בית פורומים עצור כאן חושבים

דרכי הסקת מסקנות מתיעוד על המציאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/10/2011 22:18 לינק ישיר 

דייר כתב:
ואדון שיבולת אתה פשוט חצוף מי אתה שתפנה למיימוני ותגיד לו שהטיעונים של דינו לא מעניינים
ומורידים את הרמה של הפורום?

למד לקרא. זה מפני שלאחר דיון של עשרות הודעות הנוגעות להגדרות פורמליסטיות מיותרות לגמרי, הודעתו הראשונה של דינו המציגה טיעון כלשהו - טריביאלית ומובנת לחלוטין בפני עצמה, כפי שנטען מראש שיקרה.

והיות שקפצת כאן, אתה מוזמן לענות על הדברים הבאים:
  1. בעבר טען דינו שבני האדם לפני 3000 שנה לא נבדלו מאלו של היום ביכולת להטעותם. לא מצאתי תשובה להפרכת דעותיו בעניין. בבקשה.
  2. מהם הנימוקים לכך שהאלטרנטיבה לפיה התורה לא נכתבה בזמן שנטען, ועכ"פ לא בגרסה שנמצאת לפנינו כיום, סבירה יותר מהאלטרנטיבה של ישות על טבעית ששינתה את חוקי הפיזיקה לארבעים שנה - דבר שמעולם לא נצפה לאחר מכן. אשמח להתייחסות לנקודה 1.
  3. מהם דרכי הסקת מסקנות מתיעוד לקוי למציאות. אם יתברר שהתורה לא נתנה במועד שניתן - האם היא שקרית? מהו הגבול? אם גרסת התורה מאז שנתנה השתנתה - האם היא שקרית? גם כאן, מהו הגבול?
  4. מהן בדיוק השלכות דיון לגבי מקורות מים, לדוגמה, בגרסת התורה שקיימת היום, טרם נאמר דבר בעניין נקודה 2.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 17/10/2011 23:16:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2011 22:43 לינק ישיר 

שיבולאיו

כמובן שאני לא אפול לאותו פח בו נפל דינו כאשר הוא נענה בענוותונותו להיגרר לדיון כאשר הפידבק המצופה ממנו הוא שואף לאפס.

הוא שואף לאפס, גם בשל תכונתם וסגנונם של רוב המתדיינים כאן אך לא רק בשל כך. עצם טיעוני הצדדים והנטל שעליהם הוא אינו שיוויוני מעיקרא.

הצד המצדד בטיעוני דינו, מטבע הדברים, לא די לו שיאמין בכך, לא די לו שיוכיח הסתברות, לא די לו שיביא ראיות הניתנות לפרשנות וגם לא די לו שיביא ראיות שאינם ניתנות לפרשנות. הוא צריך להביא ראיות משכנעות ברמה פוזיטיבית של 100% שהיו ניסים שלא ניתנים לשום פרשנות בשום דרך, ואז גם עליו להוכיח ב- 100% של ראיות חותכות ומוצקות שהתורה נכתבה בזמן מסויים. אם הוא יביא הוכחות, הסתברויות ותיעודים שמשקלם הוא רק 90%, הוא לא עשה כלום.

לעומתו, הצד השולל את טיעוני דינו, מטבע הדברים אינו צריך לעבוד קשה, כל גרם של סקפטיות, פרשנות רחוקה, השוואה לבבא סאלי, או כל הנחה ותיאוריה הגורמת להיעדר של 1% מאותן 100% מהוכחותיו החד משמעיות שעל דינו להביא, די בכך כדי לסיים ולחתום את הדיון בנוק אאוט ענק.

כך שחלוקת הנטל בויכוח הזה, מטבעה אינה שוויונית ואינה מתיימרת להיות כזו. וגם אז כאשר יבוא מישהו ויסכים לקחת על עצמו את המשימה הקשה הכמעט בלתי אפשרית וכפויית הטובה הזו, אף אחד לא מבטיח לו שלא תבוא איזה ניקית ותתקוף אותו כעלוקה מבלי להתעייף על כך שאולי בין דבריו יישתמע שאינו נלחם דיו בתאוריית האבולוציה ואזי הוא בעצם נלחם חלילה בתורתו של הרבי מליובביץ' שליט"א. כפי שקרה נעבך, למיכי אברהם.

לצערי, גם אילו הייתי סבור שבכוחי לעשות זאת, אין לי את אותה אורך רוח כבירה, ענווה וסבלנות שיש לדינו.

ומספר מילים קצרות לעצם הדיון, אם דעותיי מאוד מעניינות אותך. אני חושב כי אברהם אבינו האמין באלוקי ישראל לפני שאירעו הניסים ביציאת מצרים, מאותה סיבה אני גם חושב שבעבר היעדר אמונה בכח עליון לא היה בכלל דבר שבאופציה, כאשר התורה דיברה על אנוכי ה', היא מיד הסבירה: לא יהיה לך אלהים אחרים. היא לא ציוותה על אמונה כתחליף לכפירה ולאתאיזם, כי לא היו אז כאלו. היא גם לא דרשה להיות איש מעמיק או פילוסוף כדי להאמין בכח עליון, התפיסה האמונית היא אינסטינקטיבית, היא נחלת הכלל, 'מי ברא כל אלו' זו אינטואיציה בסיסית הכי מתחילה, את האינטואיציה הזו אמור להבין כל סנדלר ונגר בשפתו שלו, וחכם יותר בשפתו של מיכי אברהם, אבל הבסיס הוא אותו דבר בדיוק.

אז מה קרה היום שלא היה פעם? נכון, המדע השתכלל מאוד אבל התבונה הבסיסית השתבשה! 'אשר עשה אלוקים את האדם ישר והמה בקשו חשבונות רבים'. האינטואיציה הבסיסית לא רק שהשתבשה, אלא הפכה לסוטה! עד כדי שככל שאנשים משכילים יותר, שמאלנים יותר (בכל העולם), כך הם סוטים יותר ואנושיים פחות. הם סוטים מכל האינטואיציות האנושיות הבסיסיות, הם נגד תפיסת המשפחה - כל סלברטי דבר ראשון שהוא עושה זה לכתוב ספר עד כמה ההורים שלו היו אכזריים מושחתים וקרייריסטים, הם נגד נישואים, הם בעד למסד ולהרחיב את סטיות המין - הומולסביות, הם נגד עמם ובשרם - (אצלנו) פרו פלסטינים ומחבלים, שנאה לאחיהם - (אצלנו) מתנחלים וחיילים. וחלק בלתי נפרד מן הסטייה הוא כמובן כפירה באלוקים, כאשר אין את הענווה האנושית הבסיסית המולדת, כאשר כופרים בהורים, במשפחה, בעם, במין, איך זה שלא יכפרו באלוקים? במילים קצרות: כאשר אין ענווה, מתפתחת סטייה וכאשר מתפתחת סטייה אין הגיון, משום כך, תמצאו אנשים ב'מחנה יהודה' עם אינסטינקטים אנושיים בריאים בהרבה מאשר אצל אנשי בוהמה או מדע בצפון ת"א

אלו - על קצה המזלג - חלק מדעותיי, אך כאמור אינני מתכוון להכנס לדיון על כך בפורום זה ולא אגרר לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2011 22:56 לינק ישיר 

וטוב שכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2011 23:03 לינק ישיר 

פרוטגורס כתב:
שיבולאיו

כמובן שאני לא אפול לאותו פח בו נפל דינו כאשר הוא נענה בענוותונותו להיגרר לדיון כאשר הפידבק המצופה ממנו הוא שואף לאפס.

