בית פורומים עצור כאן חושבים

דרכי הסקת מסקנות מתיעוד על המציאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/11/2011 21:16 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:

פרזנט

הודעה א' שלך:

ספר נא לי מה גורם לך להיזכר כעת בדברים שכבר נטחנו כאן עד דקדוקה של נפש, אינך מסכים אתי? לבריאות (יחד עם 'ייתכן' זה כבר כמעט קונצנזוס), מה זה נוגע לכאן? הטיעון שלי היה שבניגוד לדוגמאות שהבאת, הנתונות כידוע לפרשנות, הדוגמא שלי אינה נתונה לפרשנות. טחננו כמה שיכלנו על זה לעיל, אתה מרחיב את דברי ותוקף את ההרחבה, אין התנגדות לכך. זה קשור עכשיו לחוק שיבולייהו א' המשוחזר לפי עקרון ההחבש"ה 3/ב הקובע שהדיון מיותר כי הנסים הם באוברדראפט עצום של פריור אמפירי?

דבריי ברורים, אתה בוחר לא להתייחס אליהם. כדי שאף אחד לא יראה כאן הסכמה שבשתיקה, אני מציין זאת.

הודעה ב' שלך:

ביקורת א'           

אני מסכים אתך שאין שום דרך לתרגם סבירויות מן הסוג המדובר למספרים (נקודה 1), וכן שמדובר בראיה חדשנית מאד על הטבע (נקודה 3, זו גם ההגדרה שאני יכול לסחוט בדיעבד מדבריו של ייתכן בנושא). אבל במקום חוק שיבולייהו א' הטוען שהפריור האמפירי של הנסים יוצר אוברדאפט נצחי ולכן שום טיעון לנס או לחידוש מדעי מסעיר לא יוכל להתקבל בשום סיטואציה (שהרי אין ודאות מוחלטת), אתה מעלה בעיה סטטיסטית חדשה (נקודה 1):
לא התכוונתי להעלות אותו, וזו לא הפואנטה של נקודה 1. פשוט, אלו העובדות. אין ראיה למשהו מעבר לכך (וגם זו הייתה הנחה שעשיתי לך, כל הטיעון התורני הוא שהכהנים והזקנים החזיקו בו). אם נורא חשוב לך להטות (bias) את הדיון, אתה יכול להחליף את הביטוי "שקבוצה תקבל ספר כזה" בביטוי "ששניים וחצי מיליון איש, מושאי הסיפור, הצהירו פעמיים ביום על הסיפור המתואר שם", כך שתתקבל נקודה 1 שנראית כך:
1. סבירויות הן עניין אמפירי, אין מידע המאפשר לנו להסיק מה גודל הסיכוי ששניים וחצי מיליון איש, מושאי הסיפור, הצהירו פעמיים ביום על הסיפור המתואר שם. כל הגדרה שתדבר על מספרים היא שרירותית לחלוטין.
 זה לא מעלה ולא מוריד לגבי נקודה 1 שהיא טכנית לחלוטין. כדי להעריך סיכויים מדברים במספרים, במקרה הגרוע טווח של מספרים, ובנושא זה אין לנו שמץ. רק משפטים כמו: בהתאם להכרותנו עם הטבע האנושי במאה העשרים, לא נראה לי סביר שבמאה ה-13-14 לפנה"ס  קבוצת עבדים נוודים אנאלפאבתים תבצע התנהגות מסוימת. אדרבה, אתה מוזמן להציע מספר, או טווח (למשל: "הסיכוי שהם יעשו X [הגדרה] ללא התרחשות Y [הגדרה] אינו עולה על %Z"), ולפרט איך הגעת אליו ("...וזאת בהתאם למודל בן ימינו המחקה את כל התנאים הרלבנטיים [רפרנס], שבו נמצא סיכוי P, ובעזרת אקסטרפולציה המשקללת את הבדלי התרבויות והחשיבה אחורה על ציר הזמן בשיטה W שמהימנותה M ותוקפה S [רפרנס]")
רוצה למצוא בדבריי נושא שולי עליו תוכל לכתוב מאסה קצרה ובכך ליצור את הרושם של התייחסות מפורטת, חפש אולי שגיאת כתיב שלי, או שימוש בצבע שלא מוצא חן בעיניך. אני מבטיאח לעזור לך בנושא, אם רק תבקש.
(כאן מגיע דיון בנקודה החדשנית שהעליתי באגביות בנקודה 1, עם דיון קצר והזמנה לחוות פעם מה זה לימוד תורה:) 

פרשנויות רבות ושונות לתורה. זה לא בדיוק מה שעסקנו בו כעת, וגם לא נראה לי שזה מה שמטריד אותך בדיוק בשלב זה של הטיעון. (טענתך נובעת מהנחה שפרשנות היא היסטורית, בירור כוונה אחת 'מקורית' של התורה. לא ברור כלל שיש כזו. ומן הצד השני ברור שמי שנתן את התורה התכוין שתתפרש ותונהג על ידי בני אדם לפי מיטב שיקול דעתם. זה אכן מה שעושים. אתה יכול להצטרף למלאכה ולשפר את ה'מיטב'). 

