|
|
| נשלח ב-10/10/2011 21:14 |
|
| |
שום נימה אישית. לא הבנת מילה ממה שכתבתי, ובמקום להתעניין ולברר או לחילופין להגיד שזה לא מעניין אותך, העזת פניך וקבעת שאני לא מבין על מה אני מדבר. ואם יושר ודרך ארץ בסיסית אין, מה לך לפטפט בענינים חובקי עולם שרחקו ממך שנות אור ? לא כל הרוצה ליטול את השם יטול.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 21:50 |
|
| |
בס"ד
| אישציפור כתב: |  | שום נימה אישית. לא הבנת מילה ממה שכתבתי, ובמקום להתעניין ולברר או לחילופין להגיד שזה לא מעניין אותך, העזת פניך וקבעת שאני לא מבין על מה אני מדבר. ואם יושר ודרך ארץ בסיסית אין, מה לך לפטפט בענינים חובקי עולם שרחקו ממך שנות אור ? לא כל הרוצה ליטול את השם יטול. |
|
התעניינתי ושאלתי אותך להביא סימוכין לדבריך ועד עכשיו לא הבאת. שאלתי אותך שאלות ברורות ומשום מה אינך משיב עליהם. אז אחד מהשניים, או שאתה מתחמק או שאתה באמת לא מבין מה אתה מדבר. היות ואתה בעצמך שללת את האפשרות השניה, נותרה רק הראשונה.
כשתחליט לדבר ולשתף אני מבטיח בלי נדר להשיב או להתעניין במקרה הצורך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 22:02 |
|
| |
אור, בינתיים אני זה ששאל כאן שאלות ולא קיבל תשובות. שאלתי מה הוספת על הבקשות שכל יהודי שומר תורה ומצוות מבקש בתפילות בברכת המזון וכו' ולא נעניתי. שאלתי גם איך אפשר להגיע לגאולה השלימה באופן מיידי ולא נעניתי. טענתי גם (וגיביתי את דברי בדיוק במקורות) שלא נאמר בהם שאנחנו מצפים שהגאולה השלימה תקרה באופן פתאומי ומיידי וגם על זה לא נעניתי. מה שכן קיבלתי זה ניסיון לרדד את הדברים שוב ושוב לאותה שבלונה והתעקשות להתעסק רק עם מקורות מסוימים וגם אותם לרדד ולפרש רק באופן בו המסקנה הסופית מתאימה לתבנית שקבעת מראש שהיא היחידה שקיימת. כשכל זה קרה שתקתי וניסיתי לכוון את הדברים למקום שבו תנסה להתמודד עם המקורות כמות שהם, ואז זכיתי להעלמות של כמה ימים ואז אולי מתוך מחשבה ששכחתי מה היה קודם, ניסיון לתת "מכה מתחת לחגורה" , בנקודה הזו אמרתי, די ! עם חוסר הבנה , סילוף של מקורות והתעלמות מטיעונים אני מוכן להתמודד, עם הכנסת מילים לפי כדי "לנצח" כביכול בדיון בדרכי מרמה, כבר לא. אם אין יושר ודרך ארץ בסיסים חבל על הזמן של שנינו מראש. גמר טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 23:02 |
|
| |
בס"ד
יביט המתבונן מן הצד וישפוט האם עניתי לשאלותיו של איש הציפור. התשובות באדום הם העתק הדבק מתגובותי הקודמות (עם הוספות חדשות).