אתה מדבר על אחד מהאשכולות שדינו בענוונותו נגרר ליזום את פתיחתם?

הוא שואף לאפס, גם בשל תכונתם וסגנונם של רוב המתדיינים כאן אך לא רק בשל כך. עצם טיעוני הצדדים והנטל שעליהם הוא אינו שיוויוני מעיקרא.

הצד המצדד בטיעוני דינו, מטבע הדברים, לא די לו שיאמין בכך, לא די לו שיוכיח הסתברות, לא די לו שיביא ראיות הניתנות לפרשנות וגם לא די לו שיביא ראיות שאינם ניתנות לפרשנות. הוא צריך להביא ראיות משכנעות ברמה פוזיטיבית של 100% שהיו ניסים שלא ניתנים לשום פרשנות בשום דרך, ואז גם עליו להוכיח ב- 100% של ראיות חותכות ומוצקות שהתורה נכתבה בזמן מסויים. אם הוא יביא הוכחות, הסתברויות ותיעודים שמשקלם הוא רק 90%, הוא לא עשה כלום.

אינני מסכים. כל שיש לעשות הוא לנמק מדוע ניסים הם האפשרות הסבירה ביותר להסבר תופעה כלשהי.

לעומתו, הצד השולל את טיעוני דינו, מטבע הדברים אינו צריך לעבוד קשה, כל גרם של סקפטיות, פרשנות רחוקה, השוואה לבבא סאלי, או כל הנחה ותיאוריה הגורמת להיעדר של 1% מאותן 100% מהוכחותיו החד משמעיות שעל דינו להביא, די בכך כדי לסיים ולחתום את הדיון בנוק אאוט ענק.

שוב, אינני מסכים. על הצד השולל את טיעוניו של דינו לנמק מדוע ניסים אינם האפשרות הסבירה ביותר.

כך שחלוקת הנטל בויכוח הזה, מטבעה אינה שוויונית ואינה מתיימרת להיות כזו. וגם אז כאשר יבוא מישהו ויסכים לקחת על עצמו את המשימה הקשה הכמעט בלתי אפשרית וכפויית הטובה הזו, אף אחד לא מבטיח לו שלא תבוא איזה ניקית ותתקוף אותו כעלוקה מבלי להתעייף על כך שאולי בין דבריו יישתמע שאינו נלחם דיו בתאוריית האבולוציה ואזי הוא בעצם נלחם חלילה בתורתו של הרבי מליובביץ' שליט"א. כפי שקרה נעבך, למיכי אברהם.

לצערי, גם אילו הייתי סבור שבכוחי לעשות זאת, אין לי את אותה אורך רוח כבירה, ענווה וסבלנות שיש לדינו.

בשלב זה נראה לי מובן הן שלא תענה, והן מדוע לא תענה.

ומספר מילים קצרות לעצם הדיון, אם דעותיי מאוד מעניינות אותך. אני חושב כי אברהם אבינו האמין באלוקי ישראל לפני שאירעו הניסים ביציאת מצרים, מאותה סיבה אני גם חושב שבעבר היעדר אמונה בכח עליון לא היה בכלל דבר שבאופציה, כאשר התורה דיברה על אנוכי ה', היא מיד הסבירה: לא יהיה לך אלהים אחרים. היא לא ציוותה על אמונה כתחליף לכפירה ולאתאיזם, כי לא היו אז כאלו. היא גם לא דרשה להיות איש מעמיק או פילוסוף כדי להאמין בכח עליון, התפיסה האמונית היא אינסטינקטיבית, היא נחלת הכלל, 'מי ברא כל אלו' זו אינטואיציה בסיסית הכי מתחילה, את האינטואיציה הזו אמור להבין כל סנדלר ונגר בשפתו שלו, וחכם יותר בשפתו של מיכי אברהם, אבל הבסיס הוא אותו דבר בדיוק.

מסכים למדי.

אז מה קרה היום שלא היה פעם? נכון, המדע השתכלל מאוד אבל התבונה הבסיסית השתבשה! 'אשר עשה אלוקים את האדם ישר והמה בקשו חשבונות רבים'. האינטואיציה הבסיסית לא רק שהשתבשה, אלא הפכה לסוטה! עד כדי שככל שאנשים משכילים יותר, שמאלנים יותר (בכל העולם), כך הם סוטים יותר ואנושיים פחות. הם סוטים מכל האינטואיציות האנושיות הבסיסיות, הם נגד תפיסת המשפחה - כל סלברטי דבר ראשון שהוא עושה זה לכתוב ספר עד כמה ההורים שלו היו אכזריים מושחתים וקרייריסטים, הם נגד נישואים, הם בעד למסד ולהרחיב את סטיות המין - הומולסביות, הם נגד עמם ובשרם - (אצלנו) פרו פלסטינים ומחבלים, שנאה לאחיהם - (אצלנו) מתנחלים וחיילים. וחלק בלתי נפרד מן הסטייה הוא כמובן כפירה באלוקים, כאשר אין את הענווה האנושית הבסיסית המולדת, כאשר כופרים בהורים, במשפחה, בעם, במין, איך זה שלא יכפרו באלוקים? במילים קצרות: כאשר אין ענווה, מתפתחת סטייה וכאשר מתפתחת סטייה אין הגיון, משום כך, תמצאו אנשים ב'מחנה יהודה' עם אינסטינקטים אנושיים בריאים בהרבה מאשר אצל אנשי בוהמה או מדע בצפון ת"א

כלומר, שורש הגותך הוא שנאת סמולנים, שנאת אליטות, הומופוביה, ופאשיזם דתי. תודה ששיתפת.

