|
|
| נשלח ב-11/10/2011 10:07 |
|
| |
אוקי צודק, חשבתי שאתה מסביר למה בחורות שרוצות בית של תורה זה שטיפת מח.
אויש, זה נשמע ממש נאיבי מה שאתה אומר, אתה יודע כמה אישה חרדית ממוצעת מרוויחה? אתה יודע כמה הוצאות יש לבית?? בכלל לא אומר דרשני אם משהו שכל מהותו תורה יוצא בסופו של דבר לעבוד. אני לא אומרת שזה נורמלי שיהיה מוסכניק אחרי שהיה אברך משי, אבל להיות ר"מ, ראש ישיבה, ראש כולל וכדו', מה כ"כ 'דרשני' כאן?
בית של תורה, זה אופי הבית, הרוח הנושבת בו, הערכים שחיים על פיהם. יכולים להיות בתים יפהפים, והאבא שם עובד.
בקיצור, בית של תורה לא מסתכם באברך. לגמרי לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 10:12 |
|
| |
עמקויות, אני ממליצה לך ללכת להתווכח על דיעותיך בפורום אגודה אחת, פה אין מספיק אנשים שחיים את הדילמות האלו. זה לא חכמה להרצות בפני בחורים/ות בשידוכים שעדיין לא טעמו את החיים האמיתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 10:25 |
|
| |
| טליהמ כתב: |  | עמקויות, אני ממליצה לך ללכת להתווכח על דיעותיך בפורום אגודה אחת, פה אין מספיק אנשים שחיים את הדילמות האלו. זה לא חכמה להרצות בפני בחורים/ות בשידוכים שעדיין לא טעמו את החיים האמיתיים. |
|
לטמון את הראש בחול לא רק שזה לא מן החכמה אלא אף זה ממין הטיפשות.. ובוודאי בכל מה שנוגע לחיים רוחניים.. וחוץ מזה, זה שהם לא טעמו את טעם החיים זה אומר שהם לא צריכים להכין את עצמם לחיים האילו..??
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 10:28 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | אוקי צודק, חשבתי שאתה מסביר למה בחורות שרוצות בית של תורה זה שטיפת מח.
אויש, זה נשמע ממש נאיבי מה שאתה אומר, אתה יודע כמה אישה חרדית ממוצעת מרוויחה? אתה יודע כמה הוצאות יש לבית?? בכלל לא אומר דרשני אם משהו שכל מהותו תורה יוצא בסופו של דבר לעבוד. אני לא אומרת שזה נורמלי שיהיה מוסכניק אחרי שהיה אברך משי, אבל להיות ר"מ, ראש ישיבה, ראש כולל וכדו', מה כ"כ 'דרשני' כאן?
בית של תורה, זה אופי הבית, הרוח הנושבת בו, הערכים שחיים על פיהם. יכולים להיות בתים יפהפים, והאבא שם עובד.
בקיצור, בית של תורה לא מסתכם באברך. לגמרי לא. |
|
תבדילי בין מקצוע תורנית, לבין כשאדם יוצא לשוק הרחב.. אני דברתי על אותם אברכים שבסופו של דבר הלכו לעבוד במקצועות חול, שלדעתי זה מעורר תהיה למפרע אא"כ זה מכורח הנסיבות וכו'..
וברור שבית של תורה לא מסתכם באברך אין ספק! לא חסר בתים של אנשים שעובדים והבית שלהם הרבה יותר ערכי מבית אברכי אחר.. אבל עדיין אמרת שבית צריך לחיות על ערכים מסוימים זה ברור, אבל לא ענית על עיקר השאלה - מהם? מזה בית של תורה...?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 10:38 |
|
| |
אכן, יש משמעות באיזה מקצוע בוחרים לעסוק. הרבה מאד אברכים שיוצאים, עובדים במשרות תורניות דווקא. בית של תורה מתפרש אצל כל אחד קצת אחרת, ולכן יש שיראו את האפשרות לעבוד במשרה שאינה תורנית כלא עומדת בניגוד לעיקרון הבית של תורה. תלוי עד כמה אתה הולך עמוק עם המושג הזה.
