|
|
| נשלח ב-18/10/2011 13:21 |
|
| |
נראה לי שאתה מדבר בשפה דלי"ת ולא בשפה חרדית.
תוקן על ידי צענערענע ב- 18/10/2011 13:23:47
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 13:24 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | "כך שחלוקת הנטל בויכוח הזה, מטבעה אינה שוויונית ואינה מתיימרת להיות כזו. וגם אז כאשר יבוא מישהו ויסכים לקחת על עצמו את המשימה הקשה הכמעט בלתי אפשרית וכפויית הטובה הזו, אף אחד לא מבטיח לו שלא תבוא איזה ניקית ותתקוף אותו כעלוקה מבלי להתעייף על כך שאולי בין דבריו יישתמע שאינו נלחם דיו בתאוריית האבולוציה ואזי הוא בעצם נלחם חלילה בתורתו של הרבי מליובביץ' שליט"א. כפי שקרה נעבך, למיכי אברהם"
כאשר יש ויכוח מתווכחים .
לא מתייחסים למתווכח כאל עלוקה.
כאשר אין תשובה והטיעון מציק פתאם האד הומינם נכנס לפעולה ומדברים על עלוקה.
|
|
כדי שלא להתהדר חלילה בנוצות לא לי אני חייב להבהיר, כי העובדה שלא ציינתי את שמה המפורש של אותה ניקית מדוברת, זה לא היה משום שהצלחתי להתגבר על יצרי הרע, אלא שפשוט הערכתי נכונה שהדבר מיותר מאחר וידעתי בברור, כי ברוב חכמתך תבואי את ותסגירי את עצמך!
אני חושב כי גם זו הסיבה שדינו לא ראה צורך לפרט מי זו היא מיקרונזיה שמרימה את אצבעה גם מתוך שינה מבלי שהיא מבינה מילה בעברית. הוא ידע שמיקרונזיה תבוא להצביע גם על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 13:37 |
|
| |
פרוטגורס היקר
מהודעה להודעה אנחנו מכירים יותר ויותר את רמת האיטלגנציה הגבוהה של קוראי הידברות.
אתה לא הזכרת את שמה של הניקית (חס ושלום להזכיר שם של אישה,ואפילו ניק זה איסור עצום אבל אותה ניקית הסגירה את עצמה!הפלא ופלא !איזו ניקית חכמה!היא ידעה לזהות במי מדובר.. ואיזה כף לדעת שאתה מכיר את מיקרונזיה אבל את "עקרות בית נואשות"ו"צעירים חסרי מנוח" למדת בטח כאן ממי שאמור ללמד אותך תורה אז בכל אופן יש לך תועלת מהצפיה כאן. חג שמח.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 13:43 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | את "עקרות בית נואשות"ו"צעירים חסרי מנוח" למדת בטח כאן |
|
עם יד על הלב, את הסדרות הללו הכרת לאור האינטליגנציה המפורסמת שלך, או שגם את זה מצאת בגוגל?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 13:51 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | -יסביר כבודו מה הקשר בין המצולמים לכתבה, אכן הודיתי שהטיעון שלי יוצא מנקודת המוצא התמוהה, בפני עם ועדה הודיתי בכך. זה אמור להיות חשיפה? אתה התלוננת כל הזמן איך קרה דבר כזה, בלי שידעת כלל שבאשכול הקודם בו גם אתה כביכול השתתפת, ייתכן כדי לחדד את הדיון קבע הנחה זאת כנקודת מוצא של הדיון. כשמסבירים לך בעברית זה לא עוזר. ואתה ממשיך לרטון ולהתמרמר. -ההחלטה לפתוח אשכול שלי, וואו! מה אתה אומר, אחרי שייתכן הכריז בכל דרך אפשרית שאם איני מסכים לדון עמו אזי אני מתחמק בורח אין לי זמן וכו', ניסיתי לדון עמו באשכול בו היו כל ה'צעירים חסרי מנוח' יחד עם 'עקרות בית נואשות', כשראיתי שכרגיל זה אינו אפשרי, ניסיתי להעביר את הדיון הכפוי עלי לכאן. מתברר שאין לאנשים כאן די שאר רוח וטקט להניח לשני בני אדם לדבר. ועוד הם באים בטענות, יודע מה שיא החוצפה? לדחוף זקנה במדרגות, ולשאול לאן היא רצה. דינו, יש לי סבלנות רבה. אם אתה הולך להתלונן שנגררת לפתוח אשכול בעל כרחך, למרות שידעת שהסיכוי לדיון ענייני וכו', עליך להתייחס לשאלה אחת ויחידה. האם היתה נקודה בה כתבת לייתכן באחד האשכולות: "בא נתכתב בפרטי בקצב בו אוכל לעמוד", והוא סירב? אם כן, אני חוזר בי בלוויית התנצלות. אם לא, ההחלטות לפתוח אשכול בנושא נקודת המוצא התמוהה, ולא לכתוב שום דבר בעל תוכן באשכול על זמן התורה (שהוא המהותי) - הן שלך בלבד.