אלו - על קצה המזלג - חלק מדעותיי, אך כאמור אינני מתכוון להכנס לדיון על כך בפורום זה ולא אגרר לזה.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 17/10/2011 23:34:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2011 23:09 לינק ישיר 

רק ההערה לגבי פשר 'אנוכי יהווה':
המשמעות היא פשוטה: 
אני הוא האל שהוציא אתכם ממצרים ולכן
 1. אתם חייבים לי
2. כבר ראיתם מה אני יכול לעשות לכם אם בא לי.
אז שלא יהיו לכם אלוהים אחרים על פניי.
ואל תעשו פסל ותמונה של כוחות טבע ויצורים מיתולוגיים ידועים (לא ברור אם ניתן לראות כאן איסור על ייצוג האל עצמו. הרי מההמשך משמע שהם ישויות אחרות והוא מקנא ל/בהם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2011 23:52 לינק ישיר 

"כך שחלוקת הנטל בויכוח הזה, מטבעה אינה שוויונית ואינה מתיימרת להיות כזו. וגם אז כאשר יבוא מישהו ויסכים לקחת על עצמו את המשימה הקשה הכמעט בלתי אפשרית וכפויית הטובה הזו, אף אחד לא מבטיח לו שלא תבוא איזה ניקית ותתקוף אותו כעלוקה מבלי להתעייף על כך שאולי בין דבריו יישתמע שאינו נלחם דיו בתאוריית האבולוציה ואזי הוא בעצם נלחם חלילה בתורתו של הרבי מליובביץ' שליט"א. כפי שקרה נעבך, למיכי אברהם"

כאשר יש ויכוח מתווכחים .

לא מתייחסים למתווכח כאל עלוקה.

כאשר אין תשובה והטיעון מציק פתאם האד הומינם נכנס לפעולה ומדברים על עלוקה.

וכאשר קוראים את דעותיך הקדומות (הסלבריטאים נגד נישואים...) מבינים שלא הפסדנו הרבה מאי השתתפותך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2011 00:27 לינק ישיר 

אם יורשה לי, אין צורך לפתוח שמפניה על העובדה הצפויה שיש לשלשתכם רוב טכני צפוי מראש שאין סוג של דבר שייאמר, שימנע מן האצבעות להיות מורמות באופן אוטומטי, כולל מיקרונזיה, שגם כשהיא שותקת וכנודע אינה מבינה עברית, אף היא נספרת מראש כחלק מהרוב הטכני. המציאות לא תיקבע על פי מי שיצווח כאן בקול יותר צורם או שיצבע את דבריו באדום יותר עז.

כפי שטענתי ליתכן מראש הסיכויים ליצירת דיון עניני בפלטפורמה זו, שואפים לאפס. אבל כעת מתברר לי שגם ייתכן עצמו ממש לא מנהל את הדיון בעניניות, באופן ראוי לציון. אני מסכים עם פרוטגורס שמבין שלשת האוטומטיים פרזנט הוא המבין ענין ביותר, הבעיה שלי איתו היתה רק שאני מדבר אתו על המן והוא קופץ לסנחריב, אני מדבר על טקסט מהתורה והוא קופץ לאגדת חז"ל שנזכר בה, חוץ מזה הדיון אתו תענוג. עם ייתכן אפשר לדבר, עד שלב מסויים בו הוא מתעקש להעמיד פני פוקר במקום להתייחס לבן שיחו. שיבולייהו נשמע לכאורה אינטלגנט, אבל בפועל הוא פשוט מדבר עם עצמו על נקודה שמאד חשובה לו מבלי לקרוא כלל את הדיון או לכל הפחות מבלי להתייחס למה שנאמר בו. המציאות המצחיקה בה שלשה עובדים כצוות, אם צריך להגיד בדיחה יש אחראי, אם צריך להתעקש על משהו שטותי יש מישהו שזה התפקיד שלו וכו', וכן מיקרונזיה שמרימה את אצבעה גם מתוך שינה. פשוט הופכת להצגה.

מצחיק שאנשים הופכים לקבוצה שמחפה האחד על דברי חברו, אך ורק משום שהם מרגישים במתרס אחד, לא מפריעים להם פערי אינטלגנציה או יותר נכון פערי שפה. העיקר להפוך לקואליציה שהאוטומטיות והצורה הכל כך צפויה שלה מוציאה ממשמעות את המונח להגיד משהו. מעשה בשני פרות שישבו ולעסו בנחת, לפתע זעקה האחת 'מוווווווו', הביטה השניה בתימהון, 'מה הבעיה'? שאלה הראשונה? 'חטפת לי את המלים מהפה'. אוי, כמה מפתיע. מיקרונזיה עשתה מוּ. כשאדם מבוגר הולך לפתוח את הפה, ישנה סקרנות מסויימת בחלל, כשתינוק פותח את הפה רצים להביא מגבת, כי יודעים שלא משנה מה הוא אכל, הוא פשוט פולט משהו.

מה הבעיה עם ייתכן? הדיון שלנו נוסד סביב טיעון אחד מסויים, לדעתי גיבוש הדעה שה' נתן את התורה בסיני מתבססת על פירמידה של מידע, כשכל נדבך בפירמידה צריך להיות נידון לעצמו. בניגוד לייתכן שרגיל לחלק את הודעתו ל300 הערות כשכל אחת פותחת מחדש נושא אחר. יש צורך לדון על כל שלב בצורה סטרילית.

הנה מה שנאמר בכנס הנחת אבן הפינה ליסוד הדיון:

בתאריך 4/10 אני כתבתי כאן כדלהלן:

"הטיעון שלי היה שבחינה של הידע שבידינו מלמדת שאירועי יציאת מצרים מתן תורה כיבוש הארץ התקיימו במציאות. זו הנקודה המרכזית... כעת אפרט למה התכוונתי 'בחינה של הידע שבידינו'. חילקתי את הידע לשלש תחומים: 1) החומר ההיסטורי שבמקרא, 2) מה שידוע לנו על הממד הרוחני שבעולם, 3) המשמעות של תהליכים היסטוריים בעולם ובישראל... מה שעשיתי הוא בסך הכל ירידה לפרטים, בנוגע ל1) טענתי שלפי כל בחן היסטורי עלינו לקבל את העדות על האירועים האלו, ואת זה ריכזתי בספר 'תורה משמים', (במקביל בדקתי את מה שמקובל לחשוב על כך בהשכלה המערבית, וגיליתי שהביקורת אינה מנסה לבדוק או להתמודד עם טיעון זה אלא מניחה מראש שלא התרחשו שום אירועים כאלו, וכל מה שהיא עושה זה לנסות להציג הסברים חילופיים להיווצרות החומר הכתוב. את זה כתבתי בספר 'בקורת המקרא'). בנוגע ל2) טענתי שזה תואם למה שניתן להסיק מתוך הידוע לנו על העולם והאדם, את זה כתבתי בספר 'יהדות וחיים מודרניים'. בנוגע ל3) טענתי שזה תואם לידוע לנו על ההיסטוריה, את זה כתבתי בספר 'נבואות'.

