוציה הנצחית,
מי יתן שנזכה כלונו בכך, כל בני אנוש בלי יוצא מהכלל, אמן ואמן,,,,,,,,
תוקן על ידי maxmen ב- 02/10/2011 16:30:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 16:28 |
|
| |
כעת, מקסמן, נותר לך רק לפתור את הסכסוך הישראלי-פלסטיני, להדביר את הטפשות ולהביא את המשיח!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 16:38 |
|
| |
נוכחי מקסמן הוא לא מיס יוניברס או שכן??????
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 16:51 |
|
| |
מקסמן, אני לא מבין איך תמיד (=הרבה פעמים) אתה מוצא איזה נרטיב מענין (ובהרבה פעמים גם נכון) ומסובב את כל המציאות סביבו. המציאות יותר מורכבת מזה, גם בצד הקלקול וגם בצד התיקון, לכן טיפול בנרטיב אחד מבלי להבין את מכלול הענינים הנוגעים אליו ואת הנרטיבים האחרים אין סיכוי רב שיביא לתוצאה המיוחלת. גמר חתימה טובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 16:58 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | | כעת, מקסמן, נותר לך רק לפתור את הסכסוך הישראלי-פלסטיני, להדביר את הטפשות ולהביא את המשיח! |
|
צדיק: התבונה האלוקית אומרת שזה יבוא מאליו, כי אם כל בני האומה יבואו לארץ ישראל והחברה תעודד ריבוי הילודה, וכל הפוליטיקאים יחשבו רק את טובת האומה כולה ?! אז גם השכנים ילמדו מאתנו וכן כל האומות ילמדו את משמעות החיים לנצח, אז נזכה ל"ותמלא הארץ דעה את השם"
נשמע דמיוני וחלומי ?! אין חיים בלי חלום. כידוע לכל בר דעת !!
אבל אני רואה שאתה מסכים לעקרי דברי לעיל, האם אני צודק ? ואם כן איפה הטעות שלנו ? למה דבר כל כך ברור לא מביא אותנו לעשות מה שצריך באמת, הרי ריבונו של עולם אנו הרי סובלים מכל זה, צאצאינו יסבלו מכל זה, סבלנו כל הדורות בגלל זה, היום ברור שגם מחלות גנטיות לדורות אנו אשמים, ולא רק במוסר וערכים, כלומר פיזית הגוף לדורי דורות גם תלוי בנו,
המדע מחייבת אותנו הרבה יותר מה שהתורה מחייבת אותנו בעיקר במוסר וערכים, אני כבר לא מדבר שגם חברתית היום אנו מחוייבים למוסר הרבה יותר מי מוסר התורה, הגם שזה היית כוונתו מתחילה, כלומר לא תרצח היית צריך להיות אבסולוטית ולא להתיר להרוג בגלל חילול שבת או כדומה. בגלל פחד מאנכריה חברתית,
כלומר המוסר מתקדם לפי התוכנית התבונית של האדם התבוני מימי קדם, והיום יש לו (לאדם התבוני) גם את המדע ותורת האובולציה לזעוק על אחריותינו לדורות גם בפיזי ובמחלות לדורות, הנאורות זועקת על ירוק ועל שכבת האוזון, ומשום מה לא על אחריותינו על מחלות גנטיות לדורות כמו סכרת וכדומה, למה לא זועקת על חוסר ידע מחוסר מחקר ? הרי זה אשמת האנושות שלא למדנו וחקרנו בכל הדורות, כי אם כן היינו לומדים היינו כבר אחרי הרבה פיתרונות מועילים ביותר בסרטן ובכל המחלות ובכל עניין ועניין, וגם כמובן פיתרונות חברתיות צודקות בחיי החברה, הרי בעליל רואים שלימוד ולימוד וחקירה וחקירה בלי סוף יביא רק טוב לנו ולדורות הבאים,
תוקן על ידי maxmen ב- 02/10/2011 17:08:05
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 20:09 |
|
| |
סיכום וחשיבה מחדש: הדיון/ ויכוח הזה מצטרף לדיוני/ויכוחי הסרק של אלפי השנים הקודמים. וכעת יש עוד דיון סרק אחד נוסף כבר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 21:53 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | מקסמן,
אני לא מבין איך תמיד (=הרבה פעמים) אתה מוצא איזה נרטיב מענין (ובהרבה פעמים גם נכון) ומסובב את כל המציאות סביבו.
המציאות יותר מורכבת מזה, גם בצד הקלקול וגם בצד התיקון, לכן טיפול בנרטיב אחד מבלי להבין את מכלול הענינים הנוגעים אליו ואת הנרטיבים האחרים אין סיכוי רב שיביא לתוצאה המיוחלת.
גמר חתימה טובה. |
|
גמר חתימה טובה לך ולכל משפחתך ולכל בית ישראל,
בוודאי שיש צבעים חוץ משחור לבן, אבל הכל מתחיל משחור לבן, בלי זה אין כלום,
הייתי מאוד מעוניין ללמוד ולהבין את יתר המורכבויות ודרכי התיקון והקלקול, אבל אני מנסה לתת את הפשט הפשוט והמובן לכל, בוודאי שאישית הייתי רוצה ללמוד יותר,
תוקן על ידי maxmen ב- 02/10/2011 21:54:12
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2011 09:50 |
|
| |
מקס, אני פשוט לא חושב שנכון לתלות את הכל בתבונה. התורה מדברת אל מכלול שלם של רבדי הקיום האנושי, כמובן לתבונה יש מקום נכבד בזה אבל לא יחיד ובודאי שלא בלעדי. התורה ניתנה לעם ולא לקבוצת נזירים שפנויים ללמוד יומם ולילה. (שלא לדבר על זה שגם מאלו שפנויים ללמוד לא כולם מסוגלים לכך באמת)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2011 22:34 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | מקס,
אני פשוט לא חושב שנכון לתלות את הכל בתבונה.
התורה מדברת אל מכלול שלם של רבדי הקיום האנושי, כמובן לתבונה יש מקום נכבד בזה אבל לא יחיד ובודאי שלא בלעדי.
אוקיי אז תלמד אותי מהי ומהם הרבדים האחרים, והאם יש דרך לימוד חוץ עם התבונה ? כלומר עצם זה שאני מבקש ממך ללמד אותי אתה תנסה להפעיל את שכלך לדבר לשכלי, אז שוב אנו נמצאים בתבונה,
התורה ניתנה לעם ולא לקבוצת נזירים שפנויים ללמוד יומם ולילה. (שלא לדבר על זה שגם מאלו שפנויים ללמוד לא כולם מסוגלים לכך באמת)
כאן אנו נכנסים לעניין אחר לגמרי, האם כאן בפורום וברשת בכלל הוא המקום לכך, אני חושב שכן, אני חושב שהדבר החשוב בדורינו היא לא לנהל חברה ואומה ולהשאיר את ההמון בורים ועםארצים לעולמים, להפך נלמד כל אדם מילדותו תבונה,
אומר ר' יצחק אברבנאל שבתחיה (= בעתיד) לא יהיו עוד מלכים ושרים בין בני אדם אבל יהיו כולם שווים כמו שהיו בתחילת הבריאה בדור אדם הראשון,
כלמור אופן התפתחות האנושות צריך ללכת בכיוון הזה לפתוח כמה שיותר את החכמה לכולם ומה שיותר מהר. נזכה להיות כולם שווים, וכל עצירת החכמה היא עוול נוראה היום ולעתיד הדורות, |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול