| נשלח ב-4/10/2011 18:10 |
|
| |
געגועים לחזן משה שטרן
שלום לכם ידידי היקרים חברי פורום החזנות ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳
׳געגועים׳
לכאורה המילה געגועים גורמת לעיתים לעצב ולעיתים לשמחה, לעצב זה כשאנו נזכרים בטוב שהיה פעם ובוכים על עזבונו, ושמחה זה שאנו מתגעגעים אני נזכרים בשמחה ששמחנו בטוב שהיה לנו.
זה עתה סיימתי להקשיב לתפילת יום הכיפורים עם החזן משה שטרן, אכן אינכם טועים ״יום הכיפורים״! אמצעי הטכנולוגיה גרמו חילולי שבת שאנשים תמימים התפתו להקליט חזנים בימים הקדושים ביותר, אך עם כל הצער והסלידה עדיין נשארה לנו ההקלטה ובמקרה הזה כשמדובר בדוכס החזנות או הייתי מכנה אותו כמלך החזנות בדורינו הלא הוא החזן הדגול משה שטרן, גדולתו של החזן משה שטרן היא לא רק בקולו לא רק ברגש בו ניחן ולא רק בפרי לחניו לחזן משה שטרן יש גדולה אחת מעל כולם הוא נולד חזן ומינקותו הוא נשם חזנות וגרס תפילות, הרי אני כעפר לרגליו של חזן גדול כ״כ, שזכיתי רק מעט פעמים לשמוע אותו בחיי
שוב אני חורג מהנושא מבלי משים, (בקיצור נמרץ) אני הקשבתי לתפילת יום הכיפורים כמדומני משנת 1975 וזה ממש ׳וואו׳ אין לי הגדרה אחרת באמתחתי לתאר את התפילה,
זה גרם לי להרהר ולעשות חושבים, ויצא לי שהיום, ממש היום בשנת 2011 עדיין החזן משה שטרן שהוא כיום באיזור גיל השבעים וחמש (בלי עין הרע - עד מאה ועשרים) הוא עדיין מסוגל יכול וחייב לשוב להתפלל לפני התיבה בשבתות, הוא מסוגל ויכול ללא שום תרוצים או קושיות, חזן בסדר גודל כזה לא צריך קול כדי להתפלל ולא צריך שום דבר הוא צריך רק דבר אחד והוא ״לגשת אל עמוד התפילה״ ולהתפלל!
כל רגע וכל שבת שהחזן משה שטרן אינו עובר לפני התיבה זה בגדר בל-תשחית, סוף סוף זכינו בדור השפל שלנו לחזן בסדר גודל כזה וכמעט ולא יוצא לנו לשמוע אותו עובר לפני התיבה, זה נשמע לכם הגיוני, אני מעט מסתפק
אנחנו כולנו כל חברי הפורום הדתים החרדים החסידים המאהשערניקס מבני ברק בורו פארק דרום אפריקה פאקיסטן כולם כולם צריכים לעשות עצומה ולהחזיר את המלך לכסאו, אנחנו לא רוצים לשמוע את לחניו מבוצעים רק על ידי חזנים אחרים אנחנו רוצים לשמוע אותו בכבודו ובעצמו !
לחזן אין גיל פרישה לחזן אסור לפרוש לחזן אין שום זכות על עצמו, חזן זה דבר ששייך לציבור, חזן הוא השליח ציבור לעמוד בפני מעלה ולהתפלל לקדוש ברוך הוא, והמלך שבחזנים וודאי שאסור לו לשבת ולנוח, גם אם הוא ניגש בימים הנוראים זה עדיין לא מספיק! שיקאגו לא קודמת לאף מדינה בעולם, לכולם מגיע לזכות לשמוע את החזן משה שטרן, הילדים שלי חייבים לשמוע אותו ויהי מה אחרת לעולם הם לא ילמדו ולא יבינו מהי אותה החזנות המדוברת.
אני לא צריך לשמוע רה ולא דו ואפילו לא סול דיאז, אני רוצה וצריך לשמוע חזנות וכדי לשמוע חזנות אני צריך חזן ואין לנו הרבה כאלה וגם אלו שיש בהם את הפוטנציאל הם לא משכילים להשתמש בו ולפתח אותו בדרך הנכונה.
החזן משה שטרן הוא הדוגמא הוא היחיד שיכול להחזיר את הדור השפל של החזנות מבירא עמיקתא לאיגרא רמה.
כמובן יש עוד חזנים רבים טובים ומשובחים אבל בחזן משה שטרן היה כעין שילוב של כל קצוות החזנות ממערב אירופה ועד מזרחה, מגנשוף ועד שמידט
בברכת גמר חתימה טובה
ידידכם צבי
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 19:08 |
|
| |
תחשוב, אולי קשה לו קצת בגיל כזה להרים את קולו?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 20:10 |
|
| |
אני חותם אין חזנים בדור כמו שטרן ואני לא מחפש צעקות ולא כלום
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 20:37 |
|
| |
צבי היקר, אתה מאלץ אותי לחרוג ממנהגי ולהגיב על כתבות מסוג זה
אתה חוזר יותר מפעם אחת: "הדור השפל של החזנות".
