נהג לא עוצר בעצור. גורם תאונה והורג בן אדם. הפשע= הוא לא עצר בעצור- התוצאה חיי בן אדם. נהג לא עוצר בעצור- ולא קרה כלום במקרה.
נשלח ב-5/10/2011 13:38
יבוא הכתוב השלישי ויכריע
שופטים יט
כי יקום עד חמס באיש לענות בו סרה וכו
ועשיתם לו כאשר זמם לעשות לאחיו.
ולא תחוס עינך נפש בנפש עין בעין.
כלומר אם אדם זמם לעקור לזולתו עין בבית דין . ועשיתם לו כאשר זמם.
וכיצד באמת ייתכן לחייב עקירת עין בבית דין אם לא נפרש עין תחת עין
האמור במקום אחר כפשוטו?
אפשרות שונה היא לפרש גם כאן שכל נושא הפרשה הוא ממון. כלומר אם זמם לחייבו דמי עין
בבית דין אז עין תחת עין.
אבל אני משער שבפרשה זו גם הדחקנים הגדולים לא יבלעו את הצפרדע .
נשלח ב-5/10/2011 13:46
מי שמאמין שאלוקים נתן את התורה. מי שמאמין שה' הוא רב חסד- ומי שמאמין שה' הוא רחום. לא יכול להאמין כי אותו אלוקים יצווה על עקירת עיין כעונש. עקירת עין הוא עונש אכזרי. וזה שהוציאו לו את העין. הרי אין לו כל הנאה מזה שהוציאו גם לשני עיין. חוצ מההנאה הרגעית של הנאת הנקמה, את עינו הרי לא יקבל בחזרה. לעומת הכופר -שהוא מקבל פיצו כספי שיקל עליו במקצת להתמודד עם חוסר העין. אני לא יודע מה איתכם- אני לא חושב שה' נתן לנו תורה לא הגיונית בעליל.
נשלח ב-5/10/2011 14:19
אני גם בטוח שלא יתכן תורה לא הגיונית מאת ה".
ואני גם בטוח שלא יתכנו חוקים הכתובים בצורה כ"כ ברורה, שכוונתם ויישומם שונה מהכתוב.
נשלח ב-5/10/2011 14:26
הדיון הוא על אופן העברת החוקים מאת ה" ואופן הכתיבה שלו. ולא על מידת ההיגיון שלו.
נשלח ב-5/10/2011 14:28
חפשי
שאלתך מצויינת. אכן בעדים זוממים הדבר דחוק יותר.
נשלח ב-5/10/2011 14:35
ירוחם ומה יוצא מהריגת רוצח? הרתעה. וה"ה בעין.
נשלח ב-5/10/2011 14:48
לירוחם.
במקרה זה ההיגיון האלוהי שבי סבור,
שאם אדם עקר לשני עין בכוונה תחילה על מנת לעוורו
יש להוציא לו את שני העיינים.
.
נשלח ב-5/10/2011 14:49
חופשי אכן כדבריך גם לי יש בעיה עם הפרשנות. יותר נכון הפרשנות שאינה מתחדשת,
בעל את הנרצח אי אפשר לפצות. את זה שהוציאו לו עיין אפשר ואפשר.
נשלח ב-5/10/2011 14:52
ירוחם תפצה את יורשיו.
נשלח ב-5/10/2011 15:03
ירוחם, האם אין בעיה מראש בניסיון להבין את ציוויי האלוקים?
נשלח ב-5/10/2011 15:08
חפשי במקרה כזה ודאי שהצדק איתך אולי לא לעקור לו את העיינים- זו נקמנות פרימיטיבית. אבל 25 שנה בכלא יתאימו.
סיפרו לי כסיפור אמיתי-אחד סטר לחברו- הוא נתבע בבית המשפט- והשופט גזר עליו לשלם פיצוי של 500 ש"ח. קם היהודי ממקומו ותן לחברו שלש סטירות והוסיף אלף חמש מאות שקלים נוספים כפיצוי על הסטירות. השופט מיד שלח אותו ל6 חודשי מאסר, בגין ביזיון בית המשפט
בעל זה לא אותו דבר- ולו רק מהסיבה אינך יודע מה היו היחסים של הנרצח עם יורשו.
אלי יש בעיה. אבל למה אתה חושב שאת הפתרון לבעיה, יפתרו אחרים בצורה עיונית,
נשלח ב-5/10/2011 15:21
ירוחםשמ
אתה מציג מעין אידיליה של פלטוקרטיה.
כולנו יודעים מה קורה כשנותנים את המושכות לבני אדם להחליט מה כפשוטו ומה לא כפשוטו. אני מניח שלא תרצה שמישהו ישנה היום את התורה כי מרבית הסיכויים שמי שיצליח להשתלט (והרי בתיאוקרטיה - לפחות בזמן שאין התגלויות - מי שיש לו כוח הוא המנהיג) יעשה זאת שלא לשביעות רצונך.
תלמיד טועה
איך מודדים את רוחב הכתפיים? לדעתי כתפיהם של רבי עקיבא ורבן גמליאל אינן רחבות דיין.
תוקן על ידי thepresent ב- 05/10/2011 15:22:55
נשלח ב-5/10/2011 15:22
חפשי,
כתבת, במקרה זה ההיגיון האלוהי שבי סבור, שאם אדם עקר לשני עין בכוונה תחילה על מנת לעורו יש להוציא לו את שני העיניים.