|
|
| נשלח ב-15/10/2011 23:43 |
|
| |
-סתירה לא מצאתי.
-תודה על האינפורמציה הסינית.
-לא אתייחס כרגע לדבריך השגויים בענין התיעוד בישראל, שכן הם כרגיל מתקדמים למקום שעדיין לא הגעתי אליו. -אך מה שכתבת שהטלויזיה היא סימבול לחשיבה מדעית ביקורתית וכו', אתה חוזר על טעויות קודמיך. הטלויזיה במערב היא סימבול לתרבות המערבית, אבל אינה יותר סימבול מאשר כל גוף אחר בתרבות המערבית. כשמישהו מנסה לדבר על הדרישות הרציונליות והביקורתיות המקובלות בחברה המערבית, הוא לא מונה את הטלויזיה בין המאפיינים הראשונים של גישה זו.. בתרבויות אחרות הטלויזיה היא סימבול לחוסר רצון בביקורת ובדיון או לרציונליות. המונח על טבעי אינו מתיחס רק למשהו לא רגיל, אלא למשהו שהינו בעל מאפיינים בלתי פיזיים. למשל טלפטיה, במדה ונניח לרגע שזו קיימת, ותהיה מוכחת ומתועדת, היא לא משהו פיזי. היא לא מבוססת על חומר ועל משהו שניתן למדידה וככזו היא על טבעית. בנוסף טיעון לנס שהתרחש פעם אחת גם הוא 'על טבעי' במדה ואנו מפרשים אותו כתזמון שלא היה יכול להתבצע מתוך אקראיות.
תוקן על ידי דינוזאורוס ב- 15/10/2011 23:45:47
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 00:17 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | | 1. טכנולוגיה מודרנית מפיצה במדינות שונות מה שהיא מגדירה כ'ידע' בהתאם להנחות היסוד שלה. אין שום קשר משום סוג בין 'אמת' חיפושה בירורה ותיעודה, לבין הטכנולוגיה של הפצת המידע. הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת גם הפצת שקרים מתוחכמים, ובכך אינה מקרבת את האדם הממוצע ל'אמת'. 2. אנשים שמאמינים בנסים משתמשים בטכנולוגיה מודרנית לתיעוד מה שהם מפרשים כנסים, ואף אנשי מדע מתעדים בצורה מדעית תופעות על טבעיות. אין שום קשר מוכח בין עצם הטכנולוגיה המודרנית לבין האמונה בנסים, אלא אך ורק בחברה המערבית שהמטריאליזם (או מטריאליזם לייט) היתה בו השקפה דומיננטית מלכתחלה.
מדובר כאן בעיקר על תיעוד לא מדויק אמפירית (מוגזם להפליא ושמתווספים עליו פרטים לא נכונים) של תופעות טבע, וחוסר הבנה של החוקיות שלהן והגורמים המשפיעים עליהן, שהופך באופן זה לאקסטראורדינרי וככזה ל'ניסי'.
בנוסף יש גם גורמים שמתגלים או יכולים להתגלות כרלבנטיים לפרשנות. אם קבוצה מתה בדֶבֶר ותולה את זה במגפה אלוהית, well, פעם כשהם לא הבינו למה זה קורה - זה היה בעיניהם הסבר הגיוני (הם לא חשבו במונחים של כוחות טבע מסודרים וגלובליים). היום, זה גם כן יכול להיות נכון מבחינה פילוסופית (איזושהי ישות ששולטת בכוחות הטבע ארגנה אותם כדי שזה יקרה - באותם חורים שבהם היא יכולה להתערב בלי שזה יסתור את חוקי הטבע, למשל לנווט את האקראיות בצורה מסוימת), רק שכיוון שאנחנו מכירים את חוקי הטבע הפועלים באופן עיוור-לכאורה ככל שזה לא נוגע לאדם (ליתר דיוק, לזכר היהודי!) , אבל זה לא שונה במאומה מאשר לתלות את כל המתרחש בעולם - כולל הזווית שבה תימצא ברגע נתון הזרת של הרגל השמאלית - כהתערבויות של אלוהים בכל רגע. למעשה אתה רוקד על שתי החתונות כאשר לחלק מהדברים אתה מאמין כנסים ולחלק לא, ואם אתה מניח שיש בעולם טבע הרי שתערו של אוקהם חותך חדות את ענייני הניסים.
דבר שלישי, להסיק מתוך התוצאה על המטרה של הנס וממילא על התערבות אלוהית למטרה זו - זה כשל פשוט. ברור שלכל תופעה שנמצאת בקצה ההתפלגות - וחייבות להיות כאלו מטבע ההתפלגות - תהיה תוצאה רצויה לאנשים מסוימים ולא רצויה לאחרים, ואת התוצאה הזו ניתן לפרש כמטרה של האירוע. גם אותה מולקולת מים, 1 מתוך 7^10, שהפכה ליון הידרוניום, היתה רואה בכך נס אילו היתה לה תודעה. או אילו אדם היה מחליט להעריץ אחת המולקולות, ורואה בהפיכתה להידרוניום הוכחה לרצונו של האל איזו מולקולה להעריץ, אין ספק שהייתה לו הוכחה חד משמעית להיותה של המולקולה הזו חביבת האל (סיכוי של 7^10 / 1!!!)
