|
|
| נשלח ב-5/10/2011 15:53 |
|
| |
בס"ד
איש יקר
אתה מתפלל שלוש תפילות ביום? אני בטוח. בכל תפילה אתה מזכיר ומבקש "את צמח דוד עבדך מהרה תצמיח" "כי לישועתך קיוינו כל היום! ולירושלים עירך ברחמים תשוב בונה ירושלים וכו' ותחזינה עיננו בשובך לציון ברחמים האין זה ברור מה אתה מבקש?? אם לא ברור לך, עיין ברד"ק ובב"י שציינתי לעיל. זה עשוי להועיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2011 16:30 |
|
| |
אור הדברים עתיקים עם ישראל ומנהיגיו מעולם לא התפללו ברצינות וחשבו ברצינות מה שהם מוציאים מפיהם.
ספר הכוזרי מאמר ב
כד. אמר החבר: הובשתני מלך כוזר, והעון הזה הוא אשר מנענו מהשלמת מה שיעדנו בו האלהים בבית שני, כמה שאמר: +זכריה ב' י"ד+ "רני ושמחי בת ציון", כי כבר היה הענין האלהי מזומן לחול כאשר בתחלה אלו היו מסכימים כלם לשוב בנפש חפצה, אבל שבו מקצתם ונשארו רובם וגדוליהם בבבל רוצים בגלות ובעבודה שלא יפרדו ממשכנותיהם ועניניהם, ושמא על זה אמר שלמה: +שיר השירים ה' ב'+ "אני ישנה ולבי ער", כנה הגלות בשינה והלב הער התמדת הנבואה ביניהם. "קול דודי דופק", קריאת האלהים לשוב. "שראשי נמלא טל", על השכינה שיצאה מצללי המקדש, ומה שאמר: "פשטתי את כתנתי", על עצלותם לשוב. "דודי שלח ידו מן החור", על עזרא שהיה פוצר בהם ונחמיה והנביאים, עד שהודו קצתם לשוב הודאה בלתי גמורה, ונתן להם כמצפון לבם, ובאו הענינים מקוצרים מפני קצורם, כי הענין האלהי איננו חל על האיש אלא כפי הזדמנותו לו אם מעט מעט ואם הרבה הרבה. ואילו היינו מזדמנים לקראת אלהי אבותינו בלבב שלם ובנפש חפצה, היינו פוגעים ממנו מה שפגעו אבותינו במצרים. ואין דבורנו: השתחוו להר קדשו, והשתחוו להדום רגליו, והמחזיר שכינתו לציון וזולת זה, אלא כצפצוף הזרזיר, שאין אנחנו חושבים על מה שנאמר בזה וזולתו, כאשר אמרת מלך כוזר. יהודי בגלות הנק מעוני ורעב ואין לו במה לפרנס את ילדיו ואשת- את צמח דוד - לא בדיוק מזיז לו. יהודי החוזר הביתה חבול ומוכה מהגויים ומשקוצים. מושפל ועלוב. מתי ה' ישוב לירושלים לא בדיוק בראש שלו משה רבנו בא ליהודים במצריים- לא שמעו מקוצר רוח ומעבודה קשה- מה שעניין אותם בצדק לא אידיאלים של עם נבחר אור לגויים- אלא הקש בכדי לגמור את מכסת הלבנים. רק 50 יום לאחר הגאולה המושלמת נתנו להם את התורה- וגם אז ההענות לא היתה אי אי. התפילות שתוקנו הן תפילות יפות מאוד מנוסחות יפה וסודות רבים בין אותיותיה ומיליה.- אבל זה לא מדבר אל המתפלל. זו לא תפילה. זה דקלום, ולכן כנראה שההענות של ה' בהתאם.
