בית פורומים עצור כאן חושבים

דרכי הסקת מסקנות מתיעוד על המציאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/10/2011 12:50 לינק ישיר 

Kolmogorov כתב:
שיבו

אענה רק על השאלה הראשונה , האם התייחסתי לנקודה שהעלית. לדעתי בדברי יש מענה לכל הנקודות שאתה מעלה. הבעיה היא - מנקודת ראותי - שאתה נעול באיזה קונספציה של איך הדברים עובדים בעוד הקונספציה שלי שונה לגמרי. אם תנסה לצאת מתוך הקונספציה שלך ולאמץ את נקודת המבט שלי-רק לצורך  הדיון- תוכל לקרוא ולהבין מה התגובה שלי לשאלות שלך. לא יועיל אם תנסה לתרגם את טענותי לתוך הקונספציה שלך כאשר על זה גופו אני מערער. אם תעשה זאת אפשר יהיה להתקדם, אם לא אין שום תועלת בכך שאחזור על עצמי.

כל הפסקה הזו היא אוסף אמירות נטולות משמעות. השאלה פשוטה. הסבר א' אומר שהפריור לבקיעת ים סוף אינו קשור לפריור האמפירי, והפריור לשכנוע קבוצות אנשים כן. הסבר ב' אומר שהפריור לבקיעת ים סוף הוא האמפירי, והפריור לשכנוע קבוצות אנשים איננו. איך בכלל אפשר להגדיר האם הסבר א' סביר מהסבר ב'? אתה התייחסת לזה? איפה בדיוק? בהחלט נכון שאין תועלת שתחזור על עצמך. או שתענה, או שלא. רק מנקודה זו נוכל להתקדם. 

נקודה אחת יש שבה אתה טועה גם לפי הפרמטרים שלך עצמך, לכן אצביע עליה שוב. במקרה של טענה לנס יש לנו תוצאה כגון דיווח על קריעת ים סוף. את הדיווח אפשר להסביר בשני דרכים (בעצם יש אינסוף דרכים אבל לצורך העניין נבחר שתיים מייצגות):
1)העולם נברא על ידי יישות תבונית, שבין השאר סידרה את תנאי ההתחלה של ים סוף כך שהיא תיבקע כשיגיע הזמן.
2)המדווחים הזו את האירוע. 

אלה הם המאורעות שאת ההסתברות שלהם יש לחשב ודלא כמו שכתבת , שצריך לחשב את ההסתברות הים יקרע מול ההסתברות להזיה.  

נו, באמת. אתה כ"כ שבוי בקונצפציה של עצמך? באופן סימטרי:
1. העולם נברא לפי חוקיות על פיה מדי פעם קבוצות אנשים משתכנעות בארועים שלא היו ולא נבראו.
2. הניסים המתוארים בתורה אכן ארעו.

לקחת תופעה שמעולם לא נצפתה (אל מתערב בלשונו של ייתכן) מחוץ לתופעה, ובמובלע להעלות את הפריור שלה בזה שאתה מכניס אותה מראש כהסבר לתופעה שממנה אתה כלל מסיק שהיא קיימת - זו טענה מעגלית.

תוקן על ידי Kolmogorov ב- 26/10/2011 12:36:09

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 26/10/2011 13:33:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 12:53 לינק ישיר 

"מצטער שאני קוטע את הדיון. ראשית אקדיש למיקרונזיה קטע שקראתי הבוקר: "יש לנו עתה נזירים קנאים של האתאיזם, רבי אינקויזיטורים של הכפירה, שהיו דנים בודאי את האדון די וולטר בשרפה, כי על כן הלא היה בעומק לבו דאיסט עקשני. כל זמן שתורות כאלה הוסיפו להיות נחלתה החשאית של אפרתיות עתירי רוח וגם נדבר עליהן בשפת סגל חבורה נאצלה, שלא היתה מובנה למשרתים, העומדים עלינו כשאנו מנאצים במסב הPetits-soupers הפילוסופיים שלנו, כל אותו הזמן השתיכתי גם אני אל הesprits-forts קלי הדעת אשר רובם דמו לאותם grands-seigneurs ליברליים.. אבל כשהרגשתי כי האספסוף הנבער, ערב רב זה, התחיל להעלות גם הוא את נושאי הענינים הללו על ראש משתיו המזוהמים, אשר תחת נרות השעוה ומנורות הקנים אך נרות חלב ועששיות עטרן שם הגיהו אורם, כשראיתי כי לכלוכי שוליות סנדלרים וחייטים ערבו את לבם לכפור במציאות אלהים בשפת מרזחם הגסה, כשהתחיל נודף מן האתאיזם ריח צחנה עז של גבינה י"ש וטבק, אז נפקחו עיני פתאום ואשר לא תפסתי קודם בשכלי, תפסתי עתה בחוש הריח, ברגש הבחילה, והאתאיזם שלי תם ונשלם, שבח לאל!", (היינריך היינה, לודויג מרכוס, עמ' 178) מסקנה: לא תמיד כשאתה מחמיא למישהו, בסגנון: 'אמרת משהו, לא הבנתי בדיוק, אבל אם זה נגד כך וכך אני ממש מסכים אתך ועוד יותר ממסכים, ויש לי גם הוכחה מהגבינה, והנה ציירתי לך לב', אתה באמת מקדם אותו, לפעמים אתה פשוט עולב בו ברבים באופן זה. אמור לי מי חבריך – וארוץ לתפוס מחסה. "

שוב ראש האקדמיה של פארק היורה יורה את חיצי האד הומינם דווקא למי שהכי פחות התערב באשכול-אבל כנראה מי שהכי מאיים עליו.

רצית להוכיח לכל העולם שנוסף ל"עקרות בית נואשות" ו"צעירים חסרי מנוח" אתה מכיר גם את היינריך היינה ולכן אתה לא סתם מחבת שובניסט קל דעת הנובר בביבים  אלא מחבת משכיל ואינטלגנטי-אוקיי קוראי הדברות התרשמו ורשמו.

וזה שהעלית דווקא אותי על ראש שמחתך מוכיח שאתה מאד מעוניין שאני לא אמשיך להפריע לך לוויכוח הנינוח עם השאר מה שמאפשר לך להפוך את עצכ"ח לאתר "האקדמיה ליהדות" של פארק היורה.
בהצלחה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 13:07 לינק ישיר 

מר דינוזארוס

כמובן אתה יכול לדון לפי איזה מתווה שאתה רוצה וזו זכותך. ובכל זאת זה מוזר שאינך יודע להבחין בין עיקר לטפל. השאלה מה יותר חשוב ומה פחות חשוב לא נמדד רק על פי מה שיתכן אומר. הרי  בסופו של דבר אתה מדבר לא רק עם יתכן, אמרת בעצמך שאתה כותב לצופים אשר בבית. את אף אחד לא מעניינים ההתקטננויות והעעלות הנוראיות שמשתתפי האשכול עושים זה לזה. רוצים לשפוט האם יש כאן משהו מעניין או לא. זה משהו שצריך לדאוג שיובהר מיד בהתחלה.

בקרב יש עניין שנקרא חתירה למגע, השאלה היא למה אינך חותר למגע אלא  בוחר לדשדש בכל מיני עניינים טפלים וצדדיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 13:15 לינק ישיר 

צענע האם על ראש הגנב בוער הכובע?
אני דווקא הבנתי שהוא מתכוון למישהו אחר.
קולומוגורב צודק באמת הגיע הזמן לשמוע הוכחות שפרסום התורה והתיעוד נעשה בסמוך מאד
למאורעות.
הרי זה עצם העניין אז קדימה למה מחכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 13:15 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
" ..כנראה מי שהכי מאיים עליו.. וזה שהעלית דווקא אותי על ראש שמחתך מוכיח שאתה מאד מעוניין שאני לא אמשיך להפריע לך 