בשלב מסויים העליתי את ארבעת הספרים האלו לאתר הנ"ל, כאמור כל ספר הוא בסך הכל אוסף של פרטים, ואין משמעות אם אעתיק לכאן פרט אחד מתוך אלפים, או עשר פרטים מתוך אלפים. זו מסקנה שלי, תוכל להתייחס לזה כמו תזה של דוקטורט, או איך שתרצה. לא משהו שאני יכול להעתיק לכאן".

על כך השיב ייתכן בהודעה הסמוכה:  

"גם אם מקבלים כי כל הנאמר בתורה נכתב בזמן האמת ועל ידי סופר נאמן, עדיין עלינו לשאול מה באמת היה שם בהר סיני. האם הייתה התגלות אלוהית ממשית חד משמעית, או שמא אירוע רוחני מכונן ככל שיהיה, אך לא ברמה הנדרשת לכונן דת מחייבת. אם הבנתי אותך נכון גם אתה מסכים לאפשרות הזאת. אם תאמר לי בשלב זה, כי אכן אתה מכריע בשאלה זו בכלים אינטואיטיביים אין מקום לדיון. אינני חושב שאתה רוצה "להכריח". (אם כן, בדיוק בשביל זה יש משטרה). אני יכול לתהות באזנך על סמך מה אתה מחנך את ילדיך כאילו שמדובר באמת עובדתית (בהנחה שאכן זה מה שאתה עושה) ומדוע אתה משדר כאילו וישנם ראיות "מדעיות" ל"אמיתות" התורה"

כל קורא עברית מבין שתחילת הדיון בינינו נקבעה סביב הנחה ש'גם אם מקבלים כי כל הנאמר בתורה נכתב בזמן האמת ועל ידי סופר נאמן', כלשונו של ייתכן, והשאלה היא 'מה באמת היה שם', מה המשמעות של מה שהיה איך אפשר לפרש את הדברים. את הסיבה מדוע איני מפרט כאן וכעת את הנימוקים שלי לכך שכל הנאמר בתורה נכתב בזמן האמת ועל ידי סופר נאמן, מפורטת גם היא בהודעה שלי שציטטתי כאן. (הרי ששיבולייהו מפמפם בנושא מראשית האשכול מבלי שקרא בכלל איך התחיל הדיון).

למי שזה לא היה ברור לו, ייתכן כותב שוב בהמשך הדיון:

אחדד שוב. נניח שכל הכתוב בתנ"ך נכתב בזמן אמת כפי הבנת הכותב. מה זה עונה על שאלותיי האחרונות. איך זה מוביל אותנו לדת משה וישראל על כל פרטיה ודקדוקיה. זו ליבת הדיון.

טוב, זו ליבת הדיון.

ובהמשך שוב:

הנחה 1. אנו מקבלים את התורה והתנ"ך כמסמך היסטורי שנכתב בזמן אמת ומשקף נכונה את הבנת הכותבים את האירועים

כל זה לא מפריע לשיבולייהו לטעון שהוא קורא את הדיון.. (ולמיקרונזיה להחזיק בשולי אדרתו בהתרגשות ולקבוע מה הַבָּסִיס).

לשם כך הסברתי יפה בתחילת הודעתי באשכול זה, שאני רוצה לדבר על תיעוד, מה היא ההגדרה של תיעוד, אימתי הוא נתון לשקר או לטעות או לפרשנות. ייתכן התפלפל בדוגמאות שלא עונות על ההגדרות שלי, שנתונות לפרשנות. סיימנו את הפלפול, הודעתי שאני לא מבקש חתימה, אבל שאם יש משהו בעייתי בהגדרות שאשמע עכשיו. לא שמעתי שום דבר. כעת פתאום מדובר ב'ענין פסיכולוגי', כאילו שלא כל תיעוד לכל דבר בעולם, אינו ענין פסיכולוגי. לזה קוראים תיעוד / עדות או כל שם אחר בעולם.

הסברתי מדוע התיעוד של אכילת המן במשך ארבעים שנה כאשר מדובר במשהו שבהכרח היה ידוע לבני הדור עונה על ההגדרות של תיעוד שאינו נתון לשקר טעות ופרשנות. לא רק משהו שבהכרח היה ידוע, אלא משהו קיומי שאינו משאיר אפשרויות אחרות.

כאן הייתי מצפה מייתכן שיעשה מה שעשה פרזנט (לא בדיוק אבל בערך) ויכתוב: "אכן, אם באמת כל הנאמר בתורה נכתב בזמן האמת ועל ידי סופר נאמן (לשונו של ייתכן בהודעת הפתיחה) אין שום הסבר אחר אפשרי שנותן מקום לטעות או פרשנות לענין המן, יש כאן תיעוד". הוא יכול לחזור על המשאלה שדיויד יום יפטור אותנו מהתייחסות לתיעוד, לחזור על השקר שטיעון ל'אל' או משהו כזה הוא לא סביר, הוא נוגד את הנסיון, וכל כיוצא בזה. אבל היה עליו להודות שהטיעון שלי נכון. אני הייתי ממשיך משלב 4 לשלשת השלבים האחרים (מתן תורה קריעת ים סוף עשר המכות), ויכול להתקדם מכאן הלאה, לפחות להציג מה אני אומר.

ייתכן בחר להשתמש בלשון דיפלומטית ש"לא ברור שאין אמצעי קיום במדבר", הוא לא לוקח שום סיכון, זה בסך הכל לא ברור. אבל עם כל הכבוד כך לא נוהגים בדיון הוגן, הדבר ברור כשמש, לא מדובר ברעיון שלי, במאמר שלי שעוסק בכך ציטטתי את סיכום דברי החוקרים שכותבים בעצמם שאין להניח שהיה אפשרי קיום במדברות סיני של קבוצה כזו משך זמן כזה ומכאן שהסיפור לא היה. בכל אופן אחרי שאנו דנים יפה באפשרויות לפרש דברים, אי אפשר לפטור ענין רציני ב'אולי יש אמצעי קיום', זה שקר, אין שום אמצעי קיום, אין שום אמצעי להשיג מים לפעמים, אין שום דרך טבעית לקיים קבוצה של שני מליון איש או של מליון איש במדבר.

