בית פורומים שידוכי חרדים

ביאור הרצון של הבחורה בת"ח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2011 00:09 לינק ישיר 

סירה, אני גם חושבת שהנט' הוא דבר מאוס ובטוח שלא יהיה בביתי בעז"ה..
אבל אני רואה את אחיותי שמקיימות בתים של תורה עם נט' פרוץ בבית בדיוק כמו שאצל ההורים שלה..
בהתחלה ממש סלדתי, מה זה ממש טלויזיה!! כי רואים סדרות וזה.. אבל אם הזמן שאני כאן קשה לי כבר לראות עד כמה המקום הזה רע.. וכשכתבת את זה נזכרתי שאני בעצם ממש כמוך.. אבל מבולבלת בטרוף!!

ולגבי הסמינרים.. תתפלאו כן מדברים על הנט'.. ונותנים עיצות איך לגלוש בזהירות..כמו להיזהר איתו כמו ייחוד.. כאילו רק כשיש עוד משהו באזור ועוד..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2011 00:13 לינק ישיר 

פונציבננה כתב:
סירה, אני גם חושבת שהנט' הוא דבר מאוס ובטוח שלא יהיה בביתי בעז"ה..
אבל אני רואה את אחיותי שמקיימות בתים של תורה עם נט' פרוץ בבית בדיוק כמו שאצל ההורים שלה..
בהתחלה ממש סלדתי, מה זה ממש טלויזיה!! כי רואים סדרות וזה.. אבל אם הזמן שאני כאן קשה לי כבר לראות עד כמה המקום הזה רע.. וכשכתבת את זה נזכרתי שאני בעצם ממש כמוך.. אבל מבולבלת בטרוף!!

ולגבי הסמינרים.. תתפלאו כן מדברים על הנט'.. ונותנים עיצות איך לגלוש בזהירות..כמו להיזהר איתו כמו ייחוד.. כאילו רק כשיש עוד משהו באזור ועוד..

פובינציה, 

זה לא שאת מבולבלת בטרוף.. זה לא שאת באמת מאמינה שאין בזה דבר רע או פסול.. אלא פשוט מרוב שזה עושה לך טוב.. מרוב שאת נהנית פה קשה לך להתנתק.. אבל אז המצפון מתעורר ומדגדג במפתני הלב.. אז הדרך היחידה שלך להתגונן זה להמעיט מערך הבעיה.. להפחית מעוצמת הסכנה.. פשוט לטהר את השרץ בקנ טעמים ואז נעים לך פה..

זה הבלבול שלך.. לא עניין לוגי.. אלא מלחמה בין הנפש השואפת למעלה.. לגוף המושך למטה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2011 00:48 לינק ישיר 

א. שמי הוא פונצ' בקיצור..(פשוט כי ראיתי שהסתבכת קצת עם השם.. מה שלא מסובך בכלל מלש' פונצ' בננה :)
ב. צודק, ברור שאני יודעת שזה פסול כמו שאני לא יספר ע"כ למורה שלי.. לא בטוח שאני נהנת כאן.. כמו שאני פשוט מעבירה את הזמן.. ושוכחת קצת מהכל!!
לא טיהרתי את השרץ.. רק אמרתי שאני כבר לא כ"כ אנטית כמו שהייתי..-בנימה ממש מצערת!!
(כמו שהזכרתי סדרות למשל.. לא שזה מעניין אותי.. אבל יצא לי לדבר עם אחת שלא צופה ואמרתי לה בתום מה בעצם הבעיה בסרט נקי..? למרות שהוא משודר בטלוי'.. לצערי, קשה לי כבר להבחין..)
ואם תוכל להזכיר כאן נקודות פסולות בנט' אני ממש ישמח כי כרגע ככל שאני הופכת בזה אני שקועה לצערי ולא מצליחה לראות את הרע..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2011 00:55 לינק ישיר 

פונציבננה כתב:
א. שמי הוא פונצ' בקיצור..(פשוט כי ראיתי שהסתבכת קצת עם השם.. מה שלא מסובך בכלל מלש' פונצ' בננה :)
ב. צודק, ברור שאני יודעת שזה פסול כמו שאני לא יספר ע"כ למורה שלי.. לא בטוח שאני נהנת כאן.. כמו שאני פשוט מעבירה את הזמן.. ושוכחת קצת מהכל!!
לא טיהרתי את השרץ.. רק אמרתי שאני כבר לא כ"כ אנטית כמו שהייתי..-בנימה ממש מצערת!!
(כמו שהזכרתי סדרות למשל.. לא שזה מעניין אותי.. אבל יצא לי לדבר עם אחת שלא צופה ואמרתי לה בתום מה בעצם הבעיה בסרט נקי..? למרות שהוא משודר בטלוי'.. לצערי, קשה לי כבר להבחין..)
ואם תוכל להזכיר כאן נקודות פסולות בנט' אני ממש ישמח כי כרגע ככל שאני הופכת בזה אני שקועה לצערי ולא מצליחה לראות את הרע..

א. תודה על העזרה אצבעותיי וזמני ממש יודו לך על זה..:)
ב. להעביר את הזמן ולשכוח מהכל זה גם סוג של הנאה לא..?
ג. לא להיות אנטית או לחילופין לא להרגיש את הפסול שבזה.. זה סוג של טיהור לא...?

והנקודות, את עצמך מנית חלק מהם:
א. כתבת לי שזה גורם לך להעביר את הזמן ולשכוח מהכל.. האם את באמת חושבת שזו הדרך? בעצם המקום הזה גורם לך לא להתמודד.. לא לחשוב.. במקום למצות את עצמך.. להגשים את החלומות שלך.. את פה.. אז אולי נכון שיש לך פה חיבוק וירטואלי.. אבל זה טוב בתור תמריץ.. לא בתור מטרה..
ב. המציאות הזאת גורמת לך לטשטוש הגבולות, להורדת הרגש שלך... ויותר גרוע לקרר אחרות...
ג. כמו בכל דבר שמהותו רע, דבר טוב לא יכול לצאת מזה אלא רק ההפך...
ד. שלא לדבר על כל מיני דברים שאת נחשפת אליהם..בין אם זה מראות או השקפות או דברים גשמיים שרק מגשמים אותך...

מקווה שזה מספיק לבנתיים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2011 01:11 לינק ישיר 

אוקי, את הא' ב' הראשונים.. נראה לי שזה היה רטורי..אז אניענה על השניים:
א. ברור לי שזו לא הדרך..וכי מה אני כבר עושה כאן..(נכנסת לפורום, מייל, לפעמים מגגלת קצת.. ויוטיוב..זהו!!) ואינלי בחיים התמודדויות רציניות בכלל.. (אולי תצחק, אבל זה כמו שבלימודים יש הפסקה כך הנט' ואני בין לבין נכנסת.. לכמה דק' שלפעמים קצת מתארכות..-לצערי!! כי אח"כ אני מרגישה רע עם עצמי..)
לגבי המטרה זה חומר למחשבה..:)
ב. צודק לגמרי...:( צריכה לקחת את זה יותר לתשומת ליבי..!!
ג ד. אני לא נכנסת לדברים רעים.. ולהפך אני חושבת שמאז שאני כאן, התחזקתי יותר בצניעות.. כי אני משתפת יותר ורואה שלא תמיד הדרך שלי נכונה..  מה שבחיי היומיום לא שמים לב והחברה סוחפת ..(אחרי הכל זה מקום חרדי..ולכן קשה להבין מה הרע שבו.. למרות שמבינה++ שהוא רע..)
ברור שהספיק..:) ותודה!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2011 01:16 לינק ישיר 

פונציבננה כתב:
אוקי, את הא' ב' הראשונים.. נראה לי שזה היה רטורי..אז אניענה על השניים:
א. ברור לי שזו לא הדרך..וכי מה אני כבר עושה כאן..(נכנסת לפורום, מייל, לפעמים מגגלת קצת.. ויוטיוב..זהו!!) ואינלי בחיים התמודדויות רציניות בכלל.. (אולי תצחק, אבל זה כמו שבלימודים יש הפסקה כך הנט' ואני בין לבין נכנסת.. לכמה דק' שלפעמים קצת מתארכות..-לצערי!! כי אח"כ אני מרגישה רע עם עצמי..)
לגבי המטרה זה חומר למחשבה..:)
ב. צודק לגמרי...:( צריכה לקחת את זה יותר לתשומת ליבי..!!
ג ד. אני לא נכנסת לדברים רעים.. ולהפך אני חושבת שמאז שאני כאן, התחזקתי יותר בצניעות.. כי אני משתפת יותר ורואה שלא תמיד הדרך שלי נכונה..  מה שבחיי היומיום לא שמים לב והחברה סוחפת ..(אחרי הכל זה מקום חרדי..ולכן קשה להבין מה הרע שבו.. למרות שמבינה++ שהוא רע..)
ברור שהספיק..:) ותודה!