אהבתי את הקטע של האיום.... אין ספק שדברייך מהוים האיום הגדול ביותר הנשקף כאן.. וגורמים לכולם לרעוד מפחד..
---

קולמוגרוב, אתה יכול לשאול על כל הדיונים בפורום זה העוסקים בויכוחים שונים הנוגעים באמונה היהודית, מה הטעם בכל הדיונים האלו? שהרי כל עוד לא הוכח זמן כתיבת התורה, מיותר לחלוטין לעסוק בפרטיה. בעוד הדבר בדיוק להיפך: עיקר הטענה של הדת היא ראשית במה שהיה שם ואיך צריכים לפרשו. גם היהודי המאמין צריך לשאול את עצמו מה בדיוק היה שם, שהרי גם מי שמאמין שכל מה שמסרו לו אבותיו אמת ויציב וכל הכתוב בתורה נמסר ממשה והלאה. זה לא מונע ממנו לנסות ולפרש את הדברים. השלב הראשון של האמונה היא שתבסס את עצמה, שלטענתה שהדברים נכתבו בזמן המאורעות, יש כאן הוכחה לאל שנתן את התורה. זו שאלה עקרונית של אמונה מול כפירה. ומספיק חשובה לבירור עצמאי. כאמור לא אני קבעתי אותה, וטפשי יהיה לסגת מהדיון משום שמישהו הציע זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 13:28 לינק ישיר 

"אהבתי את הקטע של האיום.... אין ספק שדברייך מהוים האיום הגדול ביותר הנשקף כאן.. וגורמים לכולם לרעוד מפחד.. "

עכשו שוב סילפת או התנפחת מעל לכל פרופורציה:האם אתה זה כולם?קצת ענווה לא תזיק. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 13:29 לינק ישיר 

והא לך דברי נתן העזתי כאן: "אני רוצה להתמקד בנקודה שהעלתי לעיל. האם יש לך הוכחה לוגית על אמיתות הפרשנות שנתנה התורה למאורעות שארעו? האם לדעתך ניתן להוכיח דבר כזה? אם כן, אנא פרוס משנתך לפנינו. ואם לא, אזי כל הויכוח על קדמות התורה וההתאמה להיסטוריה מיותר. כנ"ל".

נניח שנעזוב וניסוג מהדיון שלנו, ונדון על ההיסטוריה, ונתעלם מהעובדה שלאורך כל הדיון נשמע הערות מסוג הערתו של נתן הנ"ל, מה זה משנה מתי נכתב, השאלה היא אם יש אל ומה הוא רוצה. ונניח שבסוף אציג טיעון שנותן נימוק הגיוני לזמן כתיבת התורה, אני מניח שזו לא המצאה שלי, יש עוד אי אלו אנשים שחושבים כך ביניהם אנשי רוח הוגי דעות מלומדים פרופסורים וכו' ולא רק טפשים. ואפילו כאן בפורום יש כמה אנשים שמאמינים, שומו שמים!! הרי שוב נצטרך לחזור לדיון כאן. אז מה האסון הגדול. יש הרבה נושאים בעולם לדון, ומגוחך יהיה לדרוש מכל מי שעוסק בעניני יהדות לדון אך ורק בשאלה ההיסטורית כל הזמן. עסקתי בשאלות אלו הרבה מאד בפורום ביקורת המקרא, אשר כל מבקש עניני מקרא היסטוריה וארכיאולוגיה יוכל למצוא שם עשרות ויכוחים ארוכים ומפורטים מאד. מי שמאד קשה לו לקרוא את הדיון הזה, אינו מוכרח לקרוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 13:30 לינק ישיר 

מעורר מאד לתשובה, המשפט 'קצת ענוה לא תזיק' ממי שהכריזה על עצמה כאיום אינטלקטואלי גדול ונורא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 13:38 לינק ישיר 

בסדר דינוזאורוס, זהו דיון שיש מקום לדון בו, אבל זה כלל אינו המשך טבעי לנושא שפתחת בו.  אם זה הנושא, השאלה אינו כלל על הקשר בין תיעוד למציאות. השאלה היא, נניח שאנו חיים בדור המדבר, מה אנו יכולים לראות שישכנע אותנו שהתורה אמת.