בנוסף העלה ייתכן באוב אפשרויות שונות שפורצות את הרעיון של 'כל הנאמר בתורה נכתב וכו'', חלקן טפשיות בעליל כפי שהסברתי בתשובתי הראשונה לדבריו. וחלקן נושא לדיון נפרד כגון גיוס 'הוכחות חזקות' שהיו ישראלים בכנען לפני יציאת מצרים. באשכול חדש הוא טוען שאין שום תיעוד חיצוני למן, מה זה אומר? ההיסטוריה המצרית היא תיעוד מצרי ההיסטוריה הבבלית היא תיעוד בבלי ההיסטוריה האמריקאית היא תיעוד אמריקאי, כשדנו במגבלות התיעוד לשקר או לאמת, לא ראיתי שמישהו טען שכל תיעוד יצריך גם תיעוד חיצוני מקביל. או שוב המסכנות שהתורה היא נפ"מ לעונש מוות, כשכולם יודעים שאין עונשי מוות כיום, ושמעבר דירה מצפון קרוליינה לטקסס הוא הרבה יותר נפ"מ לעונש מוות, בהתאם לחוקיה של טקסס. כל מסמן כבישים במע"צ או עובד במכון התקנים או מזכירה בבית מרקחת מחזיקים על הכתפיים שלהם הרבה יותר 'נפ"מ לעונש מוות' (וכן לחזור שוב על הטעות בפירוש המלה לחם קלוקל, המן נקרא לחם קלוקל לא משום שטעמו היה קלוקל, מלה בעברית מודרנית, אלא משום שמי שאגר ממנו יותר מעומר לגולגולת הוא היה מתקלקל, זה דבר קשה ומטריד שאין אפשרות להשאיר אוכל במקרר למחר בבוקר).

נניח את הטיעונים האלו ערכם ארחם ורבעם, הבעיה היא שאי אפשר לנהל דיון מול תרבות דיון נחותה כזו. עם ייתכן לבד הייתי מסתדר, הוא יבלע את החסרונות שלי ואני את שלו, אבל כאשר הבקשה הפעוטה שלי לדבר עם אדם אחד לא מתקבלת, אין לי את האפשרות ולו מבחינה טכנית לדון פה על משהו. אם שיבולייהו מכריז כל שתי הודעות שהעובדה שאיני מתייחס לבלבולי המח שלו זה אומר ש'דברי הופרכו', זה רק חלק מהצרמוניה שלא מאפשרת לדבר כאן עם בני אדם. איני יכול לשבת כאן כגננת ולהשיב לכל מי שאין לו מה לעשות (לא יודע מה קורה אצל כולם, אבל לי יש מספיק מחויבויות ועיסוקים, ואילו כאשר אני נעדר כאן מהדיון למספר שעות, נוספים כאן עמודים על גבי עמודים, שלא מאפשרים להמשיך דיון מהמקום שנפסק אלא מסתעפים לדיון על אדומיים בצבע אדום ועל אלף ואחד דברים).

ייתכן שלהלן אכתוב את המשך דברי, ואולי לא, תלוי איך תימשך ההצגה. בכל אופן אין לי שום בעיה לדון עם ייתכן או עם כל אחד אחר בפרטי או בפורום שלי. המשך חג שמח. (יש לי גם כמה דברים להעיר על פרטים שונים שהועלו כאן בינתיים, אבל לא בתוך ההודעה הדרמטית והחגיגית הזו. ושוב המשך חג שמח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2011 01:25 לינק ישיר 

תגיד, אכפת לך להשתמש בעוד סימני פיסוק מלבד פסיקים? זה יוצר בראש מעין אשד של משפטים שמוטחים בך בצרורות ללא מרווח נשימה, זה בלתי אפשרי ככה.
כל היתר תמשיך לכתוב, אני אשתדל למרות הקושי להוציא את החידושים מהררי הפיליטונים והחידודים הטרחניים והנדושים (והצ'יביצ'עריים! שנואי נפשי!). ידע - וגם אימון בדיבייטינג עם מחב"ת (מהטובים שבהם!) - בד"כ לא מזיק.

חג שמח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2011 03:34 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:

המציאות לא תיקבע על פי מי שיצווח כאן בקול יותר צורם או שיצבע את דבריו באדום יותר עז.

וגם לא על פי מי מערים גבב גבוה יותר של הגיגים מבולבלים, בדיחות קרש, וטענות מעגליות וסתם לקויות.

...

כפי שטענתי ליתכן מראש הסיכויים ליצירת דיון עניני בפלטפורמה זו, שואפים לאפס.

ולכן עולה שוב השאלה מדוע בחרת בפלטפורמה זו. זה לא נכון שאם תחזור על כך מספיק פעמים - השאלה תיעלם.

...

שיבולייהו נשמע לכאורה אינטלגנט, אבל בפועל הוא פשוט מדבר עם עצמו על נקודה שמאד חשובה לו מבלי לקרוא כלל את הדיון או לכל הפחות מבלי להתייחס למה שנאמר בו.

נשמע כמו תיאור שלך, למעט החלק של "נשמע לכאורה אינטיליגנט". ראה נקודתי הלפני אחרונה כאן.

...
... הרי ששיבולייהו מפמפם בנושא מראשית האשכול מבלי שקרא בכלל איך התחיל הדיון... כל זה לא מפריע לשיבולייהו לטעון שהוא קורא את הדיון..
שוב פעם, זה לא שאם תחזור על כך מספיק פעמים, פתאום קריאתי את דבריך פתאום תחדל להתקיים בדיעבד.
לעצם נקודת המוצא של הדיון. אתה כנראה מתקשה בעקביות להבין שנקודת המוצא איננה טאבו, אלא חלק מהותי מאד מהדיון. אינני מחוייב להמנע מלהתייחס לחוסר הרלבנטיות של תוצאות דיון הנובע ממנה לשאלה הכללית (תורה מן השמיים), למשמעות הבחירה בנקודת מוצא כה תמוהה, ובהחלטה להמשיך לעסוק דוקא בה במקום לחתור להכרעה בעיקר. בפרט, כשלדעתי אתה מטעה במובלע לגבי זאת (כמו קביעתך התמוהה שהמן הוא תיעוד), אינני מחוייב להמנע מלהתייחס לכך שנקודת המוצא המופרכת מעקרת את התוכן המקובל ממילותיך.

...
...הדבר ברור כשמש, לא מדובר ברעיון שלי, במאמר שלי שעוסק בכך ציטטתי את סיכום דברי החוקרים שכותבים בעצמם שאין להניח שהיה אפשרי קיום במדברות סיני של קבוצה כזו משך זמן כזה ומכאן שהסיפור לא היה. בכל אופן אחרי שאנו דנים יפה באפשרויות לפרש דברים, אי אפשר לפטור ענין רציני ב'אולי יש אמצעי קיום', זה שקר, אין שום אמצעי קיום, אין שום אמצעי להשיג מים לפעמים, אין שום דרך טבעית לקיים קבוצה של שני מליון איש או של מליון איש במדבר.

הטענה המעגלית הולכת כך: בתורה כתוב ששני מליון איש היו במדבר. התורה אמת, כי לא סביר לעבוד על שני מליון איש. המן נתן כי התורה כתבה זאת, והתורה היא אמת. המן הוא נס, מפני שקיום שני מיליון איש במדבר הוא נס.

...

