בית פורומים עצור כאן חושבים

השערות של חז"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/10/2011 15:59 לינק ישיר 

התורה כבר משתנית על ידי החכמים שבכל דור במידה שהם חושבים שנצרך. מה שלא מתשנה הוא רק בגלל שלא חושבים שנצרך לשנות. למשל הומוסקסיוליות ושארר המשלים שניתנו כאן.

כלומר, משנים את התורה רק בגלל ערכים שהיו מזוהים מכבר עם התורה, כמו הלל שתיקן פרוזבול בגלל שעברו על השמר לך וכו'. וכן עד היום הזה. רק לא משנים אותה בגלל שלייתכן לא נראה..
בקיצור, שינוי התורה יכול לעשות בהגרדה רק מי שמאמין בה, שאז מה שהוא מבין שלא רלוונטי אכן עובר שינוי. מי שלא מאמין בה בכלל הרי פשוט שכולה לא רלוונטית וכשהוא טוען שצריך לשנות זה סתם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2011 16:16 לינק ישיר 

מה הם ערכים שמזוהים עם התורה?
נקצין, דרכי נועם הוא ערך תורני, אז מדוע שלא נבטל ברית מילה כי היא לא דרכי נועם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2011 16:27 לינק ישיר 

בעל

כי ברית מילה בעצם נתינתה כבר מנוגדת לערך של דרכי נועם .התורה בזה שנתנה מצווה זאת הודיענו שהערך של ברית מילה גוברת על דרכי נועם. משא"כ בדברים שהנועם משתנה לפי ראות עיני אנשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2011 18:23 לינק ישיר 

פרוזבול תוקן כי אנשים נהגו בניגוד לתורה.

זו דווקא דוגמא מצוינת לצורך בפתרון להומוסקסואליים.

התייחסותי אינה קשורה לאמונה, אלא לסוברים כי לתורה יש מטרה שנוטריה יהיו מוסריים והגיוניים.

הם מסבירים כי כל מיני דברים התאימו רק לאותה תקופה. הם גם אומרים שחז"ל עסקו בהתאמות לתקופתם.

מלאכה חשובה זו פסקה לפני למעלה מאלף שנה, כך שערכי התורה סותרים לחלוטין את ערכי התקופה.

את זה צריך לשנות לשיטתם.

אני מסכים שלא יישארו הרבה פרטים. עקרונות ה"צדקה ומשפט" יישארו, אך למרבה השמחה, הם היום נחלת הכול. אולי לזה התכוון הנביא ומלאה הארץ דעה את ה'.

מי שבעיניו עיקר עניין הדת להיות שונה ומיוחד נמצא בבעיה. כיום עיקר השונות הדתית היהודית היא לרעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2011 22:01 לינק ישיר 

בעב

א. כל שנראה לגוף המחליט כי הוא משמעותה של התורה. כאשר כל פרשנות זקוקה ל"נקודה ארכימדית" (לשונו הזהב של ברק) כעיגון בכתוב.

להקצנה – אם יבוא בי"ד ויטען כי אין אלוקים וכל הכתובים הפזורים בעשרותיהם בתורה לגבי האלוקים פירושם רק להוציא אלוהים אחרים – זה נראה לי אבסורד (ןלו רק כי יש די פסוקים המתייחסים במפורש לאיסור אלוהים אחרים). עין תחת עין היא דוגמה די "פושרת" היות ובהחלט ניתנת לפרשנות (ולו בגלל הרמזים כמו לא תיקח כופר לנפש וכדו'). היכן בדיוק הגבול – זו שאלה של טעם ואיני חושב שיש לה גבול מדוייק.

ב. אם נניח שהתורה ניתנה כפלסטלינה ומחכה לפירושינו אזי לפתרון חידת עץ עבות ניתן להשתמש בסברא כזו שתכוין אותנו שזה הדס ולא הרדוף, אבל לא לבטל מצווה מפורשת בגלל זה

יתכן

היא רלוונטית. היא לא רלוונטית כמדריך לחיים נוחים או בריאים גשמית או מוסרית. נכון, איני חושב שיש ממש בכל התיאוריות של טעמי המצוות ואיני מאמין שניתן ליצור מסכת שלמה הגיונית של טעמים. זה מוביל למחשבה שאי הטעם הוא הטעם. עבדות.