האמת שבכוונה לא כתבתי מפורט, כי זה סיפור ארוך ואין לי ראש לזה עכשיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 10:46 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | אכן, יש משמעות באיזה מקצוע בוחרים לעסוק. הרבה מאד אברכים שיוצאים, עובדים במשרות תורניות דווקא. בית של תורה מתפרש אצל כל אחד קצת אחרת, ולכן יש שיראו את האפשרות לעבוד במשרה שאינה תורנית כלא עומדת בניגוד לעיקרון הבית של תורה. תלוי עד כמה אתה הולך עמוק עם המושג הזה.
האמת שבכוונה לא כתבתי מפורט, כי זה סיפור ארוך ואין לי ראש לזה עכשיו. |
|
בית של תורה זה לא דבר שנתון לפרשנות או עד כמה האדם הולך עם המושג הזה, זה כמו שיש את דרך היהדות, היהדות היא אחת.. איך שהאדם הולך בה זה עניין אישי שלו עם אלוקים להפסד או לרווחה, לכישלון או לניצחון.. כך בית של תורה, מהותו היא אחת.. ככל שהאדם יותר חיי ובונה את ביתו עפי"ז הרווח שלו, לא הלך עם זה.. ההפסד שלו בלבד..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 10:56 |
|
| |
בדיוק כך.
ולמי שהולך בצורה קלילה יותר, יכול להתאים (אולי) לצאת לעבוד במשרה לא תורנית. ומי שהולך בצורה עמוקה יותר, יחפש את המשרה התורנית דווקא. להנ"ל התכוונתי שאמרתי: תלוי עד כמה אתה הולך עמוק עם המושג הזה.
בכל מקרה, לעצמי הייתי רוצה בית של תורה במשמעות העמוקה יותר.
תוקן על ידי שיר852 ב- 11/10/2011 10:55:40
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 11:08 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | בדיוק כך.ולמי שהולך בצורה קלילה יותר, יכול להתאים (אולי) לצאת לעבוד במשרה לא תורנית.ומי שהולך בצורה עמוקה יותר, יחפש את המשרה התורנית דווקא.להנ"ל התכוונתי שאמרתי: תלוי עד כמה אתה הולך עמוק עם המושג הזה.בכל מקרה, לעצמי הייתי רוצה בית של תורה במשמעות העמוקה יותר.
תוקן על ידי שיר852 ב- 11/10/2011 10:55:40 |
|
שמח שהבנתי אותך... אבל אין כזה דבר קליל או כבד.. או שזו הדרך או שלו.. פשרנות או פרווה.. זה לא הדרך אא"כ זה מה שאדם מסוגל להיות..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 11:13 |
|
| |
לא ממש הבנתי: 'אין דבר כזה קליל או כבד'. הרי אתה רואה שכן יש אנשים כבדים/ קלילים יותר, אז איך אתה קורא להם?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 11:18 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | לא ממש הבנתי: 'אין דבר כזה קליל או כבד'. הרי אתה רואה שכן יש אנשים כבדים/ קלילים יותר, אז איך אתה קורא להם? |
|
תראי, כשזה רק מדובר בין להחמיר יותר להחמיר פחות, להיות מדקדק במצוות יותר או פחות, אז זה לא כבד וקליל, זה עניין כמה בן אדם חזק ביהדות.. כמה בן אדם משתדל לעשות את רצון הקב"ה.. אבל כשמדובר על דרך חיים (כמו לעזוב את עולם התורה ולצאת לעבוד בעבודת חולין וכו') זה פשוט או שאתה בדרך הנכונה או שלא.. אין לזה הגדרה, כי אנחנו לא אילו שיכולים לשפוט את האדם או למתג אותו.. אבל תכלס, או שהאדם בפנים או בחוץ.."עד מתי תפסחו על שני הסעיפים" הייתה תוכחת אליהו...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 11:24 |
|
| |
לא יודעת.... סטיגמתי מידיי. לא אוהבת למהר להוציא אנשים החוצה. יש בתים חרדיים, טובים מאד, שבנויים בצורה של עבודת חולין והם ממש טובים.
בולט יותר אצל חוצניקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 11:31 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | לא יודעת.... סטיגמתי מידיי. לא אוהבת למהר להוציא אנשים החוצה. יש בתים חרדיים, טובים מאד, שבנויים בצורה של עבודת חולין והם ממש טובים.