אבל אתה פתחת דוקא בשאלה על הקשר שבין תיעוד למציאות. הנידון החשוב הוא לכן באלו אופנים לא יכולים להיווצר תיאורים לא נכונים של ההיסטוריה, מתי אפשר להיות בטוחים שתיאור הוא אמין ותואם את המציאות. אי אפשר לפתוח בדיון זה ולהתעלם מהמאפיין המרכזי שרלוונטי לנושא דנן, דהיינו שהתיעוד הקיים יכול להיות שמקורו כאלף שנה לאחר המאורעות המתוארים על ידו. בהקשר זה איני רואה על מה יש לדון חוץ מאשר השאלה באלו אופנים מסורות עלולים להשתבש במהלך הזמן. אגב, מיימוני תרם תרומה מעמיקה לשאלה והדיון היה לדעתי צריך להתפתח סביב הנקודות שאותם העלה, תוך ניתוח דוגמאות ספציפיות מהנושא דנן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 13:40 לינק ישיר 

אינטלקטואלי בהקשר שלך?הצחקת אותי.

ובנוסף לכך הנה הוכחה לסילוף התיעוד עוד באותו יום!.

כל מי שיקרא את הודעתי יראה שאני בסה"כ כתבתי שכנראה אני מהווה איום  עליך  .ונראה איך אתה סילפת והגזמת(וזה לא קרה מאות שנים לאחר שהדברים נאמרו:

"אין ספק שדברייך מהוים האיום הגדול ביותר הנשקף כאן.. וגורמים לכולם לרעוד מפחד"

שימו לב :המילה כנראה,שמסייגת את הדברים,הושמטה .
האיום הפך לאיום גדול ונורא שגורם לכולם לרעוד מפחד..

נו. תיעוד.

תוקן על ידי צענערענע ב- 26/10/2011 14:38:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 15:56 לינק ישיר 

דינו
מה כל כך חשוב לאמונתו של האדם. מתי בדיוק נכתב ונערך ספר התורה בידנו?
בא נניח לשם העניין- שבזמן אמת נרשמו הדברים בזמן אמת על גוילין ופפירוסים, על יד אנשים שונים.
ןבזמן מאוחר יותר נערכו ונכתבו על ידי אדם אחר.
התורה עצמה מעידה כי רק עשרת הדברות ניתנו למשה מהשמיים. עם היתר הרי יש הרבה בעיות  לקבלה כחטיבה אחת.
 וגם חז"ל עמדו על הבעיתיות- אמנם רק על 12 פסוקים, פרשנים עומדים על יותר.
הכלל של מודה במקצת. חל גם על הנושא הזה.
בכל מקרה- אם כן -אם לא- למאי נפקא מיניה? לאמונתו של האדם שה' נתן את התורה- את חוקי התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 18:31 לינק ישיר 

דינו,

אתה כל הזמן טוען וחוזר וטוען כי אני דן בנושאים צדדיים. עברתי עוד פעם על הקונטרס ואשמח מאד אם תצביע לי על נקודה אחת שאינה שייכת במישרין לטיעון התיעוד. בכל מקרה קל מאד לשלוף משם את הטיעונים הישירים גם לשיטה היותר מחמירה בהלכות טיעונים.

דווקא אתה לא מתאמץ במיוחד לחדד את הדיון עד לנקודה הגרעינית. ב"ה אנו כבר מאד קרובים ובתגובה הבעל"ט אנסה לעשות זאת.

לפני כן שאלה קטנה שקשה לי מאד לכבשה ושאר העמדת דברים על דיוקם.