| אישציפור כתב: |  | אור, בינתיים אני זה ששאל כאן שאלות ולא קיבל תשובות. שאלתי מה הוספת על הבקשות שכל יהודי שומר תורה ומצוות מבקש בתפילות בברכת המזון וכו' ולא נעניתי. איש
בוודאי שאני מתכוון לכוונות בברכות אלו. ולא רק לבקש אלא גם לדרוש מהשם שישלח לנו את משיח והגאולה שהרי זהו גם רצונו של מקום. והשיב לא נאמר אלא ושב וכו' בכל צרתם לו צר וגו' שאלתי גם איך אפשר להגיע לגאולה השלימה באופן מיידי ולא נעניתי. לגבי שהדבר בלתי אפשרי משום "השינוי" שיתחולל וכו' אז קודם כל הקב"ה כל יכול והוא "נמנע הנמנעות". ושנית כל, אדרבא היא הנותנת. הגאולה אכן צומחת מהגלות ואין היא נפרדת ממנה כדבר חדש שיתחולל. והדבר מרומז, שים לב, במילה גולה וגאולה. הם אותם אותיות בדיוק רק שינוי של אות אחת והיא א "אלופו של עולם" שיהא בגילוי בעולם בבוא הגאולה. וכבר אמרו חז"ל "שכר מצווה מצווה" דהיינו שהשכר הוא המצווה בעצמה רק שעכשיו הוא בהעלם ובבוא הגאולה תהיה בגילוי.ודבר זה פשוט וניתן להאריך בדבר אך קצרה היריעה. טענתי גם (וגיביתי את דברי בדיוק במקורות ?!?! האמנם?) שלא נאמר בהם שאנחנו מצפים שהגאולה השלימה תקרה באופן פתאומי ומיידי וגם על זה לא נעניתי. הרי הסברנו לך שהגאולה אכן צומחת מן הגלות ואין היא שוללת את מציאות העולם כפס"ד הרמב"ם עולם כמנהגו נוהג וכו' אין בין הזמן הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות בלבד וכו'. (להעיר, במאמר המוסגר, אמרו חז"ל אין בן דוד בא אלא בהיסח הדעת...ויש לכך הסבר ע"פ חסידות אך לא נראה לי שיש כרגע טעם להביאו). מה שכן קיבלתי זה ניסיון לרדד את הדברים שוב ושוב לאותה שבלונה והתעקשות להתעסק רק עם מקורות מסוימים וגם אותם לרדד ולפרש רק באופן בו המסקנה הסופית מתאימה לתבנית שקבעת מראש שהיא היחידה שקיימת. מצטער שלקחת את דברי בנימה אישית, אבל עם מה בדיוק יש לי להסכים איתך? שצריך להתפלל שיבוא משיח בן יוסף ולא משיח בן דוד? זאת היתה כוונת חז"ל בגמרא ופוסקים לתבוע את בית המקדש ומלכות בית דוד?? אני לא התחמקתי משום דבר. דברי אינם שלי והם מגובים בדברי חז"ל. לא הבנתי עד עכשיו מה אתה טוען כלפי או הב"י או שבלי הלקט שהובאו לעיל?? שאינך תובע את המשיח כתקנת הזקנים והנביאים בגלל קבוצה כזו או אחרת שאין זה מענין האשכול כלל? ואחרי זה לומר שאני מתחמק?!
שאלתי ושוב אשאל, עד שאקבל תשובה, מהי מסקנתך שלך בענין התפילות וכוונתם? מה לא מסתדר לך עם דברי (הם לא דברי שלי אלא של חכמים, אבל נניח לצורך הדיון שהם כן דברי)? אם אין יושר ודרך ארץ בסיסים חבל על הזמן של שנינו מראש. גם אני חושב כך. גמר טוב. וחג שמח |
|
תוקן על ידי אור_עליון ב- 10/10/2011 23:06:29
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 00:38 |
|
| |
אבינו מלכנו שלח רפואה שלימה לחולי עמך
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 13:00 |
|
| |
מי אמר שצריך להתפלל על משיח בן יוסף ולא משיח בן דוד ? בודאי שלא אני בסה"כ רמזתי לדברי האר"י ז"ל שאומר שצריך לכוון במילים ו"מצפים לישועה" (מילים שאני כלל לא אומר אגב, כי אני מתפלל בנוסח אשכנז) שמשיח בן יוסף לא ימות. בכל מקרה הנקודה המרכזית שלי היתה שביאת המשיח אינה הגאולה השלימה כלל , אלא הנקודה שבה התהליך כולו עולה על דרך המלך, וזו לא רק שלא נסתרה אלא שלא התייחסת אליה כלל. (אולי לא הבנת ?) חג שמח.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 18:36 |
|
| |
בס"ד
איש
איך אמר פעם הרבי מליובאוויטש? במקום שיש דברים ברורים לא צריך לחפש רמזים! מה עוד, שהרמיזה הזו לא מוסיפה ולא גורעת מעצם הענין.