ביקורת ב'

'ההסבר הדתי אינו מאפשר ניבוי או תפעול'
– זה אומר שהוא אינו עונה לקריטריון של 'מדע', חידוש למישהו?
אולי לא חידוש (במאה ה20 האפולוגיה "מדע ואמונה הם על שני מישורים שונים" הפכה נחלתם של כל אנשי הדת, מגדול התיאולוגים ועד לאחרון החוזרים בתשובה ובנות האולפנה), אבל יש לשים לב שההגדרות למהו מדע אינן שרירותיות. במקרה זה, זה לא מדע לא בגלל קריטריון  ההגדרה הזו קשורה יותר ללוגיקה, למהותו של הסבר. הסבר לתופעה שנתפר אד הוק סביב התופעה, משתמש בישות שאינה מוכרת במסגרת הידע הקיים ולא מוסברת מתמטית, פיזיקלית ואף לא ניתנת לחיווי, אלא פשוט משמשת כ the thing that made the thing for which there is no known maker and causes and direct events that we can't otherwise explain  לא קרה לפניה ולא יקרה לאחריה, ואין לו ניבויים נוספים, הוא חסר טעם. ולא רק במובן שהוא לא מאפשר ביסוס טכנולוגיה עליו. נקל לראות שניתן להחליף את המילה thing במילים 'אלוהים', 'חוק אנומליזציה', ואפילו 'דובידו'. בכל מקרה יש להם אותה המשמעות: סותם חורים אולטימטיבי. כדי לעקוף את הבעיה צריך משהו כמו מעמד הר סיני, וכפי שכתבתי - זה אולי תורף דברי הרמב"ם.

'מה גם שחריגות אחרות אינן ניתנות להסבר על ידי ההסבר ההוא או סותרות אותו'  (זה הציטוט המלא) – על אלו חריגות לא מוסברות אתה מדבר? ומה הבעיה בכך שהן אינן מוסברות על ידי ההסבר ההוא (מלבד שכמובן הם יכולות להיות מוסברות גם על ידי 'ההסבר ההוא').
זהותה של מולקולת המים שהפכה להידרוניום, האמריקאי שפגעו בו 8 מכות ברק, תוצאה X בניסוי מדעי שמספרו הסידורי #628726  ותוצאה Y בניסוי שמספרו הסידורי #12098302938490 (סותרות זו את זו, אלוהים מבולבל), הצלחתו של אחאב וכשלונם של יאשיהו וחזקיהו, הסיכוי שבדיוק הזבוב שמספרו הסידורי #4093586590856 ימות כתוצאה של אלרגיה לחומצה בוטרית שהיא תוצאה של מוטציה שהסיכוי לה הוא 0.00086% (את זה דווקא אפשר לחשב), שמנהיג שבט הטומבוקטרון יחליט לתקוף את שבט הקםןר'קםפרון הגדול ממנו פי 200 ואף לנצח במלחמה זו (מה יש? גם לי מותר לייחס שרירותית הסתברויות למאורעות שאין לי שמץ לגביהם) וכו'. כמובן שה thing דלעיל מסביר מעצם הגדרתו כל דבר, בין אם קוראים לו אלוהים, חוק האנומליזציה או דובידו.

'באותה מדה ניתן להניח שיש גם טבע על שבמסגרתו חריגות סטטיסטיות הן נפוצות' – אכן, ההסבר לתופעה ה'בלתי מוסברת' הוא מיסודו תיאוסופי / פילוסופי / תיאולוגי  ואינו עונה לקריטריון 'מדע'. אך הפילוסופיה משתמשת בתער של אוקאם גם עבור הגדרות מופשטות, זה לא שסתם כך כל אחד אומר מה שבא לו, ומכאן ואילך צריך להתחיל דיון פילוסופי, נכון. האם זה נוגע לחוק שיבולייהו א' או ב'?

עץ נטוע סובר שהסבר החיזרים יותר סביר מההסבר האלהי, אני טוען שכשמשתמשים בתער של אוקאם אין הבדל בין שני ההסברים. בפרט בצירוף דברי ר' משה מתקו, שיש בהם נקודה של אמת (גם זה כבר נכתב באשכול הראשון).
זה שאתה מצהיר כך כבר הבנו, האם יש לך טיעונים תומכים? אני ציינתי מה הטיעונים התומכים בטענת עץ נטוע.

תוקן על ידי thepresent ב- 26/11/2011 22:07:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2011 21:45 לינק ישיר 

דייר,

צר לי להשבית את הנס.

לפני מספר עמודים ומספר כפול של ימים סיכמתי את הדיון. דינו ביקש זמן לסיכום שלו.

אני ממתין בסבלנות.

(באמצע גם היה באג עם עמ' 38 שלא הצלחתי להעלותו. מי שיתנדב לשלוח לי באישי או במייל שכמ"ה).