כתבת כאן בפשיטות לעיני כל הגולשים, כי בני ישראל מלו את ילדיהם במדבר.

וכי נעלם ממך מקרא מלא שדיבר הכתוב ביהושע ה ה וְכָל-הָעָם הַיִּלֹּדִים בַּמִּדְבָּר בַּדֶּרֶךְ, בְּצֵאתָם מִמִּצְרַיִם--לֹא-מָלוּ.

מה גורם לך לכתוב משהו שאתה יודע שאינו נכון. יודע שאני יודע שאינו נכון. יודע שאני יודע שאתה יודע שאני יודע שאתה יודע שאני יודע שאתה יודע שאינו נכון. פליאה דעת ממני.

כתבת, עשרת אלפים אנשים לא כובשים שום ארץ, לא גדולה ולא קטנה, וגם לא מיישבים אותה, ובודאי לא את ארץ כנען. אא"כ אתה מדבר על מדינת הותיקן.

אתה משליך מהיום על אז? מה היה הגודל של עם? מה היה נחשב לארץ? ארץ כנען מורכבת מהמון יחידות ותהליך הכיבוש ארך, כידוע לך, שנים ארוכות לא כל כך טובות ונעימות.

בדרום סודן הרוב לא יודעים לכתוב, זה גם מה שהיה באירופה לפני כמה מאות שנים, זה לא מונע מהמיעוט שיודע לקרוא להשתמש ביכלתו, ולהיות חלק דומיננטי מהעם. אם יש איזה אמצעי כתוב משמעותי בדרום סודן, אי אפשר לכתוב בו שקר ש100% מהעם יודעים שאינו נכון, כי מספיק שחלק מה15% ידעו מכך, כדי שהלה יאבד את ערכו. לאחוזי היודעי קרוא יש מעמד יותר מרכזי במקומות אלו והם קוראים בשביל אחרים.

אם רק אחוז אחד יודע לקרא וכי אין בכוחו "לעבוד" על כל השאר? גם אתה מסכים כי הטיעון נשען גם על כמות אנשים ולא רק על איכות התיעוד.

בנוגע לשאלה 1 כתבת: 'מדובר בתפיסת מציאות', אתה מתכוין לדבריך שהם זיהו הצלחות בהשגת מזון כמן, תסביר את הקשר איך בדיוק הצליחו להשיג מזון, ואיך זה התקשר עם מן שהיה מונח סביב המחנה כל בוקר ארבעים שנה.

כתבתי כבר את ההשערה אודות גידול מדבר שצלח מאד הרבה מעבר למה שבזמנם היה נחשב כ"דרך הטבע". זה יכול היה להיות סביבות המחנה. ושוב אנו בפרטים קטנים. "סביבות המחנה" בוודאי עונה על הגדרת "פרטים" שכמבואר באתר אקדמיה (מישהו כאן לינקק לשם ונכשלתי וקראתי. ה' הטוב יכפר) אין לסמוך עליהם כלל וכלל.

אתה מדבר על מזל, ואני רוצה רק לדעת מה קרה במזל הזה, כשיש לך מזל בעסקים, אתה יכול להגדיר מה קרה, אפילו כשאתה זוכה בלוטו, אז מה קרה כאן?

נניח שיום אחרי שמכרתי כמות גדולה של זהב לאחר שהחזקתי בה כמה שנים ועשיתי קופה יפה, מחירו החל לצנוח בעשרות אחוזים. (לצערי זה לא קרה לי. אני בטוח שיש מי שזה קרה לו). אני מפרש זאת כמזל, ובשביל האגו בשילוב של חוש מסחרי. אני מכיר הרבה אנשים (בעצם, כמעט כל מי שאני מכיר) שזה מיד מתפתח לסיפור. חלמתי לקנות, חלמתי למכור, ואיזה סייעתא דשמיא ובדיוק אתמול התלבטתי על איזה עניין והכרעתי לטובה וזה יוצא בדיוק אותו סכום. עוד?