נס, בעיניי, הוא כאשר מישהו שאין לו שום יכולת לדעת מראש את התוצאות יוכל לנבא אותן מהימנה (גם אם הן נמצאות בקצה של ההתפלגות או יכולות להיות מוסברות באמצעות תופעות טבע שעדיין לא עמדנו עליהן - וזה כולל למעשה כל אירוע שיכול לקרות ביקום). למשל, הרב אלישיב יגיד אאוט אוף דה בלו באיזה איבר ומתי בדיוק יפגע אחמדניג'אד. וזה יהיה נס לא במשמעות של 'magic' (קרי: קיצור דרך לומר: אני לא מבין מה קרה כאן) אלא אני אניח שיש לו דרך למידע חובק יקום. אולי דרך ישות/ישויות שיודעת/יודעות הכל ומתקשרת/מתקשרות איתו, ואולי בדרכים אחרות (יש לו נשמה עם כישורים לידיעת העתיד). זה ישנה את תפיסת העולם שלי, ובדברים הקיימים יכנסו גם 'תודעות' (=נשמות) ואינטיליגנציות שיודעות על היקום ויכולות לתקשר עם מוחות או תודעות בעולמנו השפל, אבל זה לא יפתח פתח לכל הבולשיט שאנשים אמרו 10000 שנה כהסבר לדברים הלא מובנים 'על טבעי'. זה שהוכיחו שמשהו קיים זה לא אומר שכל הדברים שהיו איתו קודם בקטגוריית 'הדברים הלא מוכחים' קיימים... ובוודאי שאין זה אומר שהתיאור על אופן ההתנהגות שלהם - הוא הנכון (לדוגמה: אם יוכיחו שהתודעה יכולה להתקיים בנפרד מהמוח, אין זה מוכיח מאומה על גן עדן וגיהנום שכר ועונש ואלוהים. פשוט - הכנסנו עוד מונח לעולם הטבע, ברוך הבא). למעשה גם אין כאן הוכחה לשליטה בטבע אלא אולי רק לידיעה על הטבע בעתיד (שזה יכולה לעשות כל ישות שיש לה את הערכים העכשוויים של כל הגורמים המשפיעים על התופעה הנידונה + חוקי הטבע הרלבנטיים. זהו דטרמיניזם). כדי להוכיח שליטה היא תצטרך לנבא לפי בקשות מוגדרות מראש (למשל אני אגיד שאני רוצה למצוא זהב בנ"צ 189*474 היום ומחר בנ"צ 198*302 והיא תענה לבקשתי ואמצא זהב באותם המקומות)
נסכם:
א. ההבדל בין היום לעבר קשור הן לעובדה שתופעות הטבע כיום מנופחות פחות (וממילא פחות אקסטראאורדינריות מה שמצריך פרשנות של 'נס') והן שגילינו שיש בטבע חוקיות (מה שלא היה ידוע בעבר, ולכן התפרש כנס, ולא שגם הם ידעו אך חשבו אחרת מבחינה פילוסופית) ושהיא תקפה באופן תמידי וניתן לניבוי הן כשזה קשור לאדם והן שלא (אם לגבי האחרונים לא מדברים על ניסים, ואם כן תער אוקהם מגלח את הטיעון לנס כאשר זה קשור לאדם).
ב. נס = פעולה של ישות שיכולה לתפעל את חוקי הטבע. לא ניתן להסיק אותו מצירופי מקרים גם אם הם מאוד רחוק בקצה ההתפלגות ויש להם תוצאות רצויות או לא רצויות, שכן חייבים להיות כאלו גם בהנחה וכוחות הטבע עיוורים, והעובדה שאתה חווית את קצה ההתפלגות איננה שונה לוגית מאשר מקרה שבו מישהו אחר יחווה אותה (גם אם בעיניך זה אירוע חשוב ביותר). לכן הצורה היחידה שאפשר להוכיח נס , לדעתי, היא כאשר מנבאים אותו מראש. ובמקרה כזה ניתן להוכיח אך ורק על ישות שיודעת מה עתיד להתרחש בטבע, לא ששולטת בהם. כדי להוכיח שהיא שולטת בהם היא תצטרך לנבא באמצעות מטרות מוגדרות מראש שלא על ידה.
ג. טבעי = במסגרת המונחים שלנו, ניתן לניבוי ולשליטה, על טבעי = לא מובן במסגרת המונחים שלנו, לא ניתן לניבוי ולשליטה, *כעת קְנֵה את כל הבולשיט שאומר לך בנושא למרות שאין לי שמץ הוכחה ושלם לי כדי שאוציא אותך מן הבעיות שהמצאתי שיש לך במסגרת התיאור חסר ההוכחות*.
כאשר מוכיחים משהו שלא היה כלול בתפיסת העולם שלנו כרגע אין זה אומר שכל מה שלא היה כלול עתיד להכלל. אנרגיה היא לא מוחשית ואף על פי כן היא הפכה לענין פיזיקלי לכל דבר כאשר הבינו שיש לה השפעה שניתנת לניבוי ולשליטה באמצעות נוסחאות. וזה כמובן לא הוכיח שהיא עובדת בצורה של צ'אקארות כפי שטענו חלק מהבולשיטולוגים. והפלא ופלא, בסוף גם התגלה שתופעה 'על חושית' 'רוחנית' זו היא צידו השני של ה'חומר' ה'גשמי'... (אפיפנומניאליזם כבר אמרנו?) גם תודעה היא דבר טבעי, אף אחד לא מכחיש את קיומה. השאלה היא רק אם כל הבולשיט ששפכו בתעלומה הזו נכון?
3. למרות הטיעון של ההתרחשויות המתוארות כנס, אין שום תיעוד יכול להוכיח נס, כי בסופו של דבר המונח 'נס' הוא כינוי לפרשנות אנושית של אירוע, ולא של אירוע. 4. דיויד יום טוען שרוב היומרות לנס הם שרלטנות ומן הסתם כולם. אך אני טוען שאם באמת יש לנו אפשרות בדבר קיומם של נסים, אין המשפט שלו עונה על השאלה, ולכל עלינו לבדוק את היומרות האלו ולראות האם באמת רובן ככולן.
אבל זו הנקודה שלו, שאי אפשר טכנית, ולכן יש ללכת על פי הרוב - מה לא ברור? איפה מיכאל אברהם שיסביר לנו על הפילוסופים שלא מאומנים בפילוסופיה?...