בזכותך זכיתי לראות את דינו כופר בניסים...

אולי אין זו ראיה, כיון שבעל הנס, כידוע. אינו מכיר בנסו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2011 23:01 לינק ישיר 

תגלוש בדפדפן CHROMותוכל לקרוא את עמוד 38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2011 23:49 לינק ישיר 

דייר כתב:
תגלוש בדפדפן CHROMותוכל לקרוא את עמוד 38
הוא הדין לכל דפדפן, חוץ מ-InternetExplorer.
תוכל להשתמש ב- FireFox,Chrome,Opera,Safari.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2011 14:02 לינק ישיר 

דייר

כל פעולה מצריכה חכמה מסויימת, כוונתי היתה שכשאתה אמור לדון עם מישהו, ובמקום זה אתה מתיש אותו, זה לא חלק מחכמת הדיון. (יש לעיין מה הדין במקרה וכל מה שהצד השני עושה הוא לנסות להתיש, עכ"פ חכמה זה בודאי לא).

ולגבי המשך הדיון או הסיכום, כבר כתבתי שבמקרה ומר קונצנזוס יפסיק להציף את הדיון הספציפי הזה, תהיה אפשרות להמשיך.

פרזנט

אין לי בעיה להתייחס לדברים שוב, מה שעשית הוא להרחיב את דברי, לאמור: אני טענתי שאי אפשר לומר משהו שמנוגד למציאות שאינה נתונה לפרשנות. כגון: היה לנו אוכל במדבר. מכאן ואילך התנהל דיון אלו פרשנויות מתאימות לנושא.

אתה הוספת בשמי שבלי ספק הייתי אני או קבוצת ילדים או מישהו אחר מניחים שלא ייתכן שיגידו על אדם שלא מת. אבל הוספה זו אינה נכונה, אפשר לומר על אדם שלא מת, בהרבה דרכים של פרשנות, הדרך בה משתמשים החבדי"ם היא שלא להכחיש את המציאות שהרבי היה חולה והוחזק על ידי מכונות הנשמה ועירוי כשפיליפינים מחליפים לו חיתולים, ולאחר מכן הושמה גופתו בקבר. הם רק ממשיכים להסביר שגם כשהגוף הגשמי החיצוני לא נראה עדיין הוא חי וכך כתוב בגמרא לגבי יעקב אבינו וכו'. אבל אין ויכוח על המציאות, במקביל אומרים שבמקומות אחרים הוצגו דיקטטורים לראוה כחיים גם אחרי מותם, על ידי כפילים, ובעידן הקדום כשאף אחד לא ידע בדיוק איך המלך נראה גם לא היה צריך כפיל. לפיכך זה לא נוגע לדברי.

העובדה שקשה או בלתי אפשרי לתרגם הערכות של התנהגות אנושית למספרים, אינה אומרת שמדובר במשהו קלוש. גם עדות של עדים קשה לתרגם למספרים, ומה לעשות שסומכים עליה, ולא רק במקרים שאין ברירה. כל הנסיון להסיט את הדיון שבעל כרחו הוא רק בגבולות ההגיון לתחום של אא"ס לא תורם מאומה לדיון. אי אפשר לתרגם שום צד למספרים, והרעיון ששני אנשים שמדברים זה עם זה על הסבירות של התרחשות המאורעות, יחשבו לפתע שלו היה באופן תיאורטי אפשרות להמיר למספרים בודאי שא' היה צודק ולא ב', מגוחך. כל עוד אין לנו תרגום למספרים, אנחנו יכולים לדבר כאחד האדם, כמו שמדברים היסטוריונים, מומחי מודיעין, ושאר אנשים שפויים. וההכרזה על תרגום תיאורטי שלו היה, היה בודאי... הוא בגדר שלש נקודות. ובודאי לא במקום הדיון ההגיוני עצמו.

העובדה שהסבר דתי אינו מדע לא קשורה לשאלה אם הוא מתנגש עם המדע. אלא אך ורק האם יש לדרוש ממנו ניבוי או תפעול. אין ספק שלא משנה איזה שם קוראים ל'אלהים', עובדה שכבר יש לו הרבה שמות, השאלה היא אך ורק אם היתה כאן התערבות או לאו. כנה נא את ההתערבות בשם שתרצה. גם אם אינה מספקת ניבוי ולא תפעול מעצם הוייתה כהסבר (למרות שהיא מציעה ניבוייים שונים וכן תפעולים שונים)

הדוגמאות שהבאת לא מזקיקות שום הסבר מיוחד מלבד התפלגות אקראית של התרחשויות הנובעות מאפקט הפרפר של אדם וחוה.