כתבת שזה דומה לבקבוק הערק כי זה תלוי באיך ראו את המציאות, אשמח לשמוע מה היתה בדיוק המציאות ואיך הם ראו אותה כמן.

א.      כדלעיל. ב. מי כמוך הבהיר עד כמה קשים החיים במדבר. נו, אם בכל זאת הצליחו לשרוד זה לא מן? זה לא לחם מן השמיים? זה הרבה יותר הגיוני מפנטזיית הערק.

אתה מדבר על עם שלם שמתעלק על עם אחר. מה זה "עם שלם"? הכול תלוי כמה הם היו וכמה מנו העמים בסביבה ועל כמה עמים הם נשענו.

על סמך מה אתה מניח כי כל הזמן הם היו בנקודה הכי קיצונית והכי מרוחקת? מנין לנו שהם לא שהו באזורי הנוחות רוב הזמן?

מלחמת מדין נערכה בסוף ה40 שנה. כך שהכסף הגדול שעשו בה לא פותרת את הבעיה. וגם אם היו הדברים בהתחלה, כמה כסף היה אפשר למצוא שם? לכמה שנים היה מספיק הכסף הזה?

למדת בוודאי את פרשת מטות. שש מאות שבעים וחמש אלף צאן. (מזכיר משהו?) שבעים ושנים אלף בקר. ששים ואחד אלף חמורים. לפני הכסף.

ליד מדינה שזה השלל אי אפשר להתקיים?

-משך זמן השהות במצרים יכול להיות מוכפל רק מול מי שלא היה שם, ואף אחד לא חי שם ארבע מאות שנים. זמן השהות במדבר לא יכול להיות מוכפל בפני מליונים שיודעים שזו שטות.

רוב מקבלי התורה, אם לא כולם, עדיין לא נולדו בזמן היציאה ממצרים.

הבעיה עם כל זה היא לא רק שזה לא נורמלי והזוי, אלא שזה גם לא מתאים לתיאור שהעם קיבלו באופן בוטה מאד.

אין שום תיאור על נס מתמשך בנוגע למים.

מה שכתבת שאין שום עדות על סתירת חוקי הטבע, כתבתי כמובן מלבד העדות הזו של תקופת יציאת מצרים, אין שום עדות אחרת שאינה סובלת מפער מתבקש של טעות או פרשנות. לכן זה בהחלט דבר מתמיה ומפתיע.

לא כל כך הבנתי מה אתה אומר.

אני טוען כי גם לשיטתך, למעט הניסים אותם אתה רוצה להוכיח, לא ראינו עוד דברים כאלה ולכן זה קצת משונה בעינינו.

העובדה שמחקרים מדעיים ניתנים לבדיקה, אינה אומרת שעושים זאת, ורוב המחקרים לא חוזרים על עצמם מחוסר משאבים וענין, ואעפ"כ מקבלים אותם.

שם המשחק הוא אפשרות הבדיקה. אני בטוח שאתה מבין זאת.

-אני לא טענתי שהאל ניסה את מיטב יכלתו להוכיח את התגלותו, אם היה רוצה היה מתגלה פעמיים ביום. אני דיברתי על אמצעי תיעוד רגיל ומספיק, לא כתבתי שלא תיתכן התגלות בתוך אלף שנה, כתבתי כי גם אם היה מתגלה פעם באלף שנה עדיין מי שהיה רוצה לדעת על כך היה צריך להסתמך על תיעוד, וכך אם היה מתגלה פעם במאה שנה.

אתה כל הזמן עושה שימוש בטענה " זה המקסימום שהיה אפשר לעשות". אני מבקש ממך להודיע רשמית על מות הטענה.

אלוהים יכול לעשות הרבה יותר.

-הסיפור של המשיחיסטים לא רלבנטי משום שמדובר במופת במה. גם תיעוד על חיים נצחיים של מישהו אינו אומר כלום כי הכל בתוך הבמה.