בולט יותר אצל חוצניקים. |
|
לא יודע למה ככה הבנת את דבריי.. אצטט שוב: כי אנחנו לא אילו שיכולים לשפוט את האדם או למתג אותו... ברור שאני לא ממתג אדם זה או אחר, וברור שהאדם נמדד לי היכולות שלו, לא לפי מבחן התוצאה.. אבל זה כמו אותו אדם שעובר עבירות, כמה שלא אני זה שיפשוט אותו, תכלס הוא עובר עבירות.. אותו הדבר, יש דרך שמסורה לנו מדורי דורות.. ככל שהאדם הולך יותר בדרך הזאת, אשריו ואשרי חלקו, ככל שפחות.. זה הפסדו של האדם עצמו..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 11:44 |
|
| |
יפה, וגם אם הוא בחר להפסיד, זה לא אומר שאתה יכול לומר שהוא בחוץ. כי הוא עדיין במסגרת, אבל לא במרכז שלה.
מצד אחד אתה אומר שאתה לא יכול לשפוט, מצד שני אתה גוזר את דינם, א"א לומר אני לא יכול לשפוט, ושניה אח"כ לשפוט ולשפוט :)
אבל כשמדובר על דרך חיים (כמו לעזוב את עולם התורה ולצאת לעבוד בעבודת חולין וכו') זה פשוט או שאתה בדרך הנכונה או שלא. כלומר, למה אתה חושב שזו לא הדרך הנכונה? יש המון דרכים ורמות לעבוד את ה'.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 11:51 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | יפה, וגם אם הוא בחר להפסיד, זה לא אומר שאתה יכול לומר שהוא בחוץ. כי הוא עדיין במסגרת, אבל לא במרכז שלה.
מצד אחד אתה אומר שאתה לא יכול לשפוט, מצד שני אתה גוזר את דינם, א"א לומר אני לא יכול לשפוט, ושניה אח"כ לשפוט ולשפוט :)
אבל כשמדובר על דרך חיים (כמו לעזוב את עולם התורה ולצאת לעבוד בעבודת חולין וכו') זה פשוט או שאתה בדרך הנכונה או שלא. כלומר, למה אתה חושב שזו לא הדרך הנכונה? יש המון דרכים ורמות לעבוד את ה'. |
|
מבין... ולכן הבאתי לך את הדוגמא של עושה העבירות.. לשפוט אצלי זה אומר, האם לדון אותו כאדם שעושה בסדר או שלא.. לדון אותו על מעשיו וכו'.. אבל אין ספק שברגע שהוא חוטא אז הוא נחשב כאדם שעובר עבירות לא משנה כמה אני אבין אותו או לא אבין אותו... אותו דבר לנידון שלנו, בן אדם שהיה אברך, ויצא לעבודת חולין וחיי חיים גשמיים יותר וכו'.. לא אני זה שיכול לשפוט אותו אם הוא בסדר או שלא, האם הוא צדיק או רשע, אבל תכלס, הוא עזב במידת מה הוא עזב את דרך התורה..
אז נכון, אין ספק שיש כאילו שלא מסוגלים לזה, ואם הם עושים ככל שביכולתם וכפי כוחותיהם אז באמת הם צדיקים לא פחות מאותו אחד שיושב ולומד כל היום.. אבל אחד שהיה ועזב זה אחרת.. (שוב, לא במקרה שהוא כזה כי זה הברירה היחידה שהייתה לו)
ועוד נקודה, אנחנו קצת סטינו מהנושא המרכזי, שהוא היה האם אחד שהיה אברך ועזב לטובת מקצוע האם זה חסרון או לא, שע"ז לדעתי זה הוכחה שמה שהוא היה עד היום לוקה בחסר.. ואין ספק, שבית של תורה לא בהכרח קשור למי שיושב ולומד כל היום ולמי שלא...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 12:05 |
|
| |
זהו, שאני לא מסכימה עם המשפט שמי שיוצא לטובת מקצוע הוא לוקה בחסר וזה מעיד שלא היה שלם עוד קודם! זו טעות חמורה לחלוטין! כי כשחלילה אדם רעב ללחם הוא יעשה הכל. על פי רב, אנשים לא עוזבים את ביהמ"ד לטובת מקצוע ללא סיבה מוצדקת.
ייתכן שנכון יותר לומר, שהרבה שיצאו לטובת מקצוע, לקו בחסר אחר כך, אבל עדיין לא בשביל הגדרה כוללנית.
ובגלל שאתה אומר שאתה לא יכול לשפוט אז אל תשפוט, אנחנו לא יכולים לדעת כלום, ולכן צריכים לקבל כל אחד כמו שהוא.
|
|
|
|
|