ולגבי החיזרים והאל, אם תאמר על החיזרים רק מה שהנך מוכרח לומר לצורך הענין, אל תנסה להסביר איך הם נראים, היכן הם גרים, מה הגובה שלהם, אלו תכונות יש להם, תישאר אך ורק עם הרעיון שהיתה כאן התערבות חיצונית מצד מישהו שיש לו כח שאין לנו. את כל השאלות שעולות באופן טבעי בנוגע לחיזרים, אפשר לשאול גם על האל: אולי הוא רק מלאך בעל מעמד, אולי יש אינסוף אלים, אולי יש לו גוף במובן מסויים, המלה 'חיזר' לא מעלה ולא מורידה. לא נשאר לנו אלא מה שמוכרחים להגיד כדי להסביר, את כל השאר יודעים המקובלים הפילוסופים התיאוסופים והתיאולוגים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 14:17 לינק ישיר 

דינוזאורוס עזוב שטויות מיצינו כבר את ההנחות שלך והן כבר יצאו מאוזניים ומהאף ומכל חור אפשרי
תתקדם לשלב הבא תוכיח שהתורה נכתבה קרוב או בסמוך ממש למאורעות כשהכל היה טרי.
שהתורה הייתה ידועה לרוב רובו של העם.
עשיתי לך את החיים קלים פתחתי לכבודך אשכול עם רייטינג לא רע בכלל מה שמוכיח
שזה מעניין פה את כולם די לריב כמו ילדים בני שלש הוא התחיל
הוא הציף הוא אכל לי הוא שתה לי.
הפורום כאן רציני ואני לפחות מעוניין מאד לשמוע.
כתבת כבר פעם שאתה כותב מעל לראשי המתנגדים שלך למי שמעוניין לשמוע
אז קדימה פתח מקלדתך ויאירו דבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 07:31 לינק ישיר 
ניסיון לסיכום האשכול והצעה להתקדמות הלאה

בעיה טכנית באתר

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 28/11/2011 07:32:39

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 28/11/2011 07:34:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 07:32 לינק ישיר 
ניסיון לסיכום האשכול והצעה להתקדמות הלאה

בהודעה זו אני רוצה לנסות לסכם את האשכול (ובמיוחד מה מקומם אותי בו), ולנסות להציע איך אפשר להתקדם הלאה בכל זאת (בשורה התחתונה, די דומה למה שכתב דייר בהודעה לפני, ומה שהוא כתב לפני 450 הודעות).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סיכום, ומה מקומם אותי לגבי הצהרת האשכול ותוכנו

אשכול זה נפתח כדי לדון בהוכחת יציאת מצריים תחת ההנחה שהתורה נכתבה בזמן שנטען בגרסה שלפנינו. שתי אלטרנטיבות הן אנומאליה של גופי מים וכו' שהתרחשו (הניסים העל טבעיים), ואנומאליה תרבותית לפיה עם אימץ ספר כקאנוני שעם הזמן נהיה נפוץ וקיבל פרשנות של אמת מילולית.

האשכול מתחיל בהגדרות ל"אמת", "טעות", וכו', ובעמוד 4, כותב דינו את הstatement of mission שלו (לייתכן):

"משום מה אני צריך להסביר שוב מה אני רוצה, אשתמש שוב בדברי נציג התבונה עלי אדמות, שרלוק הולמס: "כמה פעמים אמרתי לך שלאחר שאתה מסלק מן התמונה את כל מה שאינו אפשרי, הרי מה שנשאר ויהיה בלתי סביר ככל שיהיה מוכרח להיות האמת?", (ארתור קונאן דויל, חותם הארבעה). כל מה שאני רוצה הוא לדבר באפשרויות שאנו צריכים לסלק מן התמונה כדי לדון בתיעוד של מאורעות יציאת מצרים. הטיעון שלי הוא לא סוד, הוא טוען שהחלק שאינו נתון לפרשנות בנושא יציאת מצרים מספיק כדי להוות תיעוד לנס." (ההדגשות שלי).

בשל התעקשותי לחדד נקודות תמוהות לאורך כ40 עמודים, לאחר שני אשכולים שכתבתי (מגרשי המשחקים של הווכוחים, וניסי יציאת מצריים: העמדה השוללת), התברר ללא ספק שניסי יציאת מצריים "הוכחו" תחת שתי ההנחות הבאות:

1. ההנחה מראש (לא הסקה כתוצאה מהשוואת סבירויות!) שחלק מהאירועים הם תוצאותיה של ישות על טבעית ש"סביר" ו"אינו אפשרי" אינן חלות לגביה.
  2. הקביעה שסוג מסויים של עדות של קבוצה בגודל מסויים היא בעקרון בעלת אמינות שאינה נובעת בשום אופן סטטיסטי (מספר התצפיות הרלוונטי האפקטיבי קטן מדי) או מניבוי של מדעי החברה (מוסכם שהם כושלים בדברים פשוטים בהרבה).
  אינני חולק על כך שניסי יציאת מצריים הוכחו תחת הנחות אלו (פשוט לא אכפת לי מה נובע מהן, מה גם שנקודה 2 מתעסקת עם אלטרנטיבה לניסים שכלל אינה זו שנטענת באשכול). מה שמקומם אותי באשכול הוא:
  1. על ידי כ"א משתי נקודות מוצא דומות לאלה (שלא לדבר על שתיהן) אפשר להוכיח כל דבר (אני מוכן להבחן על כך).
  2. בשל אופי נקודות המוצא הללו, ההגדרות המדוייקות ל"אמת" ו"טעות", הדיונים על מה אומרים הפסוקים על מקורות המים, הווכוח לגבי תכונותיה האקוסטיות של סוכת משה וכו', לא רק שאינם קריטיים להוכחה, אלא שהם משמשים (אולי לא במכוון) לטשטש אותן.
  3. שתי ההנחות מעקרות את התוכן של הstatement of mission של האשכול, כמעט ברמה המילולית: "אינו אפשרי" הוא נקודת המוצא של מה שהישות דווקא יכולה לעשות, ו"בלתי סביר" מוגדר כמשהו שהסתברויות/שמיסתברויות וסטטיסטיקה/שמטיסטיקה אינן רלוונטיות לגביו.
  מדובר בתקורה לא סבירה של מאמץ כדי להראות שדינו בפועל "מוכיח" משהו כמעט נטול קשר למה שהוצהר (ולמה שהניסיון מלמד שיפנה אליו בעתיד). לו היה מוגש מאמר דומה לשיפוט, הכותב היה מסתכן מאד בכך שלא היו מסכימים לשקול מאמרים נוספים שלו. חלק ניכר מעשרת העמודים האחרונים עוסק בוויכוח לגבי כך, מה שמגדיל את התקורה וחוזר חלילה.

אני חייב לציין שיש תבנית לעניין.
  בעמודים 11-13 של הוכחות לזמן כתיבת התורה [בזמן שנטען], העירו אחרים שבדיקת פרטים אקראיים מ"הוכחותיו" מצביעה על שגיאות גסות, טענות נטולות משמעות סטטיסטית לחלוטין, וטענות שאינן מובילות למה שהוצהר, ושאפילו אם מדובר בשגיאות תמימות, התקורה הגבוהה לבדיקת העניין מובילה למסקנה שהדברים פשוט חסרי אמינות.
  באשכול הכשל בטיעון המוטיב המרכזי הפסיק דינו את הדיון לאחר שהערתי לו שאי אפשר להוכיח את נכונות המקרא מתוך עצמו ללא הוכחות חיצוניות, בטענה שזה מפגין בורות בחקר המקרא.
  בעמוד 8 שבאשכול זה, קטע דינו את הערתי שטיעון אמינות התורה ע"ס שני מיליון איש המשתתפים בקבלתה בזמן הוכחת אמינות התורה הוא מעגלי, בקביעה שאת זאת הוא הוכיח במקום אחר (הכוונה לטיעונים דומים ל"הוכחות לזמן כתיבת התורה", אליהם התייחסתי לפני מספר משפטים).

מסיבות אלו, למרות השיעמום והגועל שנוסך בי העניין, אין לי שום כוונה לעת עתה לעזוב את האשכול. טיעוני הם לגיטימיים לחלוטין, ובהחלט זכותי להשמיע אותם. הניסיון מלמד שמה שכל מה שדינו רוצה הוא להוסיף עוד עשרה עמודים לאשכול ולהפנות אליו לעתיד, כך שמי שיראה אותו יראה את הstatement of mission, מספר דיונים (לא קשורים) בסוף, ויגיע למסקנה ש"יש בזה משהו".

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הצעה כיצד להתקדם

אני מציע לדון במה שרוצים לגבי נכונותה המילולית של התורה, תחת הצהרה ברורה של מה ההנחות, ומה הולכים להוכיח.
  • אם דינו רוצה לפתוח אשכול בנושא הוכחות שהתורה נכתבה בגרסה לפנינו בזמן שנטען - מצויין. אם ה"הוכחה" מתמצית בכך שהמקרא עצמו טוען כך - חשוב מאד לציין זאת מראש, רצוי בכותרת. אם ההוכחה מניחה שאשכול זה הוכח, או שהחלוקה ל"שקר, פרשנות, וטעות" הובילה לתובנה כלשהי (במקום פשוט לאמירה שרירותית בנוגע לשקר) - שתציין זאת במפורש, ואני אסביר מדוע לא.
  • אם דינו רוצה לדון האם ישות על טבעית מסוגלת להוכיח מה שבא לה לפני מי שבא לה - שייפתח אשכול מוצהר בנושא, אם הוא סבור שיש מה לכתוב על כך.
  • אם רוצים לדון בשאלה מה סביר שארע ביציאת מצריים, ישנו האשכול שפתחתי בנושא, אך אין מניעה לפתוח אחד אחר.
  אם הולכים לפתוח אשכול בנושא אחד, ו"להוכיח" משהו אחר לחלוטין, זכותי המלאה לציין זאת, כפי שאני מתכוון להמשיך לעשות כאן אם יהיה צורך.