תקיש בגוגל כינוס השלוחים ותגיע לויקיפדיה משיחיסטית. יש שם דיווח על כינוס אלפי שלוחים בראשות מישהו פיקטיבי (הוא קיים אך הוא לא קשור למארגן האמתי. רוב מוחלט של המשתתפים הוא לא משיחיסטי.) עם דיווח על "בנקט" המוני שאולי הוא מתקיים, אבל עם מספר שולי של שלוחים ביחס לבנקט "האמתי" ועל התוועדויות קבועות של הרבי עם אלפי השלוחים.

מה נענה לזה שיטען  עוד 3000 שנה בהסתמך על הדיווח משנת תתע"ב כי יש תיעוד בזמן אמת  על התוועדות לעיני אלפי איש של אדם בגיל 210?

לא שמעתי מימי מי שטוען כי ישנה מטאפורה 'לכתוב על מזוזות'.

מחלה מדבקת. מה זה משנה אם שמעת או לא? אני אומר לך.

אולי זה מראה על הגישה שלך לטקסטים?

-פרשת המן לא מוגדרת כמינורית, משום שמינוריות אינה קשורה לאחוזי הטקסט ביחס לכל הספר, אלא למשהו שיכול לקרות מתוך רצון טוב של איזה מעתיק, המן מוזכר בכמה וכמה פרשיות מפורטות בעלות עשרות פסוקים.

בשמות מפורט. בבמדבר פסוקים ספורים. למה זה לא יכול לקרות מתוך רצון טוב של מעתיק?

משום שהשאלה ההיסטורית מתי נכתבה התורה, עד כמה שהיא רחבה וארוכה, היא בסך הכל שאלה היסטורית, וככזו אין בה ענין עצמי.

סליחה. אם התורה נכתבה אחרי 100 שנה, אין טיעון.

יתכן כתב שאני מפריח דברים בענין הטלפטיה, אבל השתמטה מעיניו החופשות חדרי בטן, הודעתי הקטנה בתחילת האשכול המזכירה את ויקיפדיה ואת המקור של ויקיפדיה, על לינקים אלו הסתמכתי).

אתה סגור על זה שיש תיעוד אמין של טלפתיה? אני מניח שלא. בשביל מה אתה ממשיך עם זה?

-דבריך לגבי קסטרו הוצאו מהקשרם על ידיך. בקטע הנזכר לא כתבת אלא: 'וכולם האזינו כל הזמן להכל? אינני טוען כי זה בלתי אפשרי, אני רק טוען כי אי אפשר לומר כי כל קובני שמע את כל הנאום של קסטרו ולהסיק מכך מסקנות' עכ"ל כולל ההדגשות שלך, לא הוזכר במקום הנושא של פער בין הכתוב לנאום.

אינני מוציא דברים מהקשרם. תחילת הטיעון היתה  שלא נערכה השוואה בין הטקסט בדרשה לטקסט הכתוב. על זה טענת כי כולם גם הקשיבו ולכן משה לא יכול היה לשקר. על כך אמרתי שלא הקשיבו לכל מילה ובקלות היה ניתן להוסיף במהדורה המודפסת חידושים שונים. אתה שולף רק קטע מכל הדיונים, אבל כידוע מדובר בדיון מתגלגל. אין לי כוח לחפש עכשיו, אם תתעקש אעשה זאת בעז"ה.

הסיכום מיד.

קול,

אל מתכנן זו אופציה. אל מתערב זו ספקולציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 18:48 לינק ישיר 

נקודת הוויכוח להבנתי היא כך.

אתה מקבל את המספרים. אתה מניח שרוב הזמן היו רחוקים מאד ממקום יישוב וכי העמים מסביב לא היה בכוחם לפרנס עוד קבוצה. כל קיומם היה נס.

אני טוען כי אולי רוב הזמן הם היו בקרבת מקום לארצות הרבות - כולל מצרים. לא מופרך שהשלימו, או קיימו יחסי מסחר מאולצים, או שדדו בכוח -  והעמים הרבים המוזכרים. גם חז"ל חשבו כך. (לא על מצרים, כמובן).

