בית פורומים עצור כאן חושבים

דרכי הסקת מסקנות מתיעוד על המציאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/11/2011 14:42 לינק ישיר 

באופן מפתיע האנומליה התרבותית שלך, שבאה להחליף את חוקי שיבולייהו בדבר פריור אמפירי ושאר דברים לא רלבנטיים, היא האלטרנטיבה הסודית עליה התנהל הדיון ה'מיותר' עם ייתכן. אף פעם לא מאוחר.

המשך בשיטתך לאיתור הנחות סמויות והכנסת דברים בפיהם של בני אדם, זה מזכיר לי את הסיפור של ה' וולס על נונז, שהתגורר בשבט של עיוורים:

"ואחר כך, צץ רעיון במוחו של אחד הזקנים, בעקבות מחשבה עמוקה. היה זה הרופא הגדול מכולם, בשבט. לאיש הרפואה שלהם היה מוח פילוסופי ובעל כושר המצאה והרעיון לרפא את נונז מהזרויות שלו גירה אותו. יום אחד, כשיעקוב היה נוכח, חזר והעלה את הנושא של נונז.

-'בדקתי את בוגוטה, אמר, והמקרה ברור לי יותר. אני סבור שקרוב לודאי שהוא ניתן לריפוי'.

-'לכך קיויתי תמיד' השיב יעקוב הזקן.

-'מוחו לקה' אמר הרופא העיור. הזקנים מלמלו את הסכמתם.

-ובכן, במה לקה?

'אה', אמר יעקוב הזקן.

-'אלה, אותם דברים מוזרים הקרויים עיניים, יוצרים שקעים רכים ונעימים בפרצופו, הריהם נגועים, במקרהו של בוגוטה והנגע פוגע גם במוחו. העיניים הללו נפוחות יתר על מידה, יש בהן ריסים ושמורות נעות, ולפיכך נמצא מוחו במצב של חוסר סבלנות ובלבול מתמיד'.

-'האמנם?' אמר יעקב הזקן, 'האמנם?'.

-'וסבורני שאוכל לומר בביטחון מתקבל על הדעת שכדי לרפאו לחלוטין, כל מה שעלינו לעשות הוא ניתוח פשוט וקל, דהיינו לסלק את העיניים, להרחיק גופים מטרידים אלו'.

-'ואז יהיה שפוי?'

-'הוא יהיה שפוי לחלוטין ואזרח מעורר הערצה'.

-'תודה לאל על המדע!', קרא יעקב הזקן ומיד יצא לדרכו לבשר לנונז על דבר תקוותיו המשמחות.

ובכן תודה לאל על המדע, שהצליח שיבולייהו מכחו לפתח שיטה כה יעילה המרחיקה כל גוף מטריד בשיטת עשה זאת בעצמך. הכנס בפיו, צטט, הפרך, דבר עם עצמך. והוכחת את הבעיה הסטטיסטית של כל ארוחת בוקר / תפריט / ביקורת טלויזיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 15:38 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:

באופן מפתיע האנומליה התרבותית שלך, שבאה להחליף את חוקי שיבולייהו בדבר פריור אמפירי ושאר דברים לא רלבנטיים, היא האלטרנטיבה הסודית עליה התנהל הדיון ה'מיותר' עם ייתכן. אף פעם לא מאוחר.