אפשר לצעוק עד מתי בקול גדול- אבל אם כולם מתכונים למשהו אחר, עד מתי. הצעקה תשאר צעקה סתם. כדברי החכם למלך כוזר- זה שאומרים ולירושליים עירך ברחמים תשוב- וממשיכים לשבת בגלות- זה שווה לקריאת הזרזיר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2011 16:47 |
|
| |
אור, ודאי שאני מבקש. ואם כך מה הוסיפה בבקשה התזכורת שלך לבקש על מלכות בית דוד וכד' ? הרי ממילא כל יהודי שמקפיד על תפילות וברכת המזון ועוד כיו"ב מבקש על זה כמה וכמה פעמים בכל יום. האם כל מה שרצית הוא להתכוון בתפילה בברכות האלו ? לי השתמע שאתה מכוון ליותר מכך, ולכן שאלתי אבל יכול להיות שטעיתי, בכל מקרה אודה להבהרתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2011 16:50 |
|
| |
אור עליון, אתה מתפלל בכל תפילה "וחננו מאת דעה בינה והשכל". כשתתתקבל בקשה זו, אולי תגיע גם למילוי הבקשה האחרונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2011 16:56 |
|
| |
ועוד הערה , כבר ביארו קדמונים שהבקשה לצמח דוד היא על הבחינות הארציות של הגאולה (מה שמכונה במסורות קבליות מסוימות כמשיח בן יוסף) ולא הגאולה השלימה, והדבר ברור מכמה בחינות : האחת שא"א להתפלל על דבר שאי אפשר, ודבר בלתי אפשרי הוא שברגע אחד המציאות תהפך מגלות גמורה לגאולה שלימה, באשר ה"מקבלים" לא יהיו מסוגלים לשאת שינוי כזה מהפכני בן רגע. והשני שמשלים לראשון שלא בכדי ניסחו חכמים את התפילה בצחות לשונם בלשון "צמח דוד" שהוא צמח שצומח מתוך המציאות העכשוית באופן שבונה את מציאות הגאולה השלימה בהדרגה כצמח שגדל. התפילה היא שהצמח הזה יגדל ולא כל מיני מהלכי סרק , שיובילו להתקדמות לא שלימה ולא מליאה שיש אחריה נסיגה אחורה חלילה. ויש מה להאריך בזה , אך אין כאן מקומו. שנזכה לכך עוד השנה בע"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 01:07 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | | אור,
האם באמת מבקשים ?
האם יודעים בכלל על מה לבקש ?
מי באמת מבין מה זאת הגאולה השלימה באופן שאינו סיסמא בעלמא , וכמה כאלו יש ? |
|
כן כן מבקשים ועמלים בלי סוף לכך, קיימנו את כל התורה והשלחן ערוך אלפי שנים אך ורק משום הציבי לך ציונים,
כלומר בחוץ לארץ בגלות הארוך לא היינו מחוייבים לשום ברית עם האלוקים, קיימנו הכל מכל בכל, והוספנו הרבה ספרים וחוקים והרגו בנו בגלל זה גם כן בכל האלפיים השנים האלה וגם צאצאניו התבוללו באומה,
כל הסבל הזה עברנו אך ורק להציבי לך ציונים, למה להציב ציונים ריבונו של עולם ???? לא לגאולה ????
סליחה לפעמים אתם מרוב לרצות להצדיק את האלוקים, מכחישים את עמלינו שלנו ושל עמל אבותינו כבר אלפי שנים שעמלו לריק,
כל דור ודור ששרד פירושו שאבותיו היו צדיקים, הרי מי שלא היה צדיק בניו ובנותיו התבוללו באומות, יוצא שבכל דור שהיה יהודי אז האבא היה יהודי צדיק גמור, (זה לא מחייב שילדיו יהיו כמותו אבל ברור שאם יש צדיק אז אביו בוודאי היה צדיק אחרת הבן היה מתבולל) אז יוצא לנו שאנו המעט שנשאר בכל דור הם צאצאי צדיקים בכל דור במשך אלפיים שנה עד יעקב אבינו ממש,
ואת כל זה אתם מכחישים בכדי להחניף לאלוקים ??? אתם הרי יודעים מה דינו של חנפן !!