על גבול הדרש – ראה בתשובתי לבעב שאיני יודע היכן הגבול. זו שאלה טכנית.

אליס

נסה אתה לתת תורה שלא לפי רקעם של האנשים. גם כך מיד רצו לעגל. ראה רמב"ם בטעמי הקרבנות ובאגרת תחה"מ (לגבי מדוע לא נזכרה תחה:מ בתורה) על הקושי לתת תורה לעם המורגל אחרת ועל ה"תרגילים" שה' עשה כדי לדחוק את העם לתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 00:46 לינק ישיר 

אני חושב לומר שלא התורה נגרר למציאות ולא התורה עושה מציאות, זאת הרי אבסורד,

התורה היא דוגמאות חיות\היסטוריות לחכמים ולומדים ומנהיגים ולאדם אישי, ואל לאף אחד להטפל לציווי X או Y כי הם רק דוגמאות, למשל כל המצוות לזכר יצאת מצרים יבוטלו בגאולה העתידה, (מתי זה יהיה זו שאלה אחרת, אבל עצם הבנת חז"ל את הדבר כפשוט ומובן. אומרת לנו הרבה, הרי לא היינו חושבים שיבוטל מצוות כמצות בפסח וכדומה,)

מה שאין כן לגבי לא תעשה כמו לא תרצח בוודאי שבמשך הדורות המוצה חוזר למקור והאבסולוטיות של החוק יותר ויותר, כלומר אף פעם לא נהרוג אפי' בתור עונש והגנה, פשוט נעשה זאת באופן שלא נצטרך להרוג,

לגבי גיי:
אני לא חושב שיש כאן וויתור אם אין בעניין מעורב ע"ז שזה מעשה כנען שאסור, בכלל יש לחלק בין מעשה שהם תאווה ואישי לבין מעשים שהם נהפכו במשך הזמן נורמת ציבור ואז בוודאי יאסרו זאת בכל חומר, כי אז לכל הדעות יותר קל לשני גברים לכלכל בית, אז מי הגבר שיכתוב כתובה לאשה שכל שנה מביא לבית עוד פה לאכיל, כלומר אני חושב שכל גיי יסכים שזה בלתי אפשרי שחצי החברה או יותר יהפכו לגיי ואז מתחרב החברה ויסוד החברה\האומה שלו, הוא לדעתי מבקש רק שיכירו בו ושיזכה לזכויות בחברה כמו כולם, אבל לא נראה לי שירצה שכל החברה יהיה כמותו, ואז לא צריך בכלל חברה וחוקי חברה ונסגור את הבסטה,
מאוד חשוב לדעת האם גיי זה גנטי ואז אין מה לעשות וגם לא יזיק אם נעזור להם, או שזה תרגול ופסיכולוגי והאדם בונה לעצמו את הנטיה שלו, שזה מסתבר יותר לומר, כי המוח היא פלסטי ואז ברור היום שזה ממש בחירי\סביבתי\חברתי ואז זה אסון לכל אומה שבאנושות,

עוד דוגמא: להתחתן עם שני אחיות:
זאת איסור לא רלוונטי כהיום כי אסור בכלל להתחתן עם שני נשים, ואז נשאל היי היי הציווי הזה לא נצחי ?! זאת שטות לטעון כך כי התורה אסרה שני אחיות כי ראינו מה יצא מיעקב אבינו שעשה זאת (האמת לא רק זה הסיבה אבל זה אחד הסיבות) וגרר את השבטים שירדו למצרים וגלות ועבדות והתבוללות של 80% מהאומה במצריים, במילא כאן אנו לא לומדים את איסור שני אחיות כאיסור פשוט (שבמילא לא רלוונטי כלל) כאן אנו לומדים כלל גדול שצריך לחוקק חוקים לפי הניסיון ההיסטורי אישי וציבורי וכדומה,