באופן לא מפתיע, פספסת מספר דברים:
  1. קביעתי שאין לך שמץ של מושג מהו גודל האנומאליה (בתרבות כה רחוקה ושונה משלנו) נמשכת לאורך אשכול זה, וכן בחלק 4 של האשכול הסודי "ניסי יציאת מצריים: העמדה השוללת". אתה מוזמן להגיב שם. אף פעם לא מאוחר. הדיון לגבי דיעותיך התמהוניות על הערכת סבירויות עדויות אנושיות גם הוא נמשך לאורך כל אשכול זה, לדוגמה (בהקשר הערכת עדויות בביהמ"ש) ברצף מעמוד 38 בו אתה מצהיר בקול תרועה רמה "ולכן דבריך הם בסך הכל שגיאה אחת גדולה" וכלה בעמוד 39 בו אתה מסייג בקול ענות חלושה "הנושא של הדוגמא מהמודל הביסייאני לא באמת חשוב לדיון". אתה מוזמן לשוב ולהסביר מדוע בעצם כן "דבריך הם בסך הכל שגיאה אחת גדולה". אף פעם לא מאוחר.
  2. כפי שהסברתי וטרם ענית (אף פעם לא מאוחר מדי), הנחה מראש של אנומאליה בעלת אינסוף דרגות חופש (לדוגמה, ישות על טבעית) בעצמה מספיקה כדי ל"הוכיח" מה שרוצים, ואין הרבה מה להמשיך לדון. הצעת לך פעמים רבות לאתגר אותי ל"הוכיח" מה שתרצה תחת הנחה זו, ואתה מוזמן שוב. אף פעם לא מאוחר מדי.
  3. "בפרט לגבי נקודה 2, היות שבאשכול "אם לא היה הר סיני" הדרדרת לתמהונות "בתלמוד כתוב שישו כישף, שזה אומר שהם חשבו שבאמת עשה ניסים, אלא שהם היו ע"י כישוף" - הרי לך הסבר מה קרה ביציאת מצריים: מדובר בכישוף ותו לא, זה לא באמת קרה. אתה מוזמן להתייחס לזה. אף פעם לא מאוחר.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 30/11/2011 16:00:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 17:20 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:
למה אתה חושב שהסברים מסובכים ומתוחכמים והררי מלל ודיאגרמות ומילים לועזיות
עושות את הטיעון יותר נכון?
אולי הכל מסך עשן שבא לעשות רושם פירוטכניקה זולה ותו לא?
מה אתה אומר?

אם אתה מעלה את זה ברצינות ובאופן כללי, אז אינני יודע את התשובה, וכל מקרה לגופו. צריך לשאוף שהכל יהיה פשוט ככל האפשר. לפעמים פשוט ככל האפשר כולל הסברים מסובכים ודיאגרמות וכו'. לפעמים הם סתם מסך עשן.

ליכא מידי דלא רמיזא בפורומיא דעצכח"א
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=1358819&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 18:03 לינק ישיר 

דייר כתב:

אם אתה מעלה את זה ברצינות ובאופן כללי, אז אינני יודע את התשובה, וכל מקרה לגופו. צריך לשאוף שהכל יהיה פשוט ככל האפשר. לפעמים פשוט ככל האפשר כולל הסברים מסובכים ודיאגרמות וכו'. לפעמים הם סתם מסך עשן.

ליכא מידי דלא רמיזא בפורומיא דעצכח"א
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=1358819&forum_id=1364

הרי מדובר בדייריזם קלאסי:
  1. קח שתי אפשרויות בעייתיות (נגיד כאלה שהגזמה בכל אחת מהן היא אבסורד).
  2. נמק מדוע זו שאינה שלך - בעייתית.
  3. פוף! הוכחת!

הנה האטלרנטיבה שלך, דייר.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 30/11/2011 18:09:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 13:43 לינק ישיר 

1. דבריך הם שגיאה אחת גדולה משום שכשחוקקת את חוק שיבולייהו שהיעדר פריור אמפירי של נסים מתקזז עם אחוזי טעות בעדות, לא ניסית לחשוב אם יש עוד מישהו בעולם או לפחות כאן בפורום שחושב כמוך, או אם יש נימוק לקביעה שרירותית זו (הדוגמא מהמודל הביסייאני הובאה על ידי כ'לקינוח' תוך הבהרה שאינה קשורה לנושא העיקרי). בינתיים זנחת את החוק הנ"ל ה'מייתר' את הדיון והמצאת חוקים שרירותיים חדשים כדוגמת:

2. קבעת שאני מניח מראש שיש ישות על טבעית בעלת חופש בלתי מוגבל. כמובן שאיני מניח זאת מראש, אלא משתמש באפשרות זו כהסבר. הסבר לתופעה בלתי מוסברת. כמובן שאם יש שלל של תופעות בלתי מוסברות אפשר בנסיבות מסוימות להוכיח מהן שלל של דברים.