נ.ב. בהודעה זו ביקרתי בחריפות את תוכן טענותיו של דינו, ולא דברים אחרים כגון סגנונו האישי, מי הכריח אותו לפתוח את האשכול, וhead count של מספר האנשים החושבים שאשכול זה טען משהו מעבר ל"לשקר אין רגליים". אם התגובה של דינו פחות או יותר תתייחס לזה, אפשר גם לדון בזה באריכות, לשיעמומם הרב של כולם.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 28/11/2011 08:11:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 13:35 לינק ישיר 

דייר

אני לא בחרתי להאריך או להתמקד או להישאר בשום שלב, אני חוזר על דברי אך ורק משום ששיבולייהו מעוות אותם ומציגם בצורה שקרית – שונה משאמרתים. ואין שום סיבה שאסכים עמו על שקרים אלו, מבלי קשר לשאלה מי התחיל ומי גמר מי הציף וכו'.

העובדה שהוא בוחר לחזור על העיוות ההגחכה והשקר פעמים רבות, לא תמנע ממני לומר מה באמת אמרתי, גם בפעם המאה. גם אם הוא מנסה לקרוא לדבריו 'סיכום' 'קונצנזוס' או 'אחרים אמרו'.

לגבי המשך הדיון, כבר הסברתי פעמים רבות שהדיון לא יכול להיערך מול הרבה אנשים יחד, הוכח כאן בצורה ברורה שזה בלתי אפשרי, וכל עוד הנוכחים מתעקשים לנהל את הדיון מול כולם הוא לא יכול להימשך. גם זה לא תלוי בי.

שיבולייהו

שתי ההנחות שאתה 'מצטט' בשמי מגוחכות ומעולם לא אמרתים. אתה יכול להמשיך בכך מעתה ועד עולם, ואני תמיד אומר מה שבאמת אמרתי.

1. לא טענתי בשום מקום שיש להניח שחלק מהאירועים הם תוצאותיה של ישות על טבעיית, טענתי שאם מדובר בתוצאות של ישות על טבעית אזי 'לא סביר' לא חל לגביה. ומה שקובע הוא ההתרחשות שיש לנו עליה עדות.

2. לא טענתי שאמינות של עדות 'אינה נובעת בשום אופן סטטיסטי', אלא שאין דרך ריאלית לתרגמה למספרים, וגם לו היתה דרך כזו, התוצאה המספרית לא היתה מתקזזת עם היעדר פריור אמפירי של נסים.

המונח 'ניבוי של מדעי החברה' הוא בדיחה. לא טענתי לקיומו או לשלילתו, כי הוא חסר משמעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 16:25 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:
שיבולייהו

שתי ההנחות שאתה 'מצטט' בשמי מגוחכות ומעולם לא אמרתים. אתה יכול להמשיך בכך מעתה ועד עולם, ואני תמיד אומר מה שבאמת אמרתי.

1. לא טענתי בשום מקום שיש להניח שחלק מהאירועים הם תוצאותיה של ישות על טבעיית, טענתי שאם מדובר בתוצאות של ישות על טבעית אזי 'לא סביר' לא חל לגביה. ומה שקובע הוא ההתרחשות שיש לנו עליה עדות.

2. לא טענתי שאמינות של עדות 'אינה נובעת בשום אופן סטטיסטי', אלא שאין דרך ריאלית לתרגמה למספרים, וגם לו היתה דרך כזו, התוצאה המספרית לא היתה מתקזזת עם היעדר פריור אמפירי של נסים.

המונח 'ניבוי של מדעי החברה' הוא בדיחה. לא טענתי לקיומו או לשלילתו, כי הוא חסר משמעות.

הוא זה אשר אמרתי: אין לך כאן שום נימוק לכלום, אלא קביעה שרירותית.
יש כאן שני הסברים אנומאליים. אחד מהם אתה פוטר באופן שרירותי ע"י ישות על טבעית שאינה כפופה לאף חוק, ואת השני אתה שולל שרירותית ע"ס משהו שאין לך מושג כיצד להעריכו (אפילו לא מספרית), ואת ערך המדעים הנוגעים לו אתה מודה שאינך מקבל (בצדק).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הצעה כיצד להתקדם

אני מציע לדון במה שרוצים לגבי נכונותה המילולית של התורה, תחת הצהרה ברורה של מה ההנחות, ומה הולכים להוכיח.
  • אם דינו רוצה לפתוח אשכול בנושא הוכחות שהתורה נכתבה בגרסה לפנינו בזמן שנטען - מצויין. אם ה"הוכחה" מתמצית בכך שהמקרא עצמו טוען כך - חשוב מאד לציין זאת מראש, רצוי בכותרת. אם ההוכחה מניחה שאשכול זה הוכח, או שהחלוקה ל"שקר, פרשנות, וטעות" הובילה לתובנה כלשהי (במקום פשוט לאמירה שרירותית בנוגע לשקר) - שתציין זאת במפורש, ואני אסביר מדוע לא.
  • אם דינו רוצה לדון האם ישות על טבעית מסוגלת להוכיח מה שבא לה לפני מי שבא לה - שייפתח אשכול מוצהר בנושא, אם הוא סבור שיש מה לכתוב על כך.
  • אם רוצים לדון בשאלה מה סביר שארע ביציאת מצריים, ישנו האשכול שפתחתי בנושא, אך אין מניעה לפתוח אחד אחר.
  אם הולכים לפתוח אשכול בנושא אחד, ו"להוכיח" משהו אחר לחלוטין, זכותי המלאה לציין זאת, כפי שאני מתכוון להמשיך לעשות כאן אם יהיה צורך.