אני טוען: יש חייזרים. אני מסכים שהעובדה שבנאדם טוען שהוא ראה חייזר אינה מעידה על כך שהוא ראה חייזר, ובכל זאת אני טוען שבמקרים מסוימים זה כן מעיד. בלי שתהיה לי יכולת להבחין בין המקרים.עד שלא תעבור אחד אחד ותוכיח שכולם הוזים, אני מניח שיש חייזרים. זהיכול להיות, ויכול להיות שיש גם קנקני תה מעופפים, אבל כיוון שאת הראיה בכל מקרה ניתן לפרש בצורה אחרת - א. אין ראיה לקיומם. ב. מלבד זאת, גם אם נניח שיש ראיה לקיומם - אין ראיה שדווקא העדות של א' היא תקשור עם חייזרים. גם אם מאוד מצער את מישהו לשמוע שלא ניתן להוכיח תקשור עם חייזרים באופן כללי (עושה לו טוב לשמוע שיש חייזרים רחומים שמתקשרים איתנו), ובפרט זה עם א' שבו אמרו החייזרים יודעי הכל לא' שאם לא יתנו לו מעשר כולם ימותו. 'בא לי שיהיה' אינו הוכחה לקיום.
|
|
תוקן על ידי thepresent ב- 16/10/2011 00:55:19
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 00:30 |
|
| |
פרזנט אתה ממש מאריך שלא מן הענין, הדגשתי יפה שהדיון ביכולת לתעד נסים בזמן המודרני אינו עוסק בשאלה אם באמת יש נסים, אלא אם הטכנולוגיה מפריעה למי שרוצה למכור אותם להמשיך למכור. אתה לעומת זאת מאריך להסביר שאין זה מוכיח את הנסים, אני יודע, זו דת השכונה שלי.
דברי לגבי יום פשוט לא נכונים, הוא לא אמר שאי אפשר לבדוק, אלא שמן הסתם הולכים אחרי הרוב. אבל אם מתברר שזה לא עונה שום תשובה לשאלה, הרי יש לחפש דרך לבדוק. נושא שיום כלל לא עסק בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 00:43 |
|
| |
דינוזאורוס
אל תזכיר לי את המינוח 'מאריך שלא ממין הענין'. טוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 00:48 |
|
| |
במקרה שלנו הענין הוא ההודעה אליה אתה מתייחס, אם האורך גורם לך שלא לקרוא, אינך חייב לקרוא או להגיב. האריכות שלי באה מתוך התייחסות להודעות שלפני, ובנוסף להמשיך את מה שאני רוצה לטעון בנוגע לנושא שאני רוצה לדבר. כך שהיא ממש מן הענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 01:18 |
|
| |
דינו, מדרך הטבע (או באופן נסי) אינני מסכים ליותר מאחת מקביעותיך. כדי שהדיון יתמקד במטרה לשמה התכנסנו אשתדל לצמצם את תגובתי לעיקר. איני מבין למה אתה חותר בכל העיסוק הארוך והפרטני בכל השאלות שעדיין לא הצלחתי להבין לאן הן מובילות. אינני רוצה לחשוד כי כוונתך לבלבל את השטן (במקרה זה, אני). אם ח"ו יש בזה משהו הריני למסור מודעה כי אף אם אינני יכול להכחיש את שטנותי, היכולת לבלבלני מסורה אך ורק בידי הבורא. רבים נצחוני, אך מעולם לא בלבלני אדם. אני מניח גם כי אינך עושה זאת רק כדי להפיק מפרזנט את המיטב (אני נהנה מכל מילה שלו, ומכל פיסקה שלך). איני כותב זאת כדי להתנצח. אני באמת לא מבין מדוע אינך ניגש לפואנטה. כבישת נבואתך גם מעכבת את הסיכוי להשיב רבים מהעוון הנורא של ספקות באמונה. אני מעתיק את סיכומך, המרמזים יותר על כיוון הטיעון אך עדיין לא חושפים אותו, באדום, וכותב את תגובתי בשחור. 1. טכנולוגיה מודרנית מפיצה במדינות שונות מה שהיא מגדירה כ'ידע' בהתאם להנחות היסוד שלה. אין שום קשר משום סוג בין 'אמת' חיפושה בירורה ותיעודה, לבין הטכנולוגיה של הפצת המידע. הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת גם הפצת שקרים מתוחכמים, ובכך אינה מקרבת את האדם הממוצע ל'אמת'. זמינות ונגישות המידע מסייעת לחפץ בכך להתקרב לאמת. 2. אנשים שמאמינים בנסים משתמשים בטכנולוגיה מודרנית לתיעוד מה שהם מפרשים כנסים, ואף אנשי מדע מתעדים בצורה מדעית תופעות על טבעיות. אין שום קשר מוכח בין עצם הטכנולוגיה המודרנית לבין האמונה בנסים, אלא אך ורק בחברה המערבית שהמטריאליזם (או מטריאליזם לייט) היתה בו השקפה דומיננטית מלכתחלה. עיין סעיף 3. 3. למרות הטיעון של ההתרחשויות המתוארות כנס, אין שום תיעוד יכול להוכיח נס, כי בסופו של דבר המונח 'נס' הוא כינוי לפרשנות אנושית של אירוע, ולא של אירוע. אתה מבלבל בין נס לבין טיעון לנס. נס הוא דבר מאד מוגדר. בקבוק ערק המכיל ליטר הנמזג לכוסות המכילות יותר מליטר ונשאר מלא או בעל תכולה כלשהיא. נקודה. "הפרשנות" במקרה זה היא בסך הכול בדיקת העובדות לאשורן. זה אולי קשה אך בהחלט אפשרי. אני מקווה בשבילך כי אינך מתכון ברצינות כי ההתייחסות המבטלת לדיבוקים המופיעים בבית מדרשו של בצרי הנה בגדר "פרשנות". 