לסיכום:
טעמי התורה הם נצחיות, דרך הפעלת החוקים ומתי הם נצחיות, כלומר עצם לעשות זיכרון ולימוד היסטורי חשובים בכל דור ודור, למשל מקרה השואה צריך להיות חקוק באבן לעולמים, לא משום להיות בכיינים או מה, רק משום שבכל הדורות ילמדו להבין מה קורה לאומה שהיא חיה באומות זרות ולא בארצו, כלומר אין סיכוי לאומה לשרוד באומות זרות,
1, משום התבוללות
2, משום שהזר הוא השעיר לעזאזל על כל צורתיהם של האומה שהוא התנחל שם, כלומר האומה נכנסה לבעיות כלכליות ועוני ורעב (שיש בזה מחזוריות קבוע של כל שבעים שנה בכל אומה) ומי השם בזה ?! הזר כמובן ! הוא השעיר לעזאזל לכל צורתיהם כביכול, (אגב יש בזה אמת גם כן, כי הזר לעולם לא יעמול בשביל אומה שזרה לו כמו שאר בני האומה, הוא הרי שם להנות מפירות עמלם של אבותי ובני האומה ההיא שהישיגה בעמלם הרב, והנה הזר בא לאכול חינם, אפי' שכרגע שגר שם הוא תורם הרבה ועמל הרבה, אבל האומה נבנתה והגיע להשגיה העכשווים בלעדיו ובלי עמל אבותיו, 
לדוגמא: אנגליה\בריטניה היא אומה שעמלה הרבה אלפי שנים עד שהגיע לאן שהגיע, הרבה מלחמות הרבה דם הרבה חוקים ושינויי חוקים, עד עד שהגיעו לחוקי חברה וסדר חברתי ותרבות מסויימת וכדומה, וכל זה עלה להם בהרבה סבל ודם של אבותי האומה, והנה אני מחליט להתנחל באומה שם אחרי כל ההשגים שלה וגם לא רוצה להתבולל שם כלומר אפי' לתרום את בני ובנותי לבני האומה אני לא מעוניין, כלומר בעצם אני זר ויישאר זר לעולמים שם,)  

וכן על זו הדרך בכל המצוות והחוקים בכל אומה ואומה, אין הבדל בין התורה שלנו והתפתחותו לבין כל תורה באנושות,
להפך לעשות מי התורה לאלילות וע"ז ולכבד חכמים קודמים לנו ולא לשנות חוקים או להוסיף חוקים, (למשל אונס היא גם סיפור חיים רמון,מה שאין כן בתורה,) זו היא הפך נצחיות התורה ועושה מי התורה ללעג ולקלס,

אומה שלא יודעת את ההיסטוריה שלה ולא לומד ומחוקק מצוות לזיכרון ולא לומד מהניסיון ההיסטורי ולא מתקן או מקל לפי מצב האומה העכשווי ?! היא אומה שלא תשרוד וחבל על עמלינו ועל הדם הנשפך כבר חמש אלף שנה,

מי שמפריד בין תורה לאומה ולאלוקים ?! לא למד מימיו, אין שום ערך לעבדת השם בלי אומה וארץ ותורה,
עבודת השם אפשרי גם בגן עדן, לא צריך את העולם הזה בשביל זה, הנה המלאכים והשרפים עובדים את השם בלי העולם הזה,
היסוד של עבדת השם היא אישי לגמרי בשום אופן לא כללי ואין לחוקק חוקים ציבוריים לגביהם, "בהצנע לכת עם השם אלוקיך" הפירוש היא שאתה חושב להתנזר ממין ?! אל תחייב את זולתך !! אתה חושב לשמור על פגם הברית ? !! תשמור כמה שתרצה אבל אל תאיים על זולתך, ולא רק זה אל תעשה את זה בפרסיה ואז תגרור איתך אחרים כי יחשבו שזה עבודת השם הנכון, ואין עבודת השם נכון אבסולוטית, כי זה ממש תלוי בהאדם אישי, אני למשל לא אוהב אוכל אז מה הטעם שאני עבוד את אלוקי בהתנזרות מאוכל  ?? וכן על זו הדרך, ואם אני מתנזר כי כך הנורמה של העובדי השם ?! אז אני עובד את הנורמה ולא את השם,
יסוד גדול בעבודת השם היא עבודה אישית ובהצנע דווקא, כל סוג אחר כמו ציווי\חוק או חברתי או עושה זאת בפרסיה ?! היא עבודה זרה ולא עבודת השם,
עוד יסוד בעבודת השם, זה לא לחינוך, כלומר אין לאב להעביר לבנו את סוגי עבודת השם האישי שלו, כי אין האב ובנו שווים בשום דבר מסוגי הדברים האלה, להפך הרבה הורים מאבדים את צאצאיהם משום כך,