בנקודה זו ברצוני להתייחס לטענתך באשכול.
נניח, כבנקודת המוצא של האשכול, שאנו נמצאים בעולם היפותטי ומוזר בו דוקא התורה, מכל סיפורי הניסים הידועים בעולם, מוכחת כאחת שנתנה בזמן שנטען ובגרסה שלא השתנתה. אזי כל מה שנובע מכך הוא שיציאת מצריים מתארת אירוע ענק, מדהים, אולי ללא שום מקבילה ידועה בהיסטוריה האנושית. השאלה היא מהו ארוע מדהים זה? מבין שתי האפשרויות: האחת, שישות על טבעית הפכה את כל חוקי הפיזיקה הידועים במשך ארבעים שנה (ולעולם לא אח"כ מאז שהתחילו תצפיות מדעיות), והשניה, שחלק מקבוצת אנשים הסכימה לקבל תיאור מאורעות מוגזם בפראות (ובחלקו להד"מי) של קורות אותה קבוצה - פשיטא שהאפשרות השניה יותר סבירה:
  1. ההסבר השני נמצא עמוק בזנב הגאוסייאן, זה נכון, אבל ההסבר הראשון אומר שאין כלל גאוסייאן. כל המדע והטכנולוגיה מאמתים את קיומו של הגאוסייאן.
  2. אפילו לו לא היה מנוס מהסבר על טבעי, אין שום סיבה להעדיף את ההסבר המתמשך שמופיע בתורה על פני ההסבר החד-פעמי שבאופן על-טבעי שוכנעו בני ישראל להאמין בארועים להד"מיים.

...
אבל כאשר הבקשה הפעוטה שלי לדבר עם אדם אחד לא מתקבלת
...

ולכן עולה שוב השאלה מדוע בחרת בפלטפורמה זו, במקום בדיון פרטי עם ייתכן. אפילו חזרה מספר פעמים בתוך אותה ההודעה - לא תגרום לשאלה להעלם.

...
אם שיבולייהו מכריז כל שתי הודעות שהעובדה שאיני מתייחס לבלבולי המח שלו זה אומר ש'דברי הופרכו'
...
דינו מסכן, רצית את הפררוגטיבה האקסקלוסיבית של ההאשמה בכל הודעה של "לא קורא.. לא מתייחס", לא כן?

-------------

לאחר שהתייחסתי לכשל המהותי בטענה הנובעת מנקודת המוצא התמוהה של האשכול, אני מצפה ממך, דינו, לענות החל מההודעה הבאה גם לגבי עצם בחירת נקודת המוצא / ההצמדות אליה (עכ"פ - אני אעלה זאת).

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 18/10/2011 03:51:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2011 09:11 לינק ישיר 

בניגוד לאמונתך הלוהטת, מסתבר שקריאת טקסט של בן שיחך אינה חטא, אתה לא צריך לחשוש מלקרוא. אלא אם כן אינך מסוגל לעשות זאת.

שאלת שוב ושוב איך כולם מסכימים לנקודת המוצא של הדיון, בזמן שהתברר שאת נקודת המוצא קבע ייתכן ולא אני.  אתה יכול להמשיך לשאול עד אין קץ. אנג'וי.

שאלת שוב ושוב מדוע בחרתי בפלטפורמה זו, גם את זה קבע ייתכן, הסברתי יפה מתחילה שאי אפשר להגיע לדיון עניני בפלטפורמה זו, כתבתי בקיצור ובאריכות, ברמזים דקים וברמזים עבים. ייתכן קבע שאם אני לא מסכים לדון אתו כאן זה אומר שאני מתחמק. ואני מצטרף ל'ד'ת אין לי זמן'. בפועל כבר שבוע שאני משתייך באדיקות לדת 'יש לי המון זמן, עזבתי את הבית את העבודה את כל עיסוקי, ואני יושב כאן להסביר לאנשים שאינם טורחים לקרוא מה שכתבתי אתמול, מה שלא מפריע להם לשאול שאלות שכבר התיחסתי אליהם, ולהציג אותם כהברקות עולמיות'. וואו איזה קודקס מסובך יש לדת הזו שהצטרפתי אליה בעל כרחי.

דבריך על טיעון מעגלי שגויים, אם הנחת המוצא נכונה הרי שזה מכריח לחשוב שגם המספר נכון. את הנחת המוצא צריך להוכיח לחוד, עשיתי זאת במאמרים שפרסמתי באינטרנט, ביכלתך בעיקרון היה לקרוא. לו רק היית נוהג לקרוא דברי זולתך. אגב, תוכל לעשות התרת נדרים על מנהגך זה.

דבריך על שוכנעו בני ישראל להאמין באירועים להדמי"ם, חסרים את הפרט הקטן שמסביר איך בדיוק שוכנעו, זו היתה השאלה. באר וספר לנו דרך טכנית העונה לקריטריונים שהתבארו, איך משכנעים שני מליון באירוע להדמ"י שהם יודעים שאינו נכון. בשונה משאר כל סיפורי המופתים שהשומע אינו יודע מה נכון ומה לא כי הם נתונים לפרשנות.

אתה חושב שאתה מאיים על מישהו ש'אני אעלה זאת'.. איני יודע באיזו חברה אתה חי, ומה גורם לך הרגשה טובה, אבל בחברה שאני חי, אנשים פוגשים אותי ברחוב ושואלים אותו מה גורם לי להטריח עצמי לשבת לסיעור מוחות עם חבורות של עקרות בית נואשות ואנשים חסרי בינה. העובדה שלך ולעוד כמה מסוגך יש כאן רוב אוטומטי לא הופכת את ההתרחשות לדרמטית יותר, כאשר אתה מחליט בפאתוס להעלות שוב ושוב את השאלות, המלמדות שאינך קורא את דברי זולתך. לפחות היה לך את התירוץ של הפסיקים..

אל תחשוב שאני כזה נאיבי בכך שאני שב ומדבר אתך, אני רק מדבר מעל ראשך לאי אלו צופים שהנושא מעניין אותם, ומנסים להתגבר על הנחיתות שבצפיה בפורום זה במצבו הנוכחי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2011 10:45 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:

בניגוד לאמונתך הלוהטת, מסתבר שקריאת טקסט של בן שיחך אינה חטא, אתה לא צריך לחשוש מלקרוא. אלא אם כן אינך מסוגל לעשות זאת.

שאלת שוב ושוב איך כולם מסכימים לנקודת המוצא של הדיון, בזמן שהתברר שאת נקודת המוצא קבע ייתכן ולא אני.  אתה יכול להמשיך לשאול עד אין קץ. אנג'וי.

להלן ציטוט דבריך בנושא: "הרעיון של רצף נסים מתגלגל מתעלם מהנחת המוצא של הדיון שלי על זמן כתיבת התורה. בלי הנחה זו הדיון לא מתחיל. ברגע שעזבנו את זמן המאורעות, אין להשתמש במלה 'תיעוד".

כלומר, אתה אומר כאן במפורש שהדיון שפתחת - "דרכים להסקת מסקנות מתיעוד למציאות" - יוצא מנקודת המוצא התמוהה. אין מה להתווכח על כך.