4. דיויד יום טוען שרוב היומרות לנס הם שרלטנות ומן הסתם כולם. אך אני טוען שאם באמת יש לנו אפשרות בדבר קיומם של נסים, אין המשפט שלו עונה על השאלה, ולכל עלינו לבדוק את היומרות האלו ולראות האם באמת רובן ככולן. לענ"ד אינך מפרש נכון את טיעונו. מבחינתי אין שום בעיה להניח כי יש דברים לא חומריים. רק צריך להוכיח כי הם קיימים. הרי לא יעלה על הדעת לטעון כי היות והכול אפשרי, מדוע אני מפקפק בכוחם של כל משוגעי הארצות. אתה מכנה זאת בלעג דת השכונה, אבל זו בסך הכול עמדה הגורסת כי ניתן להניח הכול. לקבל כעובדה, אנו מקבלים רק את מה שאנו יכולים לצפות בו, לאו דווקא בעינינו. ראיות נסיבתיות מוכרחות יתקבלו בברכה. מה שיום טוען הוא דבר פשוט. אני שומע מאיש מאד מאד אמין ורציונלי כי באבא סאלי מוזג מבקבוק המכיל ליטר ערק לאלפי כוסות. אם אני יכול לבדוק זאת אעשה זאת. אם אכן נשלול תרמית או כשל בבדיקה נתחיל לדון. כיוון שבניגוד גמור לדבריך אין תיעוד של נס (להבדיל מטיעון של נס) כזה שאיננו יכולים להסבירו (במשך שנים הוצע פרס כספי גבוה למי שיתעד דבר מעין זה לעיני המציעים והמצלמות שהן, בניגוד גמור לדבריך, מקשות מאד על מחוללי נסים) ההנחה כי המספר משקר או מדמיין סבירה יותר מההנחה כי בקבוקי ערק של צדיקים אינם כפופים לחוקי הכמות המוכרים. לא הצלחתי לראות את המקור ממנו ויקיפדיה העתיק. מה דעתך על הרעיון כי דברים דומים התרחשו במהלך העתקת ספרי התורה בתקופה הראשונה, בתפוצתם המינימלית? עיני כל ישראל נשואות לטיעון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 11:28 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | | אין לי שום בעיה להתכתב עם ייתכן בפרטי, מלכתחלה כתבתי שלא נח לי לדון כאן, וייתכן הוא זה שהציג את הדבר כהתחמקות, מה שהכריח אותי כן לדון כאן. דברי בהחלט אינם מעודדים דיון, הלא הסברתי שאין לי ענין בדיון חוזר כאן, מה גם שזה ענין קשה מבחינה פרקטית, ואני בכל אופן משתתף בו רק משום שייתכן טען שאני מתחמק. דברי שנימתך אינה מעודדת דיון נאמרו כלפי השאלות החוזרות ונשנות מדוע אני מדבר עם ייתכן ולא עם כל העולם, על זה טענתי שלפחות אתה מדבר בצורה שלא מעודדת דיון מכובד. אני כמובן שלא מעודד את הדיון, ובודאי לא עם מישהו אחר חוץ מייתכן, וכבר הצהרתי על כך. (כמו כן ההתעקשות לדוש ולחזור ולדוש בשאלה עם מי אני רוצה לדבר ואיך נראית לי קצת קַטְנוּנִית, שכל אחד ידבר עם מי שרוצה ושלום על ישראל. השומע ישמע והחדל יחדל). בא נעשה את זה קצר. יש נקודה בה הצעת לייתכן לעבור לפרטי והוא סירב? אם כן - אני חוזר בי. אם לא - אין שום דבר רלוונטי במה שכתבת (ולא בפעם הראשונה). דבריך בנוגע ליחס בין תקשורת וידע מתפרצים לדלת פתוחה, שכן כמובן שלא טענתי מה שאתה מייחס לי, ברור שאמצעי תקשורת ומידע מגדילים את האינטליגנציה של הפרט. אני טענתי רק שהידע שהתקשורת מעבירה הוא פונקציה של החברה הַמְתַּחְזֶקֶת ויוצרת את התקשורת ותכניה. אין שום ערובה שמה שהתקשרות מגדירה כ'ידע' ואינטליגנציה הוא לא מוטה, שקרי, מגמתי, וכיוצא בזה. אין ספק שנזיר הודי מלא וגדוש באינטליגנציה עצומה שאין לנו מושג לגביה, כשם שבחור ישיבה טעון באינטליגנציה של כמויות חומר עצומות, שהוא מקבל דרך הערוצים הכי מודרניים, היישר מקול הלשון אל הנגן שלו, דרך דיסקים קלטות ערוצי קודש ואפילו 'שופר' בכבלים אם הוא רוצה. בעולם המערבי מעבירים ידע מסוג מסויים, ובמדינות אחרות מעבירים ידע מסוג אחר. אפילו אם נניח שבעולם הערבי התקשורת גרמה לאימוץ ערכים מסויימים שהם יותר חכמים או אמיתיים, אין זה אומר דבר על יחס בין תקשורת לחכמה או לאמת, שכן מחר יכולה התקשורת הערבית לאמץ ערכים שקריים ושאינם הוגנים ולהשפיע על מליונים. התקשורת לא מחכימה אלא מעבירה את הדעות השולטות ביוצריה. יכולה להחכים ולגלות את האמת, ויכולה לשקר ולהעצים את השקר. שוב, אין קשר לערכים, ידע מהסוג שאפשר להחיל לגביו "מסוג מסויים", וכו'. השאלה מאד פשוטה. כתבת שאין סיבה לדון אנשים שחיו לפני 3000 שנה אחרת לגבי היום. יש. לפני 3000 שנה, לא היתה לאדם סטטיסטיקה כדי לקבוע האם טכניקת רפואה כלשהי אפקטיבית יותר מאשר שאמאן. היום יש, ואנשים נוהגים לפיה. פעם יכלו לטעון שקרישנה הרים הר 100 שנים לפני כן, ואיש לא פקפק בכך. היום