היהדות והתורה היא לא דת, זאת טעות טיפשית וחוסר דעת, התורה היא חוקה של המשפחה\האומה, ואין אומה בלי ארץ ושיש ארץ ואומה צריך חוקה\תורה, ולכן אין תורה בלי אומה  ואין אומה בלי תורה, ושניהם לא מתקיימים בלי ארץ,
פרטי התורה והחוקה היא כך
1, חוקי היסוד של החוקה היא לשמור עליהם, כלומר לשמור על יסודות קיום האומה, ולשמור על ארצו,
2, חוקי חברה נכונים וצודקים, אבל כאן בפרטים כן יהיה שינויים כל הזמן, כן כן זה משתנה מדור לדור כי כול דור יש את סוגי הרשעים שלה שמעררים על היסודות של קיומינו כאומה,

ולכן לעצם השאלה האם התורה היא נצחית, בוודאי שהיא נצחית כמו כל חכמה שהיא נצחית, אף אחד לא חושב שהתורה נצחי במילים, היא נצחי בטעמים בתובנות בחכמה ובניסיון ובלימוד מההיסטוריה,
וזה הסיבה שכתבו את התורה באופן הזה דווקא, כלומר לא כתבו את התורה כספר חוקה יבשה, כתבו אותה באופן שנלמד את ההסיטוריה של האומה ומי התחיל ומתי ומה עברנו ואיזה ניסיון צברנו, כתב חוקים לפי הזמן והניסיון, הרי למה האלוקים לא אסר ליעקב להתחתן עם שני אחיות, למה בסוף אמר לעשות משכן ועגל\כרובים בקדש הקדשים, למה התורה מספר את סיפור בנות צלפחד ? כל אלה הם לומר לנו שאין התורה והאלוקים נושא סגור ומוחלט וכזה ראה וקדש, להפך, ראו מה קרה ליעקב שהתחתן עם שני אחיות, אז אסרו שני אחיות, התורה שלנו היא היא הראשונה שמספר סיפור ביקוש זכויות כמו בנות צלפחד,
התורה שלנו היא הראשונה שלא רוצה מלך ושילטון וחוק שאי אפשר לשנות, התורה שלנו היא הראשונה שלא מבדיל בין אזרח לזר להפך מצווה לאהוב אותו כמותך כי גם אתה היית גר בארץ מצרים,

כך לומדים תורה וכך עובדים את השם, כל שאר הקשקושים הם קישקושים ותו לא מצד המחב"שים,
ומצד המחב"תים ?! הם עשו מכל התורה והיהדות כדת וכע"ז ממש, אומרים להם העולם עגול ?! אז מתווכחים ! אומרים להם גיל העולם יותר משש אלף ?! אז מתווכחים ! עשו צופן תנכי ועוד כל מינו שטויות,
בקיצור הם הם עובדי ע"ז והם הם אחד האסונות הגדולים ביותר לאומה שלנו,
המחב"שים והמחב"תים הם הם צריכים לחזור בתשובה ומה שיותר מהר יותר טוב,
ומי הסובלים ? האדם הפשוט החדרי\הדתי\החילוני ההמון העם הפשוט, הוא הוא הסובל מכל המשחקים הטפשים שלהם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 01:18 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

פרוזבול תוקן כי אנשים נהגו בניגוד לתורה.

זו דווקא דוגמא מצוינת לצורך בפתרון להומוסקסואליים.

התייחסותי אינה קשורה לאמונה, אלא לסוברים כי לתורה יש מטרה שנוטריה יהיו מוסריים והגיוניים.

הם מסבירים כי כל מיני דברים התאימו רק לאותה תקופה. הם גם אומרים שחז"ל עסקו בהתאמות לתקופתם.

מלאכה חשובה זו פסקה לפני למעלה מאלף שנה, כך שערכי התורה סותרים לחלוטין את ערכי התקופה.

את זה צריך לשנות לשיטתם.

אני מסכים שלא יישארו הרבה פרטים. עקרונות ה"צדקה ומשפט" יישארו, אך למרבה השמחה, הם היום נחלת הכול. אולי לזה התכוון הנביא ומלאה הארץ דעה את ה'.