שאלת שוב ושוב מדוע בחרתי בפלטפורמה זו, גם את זה קבע ייתכן, הסברתי יפה מתחילה שאי אפשר להגיע לדיון עניני בפלטפורמה זו, כתבתי בקיצור ובאריכות, ברמזים דקים וברמזים עבים. ייתכן קבע שאם אני לא מסכים לדון אתו כאן זה אומר שאני מתחמק. ואני מצטרף ל'ד'ת אין לי זמן'. בפועל כבר שבוע שאני משתייך באדיקות לדת 'יש לי המון זמן, עזבתי את הבית את העבודה את כל עיסוקי, ואני יושב כאן להסביר לאנשים שאינם טורחים לקרוא מה שכתבתי אתמול, מה שלא מפריע להם לשאול שאלות שכבר התיחסתי אליהם, ולהציג אותם כהברקות עולמיות'. וואו איזה קודקס מסובך יש לדת הזו שהצטרפתי אליה בעל כרחי.

שוב, אא"כ ביקשת מייתכן דיון בפרטי והוא סירב - ההחלטה לפתוח אשכול בנושא היא 100% שלך, ואל לך להלין על כך.

דבריך על טיעון מעגלי שגויים, אם הנחת המוצא נכונה הרי שזה מכריח לחשוב שגם המספר נכון. את הנחת המוצא צריך להוכיח לחוד, עשיתי זאת במאמרים שפרסמתי באינטרנט, ביכלתך בעיקרון היה לקרוא. לו רק היית נוהג לקרוא דברי זולתך. אגב, תוכל לעשות התרת נדרים על מנהגך זה.

הבנתי. כלומר פרסמת כבר באינטרנט הוכחה שהנחת המוצא נכונה, ובאשכול זה אתה דן בשאלה: בהנחה שהתורה אמת, מה המסקנות לגבי אמיתותה?

זהו נסיון חינני בעוצם עליבותו, אבל זה לא עובד ככה. אם יש לך הוכחה לנקודת המוצא - אמור מהי. אם לא - לא אמרת כלום.

דבריך על שוכנעו בני ישראל להאמין באירועים להדמי"ם, חסרים את הפרט הקטן שמסביר איך בדיוק שוכנעו, זו היתה השאלה. באר וספר לנו דרך טכנית העונה לקריטריונים שהתבארו, איך משכנעים שני מליון באירוע להדמ"י שהם יודעים שאינו נכון. בשונה משאר כל סיפורי המופתים שהשומע אינו יודע מה נכון ומה לא כי הם נתונים לפרשנות.

אין עלי חובת הסבר גבוהה יותר מחובת ההסבר שלך לפרט הקטן של איך בדיוק יצור חסר מאסה בקע ים, המטיר מזון פלאי מן השמיים, וכו' וכו', בניגוד גמור לכל חוקי הפיזיקה הידועים, ובאופן שלא נצפה מעולם בכל תולדות המדע.

שוב, גם בעזרת הנחת המוצא התמוהה שלך, כל מה שנובע הוא שיש לבחור בין שתי אפשרויות, שאף אחת משתיהן איננה מובנת/מוסברת לחלוטין: הראשונה היא שיצור על טבעי פעל בניגוד לכל חוקי הפיזיקה ברצף מאורעות במשך ארבעים שנה, והשניה היא שחלק מקבוצת אנשים שוכנע לקבל גרסה מוגזמת (ובחלקה לא נכונה) של רצף המאורעות שארע לקבוצה. מבין שתיהן - האפשרות השניה סבירה בהרבה, כפי שהסברתי לעיל.

אם זה למעשה הטיעון שלך - אין לך כלום.

אתה חושב שאתה מאיים על מישהו ש'אני אעלה זאת'.. איני יודע באיזו חברה אתה חי, ומה גורם לך הרגשה טובה, אבל בחברה שאני חי, אנשים פוגשים אותי ברחוב ושואלים אותו מה גורם לי להטריח עצמי לשבת לסיעור מוחות עם חבורות של עקרות בית נואשות ואנשים חסרי בינה. העובדה שלך ולעוד כמה מסוגך יש כאן רוב אוטומטי לא הופכת את ההתרחשות לדרמטית יותר, כאשר אתה מחליט בפאתוס להעלות שוב ושוב את השאלות, המלמדות שאינך קורא את דברי זולתך. לפחות היה לך את התירוץ של הפסיקים..

אל תחשוב שאני כזה נאיבי בכך שאני שב ומדבר אתך, אני רק מדבר מעל ראשך לאי אלו צופים שהנושא מעניין אותם, ומנסים להתגבר על הנחיתות שבצפיה בפורום זה במצבו הנוכחי.

מצויין. אני מאחל לך הצלחה גדולה יותר בעתיד, אם כך. בנקודת הנכחית - הטיעון היחידי שהעלת חלש מאד.

----------------------------

וכעת דינו, היות שהתייחסתי לכל דבריך, הנה מספר נקודות שברצוני לשאול.

1. בעבר טענת שבני האדם לפני 3000 שנה לא נבדלו מאלו של היום ביכולת להטעותם. לא מצאתי תשובתך להפרכת דעותיך בעניין. בבקשה.
  2. מהם הנימוקים לכך שהאלטרנטיבה לפיה התורה לא נכתבה בזמן שנטען, ועכ"פ לא בגרסה שנמצאת לפנינו כיום, סבירה יותר מהאלטרנטיבה של ישות על טבעית ששינתה את חוקי הפיזיקה לארבעים שנה - דבר שמעולם לא נצפה לאחר מכן? אשמח להתייחסות לנקודה 1.
  3. מהם דרכי הסקת מסקנות מתיעוד לקוי למציאות. אם יתברר שהתורה לא נתנה במועד שניתן - האם היא שקרית? מהו הגבול? אם גרסת התורה מאז שנתנה השתנתה - האם היא שקרית? גם כאן, מהו הגבול?
  4. מהן בדיוק השלכות דיון לגבי פרטים, לדוגמה מן ומקורות מים, טרם דובר על נקודה 2?

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 18/10/2011 10:46:22

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 18/10/2011 10:53:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2011 11:57 לינק ישיר 

-יסביר כבודו מה הקשר בין המצולמים לכתבה, אכן הודיתי שהטיעון שלי יוצא מנקודת המוצא התמוהה, בפני עם ועדה הודיתי בכך. זה אמור להיות חשיפה? אתה התלוננת כל הזמן איך קרה דבר כזה, בלי שידעת כלל שבאשכול הקודם בו גם אתה כביכול השתתפת, ייתכן כדי לחדד את הדיון קבע הנחה זאת כנקודת מוצא של הדיון. כשמסבירים לך בעברית זה לא עוזר. ואתה ממשיך לרטון ולהתמרמר.