א. את יודעת.. היום הוא אומר לך כך ומחר הוא אומר לך תעשי אחרת... מזה מתחילים מדברים פעוטים עד שמגיעים ל....
ואין לך התמודדויות רציניות בחיים? או שאת בעצם מפספסת אותם..? מדלגת עליהם...?

ג ד. את אולי התחזקת בצניעות.. אבל בדברים אחרים מה קורה?? והאם העובדה שהתקררת בכל מיני השקפות ודעות זה לא מספיק...? ושוב.. אם את מבינה ++ אז איך זה קשה לך מצד שני להבין מה רע בו?? זה בעצם אומר.. שהשכל שלך אומר לך לא.. אבל הרגש אומר כן... לא כך..?

אין על מה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2011 01:28 לינק ישיר 

א. אני שנים כבר על הנט' לצערי!! ועברתי את הכל.. סוג של אכלתי הרבה ושבעה..
(לא יודעת אם יש לחברותי בגילי התמודדויות בחיים... מה כבר אפשר להתמודד בו..? -סורי אם יצאתי נאיבית..)
ומה רע בדילוג על התמודדות..? אני פחות מחוסנת..? למה צריך להתמודד בכלל..? (אולי לנסיון לחיים..? רואים את הסובב לא מספיק..?)
אבל מה אפשר לעשות נגד ההתקררות הזו..? אגב שלא ממש הגיעה מכאן אלא הבית כזה..(ואם פתחתי אשכול כזה זה רק כדי לשמור על שפיות דעתי הבריאה לאחר מה שיצא לי לקרא כאן.. כי בבית זה לא הסוג של האבא לומד וכו')
וצודק, אך אנחנו אנשים שיכלים בד"כ ולא מתפטים להכנע לרגשות... הלא כן..?(כי אם הייתי הולכת אחר רגשותי הייתי מגיעה רחוק...........)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2011 01:37 לינק ישיר 

פונציבננה כתב:
א. אני שנים כבר על הנט' לצערי!! ועברתי את הכל.. סוג של אכלתי הרבה ושבעה..
(לא יודעת אם יש לחברותי בגילי התמודדויות בחיים... מה כבר אפשר להתמודד בו..? -סורי אם יצאתי נאיבית..)
ומה רע בדילוג על התמודדות..? אני פחות מחוסנת..? למה צריך להתמודד בכלל..? (אולי לנסיון לחיים..? רואים את הסובב לא מספיק..?)
אבל מה אפשר לעשות נגד ההתקררות הזו..? אגב שלא ממש הגיעה מכאן אלא הבית כזה..(ואם פתחתי אשכול כזה זה רק כדי לשמור על שפיות דעתי הבריאה לאחר מה שיצא לי לקרא כאן.. כי בבית זה לא הסוג של האבא לומד וכו')
וצודק, אך אנחנו אנשים שיכלים בד"כ ולא מתפטים להכנע לרגשות... הלא כן..?(כי אם הייתי הולכת אחר רגשותי הייתי מגיעה רחוק...........)

א. שימי לב למה שאת כותבת.."עברתי את הכל"... ואת באמת מרגישה שבעה...? עובדה שקשה לך להתמודד עם דבר כה פעוט שלא לדבר על הדברים הגדולים.. לא כך..?

ב. וזה לא נאיביות אלא פשוט חסור הסתכלות התנתקות מהמציאות.. .. את חייה בבועה משלך.. את גם מלאה במגננות מהחיים. יש לך איזה מין טרטוריה משלך ובזה מסתכם הכל פחות או יותר...

ג. ומה רע בלא להתמודד? פשוט להפסיד את החיים.. להפסיד להיות מי שאת.. לזרום עם החיים זה בעצם לא לחיות... את יודעת.. לא כל מי שמת הוא חיי...!

ד. גם אם לא היה מה לעשות נגד ההתקררות הזאת, עדיין זה לא אומר שתשהי במקום שמקפיא אותך...
מלבד, שלא חסר מה לעשות.. ואגב, כל הכבוד לך על הניסיון הזה...:)!

ה. לא כל בני האדם הם שכליים יש יותר ויש פחות, אבל להתעלם מהרגש בוודאי שלא זו הדרך..(אחרת למה נברא הרגש?) החכמה היא לדעת לנתב את השכל והרגש כאחד..וזה בוודאי את יכולה לעשות....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2011 02:03 לינק ישיר 

א. אני אכן מרגישה שבעה!!-ואומרת זאת בבטחון גמור.. והגענו לנקודה, אני לא יודעת ממול מה אני מתמודדת לכן לא ממש מתמודדת.. או לא מודעת להתמודדות הזו..(חח הסתבכתי!!) ולזה אתה קורה דבר פעוט..?