מי שבעיניו עיקר עניין הדת להיות שונה ומיוחד נמצא בבעיה. כיום עיקר השונות הדתית היהודית היא לרעה.

א. למה בדיוק האנשים שלא מאמינים בתורה טוענים את הטענות האלו? אין מקרה בעולם..

ב. אין צורך בסמכות כדי להתאים את התורה, מכיון שהשינויים נעשים רק בתוך מסגרת התורה אם בפרשנות אם בתקנות, וממילא ההתאמה של התורה לימינו חי וקיים ולא נפסק מעולם. זה שאתה לא רואה את ההתאמה שהיית רוצה הוא כי כנראה אלו שעוסקים בתורה ובפסק לא רואים את מטרות התורה כמו שאתה רואה אותם.

ג. פרוזבול ניתקן בגלל שנמנעו מלהלוות, לא שעברו על איסור השמיטה אלא דווקא בגלל שקיימות את מצוות השמיטה, וסתרו ערך תורני אחר של ההלוואה. [למעשה יש להבין שהתורה תובעת כאן דבר בלתי אפשר כמעט, שלא להימנע מלהלוות ולהשמיט בשביעית]. לכן ניתקן פרוזבול, שגם הוא לא עקירת התורה אלא פתרון פורמלי [מחלוקת ראשונים בזה ואכ'מ] 

אם יהיו הומואים יהודים שבגלל שיקיימו את התורה להימנע מיחסים כאלו יבטלו מצווה אחרת בתורה, זה יהיה אולי דומה לשמיטה. ועדיין יש הבדל רב שכן לא נשתנה שם דבר בענין זה מבזמן התורה. 

ד. אין שום שיטה שטוען שתכלית התורה הוא רק צדקה ומשפט, לכל הדעות יש "בין אדם למקום" בתורה. וממילא מכיון שמשכב זכר למשל שייך לכלל הזה איני מבין למה אתה חושב שהתורה כבר נתקבלה בעולם. 

ה. לסיכום, כמה שניתן להבין ולפרש שחז"ל אכן עסקו בהתאמת התורה לתקופתם זה לא נשתנה עדיין כלל ועדיין חכמי כל דור ודור עוסקים בזה. אם לא מצליחים מספיק, או שאתה חולק עליהם, בבקשה, תבאר אתה את התורה לפי זמננו ואם יהיו דבריך צודקים בתורה הם ממילא יהיו נכונים ותקפים. אין צורך בשום סמכות לכך [ודוקא בגלל ששינוי אמיתי אי אפשר אלא א"כ אתה כופר בתורה]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 07:55 לינק ישיר 

יתכן

פרוזבול בוצע הגלל הראיה הפורמליסטית של התורה (בניגוד לראיתך הרואה אותה כמחנכת, ככלי למוסר). היות ופורמלית התקנה עוזרת מבחינה הלכתית לכן תיקנוה (כדי להשיג ערך אנושי).

זה לא אפשרי לגבי הומוסכסואלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 12:02 לינק ישיר 

תלמיד,
מדוע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 12:18 לינק ישיר 

יהי,

א.      אד הומינם וטיעון מעגלי בהעלם אחד.

ב.       כנ"ל.

ג.       הכתוב לא ירע לבבך מדבר על הלוואה לפני שמיטה. זה לא "ערך תורני אחר". הלל ראה שאנשים לא יכולים לעמוד בזה (כפי שהומוסקסואלים לא יכולים לעמוד באיסור ובלשונך "דבר בלתי אפשרי כמעט") והודיע שהשמיטה לא משמטת. כמובן זה נוסח באופן פרשני ולא באופן מבטל. אין לי שום התנגדות שהומוסקסואלים יידרשו לחתום על פרוזבול.

מה בדיוק השתנה בהלוואה ושמיטה, בין זמן התורה לזמן הלל הזקן?

ד.      לא כל התורה התקבלה. רוב התורה.

מה אכפת לאלוהים מה אנשים עושים בחדר המיטות. זה איסור חברתי בהגדרה. לא עבודת אלוהים.

יחסך המזלזל לבין אדם לחברו בעקבות היותך עסוק מאד בבין אדם למקום משתקף היטב בכתיבתך.