-ההחלטה לפתוח אשכול שלי, וואו! מה אתה אומר, אחרי שייתכן הכריז בכל דרך אפשרית שאם איני מסכים לדון עמו אזי אני מתחמק בורח אין לי זמן וכו', ניסיתי לדון עמו באשכול בו היו כל ה'צעירים חסרי מנוח' יחד עם 'עקרות בית נואשות', כשראיתי שכרגיל זה אינו אפשרי, ניסיתי להעביר את הדיון הכפוי עלי לכאן. מתברר שאין לאנשים כאן די שאר רוח וטקט להניח לשני בני אדם לדבר. ועוד הם באים בטענות, יודע מה שיא החוצפה? לדחוף זקנה במדרגות, ולשאול לאן היא רצה.

השאלה שלך איך בדיוק אלהים פעל בניגוד חוקי הפיזיקה, היא שאלת תם של ילד בן שלש. חוקי הפיזיקה אינם כתובים בספר חוקים ולא עברו בהצבעה דמוקרטית, הם כלל לא קיימים, זו הגדרה אנושית לתצפית שלנו, אין לנו שום מידע איך נוצרו החוקים האלו, מי יכול להפר אותם ומי לא. כך שהשאלה איך אלהים יכול להפר את החוקים היא שאלה חסרת פשר. בדיוק כמו לשאול איך הוא יכול לקיים את החוקים.

כתבת שיש אפשרות סבירה 'חלק מקבוצת אנשים שוכנע לקבל גירסה מוגזמת', וראה זה פלא כשמנסים לנתח את האפשרות הזו, לא מוצאים אותה כלל כאפשרות, אף אחד כאן עדיין לא התנדב להסביר איך בדיוק זה קרה. כשיורדים לפרטים אזי אין אפשרות כזו, ניתחנו יפה איך באים שקרים לעולם (לא דרך החסידה), ראינו שלא כל דבר שתרצה יכול להיות מונחל לשני מליון איש. אבל בשבילך זו תמיד תהיה אפשרות, אפילו בלי לרדת לפרטים.

להערותיך המופלאות האחרונות:

1. העובדה שכתבת משהו בנושא לא אומרת שדברי הופרכו, אני חושב שדברי לא הופרכו, והויכוח כאן היה סביב שאלה צדדית ולא משמעותית בכלל על תפקידה של הטלויזיה, מה שלא היה הנושא בכלל (וגם שם התעלמת באופן בוטה ממה שכתבתי וחזרת על טעותך, כאילו יש טלויזיה רק בחברה המערבית או שההשפעות של הטלויזיה הם אך ורק לכיוון מערבי ורציונלי כביכול). לפני ארבעים שנה כמעט ולא היה שימוש בטלויזיה וגם לא היה אינטרנט, לרוב הצופים כאן בפורום אין טלויזיה, מה זה נוגע לעיקר דברי? אני רק הזכרתי שהיכולת האנושית תלויה במח ובחיי תרבות, ולא דוקא בתרבות המבוססת על טכנולוגיה מסוג מסויים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2011 12:03 לינק ישיר 

נקודות 2-4 עוסקות בהנחת המוצא של הדיון. הסברתי יפה מדוע חסר טעם ומגוחך להעלות תמיד את השאלה בה איני עוסק, בפירמידה של מידע ישנם מאות נושאים שצריכים להתברר כל אחד לעצמו, לא ייתכן שאם אני אשאל שאלה שאין עליה מענה בתחום הפרשנות, מיד יוזעקו הארכיאולוגים למצוא הוכחות 'חזקות' למציאות בני ישראל בארץ לפני הכיבוש, ואם אני אדבר על קדמות התורה מיד ישאלו אותי מה המשמעות של זה הרי זה בעיני המתבונן, וכך הלאה. בדיוק כמו שהיה בויכוח על הפתק לפני כשלש שנים, כל ויכוח כאן מתנהל בדרך הגאונית הזו.

אתה לא מראה שאתה חכם בכך שאתה חוזר שוב ושוב על הכיוון שאתה רוצה למשוך את הדברים, בויכוח תרבותי מקשיבים לצד השני, מנסים להבין מה הוא אומר, לא בשביל להסכים אלא בשביל לחדד את הדעות השונות. גם אם הלה לא אומר את דבריו בצורה המושלמת לדעת השומע, או שהוא נכה מגמגם וצולע, או שיש לו יציאות טפשיות, הרי לא זה הנושא. לא מדובר כאן במישהו שממציא תיאוריה שקדחה במוחו שלשום, מדובר בויכוחים עתיקי יומין, ענינים היסטורים ותיאולוגיים כבדים שבכבדים. אדם תרבותי יכול להקשיב לחברו, לנסות להבין מה הוא אומר. וכך לנהל דיון. זה מעל ליכלתך או למוטיבציה שלך, אין שום בעיה. אבל אל תתנהג כאילו אתה זה שכולו אומר אבירות ובא לכאן רק במטרה של להעלות את רמת הדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2011 12:23 לינק ישיר 

"אל תחשוב שאני כזה נאיבי בכך שאני שב ומדבר אתך, אני רק מדבר מעל ראשך לאי אלו צופים שהנושא מעניין אותם, ומנסים להתגבר על הנחיתות שבצפיה בפורום זה במצבו הנוכחי "

לאילו צופים אתה מפנה את דבריך הטרחניים?

הצופים שלך יודעים מה מקור הידע שלך לביטויים "צעירים חסרי מנוח" או "עקרות בית נואשות"

פשוט מגעיל כששמות סדרות נחותות כאלה ידועות לחרדי המתיימר להיות מחב"ת על רמה.

אם אתה מדבר אל צופיך החרדים קוראי הידברות איך הם יבינו במה מדובר?הרי לרובם אין טלוויזיה בארון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2011 13:05 לינק ישיר 

יש להניח שאזכור סדרות הטלוויזיה של החילויינים (שאף אחד - חוץ ממשועממים באמת - לא מסתכל בהן) מטרתו לשכנע את החרדי המצוי שהדובר בקי בכל ענייני העולם הזה וככזה יש לרכוש לו כבוד (ככה זה אצל חרדים, יוצאים נגד כל דבר שזז ורוחשים כבוד לתארים אקדמאיים ול'מייבינים' בעניינים של חילויינים) וכמו כן כנראה שהוא ידען גדול.
גם הראש ישיבה שלי בישיבה קטנה היה עושה זאת בקביעות.  
או שמדובר בנער (גם אם מבחינה כרונולוגית גילו עובר את ה40, כמו הראשישיבע שלי) חרדי שחשוב לו לשמור על תדמית קוּלִית.

תוקן על ידי thepresent ב- 18/10/2011 13:07:08

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דרכי הסקת מסקנות מתיעוד על המציאות
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 41 42 43 לדף הבא סך הכל 43 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.