נ.ב. בהודעה זו ביקרתי בחריפות את תוכן טענותיו של דינו, ולא דברים אחרים כגון סגנונו האישי, מי הכריח אותו לפתוח את האשכול, וhead count של מספר האנשים החושבים שאשכול זה טען משהו מעבר ל"לשקר אין רגליים". אם התגובה של דינו פחות או יותר תתייחס לזה, אפשר גם לדון בזה באריכות, לשיעמומם הרב של כולם.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 28/11/2011 16:42:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 22:31 לינק ישיר 

כתב המחב"ש:

"יש כאן שני הסברים אנומאליים. אחד מהם אתה פוטר באופן שרירותי ע"י ישות על טבעית שאינה כפופה לאף חוק, ואת השני אתה שולל שרירותית ע"ס משהו שאין לך מושג כיצד להעריכו (אפילו לא מספרית), ואת ערך המדעים הנוגעים לו אתה מודה שאינך מקבל (בצדק)".

ביכלתך להמשיך ו'לתרגם' את הדברים לשיבולייהואית מסורסת. לי לא נותר אלא לומר מה באמת אמרתי:

-לא פתרתי באופן שרירותי, אלא הצעתי הסבר אפשרי לתופעה בלתי מוסברת. שאינו סובל מהבעיות של הסברים טבעיים במקרה הזה

-לא שללתי שרירותית את השקר, אלא בנימוקים הגיוניים, חוסר היכולת לתרגם נימוקים הגיוניים למספרים לא גורע במאומה מההגיון שבדברים. ההקשר של 'המדעים הנוגעים לו' הוא בדיחה, כאמור.

נוספו לאמתחתינו עוד שני חוקי שיבולייהו חדשים: 1) פתרון מעצם הגדרתו הוא שרירותי, וכן פיטרון. 2) נימוק שאינו יכול להיות מתורגם לאא"ס הוא חסר ערך, בפרט אם ניתן לשייכו לתחום כל שהוא. חוקים אלו מצטרפים יפה לחוקי האוברדרפט של הפריור ושאר ההמצאות המגוחכות הדומות.

-------

מהרגע בו נעצר הדיון עם ייתכן, זה נראה כך:

שיבולייהו: כפי שכתבתי כאן וכאן הרי שדבריו של דינו מסתמכים על אקסיומה: נסים קורים פעם בכל שבוע.

דינו: לא אמרתי זאת מעולם, אמרתי רק שיכול להיות שנסים קורים.

שיבולייהו: הבעיה היא שאתה מניח שרירותית שלברווזים יש זקן לבן. לא אשתתף בדיון יותר.

דינו: לא אמרתי זאת מעולם. אתה מוזמן לא להשתתף.

שיבולייהו: אבל ניסית, בשיטת 'מזניח', הבעיה האמיתית שאתה מניח שכדי להאמין במתן תורה יש צורך בכשל לוגי ד' שפירטתי אותו כאן, אתה מוזמן להיכנס לאשכול הנ"ל ולחתום על ההצהרה: האמונה בנס היא כשל לוגי סטטיסטי מובהק ותמהוני. רק תחתום שזה מה שאמרת ואין לי ענין בדיון יותר.

דינו: צר לי אבל לא אמרתי זאת מעולם. לא אחתום על השטויות שאתה שם בפי.

שיבולייהו: זו בדיוק הבעיה, אתה מניח שרירותית אקסיומטית שיש ישות שבראה את העולם, וההנחה הסודית הזו מוכמנת בתוך כל פתק שאתה כותב למכולת, כפי שאסביר באשכול שאפתח מחר אי"ה. כל זה קונצנזוס ברור.

דינו: הבעיה היא שאיני מניח זאת. אתה יכול לפתוח שמונה אשכולות, אבל לא להכתיב לי מה אני אומר.

שיבולייהו: סיכום!! נכון זו הבעיה, אתה כל כך מאריך בלכתוב שוב ושוב את האקסיומה השרירותית שנסים קורים כל הזמן או שלכל הפחות הם אפשריים. זה ממש עלעס עיז נעט סטטיסטקי (זמעענ"ס). את זה תוכל לקרוא אי"ה באשכולים שפתחתי.

דינו: מעולה, אלא שאיני מניח את ההנחה הזו. קרא לזה קונצנזוס, סיכום, כרצונך.

שיבולייהו: זו הפעם האחרונה שכתבתי זאת, אתה מניח שרירותית שיש להתעלם מהיעדר פריור אמפירי של עצמים בכלל בהתעלמך מתורת הסטטיסטיקה. לא אתייחס יותר לשום דבר שייאמר.