מעולם לא הביאוני לידי גיחוך כאותו שטען לי "מה החכמה שאנשים חילוניים הם ישרים והגונים. הם לא צריכים להשקיע בבין אדם למקום"...

כיוון שבעיניך יש חשיבות רבה ל"דעות" כדאי שתלמד קצת מהו היחס למי שמקפיד על בין אדם למקום על חשבון בין אדם לחברו. ובכלל על כמות ה"דעות" שתכלית כל המצוות ליישר המעשים ולתקן הדעות.

ה.      רק מי שלא קרא ולא שנה, או מי שעביד לשקר במילתא גלויי, יכול להיתמם ולומר כי כיום עושים את מה שחז"ל עשו.

תוקן על ידי ייתכן ב- 06/10/2011 12:20:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 12:39 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:

יתכן

פרוזבול בוצע הגלל הראיה הפורמליסטית של התורה (בניגוד לראיתך הרואה אותה כמחנכת, ככלי למוסר). היות ופורמלית התקנה עוזרת מבחינה הלכתית לכן תיקנוה (כדי להשיג ערך אנושי).

זה לא אפשרי לגבי הומוסכסואלים.

ומבחינה הלכתית מניעת סבל נפשי מאנשים אינה שקולה להלוואה לאנשים שסובלים סבל גופני בגלל מחסור בכסף?
הרי בזמן חז"ל לא ידעו ,כמו שיודעים היום,שסבל נפשי קשה לא פחות מסבל גופני,ואולי הרבה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 12:47 לינק ישיר 

יתכן וצענע

בפרוזבול למעשה לא עשו מאומה. גם קודם מבחינת הדין היבש זה היה בסדר לו היו עושים כן. אין כאן ויתור הלכתי. יש רק ויתור על מטרת הצווה. וזו לטעמי אינה (כה) חשובה.

בהומוסכסואליות אמור להיות ויתר פורמלי  או פרשנות חדשה שתתבסס על כך שמוטמע בפוסק שסבל האדם כה בסיסי ומוצדק עד למתן פרשנות יוצרת. האם הגיע זמן כזה? (וגם אם יגיע – האם בהתנגשות בין החוטא לדת יש לדחות את האינטרס של הדת לעומת החוטא? חוששני שלא)

כל העניין סובב מה החשוב, הצווי הפורמלי או חינוך האדם ואושרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 13:16 לינק ישיר 

תלמיד, איך תורה האמורה להיות תורת נצח, ניתנת בתרגילים דוקא בדור אחד לבדו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 16:32 לינק ישיר 

אליס

איך שלפי הר"מ הלכות קרבנות ניתנו רק כדי לעקר ע"ז מתודעת העם ובכ"ז נקבעו לדורות.

הפתרון הוא שיש שני רבדים, האחד (והפחות בסיסי) הוא התועלתני-חינוכי והשני (העיקרי) הוא הרובד של קיום ללא טעם, כעבדות. חושבני שזה נרמז בפרקים האחרונים של המורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 18:59 לינק ישיר 

ייתכן
מכיון משלא ראיתי בדבריך טענה חדשה שאהיה צריך להתייחס אליו, רק דחיות של דברי בנוסח של "אני חושב להיפך" , אני מרשה לך לחלוק עלי. אך אין לי מה לענות לך, מכיון לא הבאת טענה או ראיה חדשה שנקבל את דעתך ולא דעתי.

אגב, לגבי הדברים שחידשת לי בפירוש התורה וכוונתה הייתי שמח שתביא מקור [וכמו שכתבת שאני אוהב "דעות"], מי הוא שסובר כי לא איכפת לאלקים מה עושים בחדר המיטות? ומיהו שסובר שאין דבר כזה בין אדם למקום? 

גם היה מועיל אם תמצא לי איזה פוסק אורטודוכסי שטוען שהוא לא עושה מה שחז'ל [להבנתו] עשו. 

מכיון שעכשיו ערב יום כיפור אני מבקש ממך מחילה אם הרגשת נפגע ממני. [חשבתי שבדיון אינטלקטואלי לא צריך לחשוב כל רגע על פגיעות, וכמשרז'ל שנעשים שונאים זה לזה] 
אני נהנה הרבה מהשאלות שלך. [רק לא מהקביעות שלך] 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השערות של חז"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.