כולנו רוצים להתחתן.. כולנו הוגים וחושבים האיך נתחתן? עם מי נתחתן? כולנו מתערבבים סביב זה ומחמת זה..
אבל לפני הכל.. למה בכלל מתחתנים??
למה לא טוב חיי הרווקות, למה לנו להיכנס למקום של עול ומחויבות? ("אשרי הגבר אשר ישא עול מנעוריו".. אומרים חז"ל: איזה עול? עול אשה!)
ובכלל למה לנו להתחתן עם אשה, שכולה רגש, שזה רק דורש מאיתנו אנרגיות יום יומיות.. דורש מאתינו לחוש דברים שהם לא אנחנו.. לרדת לפרטים שאין לנו שיג ושיח איתם...לא עדיף גבר? ועוד בכלל זה הרבה יותר יגרום ללימוד תורה ולא עם אשה שזה רק גורם לביטול תורה??
כמו"כ הנשים, למה להם איזה גבר שבקושי מבין אותן... שרק כל הזמן צריך לפרנס את "האגו" שלו.. לכבד להעריך.. לא עדיף איזה אשה? איזה חברה טובה שתבין.. שתחבק כמו שצריך??
יותר מכך, ציר חיינו סובב סביב רגש "אהבה" הכמיהה, הרצון, התחושה, החלום, ובכל זאת.. רוב העולם מחפש את זה והוא לא מוצא..! למה??
בתמצות, אבל התשובה היא אחת:
"עבודת המידות - בנין האדם"
דווקא השוני.. דווקא הניגוד.. דווקא הקוטביות בין הגבר לאשה.. בין השכל לרגש, בין חיים בדפוס אחד לחיים בדפוס אחר..לחינוך מבית אבא שונים.. ושלל תכונות שונות ואף מנוגדות.. זה עצמו הבניין.. זה עצמו המטרה...
תגדל.. תתרומם.. תתעלה.. !!
כשאדם נותן.. משקיע.. מוותר על האנוכיות שלו.. שובר את האגואיסטיות..שהוא חיי את השני שהוא חיי למען השני ובשביל השני... כשהוא מגיע למצב בו הוא מרגיש את השני כמו שהוא מרגיש את עצמו...!!
אז! הוא משתלם.. הוא נבנה.. הוא מתעדן.. הוא מזדכך...! ואין דרך יותר טובה, מחיים עם בן זוג קוטבי ממנו..!
כשאדם ייגש לחיי הנישואין בצורה כזאת.. בתחושה כזאת.. בתחושה מרוממת.. בתחושה של פרוקייט ותפקיד רם מעלה.. הוא יבחן את הכל אחרת.. הוא יחפש דברים אחרים.. הוא יבין, שאין בן זוג מושלם, אלא בן זוג שמשלים!. הוא יבין.. שמה שצריכים לחפש, זה את אותה אחת שיש לו מוטיבציה לאהוב אותה.. להשקיע בה.. להשקיע יחד איתה בבניין המשותף שלהם..!
ואז הוא יצליח...!!
שנמצא ונצליח..:)
נשלח ב-3/10/2011 13:15
להתחתן זה כמו נעלי עקב. קודם המציאו, ואחר כך מחפשים דרכים להתמודד עם זה.
נשלח ב-3/10/2011 13:54
ליטאיאתהמשהו ........
v
נשלח ב-3/10/2011 13:56
ליטאי613 כתב:
צודק... הכי קל לברוח מהתמודדות...
נשלח ב-3/10/2011 14:10
לא נכון! אח"כ צריך להתמודד עם הבריחה...
נשלח ב-3/10/2011 15:21
שאפו עליך עמקויות.. לא היה לי כוח לקרוא הכל.. אבל ברפרוף - יפה דיברת. (רק קצת אתה רואה שחורות..)
נשלח ב-3/10/2011 16:40
ליטאי613 כתב:
v
לייק ענק!!!!!!!!!!!! וואי זה אחד החזקים! אני פשוט יושבת פה עם חברה שלי וצוחקת בקול!!!