דינו: גם זאת הנחה שלא אמרתי מעולם. הצהרה מס' 8 שלא תמשיך בדיון לא תשנה זאת.

שיבולייהו: אתה רואה, אתה מניח שרירותית הנחה מובנית ומוכמנת שאלהים מתגלה אליך פעם בשבוע, דיברתי עם הודים (בהודו) לא פעם ולא פעמיים, מכיון שהעיסוק שלי מביא לי הרבה פרסום, וניזון מכך שהציבור לא מבין בסטטיסטיקה, אני יוצא מהמלון לדבר עם הודים (בהודו) ויפנים (ביפן) שזה הרבה יותר שוה מלדבר עם הודים ביפן או יפנים בהודו וכדו', ומכך ברור שאתה מניח זאת שרירותית, אנשים: א', נסים: ב', תרנגולים: ג'.

דינו: זה מאד מעניין, אלא שזה לא מה שטענתי. כשתסיים להציף ייתכן שאדבר עם בני אדם שפויים.

שיבולייהו: זו הטקטיקה הנוראה והאיומה הזו, לטעון כל הזמן שלא אמרת שלברוזים יש זקן לבן, כמה אפשר כבר לשמוע זאת? יש סיכום וקונצנזוס שכל שטות שארצה אטען שאמרת ואתה תיאלץ לחתום על כך, מכיון שלדייר כבר כואב האזנים. חוקי שיבולייהו כבר התקבלו על דעת כל עמיתי, והם מוכחים מתוך עצמם באופן שרירותי ומשכנע. אתה בעצמך הזכרת את המלה ברוז בעמ' 3 ואת הצירוף זקן לבן בעמ' 33.

וחוזר חלילה.

כל עוד שיבולייהו 'מצטט' בשמי סילופים ושקרים, אתקן זאת, גם אם זה יקח עד שבאמת יגדל לברווזים זקן לבן, ויתקיים חוק שיבולייהו ב' 2.

דייר

אתה באמת לא קורא את המפה? כל מה שאטען במדה ויארך יותר משלשה פיסקאות, שיבולייהו יוכל שוב לגבש נוסחה כל שהיא כמיטב החבשת"ו, לכתוב אותה מאה פעמים, לצטט בשמי שקרים וסילופים, וכשאגמור להכחיש אתה תגיד שהאשכול ארוך מדי וכואב לך האזניים.

תוקן על ידי דינוזאורוס ב- 28/11/2011 22:32:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 22:34 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:
-לא פתרתי באופן שרירותי, אלא הצעתי הסבר אפשרי לתופעה בלתי מוסברת. שאינו סובל מהבעיות של הסברים טבעיים.

מדוע אתה חוזר על דברי? הרי כבר הסכמתי אתך: בראש האשכול אתה מכריז בתרועה רמה שתוכיח ע"י כך שתשלול את הבלתי אפשרי, ובעמוד 41 אתה מציין בקול ענות חלושה שסה"כ נתת הסבר על-טבעי אפשרי (כלומר, במובן הבלתי אפשרי שאפשרי לישות שעבורה בלתי אפשרי הוא בלתי אפשרי) לתופעה בלתי מוסברת, שאינו סובל מהבעיות של הסברים טבעיים  (כמובן, למעט העובדה שהוא הסבר על טבעי שאין לו תימוכין מחוץ לסיפור, "נימקת" את קיומו בטיעון שאין לך שמץ של מושג מה מובהקותו, ובטכניקה זו אפשר ל"הוכיח" כל דבר).
בקיצור: הסכמה מלאה. אפשר לעבור לזמן המאורעות.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הצעה כיצד להתקדם

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 28/11/2011 23:17:10

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 28/11/2011 23:20:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 23:05 לינק ישיר 

שמע, דינוזאורוס, זה אולי מצחיק, אבל כל עוד לא תלווה טיעונים לוגיים בעלי ערך אמת להודעות שלך - תהיה לא יותר מאשר סטדנאפיסט לצ'יביצ'ערס, אולי גם לבני"שים (אותי זה לא מצחיק אבל על טעם וריח אין להתווכח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 11:17 לינק ישיר 

מה בין צ'יביצ'ערס לבני"שים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 11:35 לינק ישיר 

thepresent כתב:
שמע, דינוזאורוס, זה אולי מצחיק, אבל כל עוד לא תלווה טיעונים לוגיים בעלי ערך אמת להודעות שלך - תהיה לא יותר מאשר סטדנאפיסט לצ'יביצ'ערס, אולי גם לבני"שים (אותי זה לא מצחיק אבל על טעם וריח אין להתווכח).

נוכחי לא הכל זה לוגיקה 0 ו 1 .
הדינוזאורוס מסתמך על התנהגות אנושית שפויה,
על הגיון בריא בלי התחכמויות וסיפורי מעשיות משנים קדמוניות של כל מיני חברים
יקרים באקדמיה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דרכי הסקת מסקנות מתיעוד על המציאות
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 40 41 42 43 לדף הבא סך הכל 43 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.