(איש היקר זה לא אישי תאמין לי)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 10:50 |
|
| |
מקס, לא אמרתי שלא מבקשים ועמלים בקיום ההלכה וכד'. אמרתי (או ליתר דיוק רמזתי) שלא מכוונים את הבקשה לכיוון הנכון. ובכלל חיי היהודי לאורך הדורות התמקדו ברצון לשרוד פיסית ורוחנית (כלומר כבעל זהות יהודית) השאיפה להגיע לעמדה של מלוכה והשפעה על העולם כולו נתפסת כמופרכת והזויה גם היום, ובעבר עוד הרבה יותר. זה שהחכמים הקדמונים כיוונו את עיקר הש"ס ע"מ שהיום נוכל לפתוח את הדברים ולשוב אל בצרון, בבחינת "הציבי לך ציונים" וישראל השתדלו לקיים , בהחלט נזכר ויזכר לזכותם לעולם, אך זה לא אומר שישראל לאורך כל הדורות כולל זה שלנו היו מודעים לכך , כפי שאמרתי למעלה למעשה מיעוט קטן מאוד היה מודע לכך, ואצל רובו זו היתה ועודינה ידיעה שמנותקת מההקשר הכולל של ניתוח ההלכה הבנתה, וממילא גם של הפסיקה למעשה. בכל מקרה לא כדי להחניף לבורא כתבתי את הדברים (מוזר ואף מעט פוגע שהעלית את המחשבה הזו על דעתך) אלא כדי להאיר את עיני המחכים והמחפשים, הגאולה אינה רחוקה ולא קשה להשגה כלל, אבל כדי שהיא תעלה על דרך המלך, צריך להבין נכון מה זה אומר לתת לזה לקרות ואם אפשר גם להיות שותפים בכך (אבל רק אחרי שמבינים היטב היטב מה זה באמת אומר ) מה טוב. גמר חתימה טובה, וצמיחת קרן לדוד השנה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 11:49 |
|
| |
איש היקר:
ההמון העם תולה את עיניו וחייב לחכמים, ומהם לא תדרוש להבין רק לקיים, ואני מוכיח שקימו מה שאמרו להם אחרת לא שרדו,
כל הביקורות היא כלפי החכמים והמנהגים, הם כן ידעו מה צריך לעשות וחלק עשו ועזבו את ארצם וחזרו לארץ ישראל,
עצם לומר שהעם לא מספיק רוצה היא שקר, המנהגים אמרו\שקרו להם שצריך להגיע משיח מיסטי או משהו כזה, ולכן חיכו וחיכו וסבלו ונשמדו והתבוללו בכל הדורות, מאז שירדנו למצריים להנות מכלכלת יוסף האח העשיר ועד היום הזה שיהודים גרים בחול, ואלה שגרים לארץ ממשיכים לחכות למשיח המסטי הזה שלא יגיע לעולם,
ומזה לאשים את ההמון העם היהודי הנפלא הזה ?? או לאשים את האלוקים בכך ??? זה הרי אבסורד !!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 12:15 |
|
| |
מקס, ולהאשים את החכמים והמנהיגים שמסרו את נפשם למען העם (אני יודע שהיו ויש כאלו שנצלו את מעמדם לרעה, אבל אני לא חושב שנכון לטעון שהם הרוב) כן טוב ונכון בעיניך ? בדברי בכוונה לא הבחנתי בין החכמים והמנהיגים לבין ההמון , כי לכל אדם יש חשבון אישי ומיוחד שאין בכוחי כלל לעשותו, ב"ה יש דיין אמת יחיד שעושה אותו נאמנה גם בלעדי. כל מה שאני עשיתי הוא להאיר את עיני המחכים והמחפשים, באמירה (שיש בה גם נימה של דרישה ותביעה ! ) זה לא בשמים "בפיך ובלבבך לעשותו", אל תאשים את הקב"ה, כי אחרי הכל זה תלוי בנו ונמצא בעיקר בידינו, בלי הבדלי מעמדות והשתייכויות קבוצתיות או אחרות. לא להאשים על העבר באתי אלא בעיקר לעורר ולהאיר את ההווה והעתיד. גמר טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 13:07 |
|
| |
בס"ד
איש
בוודאי שאני מתכוון לכוונות בברכות אלו. ולא רק לבקש אלא גם לדרוש מהשם שישלח לנו את משיח והגאולה שהרי זהו גם רצונו של מקום. והשיב לא נאמר אלא ושב וכו' בכל צרתם לו צר וגו'
ירוחם
האם אתה חושב ומאמין שכך הוא רצון השם בתפילות מסוג אלו שאתה דורש?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 13:35 |
|
| |
אור עד שאתה שואלני-האם אתה חושב ומאמין שכך הוא רצון השם בתפילות מסוג אלו שאתה דורש?