אי אפשר לעשות כן. הטיעון שבעקבות הטלויזיה אי אפשר לטעון שהאויב מובס, לא נכון עובדתית, מלחמת יום הכיפורים נקראת אצל הערבים 'ניצחון אוקטובר', כנ"ל מלחמת לבנון השניה. התקשורת הפלשתינאית 'מתעדת' שקרים עד לאין קץ החל מרצח מוחמד א'דורה (אפילו אם נניח שזה סרט אמיתי, ברור שאפשר להפיץ גם סרט שאינו אמיתי), היום אי אפשר לטעון שאיזשהו צבא נמצא בפאתי עיר האוייב, בזמן שהוא למעשה כבר הושמד. הדוגמות שאתה מביא אינן רלוונטיות. שתי הראשונות מדברות על פרשנות של מי ניצח במלחמה (ואגב, דעות הערבים בעניין אינן תמוהות כלל - לא ברור מדוע זה מחזק את דבריך במשהו). השלישית מדברת על אירוע נקודתי. אין שום דמיון לנס ברמה לאומית. אם נניח שהטלויזיה יכולה למנוע שקר מסוג אחד, זה לא מונע שקרים מסוג אחר. הפצת מידע אמיתי היא בעיה טכנית של השקרן, אבל היא לא הופכת את האדם למישהו שאי אפשר לשקר לו, יש צורך רק להתארגן כראוי ולהשתמש באותה מדיה כדי לשקר. הטלויזיה משקרת לנו יום יום ושעה שעה, וגורמת לנו לתת מכספינו עליו עמלנו במיטב כחינו עבור דברים שאין לנו שום צורך בהם, בעד הבטחות שקריות, קוראים לזה 'פרסומות' או 'מבצעים', אבל אין אחד מאיתנו שלא נפל פעם עם שקר לבן של מבצע כשהוא חשב שהוא עושה משהו משתלם והתברר לו אחרי הכוכביות שדפקו אותו וגנבו ממנו כסף. את זה לא היה אפשר לעשות לפני הטלויזיה. כך שההבדלים הטכניים לא משנים את האדם עצמו. כך גם המיילים של המתיחות השונות החל מהעוקץ הניגרי שהפיל מאות אלפים בפח וכלה בסתם מתיחות והודעות שקריות להיזהר מX וכו'. השאלה שלי לא היתה האם יש יותר ידע היום (ברור שכן) אלא האם השימוש בכלי תקשורת הופך את האדם ליותר חכם, יותר ממולח, מחזיק ידע שישמור אותו מליפול בפח, ועל זה התשובה היא: לא, באופן טכני הוא יכול לרכוש יותר ידע בנושא בו הוא רוצה להיזהר, אבל תמיד מתפתחות הדרכים לרמותו ולעבוד עליו, אותו כשרון שהשקיעו החרטומים בבי"ס לחרטומולוגיה, משקיעים הפרסומאים והפוליטיקאים כדי לשקר במצח נחושה וגם הדברים מצטלמים טוב ונראים נפלא, אנחנו משלמים כסף ומשקיעים זמן כדי לצפות בשקיקה כיצד מרמים אותנו, ולאחר מכן רצים כפתאים לפעול לפי התכנית של היועצים האסטרטגיים. אני לא נכנס להבדלים של שיטות עבודה, אלא לטבע האנושי הבסיסי בהכרה בין אמת לשקר, זה אינו משתנה. "אם נניח שהטלויזיה יכולה למנוע שקר מסוג אחד, זה לא מונע שקרים מסוג אחר". היא מונעת את השקרים מהסוג שרלוונטי לאשכול. האחרים, שוב, אינם רלוונטיים. (בנוגע לטיעונים על נסים, ארחיב שוב בתשובתי לייתכן בסמוך. אבל מה שכתבת שאין יותר תיאורים על ים שנבקע - שגוי, באמת? יש כאלה? ספר לי. אין בכלל תיאורים שמתיימרים להיות בזמן המאורעות או סמוך להם על ים שנבקע באופן לא טבעי לא באופן שנתון לפרשנות, משהו שמליונים היו אמורים לדעת ממנו אם התרחש אז אין כאלה? מה אתה טוען בכלל? , בלי שום קשר לתקשורת וטלויזיה, בכל אופן לא משהו שידוע באלפיים השנים האחרונות. טכנולוגיה אינה בהכרח אלקטרוניקה. היא גם חקלאות שמאפשרת צפיפות אוכלוסיה גבוהה, כתב שמאפשר לדעת היסטוריה ומה אנשים חושבים במקומות אחרים, וכו'. כל שיפור טכנולוגי כזה הוא אויבו של הנס הלאומי. תיאורים נתונים לפרשנות לעומת זאת יש גם הרבה אחרי המצאת הטלויזיה, מריה הקדושה התגלתה במצרים ב1971 לעיני מאות אלפי בני אדם, וסיפורים כאלו שכיחים ביותר. טוב, כאן פשוט לא הבנתי האם לטענתך רואים היום ניסים לאומיים (או לפחות פומביים) ששייכים לקטגוריה של מה שמתואר לגבי יציאת מצריים (במובן המוכלל). אם לא - זה מה שטענתי. אם כן - זה דורש הסבר. בפרט, אשמח לשמוע מדוע בעבר קמו דתות חדשות על בסיס ניסים לאומיים, והיום לא. -הקשר שאתה עושה בין מחקרים של מוטציות בנגיפים לבין האבולוציה הוא שגוי, אין שום קשר בין שני התחומים, המחקר של התאמת הנוגדנים לנגיף המשתנה, לא נובע כלל מהאבולוציה (-הנחה שמוצא המינים הוא ע"י מוטציות זה מזה), ולא משליך כלום על האבולוציה. המוטציות בנגיפים הם עובדה, והאבולוציה היא השערה על התרחשויות בעבר, ואין עובדה זו מאששת בכלום את ההשערה. המכנה המשותף היחיד הוא פעולתן של המוטציות, יש מה שאנו יודעים עליהן, ויש מה שאפשר לשער שהן עשו בעבר. זה כמו שאני אטען שעובדת היותה של מלכת בריטניה, תומכת בכך שה' הוא מלך העולם. כשם שהיא