האם לא הגזמתתתתתתתתתתתתתת? נסחפתתתתתתתתתתתתת?
גמח"ט לכולם וכמובן לר' משה שטרן,
אלכס
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 21:16 |
|
| |
שלום לך ידידי היקר ר׳ אלכס
אמנם נקטתי בלשון מעט חריפה אך אני לא חוזר בי, לדעתי הדור כיום שפל, אמנם מחוץ הוא נראה כפורה אך האמת היא שהקונצרטים כמעט כוחם חוזרים על עצמם, תפילות השבת כבר ממזמן הפכו לקונצרט לייט, שפל או לא שפל זה ענין של הסתכלות ואני רואה את המציאות בצבע קצת נוטה לאפרפר.
בברכה ידידך צבי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 22:54 |
|
| |
צבי צודק, אכן עמוד התפילה דורש את החזן הענק ר' משה שטרן גם במקומות שפשוטי העם יכולים לשמוע אותו. ומפה צריכה לבא הבקשה הזו אם ר' משה רואה את הכתוב ואם לא אז שהמקורבים עליו יראו לו בבקשה שיבין שיש גם חבר'ה צעירים שלא זכו לשמוע אותו בלייף והם כמהים לשמוע ולהבין מה הכוונה שאומרים חזן.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 23:02 |
|
| |
תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 04/10/2011 23:26:03
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 23:16 |
|
| |
אבל אני חושב שתסכימו איתי, שיש חזנים שמבצעים חלק מהקטעים של שטרן הרבה הרבה יותר טוב מן המקור.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 23:25 |
|
| |
אלכס ידידי
אתה מאלץ אותי לחרוג ממנהגי ולחלוק על דבריך, ולהסכים עם כל מילה של צבי.
מי ששמע את תפילות השבת הגדולות של החזן משה שטרן מבין שדורינו הוא דור שפל בחזנות.ץ
בראש השנה שמעתי את אחד מגדולי החזנים ונהניתי מהתפילה, וישנם בימינו חזנים מצוינים, אך אין חזן שמכניס לאוירת הימים הנוראים כמו החזן משה שטרן.
קשה לשכוח ולתאר את ההתרגשות בתפילות מהרגש ומההגשה החזנית המיוחדת של החזן משה שטרן.
ולבורסוד, איננו מעוניינים בטונים גבוהים ובצעקות. ולידיעתך, שמעתי לאחרונה את החזן שטרן והוא בכושר מצוין (הלואי על הרבה חזנים צעירים כושר קולי כזה) ואם תעקוב אחרי הקלטת הסליחות משנה שעברה בשיקגו תיווכח שהוא בכושר מצוין.
אני מתפלא על העין שמכתיבתו ניכר שהוא מבין בחזנות על דבריו, יש ביצועים יפים של חזנים ששרים קטעים של החזן משה שטרן, אבל יותר טוב מהמקור? אני מתפלא עליך, לא קצת נסחפת?
תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 04/10/2011 23:29:17
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2011 23:30 |
|
| |
תודה על הפירגון, אבל אני עדיין חושב כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2011 11:06 |
|
| |
השאלה היא אם האשכול הזה יכול לעזור במשהו
אם זה יכול לעזור אז אני ראש המפעילים בתנועת החזרת משה שטרן לשלטון אין עליו
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2011 16:54 |
|
| |
משה הוא לא רק חזן ויוצר מעולה אלה גם חבר טוב ומענטש. משה אנחנו מתגעגעים לשמוע אותך , אז עשה זאת אם לא למענך אז למענינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2011 20:15 |
|
| |
אני שוב מצטרף לקריאה חשובה זו וראוי שכל חבר פורום ישתתף בקריאה זו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 09:26 |
|
| |
החזן משה שטרן -חזנות במייטבה
חזן הדור המוביל ב:דיוק מוזיקלי,בעל תפילה מעולה,יוצר,מורה ועל הכל ידיד לכל נפש.
הכתרים לראשו לא פגעו בקשרים האנושים עם כל מי שנפגש אתו.
מתייחס להופעתיו בבתי כנסת,אולמות קונצרטיים בשיא הרצינות.
תמיד תיאום עם המנצח והמקהלה ףהתווים תמיד מוכניים עם הסימניים הנדרשים-חימום קול לפני הופעתו ועל הבמה קולו מוכן.
ו..........הופעה חיצונית כראוי הקפדה על כל פרט ופרט.
דוגמא לדור החזניים העתידי זה ראה וקדש.חזן כלבבי!
גמר חתימה טובה לכולנו
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 14:05 |
|
| |
ממשה עד משה לא קם עוד כמשה...
|
|
|