נשלח ב-3/10/2011 16:45
עמקויות כתב:
כולנו רוצים להתחתן.. כולנו הוגים וחושבים האיך נתחתן? עם מי נתחתן? כולנו מתערבבים סביב זה ומחמת זה..אבל לפני הכל.. למה בכלל מתחתנים??למה לא טוב חיי הרווקות, למה לנו להיכנס למקום של עול ומחויבות? ("אשרי הגבר אשר ישא עול מנעוריו".. אומרים חז"ל: איזה עול? עול אשה!)ובכלל למה לנו להתחתן עם אשה, שכולה רגש, שזה רק דורש מאיתנו אנרגיות יום יומיות.. דורש מאתינו לחוש דברים שהם לא אנחנו.. לרדת לפרטים שאין לנו שיג ושיח איתם...לא עדיף גבר? ועוד בכלל זה הרבה יותר יגרום ללימוד תורה ולא עם אשה שזה רק גורם לביטול תורה??כמו"כ הנשים, למה להם איזה גבר שבקושי מבין אותן... שרק כל הזמן צריך לפרנס את "האגו" שלו.. לכבד להעריך.. לא עדיף איזה אשה? איזה חברה טובה שתבין.. שתחבק כמו שצריך??יותר מכך, ציר חיינו סובב סביב רגש "אהבה" הכמיהה, הרצון, התחושה, החלום, ובכל זאת.. רוב העולם מחפש את זה והוא לא מוצא..! למה??בתמצות, אבל התשובה היא אחת:"עבודת המידות - בנין האדם"דווקא השוני.. דווקא הניגוד.. דווקא הקוטביות בין הגבר לאשה.. בין השכל לרגש, בין חיים בדפוס אחד לחיים בדפוס אחר..לחינוך מבית אבא שונים.. ושלל תכונות שונות ואף מנוגדות.. זה עצמו הבניין.. זה עצמו המטרה...תגדל.. תתרומם.. תתעלה.. !!כשאדם נותן.. משקיע.. מוותר על האנוכיות שלו.. שובר את האגואיסטיות..שהוא חיי את השני שהוא חיי למען השני ובשביל השני... כשהוא מגיע למצב בו הוא מרגיש את השני כמו שהוא מרגיש את עצמו...!!אז!הוא משתלם.. הוא נבנה.. הוא מתעדן.. הוא מזדכך...!ואין דרך יותר טובה, מחיים עם בן זוג קוטבי ממנו..!כשאדם ייגש לחיי הנישואין בצורה כזאת.. בתחושה כזאת.. בתחושה מרוממת.. בתחושה של פרוקייט ותפקיד רם מעלה.. הוא יבחן את הכל אחרת.. הוא יחפש דברים אחרים.. הוא יבין, שאין בן זוג מושלם, אלא בן זוג שמשלים!.הוא יבין.. שמה שצריכים לחפש, זה את אותה אחת שיש לו מוטיבציה לאהוב אותה.. להשקיע בה.. להשקיע יחד איתה בבניין המשותף שלהם..!ואז הוא יצליח...!!שנמצא ונצליח..:)
מסכימה איתך. בהחלט מחפשת את היצור שיוכל להשלים אותי.
נשלח ב-3/10/2011 17:47
fake_smile כתב:
מסכימה איתך.בהחלט מחפשת את היצור שיוכל להשלים אותי.
ואני מחפש בת זוג שאני אשלים אותה.. לא מחפש מישהי שתשלים אותי.. (כי אני מלא וגדוששששש! מה יש להשלים בי?)
נשלח ב-3/10/2011 20:39
ענני_ממעש כתב:
מסכימה איתך.בהחלט מחפשת את היצור שיוכל להשלים אותי.
ואני מחפש בת זוג שאני אשלים אותה.. לא מחפש מישהי שתשלים אותי.. (כי אני מלא וגדוששששש! מה יש להשלים בי?)
ענני אם אתה משלים אותה משמע שהיא גם משלימה אותך... כמו פאזל
נשלח ב-4/10/2011 00:07
כתבתי כבר שאני לא צריך השלמות... אני מושלםםםםםםםםםםםם! יכול רק להשלים אחרות ולהשפיע מעצמי הלאה והלאה...
נשלח ב-4/10/2011 00:09
כל פעם שבא לי להתחתן אחרי שבת אחת מתישה עם האחייניות ולראות איך האחים/ות וגיסים/ות משתגעים הולך לי התאבון לכמה שנים...
נשלח ב-4/10/2011 00:22
אדם_ה1 כתב:
כל פעם שבא לי להתחתן אחרי שבת אחת מתישה עם האחייניות ולראות איך האחים/ות וגיסים/ות משתגעים הולך לי התאבון לכמה שנים...
(גם האחיינים, אל תלכלך הנקבות..)
נשלח ב-4/10/2011 00:29
אין לי אחיינים (בינתיים, לפחות. ולפי כמות העבודה שיש להוריהם אני בטוח שהם לוקחים הפסקה של כמה שנים... )
נשלח ב-4/10/2011 01:58
אדם_ה1 כתב:
רק מלחשוב על הריון אני נעלם לי ה"תיאבון".... יש לי פוביה.
ועל ילדים?! אין על מה לדבר.... במיוחד כשהם של אחרים.