3. דברי בנוגע לכישוף הוסברו כאן.

המשפט 'אין לך מושג מה גודל האנומליה' לא אומר כלום, חוסר היכולת לתרגם למספרים לא מעלה ולא מוריד מתקפו של טיעון הגיוני. אא"כ אתה מנסה לקזז אותו עם נתונים אחרים שיש לך יכולת לתרגמם למספרים.
אתה מזמין אותי לאתגר אותך, אבל אינך שם לב שאין שום אתגר ב'לשוחח' אתך. אתה חוזר על עצמך באינסוף וריאציות ו'אטלרנטיבות' מבלי שמישהו קורא או מתייחס לדבריך. כשדיברתי עם 'ייתכן' הרבה אנשים ניסו להתערב ולהעיר הערות על דברי הצדדים, כי הדיון היה מובן במדה מסויימת לקורא. כל זמן שאתה מעוות ומסלף את דברי הצד השני, איבדת את האדם האחרון שהיה יכול להתעניין בדבריך. בנוהג שבעולם כשיש ויכוח אפילו אם הוא חריף מאד, ויצא לי להתווכח עם מספיק אנשים קצת יותר מתמצאים ויותר אינטליגנטים ממך, בשלב מסויים, מגיעים למצב שבו כל צד יכול לומר 'אתה אומר כך וכך, ואני טוען כך וכך', כששני הצדדים מסכימים לפחות על הגדרת הויכוח. ואילו אצלך באורח פלא, אין שום משפט בסגנון של 'אתה אומר כך וכך' שיכול להתאים לדברי. כל מה שאתה עושה הוא להתעקש ולחזור עשרות פעמים להפריך טיעונים הזויים שאתה מייחס לי. במצב זה לא משנה מה אכתוב, השיטה שלך תמיד תעבוד, אתה תצטט משפט, תפרש אותו בצורה מגוחכת, תצווח בגרון ניחר על ה'בעיות' שמצאת או שהמצאת, תצבע אותו באדום, תפתח עוד 'אשכולים' ותלנקק מזה לזה, עד שחזקה שאין מי שיבין בכלל מה רצית. זה מה שגורם לכך שכבר מזמן איני מנסה להשיב על טיעוניך הפגומים כלפי, גם אם אטרח לעבור משפט משפט ולהסביר את הבעיה, אתה תמיד תוכל להמשיך לבחור משפט שלא חשוב לנושא המרכזי, להוציא ממנו מה שאין ולא היה בו, ולרקוד סביבו. זו לא שיטה מתוחכמת, אבל היא בהחלט מונעת דיון עניני. אני לא מנסה להמשיך ולדון אתך, אלא לשוב ולהבהיר שאתה מדבר אך ורק עם עצמך. אני בסך הכל נמצא כאן כדי להגיד מה לא אמרתי. לא מה אמרתי או אומר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 14:19 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:

1. דבריך הם שגיאה אחת גדולה משום שכשחוקקת את חוק שיבולייהו שהיעדר פריור אמפירי של נסים מתקזז עם אחוזי טעות בעדות, לא ניסית לחשוב אם יש עוד מישהו בעולם או לפחות כאן בפורום שחושב כמוך, או אם יש נימוק לקביעה שרירותית זו (הדוגמא מהמודל הביסייאני הובאה על ידי כ'לקינוח' תוך הבהרה שאינה קשורה לנושא העיקרי). בינתיים זנחת את החוק הנ"ל ה'מייתר' את הדיון והמצאת חוקים שרירותיים חדשים כדוגמת:

שקרן. כשאמרת "דבריך הם שגיאה אחת גדולה", בהקשר שאליו שנינו מתייחסים כאן, הבאת דוגמאות מטופשות מעולם ביהמ"ש כדי להסביר מדוע לעדות אנושית מעמד חורג מחוק בייז, בניגוד לדעתי. לאחר מספר הודעות התקפלת בטענה שזה לא כ"כ רלוונטי.