(האזור אכן  סובל ממצוקת מים. איך כל העמים הסתדרו ולאחר הכניסה לארץ איך הסתדרו?).

ההנחה כי גודל הקבוצה אל מול המשאבים המצומצמים בלב המדבר מצביעה על קיום נסי, אינה מוכרחת כלל.

אתה טוען כי כולם שמעו וקראו את התורה (והסתכרנו) ולכן אין מצב לאי דיוקים קיצוניים.

אני טוען  א. רק קבוצה קטנה מאד החזיקה בתורה.  ב. תפיסת המציאות של אותם ימים הייתה כל כך שונה, כך שאין ביכולתנו לקבוע מתוך הפוזיציה שלנו, מה סביר ומה לא סביר ביחס להבנתם את המציאות.

אם סכמתי נכון סיימנו פרק א'.

עכשיו ברשותך פרק ב', כאן או באשכול חדש.

מהן ההוכחות לכתיבת התורה בזמן אמת.

אינני שואל מהן התשובות להוכחות הנגדיות, אלא מהו הבסיס עליו אתה נשען בבואך לקבוע את מועד הכתיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 20:06 לינק ישיר 

"מה גורם לך לכתוב משהו שאתה יודע שאינו נכון. יודע שאני יודע שאינו נכון. יודע שאני יודע שאתה יודע שאני יודע שאתה יודע שאני יודע שאתה יודע שאינו נכון. פליאה דעת ממני."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 20:13 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

(האזור אכן  סובל ממצוקת מים. איך כל העמים הסתדרו ולאחר הכניסה לארץ איך הסתדרו?).

באמת מצוין במקרא ש
 שמות טז לה וּבְנֵי יִשְׂרָאֵל, אָכְלוּ אֶת-הַמָּן אַרְבָּעִים שָׁנָה--עַד-בֹּאָם, אֶל-אֶרֶץ נוֹשָׁבֶת: אֶת-הַמָּן, אָכְלוּ--עַד-בֹּאָם, אֶל-קְצֵה אֶרֶץ כְּנָעַן.
וכן
יהושע ה י וַיַּחֲנוּ בְנֵי-יִשְׂרָאֵל, בַּגִּלְגָּל; וַיַּעֲשׂוּ אֶת-הַפֶּסַח בְּאַרְבָּעָה עָשָׂר יוֹם לַחֹדֶשׁ, בָּעֶרֶב--בְּעַרְבוֹת יְרִיחוֹ. יא וַיֹּאכְלוּ מֵעֲבוּר הָאָרֶץ, מִמָּחֳרַת הַפֶּסַח--מַצּוֹת וְקָלוּי: בְּעֶצֶם, הַיּוֹם הַזֶּה. יב וַיִּשְׁבֹּת הַמָּן מִמָּחֳרָת, בְּאָכְלָם מֵעֲבוּר הָאָרֶץ, וְלֹא-הָיָה עוֹד לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל, מָן; וַיֹּאכְלוּ, מִתְּבוּאַת אֶרֶץ כְּנַעַן, בַּשָּׁנָה, הַהִיא. {ס}

מהיכן היו 'בארץ כנען' (הם נמצאים באזור ערבות-מואב-הירדן-יריחו) רזרבות של מזון ל2-3 מיליון איש? ומאיפה בדיוק, בטרם עשו אפילו מלחמה אחת (כך שלא יכלו לקחת מתבואת בני האזור, ובוודאי שלא יכלו לנוע בחופשיות בכל הארץ שלא לדבר על החרמת היבול בשדות או במאגרים)?

תוקן על ידי thepresent ב- 26/10/2011 20:15:39

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דרכי הסקת מסקנות מתיעוד על המציאות
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 17 18 19 ... 41 42 43 לדף הבא סך הכל 43 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.