שולטת בבריטניה, כך ה' שולט בעולם, זו דרכם של מלכים! תודה רבה. מה שאתה כותב כאן הוא המחשה מצויינת למה שכתבתי בתגובה הקודמת. בניגוד לטענתך, כאילו שהאינטרנט מצליח להשפיע בכוון בריאתנות - אף בריאתן אפילו אינו מתווכח עם תוצר יומיומי של האבלוציה, אלא עם השלכות מסדר שני (הרלוונטיות למה שקרה לפני 6000 שנה) או שלישי (ההשלכה לאלהים). דרכי ההתמודדות הן עניין בפני עצמו: כל מה שמחליש את התיאוריה הוא ניצחון גדול, כל מה שמחזק אותה לא מוכיח כלום, ומ230,000 האזכורים המדעיים שלא מתאימים למה שאתה אומר - מתעלמים. -לגבי השפעת בריאתנות כן או לא, הכל תלוי מי הזרם המרכזי ומי השולט. אין ספק שבמדינה שתהיה בשליטה קתולית אמיתית, ללא הפרדה בין דת למדינה, וללא תלות בממסדים כמו הממסד האקדמי שיש לו רקע מחייב בינלאומי. הטלויזיה תוכיח השכם והערב תיעוד של בריאתנות, ורוב האוכלוסיה יקבלו את הדברים. אדם ממוצע אינו יכול לשפוט בין מאמר בריאתני ובין מאמר התפתחותני, מה שקובע הוא איזה מידע מעבירים ואיזה תיעוד מעבירים. אם בעתיד החברה תהפוך תיאוקרטית יותר ויותר, תגביל את האינטרנט והטלוויזיה הלוויינית, תחזור לשרוף ספרי כופרים - ובקיצור תחזור אחורה אלפי שנים - יהיה מקום לדון האם בני האדם הופך להיות טיפשים יותר. אני מתייחס כאן להבדל בין היום ללפני 3000 שנה, לא בין היום לעולם היפותטי שאין שום אינדיקציה שהולכים לכוונו. -הרעיון של רצף נסים מתגלגל מתעלם מהנחת המוצא של הדיון שלי על זמן כתיבת התורה. בלי הנחה זו הדיון לא מתחיל. ברגע שעזבנו את זמן המאורעות, אין להשתמש במלה 'תיעוד'. האפשרות של רצף ניסים מתגלגל רלוונטית מאד הן לנושא האשכול הכללי (כשמעלים תיעוד, שאלה לגיטימית האם הוא אכן כך), והן לנקודות הביניים שאתה מעלה (האם יש הבדל בין היום ללפני 3000 שנה).
אגב, אם אתה מרגיש שיש לך טענות ביניים שהתשובות אליהן עלולה לא להתאים לתזה המרכזית שלך - אולי עדיף שלא תעלה אותן. אנשים ציניים הימני עוד עלולים לחשוב שקודם תמחץ את שלילת טענות הביניים בכך שזה לא מתאים לתזה המרכזית, ולבסוף, לאחר אלפי פסקאות, תוכיח את התזה המרכזית בעזרת טענות הביניים. |
|
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 16/10/2011 11:38:41
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 16/10/2011 12:05:58
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 11:54 |
|
| |
ייתכן מודה לך מאד על צמצום התגובה, אבל כנראה שכדי לערבב השטן (במקרה זה הדיון) אתה מתעלם מטיעונים שהעליתי. משום מה אני צריך להסביר שוב מה אני רוצה, אשתמש שוב בדברי נציג התבונה עלי אדמות, שרלוק הולמס: "כמה פעמים אמרתי לך שלאחר שאתה מסלק מן התמונה את כל מה שאינו אפשרי, הרי מה שנשאר ויהיה בלתי סביר ככל שיהיה מוכרח להיות האמת?", (ארתור קונאן דויל, חותם הארבעה). כל מה שאני רוצה הוא לדבר באפשרויות שאנו צריכים לסלק מן התמונה כדי לדון בתיעוד של מאורעות יציאת מצרים. הטיעון שלי הוא לא סוד, הוא טוען שהחלק שאינו נתון לפרשנות בנושא יציאת מצרים מספיק כדי להוות תיעוד לנס. כאשר אמרתי זאת באשכול הקודם כתבת לי הודעה ארוכה, שראיתי שאינה מודעת לנקודות שהעליתי עד כאן. כאשר אשוב להודעתך הישנה אראה כיצד דברי עד כאן סותרים את האפשרויות שהעלית שם. הנושא של תיעוד נסים בזמננו עלה כאן ממש באגב דאגב, רק הערתי כזה על הדרך שהאדם היום לא שונה עקרונית מהאדם בימי קדם, ומכאן עלה ויכוח ארוך האם הטלויזיה עושה את האדם ליותר חכם, וויכוח עוד יותר צדדי האם הטיעון של אנשים שונים שאין כאן אף אחד שחושב כמוהם שיש מחוללי נסים מחוזק על ידי הטלויזיה או להיפך. הויכוח הזה לא חשוב לענינינו, אבל הוא נגע בנושא של דיויד יום שכן חשוב לענינינו, ולכן נשארתי בו. הסיבה שכיניתי את הדעה שלי שאין באמת נסים מתחוללים 'דת השכונה', היא שאין לה שום הוכחה, ואילו הדת טוענת לא רק שאין הוכחה, אלא שנס הוא בלתי אפשרי ולא יהיה, זו הנחה שאינה מוטלת בספק בשכונה שאני גדלתי על תרבותה. כאשר אין הסבר משאירים את הענין כ'תופעה בלתי מוסברת', לא צריכים הסבר כדי להכחיש משהו על טבעי. אם אתה מעריך את הדעה של הזרם הדומיננטי בצורה אחרת, אפשר להתווכח על כך אבל זה לא חשוב. נסגור פרק זה. מתחילת דבריך נראה כי אתה טוען שדיויד יום לא אמר אלא שהוא עדיין