2. קבעת שאני מניח מראש שיש ישות על טבעית בעלת חופש בלתי מוגבל. כמובן שאיני מניח זאת מראש, אלא משתמש באפשרות זו כהסבר. הסבר לתופעה בלתי מוסברת. כמובן שאם יש שלל של תופעות בלתי מוסברות אפשר בנסיבות מסוימות להוכיח מהן שלל של דברים.

אמרתי, ואני עדיין אומר:

1. אתה אינך מסיק את קיומה של ישות זו דרך השוואות הסתברויות לפיהן אתה מסיק ארועים פיזיקליים לגבי גופי ים וכו' שרק ישות על טבעית היתה מסוגלת לעשות, אלא מניח מראש שזהו אחד ההסברים לעניין.
  2. באותו אופן בדיוק, אני יכול ל"הוכיח" הכל. אני שוב מזמין אותך לאתגר אותי ל"הוכיח" מה שתרצה תחת הנחה דומה.

3. דברי בנוגע לכישוף הוסברו כאן.

אם למישהו יש כח, בהחלט ממליץ לקרוא, אך את כל ההקשר. רק צריך לקחת בחשבון שאולי אין לזה שום משמעות -אולי מי שייקרא יכושף ע"י ישו ויחשוב שהוא קרא משהו אחר.

המשפט 'אין לך מושג מה גודל האנומליה' לא אומר כלום, חוסר היכולת לתרגם למספרים לא מעלה ולא מוריד מתקפו של טיעון הגיוני. אא"כ אתה מנסה לקזז אותו עם נתונים אחרים שיש לך יכולת לתרגמם למספרים.

אם תעשה התרת נדרים ותנסה לקרוא ולהבין את "ניסי יציאת מצריים: העמדה השוללת", תראה שאף אני אינני מדבר שם במספרים, אלא מראה מה סדרי הגודל (לא המספרים עצמם) של התצפיות מהן אפשר להבין מה גודלי האנומאליות.

אתה מזמין אותי לאתגר אותך,אבל אינך שם לב שאין שום אתגר ב'לשוחח' אתך. אתה חוזר על עצמך באינסוף וריאציות ו'אטלרנטיבות' מבלי שמישהו קורא או מתייחס לדבריך.

אז בבקשה, לך על זה ותאתגר אותי להוכיח מה שבא לך כשמה שמותר לי זו אנומאליה יחידה בעלת אינסוף דרגות חופש. מה יש לך להפסיד? ממילא אף אחד אינו קורא או מתייחס, לא?

כשדיברתי עם 'ייתכן' הרבה אנשים ניסו להתערב ולהעיר הערות על דברי הצדדים, כי הדיון היה מובן במדה מסויימת לקורא.

שקרן. אנשים פרשו בזה אחר זה באמירות מפורשות שאתה לעולם תתחמק ולא תוכיח שהתורה נכתבה בזמן שנטען בגרסה שבפנינו. פשוט הבינו שאתה שרלטן "הוכחתי במקום אחר" ותו לא.