אני סבור שאת התפילות שלנו ה' לא רק שלא דורש. אלא הן לצנינים בעיניו(כביכול -דברתי בלשון בני אדם)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 13:37 |
|
| |
בס"ד [quote] ועוד הערה , כבר ביארו קדמונים שהבקשה לצמח דוד היא על הבחינות הארציות של הגאולה (מה שמכונה במסורות קבליות מסוימות כמשיח בן יוסף) ולא הגאולה השלימה, והדבר ברור מכמה בחינות : האחת שא"א להתפלל על דבר שאי אפשר, ודבר בלתי אפשרי הוא שברגע אחד המציאות תהפך מגלות גמורה לגאולה שלימה, באשר ה"מקבלים" לא יהיו מסוגלים לשאת שינוי כזה מהפכני בן רגע. והשני שמשלים לראשון שלא בכדי ניסחו חכמים את התפילה בצחות לשונם בלשון "צמח דוד" שהוא צמח שצומח מתוךהמציאות העכשוית באופן שבונה את מציאות הגאולה השלימה בהדרגה כצמח שגדל. התפילה היא שהצמח הזה יגדל ולא כל מיני מהלכי סרק , שיובילו להתקדמות לא שלימה ולא מליאה שיש אחריה נסיגה אחורה חלילה. ויש מה להאריך בזה , אך אין כאן מקומו. שנזכה לכך עוד השנה בע"ה. [/quote] איש יקר, היכן ביארו כך קדמונים? "צמח דוד" הוא משיח בן דוד...וכפי שפוסק הרמב"ם בהלכות מלכים (שאגב אף פוסק לא חולק עליו משמע כולם מסכימים לדעתו) יעמוד מלך מבית דוד וכו' ובנה בית המקדש במקומו וקבץ נדחי ישראל וכו' הרי לך הגאולה השלימה. ולגבי שהדבר בלתי אפשרי משום "השינוי" שיתחולל וכו' אז קודם כל הקב"ה כל יכול והוא "נמנע הנמנעות". ושנית כל, אדרבא היא הנותנת. הגאולה אכן צומחת מהגלות ואין היא נפרדת ממנה כדבר חדש שיתחולל. והדבר מרומז, שים לב, במילה גולה וגאולה. הם אותם אותיות בדיוק רק שינוי של אות אחת והיא א "אלופו של עולם" שיהא בגילוי בעולם בבוא הגאולה. וכבר אמרו חז"ל "שכר מצווה מצווה" דהיינו שהשכר הוא המצווה בעצמה רק שעכשיו הוא בהעלם ובבוא הגאולה תהיה בגילוי.ודבר זה פשוט וניתן להאריך בדבר אך קצרה היריעה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 13:50 |
|
| |
בס"ד
ירוחם איזה תפילות השם כן דורש? מלמול שפתיים? נענוע ראש?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 14:02 |
|
| |
אור את זאת עושים בדיוק היום. מה שה' רוצה איני יודע, אין לי גילויי אליהו, ולא מספרים לי מה רצון ה'.