לא מצא הוכחות לניסים, אבל כמדומני שהנך טועה, ואין זה מה שהוא אמר. בכל אופן אם זה כל מה שאתה מוצא בדבריו, אין לנו ויכוח. צריך רק לבדוק את התיעוד. בהמשך כתבת: "כיוון שבניגוד גמור לדבריך אין תיעוד של נס (להבדיל מטיעון של נס) כזה שאיננו יכולים להסבירו (במשך שנים הוצע פרס כספי גבוה למי שיתעד דבר מעין זה לעיני המציעים והמצלמות שהן, בניגוד גמור לדבריך, מקשות מאד על מחוללי נסים) ההנחה כי המספר משקר או מדמיין סבירה יותר מההנחה כי בקבוקי ערק של צדיקים אינם כפופים לחוקי הכמות המוכרים". משמע כאן שאתה מייחס ליום את הדעה שלא סביר שיהיה נס מכיון שאין תיעוד של נסים. זה טיעון מוכר וגם הוא שגוי לוגית, הרי הטוען עצמו לא מאמין בנסים שיום לא מאמין בהם, לדעתי רק האדמו"ר מבעלז יכול לחולל נסים, ואילו האדמו"ר מקרעכצנפיכס לא יכול אפילו להקיש באצבע צרידה, אין שום פלא שאין תיעוד של נסים. התיעוד היחידי הריאלי הוא של האדמו"ר שלי וכשאני בא להציג לך אותו אתה מספר לי שזה לא סביר כי הרי אדמורי"ם אחרים לא עושים נסים?? כך או כך, טיעון זה אינו מעכבינו מלבדוק את התיעוד, זה כל מה שאני רוצה לעשות. קביעתך שאין תיעוד של נס לא נכונה. מה נקרא בעיניך תיעוד? סרט מצולם בודאי לא מספיק, יש גם סרט מצולם כביכול של שר הטבעות. אנחנו צריכים לאמת מי צילם את הסרט, האם הוא צילם את כל הזויות, האם הוא לא ערך את הסרט וכו', בדיוק כמו שחוקרים עדים. יש תיעודים רבים מאד של מעשים שהוגדרו כנס על ידי המפרסם, עדויות מצולמות של אנשים, חקירה של עדים, סרטונים, הזכרתי לעיל את המחקרים של ריין על הטלפטיה, אלו מוסרטים בוידאו ומתועדים בדקדקנות מדעית על ידי אנשי מדע מפורסמים, כיצד אנשים קוראים דברים שכתובים במקום שאינם יכולים לקרוא, והסבירות של ניחוש היא 1 בחזקת 22, זה כתוב במקור שויקיפדיה העתיק ממנו, ואילו בויקיפדיה מצוטט תחילת הענין ומסיים הכותב שלא הוכח דבר במחקרים אלו, ללמדך שאפשר לשקר גם תחת עיניו הפקוחות של הגוגל. זו לא טעות זה שקר. (ייתכן שהסתמך על ויקיפדיה האנגלית בה טען אדם המאמין בהנחת יסוד שאין טלפטיה, שהוא מצא סימן לרמאות, אבל הצורה בה נכתבו הדברים בויקי העברית מהווה הטעייה ברורה). אני מדגיש זאת שוב כי הבהרתי יפה בהודעתי הקודמת ואני רואה שהענין לא נתפס כדת אצלך, אין דבר כזה לראות 'נס', כתבת: "נס הוא דבר מאד מוגדר. בקבוק ערק המכיל ליטר הנמזג לכוסות המכילות יותר מליטר ונשאר מלא או בעל תכולה כלשהיא. נקודה. "הפרשנות" במקרה זה היא בסך הכול בדיקת העובדות לאשורן. זה אולי קשה אך בהחלט אפשרי". זה בסך הכל ענין של הגדרה, אתה תקרא לזה 'עובדות לאשורן', ואני אקרא לזה 'פרשנות', בשורה התחתונה התיעוד לא מלמד אותנו את זה. יכולות להיות המון עובדות קטנות שמסבירות את האירוע שנראה כמו בקבוק מלא שמוזג ונשאר מלא, כל עוד אנו לא יודעים אותם, ולעולם סרט או עדות של עד לא יאפשרו לנו לדעת אותם בבירור, הרי שאין תיעוד של נס. הרי אין לי שום ספק שגם אם היית רואה את הדבר בסרט וגם היו באים אליך באמת עשרה אנשים שאתה מכיר אותם כמביני ענין, לא היית משתכנע, כי אתה מניח שאין נסים, וגם אם יש הרי שמור סידנא הוא לא זה שעושה אותם, ולכן ישנו איזה שהוא הסבר. הסיפור שלך על הפרס ממש לא משכנע, אתה יודע שהובטח גם פרס גדול למי שיביא היתר ללבוש פאה נכרית, וכן לתשומת לבך המליונר הטורקי הרון יחיא הבטיח פרס של מליון דולר למי שיביא הוכחה אחת לאבולוציה. ברגע שהקריטריון להוכחה נתון בידי בעל הממון, אפשר להתווכח מכאן ועד אמריקה. הנה לך לדוגמא תיעוד של נס מופלא, שים לב שהוא נעשה בפני קהל, שים לב שרואים את השולחן עליו מתבצע הנס, אין לו שום תחתית כפולה, והצילום חובבני. זה רק ענין של פרשנות, מי שמאמין בכשפים יהיה לו הכי קל, מי שחושב שבעל הנס הוא צדיק גם יסתדר, רק עקשנים כמונו שחושבים שהוא מוכשר מאד בזריזות ידיים באופן שאיננו יכולים לתפוס, מאמינים במשהו שלא נוכל להסביר לאף אחד איך וכיצד, ובכל אופן, גדול כוחן של הנחות יסוד. זהירות בנות חווה ברקע. http://www.youtube.com/watch?v=b0OKcC5R3jk בנוגע לדבריך בנקודה 1, זמינות ונגישות המידע חושפת את האדם גם להרבה שקרים שלא היה יכול לדעת עליהם, אין שום ערובה שיתקרב לאמת. לפי טענתך האדם יהיה יותר אמיתי כמספר השעות שהוא יבלה מול גוגל, נו באמת.