כל זמן שאתה מעוות ומסלף את דברי הצד השני, איבדת את האדם האחרון שהיה יכול להתעניין בדבריך. בנוהג שבעולם כשיש ויכוח אפילו אם הוא חריף מאד, ויצא לי להתווכח עם מספיק אנשים קצת יותר מתמצאים ויותר אינטליגנטים ממך, בשלב מסויים, מגיעים למצב שבו כל צד יכול לומר 'אתה אומר כך וכך, ואני טוען כך וכך', כששני הצדדים מסכימים לפחות על הגדרת הויכוח. ואילו אצלך באורח פלא, אין שום משפט בסגנון של 'אתה אומר כך וכך' שיכול להתאים לדברי. כל מה שאתה עושה הוא להתעקש ולחזור עשרות פעמים להפריך טיעונים הזויים שאתה מייחס לי. במצב זה לא משנה מה אכתוב, השיטה שלך תמיד תעבוד, אתה תצטט משפט, תפרש אותו בצורה מגוחכת, תצווח בגרון ניחר על ה'בעיות' שמצאת או שהמצאת, תצבע אותו באדום, תפתח עוד 'אשכולים' ותלנקק מזה לזה, עד שחזקה שאין מי שיבין בכלל מה רצית. זה מה שגורם לכך שכבר מזמן איני מנסה להשיב על טיעוניך הפגומים כלפי, גם אם אטרח לעבור משפט משפט ולהסביר את הבעיה, אתה תמיד תוכל להמשיך לבחור משפט שלא חשוב לנושא המרכזי, להוציא ממנו מה שאין ולא היה בו, ולרקוד סביבו. זו לא שיטה מתוחכמת, אבל היא בהחלט מונעת דיון עניני. אני לא מנסה להמשיך ולדון אתך, אלא לשוב ולהבהיר שאתה מדבר אך ורק עם עצמך. אני בסך הכל נמצא כאן כדי להגיד מה לא אמרתי. לא מה אמרתי או אומר.

לא מעניין. כשתתייחס להולכת השולל של מה שהצהרת שתעשה באשכול, ומה שניסית להחביא שעשית בפועל, יהיה על מה לדבר.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 01/12/2011 14:46:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 15:25 לינק ישיר 
דינו, אתה טיפש מדי מכדי להיות שקרן מוצלח

דינוזאורוס כתב:

אם יש צורך לחדד מעבר להודעה הקודמת -  את מה שאתה קובע כאן כמשהו "חדש" ו"בינתיים" לאחר המודל הבייזיאני, אפשר לראות במפורש ב"מגרשי המשחקים של הוויכוחים", ואפשר לבדוק את התאריכים שם. תיכף תגיד שישו כישף את האדמין של האתר.

אתה פשוט טיפש מדי מכדי לשקר בלי להתפס, דינו.

ולגבי ה"זנחת" השקרי שלך - זו המצאה שלך, אבל כאן אורך האשכול משחק לטובתך. מי שיהיה לו כח לקרא את האשכול ההזוי הזה, יוכל למצוא איך אדם אחר אדם אומר לך שאתה מתחמק ואינך מוכיח שום דבר מהותי (לך אחורה עד פרוטגורס - נדמה לי שבהתחלה הוא עוד אמר עליך מילה טובה לפני שגם הוא השתעמם ונעלם - הרבה לפני שרק שנינו התחלנו לכתוב כאן).

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 01/12/2011 15:53:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2011 13:12 לינק ישיר 

שיבולייהו, לא ברור מה אתה כל כך להוט לדבר אתו?
 (עם שיבולייהו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2011 13:12 לינק ישיר 

ועוד משהו: גם אצל מי שהגידופים אופיניים, הכלל אומר שכשרמת הגידופים עולה היא באה במקום טיעונים, בזה עוד לא נפגשתי, אדם שמדבר עם עצמו ומרגיש כל כך חלש עד שהוא צריך לגדף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2011 15:44 לינק ישיר 

באתי לאחר שנעדרתי זמן רב ומה אני מגלה? עלבונות במקום דיון? על מה ולמה?

האשכול נסגר זמנית עד לבירור נוסף.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דרכי הסקת מסקנות מתיעוד על המציאות
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 41 42 43 סך הכל 43 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.