תפילה בעייני היא בקשת האדם מבוראו. בקשה על מה שמציק לו על הבעיות שלו. על חייו וחיי משפחתו. התפילות היום הם רובם ככולם מזמורים ותשבחות שהם יפים מאד אבל הן לא תפילות. בעייני. המעט מעט של התפילות באמת- הן תפילות שתוקנו לפני אלפי או מאות שנים לאנשים שחיו בזמן אחר עם בעיות וצרכים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 14:26 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | מקס,
ולהאשים את החכמים והמנהיגים שמסרו את נפשם למען העם (אני יודע שהיו ויש כאלו שנצלו את מעמדם לרעה, אבל אני לא חושב שנכון לטעון שהם הרוב) כן טוב ונכון בעיניך ?
בדברי בכוונה לא הבחנתי בין החכמים והמנהיגים לבין ההמון , כי לכל אדם יש חשבון אישי ומיוחד שאין בכוחי כלל לעשותו, ב"ה יש דיין אמת יחיד שעושה אותו נאמנה גם בלעדי.
כל מה שאני עשיתי הוא להאיר את עיני המחכים והמחפשים, באמירה (שיש בה גם נימה של דרישה ותביעה ! ) זה לא בשמים "בפיך ובלבבך לעשותו", אל תאשים את הקב"ה, כי אחרי הכל זה תלוי בנו ונמצא בעיקר בידינו, בלי הבדלי מעמדות והשתייכויות קבוצתיות או אחרות.
לא להאשים על העבר באתי אלא בעיקר לעורר ולהאיר את ההווה והעתיד.
גמר טוב. |
|
איש יקר: אין עניין לאשים את מי שלא קיים כבר, יש עניין ללמוד ולהבין בשביל העתיד באמת, אין כאן אשמה בכדי לדון אותם ח"ו לשאול ונשרוף ח"ו את תורתם וכדומה, יש כאן בעיקר עניין ללמוד להבין מהי האחריות האישי של כל מנהיג וחכם בכל דור ודור,
אתן דוגמא פשוטה: כמה קשה היא שהחכמים בכל דור יפגשו פעם בשבוע ?? למשל הרב עובדיה והרב אלישיב ועוד כמה,
למה זה לא קרה דור לפנינו, למה זה לא קרה שני דורות לפנינו, וכן עד חורבן הבית ??
האם ראינו אומה בלי רועה בלי חוקה בלי בית ?? מה אנו מבקשים בסך הכל, שהמנהגים התלמידי החכמים יפגשו פעם בשבוע, ושפשוט יתחילו להנהיג את האומה, וזה הגואלה ואין גאולה אחרת,
לזרוק את העניין על ההמון העם ועל האלוקים ועל חוסר תפילות וכדומה ?! זו שקר ועבודה בעיניים כבר יותר מאלפיים שנה,
ושוב לא אני ולא אתה רוצים ח"ו לזלזל בקדמונינו או באמונה התמימה של ההמון,
שנינו וכולנו כל ההמון העם הפשוט צריכים לכוון את הביקורת לכיוון המנהיגות ולדרוש שהם יפגשו פעם בשבוע,
כל המנהיגות יחד פעם בשבוע, אני חושב שהם חייבים לנו את זה, הרי כל חייהם וחיי משפחתם הם מכסף ציבורי וזה תפקידם,
כל כך פשוט שאין לך פשוט יותר מזה, ריבונו של עולם ,,,,,,,,,,,
עכשיו: למה זה לא קרה עד היום ? האם עבודת השם היה בראש העניין ? או אולי תמימות ואמונות תפילות של כת ההשקפה וכיבוד קדמונים כפי זעקת הספורנו, דברים פרק כח (יד) ולא תסור מכל הדברים אשר אנכי מצוה אתכם היום ימין ושמאל. שלא ישנו את מצות האל יתברך בפרט ענין המשפט. ולא ימירו את שאר המצות במנהגי הדיוט ומצות אנשים מלומדה כ"ש כשיעשו זה לכבוד קדמונים שהנהיגו אותם המנהגים לא לכבוד קונם ולא לשמור מצותיו כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ.
|
|
|
|
|