הוידאו אינו עולה בינתיים אני שם לינק אנסה להעלותו בהודעה נפרדת
תוקן על ידי דינוזאורוס ב- 16/10/2011 11:58:18
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 11:56 |
|
| |
יש כאן תקלה מוזרה בHTML שלא מאפשרת להטמיע וידאו, חשבתי שהודעה נקיה תוכל לפתור זאת
נא למחוק שתי הודעות אחרונות
תוקן על ידי דינוזאורוס ב- 16/10/2011 12:08:00
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 12:29 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | משום מה אני צריך להסביר שוב מה אני רוצה, אשתמש שוב בדברי נציג התבונה עלי אדמות, שרלוק הולמס: "כמה פעמים אמרתי לך שלאחר שאתה מסלק מן התמונה את כל מה שאינו אפשרי, הרי מה שנשאר ויהיה בלתי סביר ככל שיהיה מוכרח להיות האמת?", (ארתור קונאן דויל, חותם הארבעה). כל מה שאני רוצה הוא לדבר באפשרויות שאנו צריכים לסלק מן התמונה כדי לדון בתיעוד של מאורעות יציאת מצרים.
|
|
- במחילה ממך - חשוב לדייק. האפשרויות שאנו צריכים לסלק וגו' כוללות את השאלה מתי נכתבה התורה, האם ייתכן שמדובר ברצף ניסים מתגלגל, וכו' - חלקים מאד מהותיים וטבעיים לדיון אודות התיעוד של מאורעות יציאת מצריים (האם הוא אכן תיעוד?). ראוי לדעתי שתבהיר, כאשר אתה מעלה טיעון כזה, שאתה יוצא מתוך נקודת הנחה שהמאורעות תועדו בצורה מדוייקת בזמן האירועים, ושהגרסה שבפנינו לא עברה שינויים מהותיים. אין סיבה לצפות ממי שעוקב אחרי האשכול ללקט מתגובותיך פה ושם מה מבחינתך מחוץ לנושא הדיון.
- ללא קשר לנקודה 1, אם זה הכוון הכללי של טענתך - אתה נופל באותו כשל לוגי של מיכאל אברהם. גם לו נכתבה התורה בזמן שנטען, ונחזתה בפני אנשים קוהרנטיים, וכו' וכו', אפשר באותה מידה לטעון שאם שוללים את הבלתי אפשרי: שיצור תבוני נטול מסה שחי אינסוף זמן בקע ים לפי פקודה, התגלה לאנשים וצווה להם מצוות, וכו' וכו' (דברים שסותרים כל חוק פיזיקלי ידוע) - ממילא נגיע למסקנה האמיתית שמדובר באירוע (האמנם לא סביר אך המחוייב לוגית) המתועד של מכירת הלוקש הגדול ביותר בהיסטוריה לקבוצת אנשים שפויה בד"כ.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 16/10/2011 12:51:43
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 13:27 |
|
| |
האם אפשר להזכיר ולתת דוגמאות מה זה
רצף ניסים מתגלגל?
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 14:04 |
|
| |
מיימוני עשר מכות, כל אחת משמשת שבעה ימים עם הפסקה של שלושה שבועות (לא זוכר בדיוק את המספרים).
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 14:36 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מיימוני
עשר מכות, כל אחת משמשת שבעה ימים עם הפסקה של שלושה שבועות (לא זוכר בדיוק את המספרים). |
|
רק שים לב שהתיאור הסכמטי הזה לא מופיע בתנ"ך.
נאמר רק שמכת דם ארכה שבעה ימים ומכת חושך שלושה ימים. לא נאמר לגבי אורכן של היתר (שלא אמורות להיות כאלו ארוכות, הרי דבר זו מכה ברגע) וברוב המכות גם לא כתוב שפרעה ביקש ממשה לסדר את הענין - נראה שרק אלו שממש בלתי אפשרי להתמודד איתן. בקצרה:
דם: התראה לפני, הופסקה מעצמה לאחר שבעה ימים. נראה שגם לא התרשמו במיוחד שכן גם החרטומים יכלו לעשות זאת - אלא שמשה היה יותר מוצלח בתחום הזה.
צפרדע: התראה לפני, הופסקה לבקשת פרעה ('התפאר עליי למתי אעתיר לך' זה דבר שעונה להגדרה של נס כפי שהגדרתי אותה קודם). נצברו ערמות של צפרדעים מתות ברחובות, לפי מדענינו זכרונם לברכה היה נס גדול שלא נוצרה מגפה ברמת הדבר השחור.
כנים: אין התראה לפני, לא כתוב אם ואיך הפסיקה (לך תדע, אולי תוצאות של הצפרדעים המתות ברחובות)
בשלושת המכות הראשונות לא כתוב שהם היו ייחודיות לאלו שלא מבני ישראל (וכך סובר גם האבן עזרא). לא מדובר בהכרח בדברים מסוכנים, יכול להיות שהייתה כאן רק הפגנת כוח.
ערוב: התראה לפני, ספציפית ללא-עברים (למען תדע כי אני יהווה בקרב הארץ = אולי במשמעות שהאל יכול לא רק להשפיע מהשמים על תושבי הארץ אלא יש ביכולתו לפעול בצורה ממוקדת בתוך הארץ), הופסקה לבקשת פרעה
דבר: התראה לפני, ספציפית ללא-עברים, מכה חד פעמית (אין צורך להפסיק אותה אקטיבית). מדענינוו זכרונם לברכה מוסרים כנ"ל.
שחין (מה זה?): אין התראה לפני, לא כתוב ספציפיות, מכה חד פעמית.
ברד: התראה לפני, לא כתוב ספצפיות (בני ישראל יכולים להניס אל הבתים, אין צורך להפריד), הופסקה לבקשת פרעה
ארבה: התראה לפני, לא כתוב ספציפיות (האם לבני ישראל תוצרת חקלאית?), הופסקה לבקשת פרעה
חושך: אין התראה,ספציפית ללא-עברים, הופסקה מעצמה לאחר שלושה ימים
בכורות: יש התראה, ספציפית ללא-עברים, מכה חד פעמית
אין זה מנושא הדיון אבל רק שתשים לב איך יצרתם יש מאין מבנה מסודר ומחזורי למשהו שלא כתוב לגביו דבר כזה (חז"ל אמרו זו לא טענה).
|
|
|
|
|