ב. בואנה ישלך את זה.. (קשה לי להגיד שאתה צודק ברמות..!! ומה עושים נדג המצב הזה..?)

ג. סורי, אבל בזה לא חושבת ככה.. למה לא לחיות..? אני חושבת שאני חווה את החיים (לא רוצה לכתוב שוב++ אבל כן..:)

ד.

צודק, לגבי המקום שמקפיא.. אבל איפה אני יוכל להעביר את הזמן במקום יותר איכותי..?(אם ככה דעתך..מה אתה עושה כאן..?) ותודה :)

ה. אני בנאדם עם פול רגש.. ויודעת להקפיא אותו כשצריך.. זתומרת יש לי קוים אדומים שאני יודעת ששם הרגש נעול יהיה מה שיהיה.. זה כמובן מגיע אחרי הבנה שזה לא במקום הרגש..(זתומרת נסיון של חיים..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2011 02:08 לינק ישיר 

הנט אכן מאוס.
וילדות תלכו לישון, מאוחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2011 02:11 לינק ישיר 

שאני אבין, עמקויות מטיף נגד הנט מתוך הנט? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2011 02:41 לינק ישיר 

אחד הכלים של הרגש שלי לשכנע את השכל שהאינטרנט עושה לי טוב, זה שאני שומעת הרצאות, והמון: בהידברות, בקול הלשון, ערכים, אשירה. לא חסר.
וזה באמת מחזק אותי. זה גורם לי להרגיש קשורה לערכים שאני מאמינה בהם, ולהרגיש שאני בעליה ולא בירידה.
ברגע שאני אוריד למחשב שלי את כל ההרצאות המענינות, אני אשתכנע שבאינטרנט אין טוב.
מה רע בו?
הוא ממכר, יש בו תכנים נוראים בהישג יד, (עבור בחורה. ועבור בחור- פי במה. זה מה שיותר מחזק אותי לא להכניס את זה כשאתחתן. מה שנקרא "להכניס צרתי לביתי")
התקררות בהשקפה אין לי- כי אני שומעת הרצאות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2011 02:42 לינק ישיר 

איכס! מעכתי יתוש על המסך...
הם נמשכים לאור של המסך- ומציקים לי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2011 09:44 לינק ישיר 

דבר ראשון, קחו בחשבון שיש פה רבות וטובות שגולשות לא מלכתחילה.
זה ניסיון קשה לשבת שמונה שעות על מחשב עם אינטרנט בהישג יד, ופשוט לא לגעת.
זו התמודדות יום- יומית.

עמקויות, אם אתה קורה לגבר שהיה אברך ויצא לעבוד 'לא עומד במבחן המציאות',
הרי שאתה טועה בהבנת המושג בית של תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2011 09:57 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
דבר ראשון, קחו בחשבון שיש פה רבות וטובות שגולשות לא מלכתחילה.
זה ניסיון קשה לשבת שמונה שעות על מחשב עם אינטרנט בהישג יד, ופשוט לא לגעת.
זו התמודדות יום- יומית.

עמקויות, אם אתה קורה לגבר שהיה אברך ויצא לעבוד 'לא עומד במבחן המציאות',
הרי שאתה טועה בהבנת המושג בית של תורה.

שיר, אם כך הסקת מדבריי הרי שטעית בהבנת כל מילותיי...

תשובת הייתה לגבי מה שכתבת שמה רע בשטיפת מוח, וע"ז עניתי, כשהשקפותיו של אדם בנויות על שטיפת מוח, על על קניה עצמית, הרי שאין לזה ביטוח שזה יעמוד במבחן המציאות ובד"כ זה גם לא עומד במבחן המציאות..

ולגבי הדוגמא שלך, אני לא מזלזל באברך שיצא לעבוד מחמת סיבות כאילו ואחרות, אבל אחד שהתורה היא כל מהותו, והוא היה שם מלכתחילה ובכל זאת הוא יוצא לעבודה (אא"כ הוא ממש אנוס ורב אמר לו שהוא יכול לצאת..) זה אומר דרשיני...
וצאי וראי, כמה אברכים שהיו להם את כל הסיבות שבעולם לצאת לעבוד ובכל זאת במסירות נפש הם עדיין שוקדים באהלה של תורה..!

ואגב, אם את כבר מעלה את הנושא, מזה לדעתך בית של תורה??

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ביאור הרצון של הבחורה בת"ח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.