ביאת המשיח היא אכן הנקודה שבה התהליך כולו עולה על דרך המלך (כמפורט בארוכה בהלכות מלכים), וזוהי בעצם התחלתה של הגאולה האמיתית והשלימה, עכ"פ לדעת הרמב"ם (אגב, זה מסתדר יופי עם מה שאמרנו קודם שהגאולה לא יוצרת דבר חדש לגמרי אלא צומחת מתוך הגלות כמדובר כמה פעמים). ישנה שיחה שלימה של הרבי בענין התקופות של ימות המשיח (שתי תקופות בכללות) לדעת הרמב"ם. אם תרצה אשלח קישור. חג שמח
תוקן על ידי אור_עליון ב- 11/10/2011 18:39:18
בברכת הצלחה,
בשורות טובות
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 20:59 |
|
| |
יפה מאוד, על זה דיברתי מההתחלה, ואילו אתה קראת לאשכול הזה בשם "בקשת ותביעת הגאולה השלימה מתוך מקורות חז"ל" היות והגענו למסקנה שלא מדובר על הגאולה השלימה, אלא על שלב מכריעה בתהליך, הרי שלעת עתה הנקודה לשמה נכנסתי לאשכול הזה מראש הושגה. בברכת תקומת סוכת דוד הנופלת, וחג שמח.
נ.ב. אני מכיר את דברי הר' מילובביץ' בענין הזה, אבל תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 00:14 |
|
| |
| אור_עליון כתב: |  | זו מחלוקת ידועה בין הרמב"ם והרמב"ן
|
|
קיבלנו מחכמי ישראל הקודמים את הדעות הרבגוניות, המנוגדות לפעמים אחת לשנייה, כולל סוגיות עקרוניות כמו קביעות חוקי הטבע וטיב העולם הבא. ברם האמת היא אחת.
דעות לא נכונות ואמונות מַשלות מורידות את העם ומאבדות את הדרת התורה. זה קורה גם בבחירה לא נכונה וגם באי בחירה באלטרנטיבה הנכונה.
בעניין "זאב וכבש" כפשוטו יש מסקנה האם ניתן לשינוי סדר בראשית. רואה אני טעות חמורה ומיותרת באמונה בשינוי בסדר בראשית.
אמונה באיש נטול חטא משמעותה עשיית פסל אלילי ממנו.
לגבי "כי כולם ידעו", יש הרבה אנשים שכבר יודעים כי "לא תגנוב", וגונבים.
במלך המשיח לא חל קץ להיסטוריה, גם הוא האדם וילך בדרך כל בשר, "וימלוך בנו תחתיו ובן בנו …" (הרמב"ם).
לעולם יהיה צורך להתמודד עם הרע הפיזי כמו רעידות האדמה, ועם הרע בלב. הרי גם בעתיד צפוי כי "אין שלם מלב שבור". המשיח יכול לעזור עם דרך ההתמודדות עם הרע, אבל להתמודד יצטרך כל אחד בעצמו.
אין לי ספק כי יהיה בהנ"ל קונסנסוס במוקדם או במאוחר. ואין לי ספק כי דרך להימנע או "לחסוך" בשואות הצפויות, תלויה במספיק "מוקדם".
ושמחת בחגך והיית אך שמח!
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 07:24 |
|
| |
בס"ד
איש ציפור ידידי
השאלה האם ביאת המשיח היא "שלב מכריע" בתהליך הגאולה השלימה או "רגע השיא" של הגאולה השלימה לא רלוונטית כלל לנושא האשכול. אני שמח שהנקודה שלשמה נכנסת לאשכול הושגה, אך כנראה התבלבלת באשכול. חג שמח לך
ינוח היקר
ביטולו של היצר הרע באחרית הימים
להלן קישור: http://www.aharit.com/A-10.html
ושמחת בחגך והיית אך שמח!
תוקן על ידי אור_עליון ב- 12/10/2011 07:25:33
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 20:31 |
|
| |
| אור_עליון כתב: |  | ביטולו של היצר הרע באחרית הימים
|
|
באחרית הימים השמש תיכבה, ותצטרך אנושות (או מה שיתפתח ממנה, אם בכלל) למצוא כדור ארץ אחר. ויש מי שכבר עכשיו פועל בכיוון הזה, ויש מי שמסתפק בסיפורים על אליל "נטול חטא" ואבסורדים אחרים, טוב, לקראת אחרית הימים יתבגרו כנראה.
|
|
|