השאלה שלך איך בדיוק אלהים פעל בניגוד חוקי הפיזיקה, היא שאלת תם של ילד בן שלש. חוקי הפיזיקה אינם כתובים בספר חוקים ולא עברו בהצבעה דמוקרטית, הם כלל לא קיימים, זו הגדרה אנושית לתצפית שלנו, אין לנו שום מידע איך נוצרו החוקים האלו, מי יכול להפר אותם ומי לא. כך שהשאלה איך אלהים יכול להפר את החוקים היא שאלה חסרת פשר. בדיוק כמו לשאול איך הוא יכול לקיים את החוקים. כתבת שיש אפשרות סבירה 'חלק מקבוצת אנשים שוכנע לקבל גירסה מוגזמת', וראה זה פלא כשמנסים לנתח את האפשרות הזו, לא מוצאים אותה כלל כאפשרות, אף אחד כאן עדיין לא התנדב להסביר איך בדיוק זה קרה. כשיורדים לפרטים אזי אין אפשרות כזו, ניתחנו יפה איך באים שקרים לעולם (לא דרך החסידה), ראינו שלא כל דבר שתרצה יכול להיות מונחל לשני מליון איש. אבל בשבילך זו תמיד תהיה אפשרות, אפילו בלי לרדת לפרטים. גם על זה כבר עניתי לך. את סיפורי המן, בקיעת ים סוף, וכו', אתה פוטר באמירה שהן התקיימו במציאות פיזיקאלית שונה מזו שאנו מכירים, בה כל החוקים הידועים אינם חלים (הישות העל טבעית יכולה לשנות אותם). במציאות בעלת חוקים שונים מזו שאנו מכירים - אין שום סיבה להניח קושי בלשכנע אנשים לקבל מסמך בבל"תי. זה רק קצת דורש הסבר בחוקים של המציאות שלנו. במילים אחרות, אם היה נס, אין שום סיבה להניח שהנס לא היה שבני ישראל קבלו את התורה למרות שאף מאורע מיציאת מצריים לא ארע.
אני אישית מעדיף לחשוב שהמציאות הפיזיקאלית הידועה לנו נמשכה לאחור עד זמן המפץ הגדול. אם זה המצב, פשיטא שהשכנוע (האולי נדיר) סביר יותר ממזון פלאי מהשמיים שישות נטולת מאסה מארגנת, וכו' וכו'. להערותיך המופלאות האחרונות: 1. העובדה שכתבת משהו בנושא לא אומרת שדברי הופרכו, אני חושב שדברי לא הופרכו, והויכוח כאן היה סביב שאלה צדדית ולא משמעותית בכלל על תפקידה של הטלויזיה, מה שלא היה הנושא בכלל (וגם שם התעלמת באופן בוטה ממה שכתבתי וחזרת על טעותך, כאילו יש טלויזיה רק בחברה המערבית או שההשפעות של הטלויזיה הם אך ורק לכיוון מערבי ורציונלי כביכול). לפני ארבעים שנה כמעט ולא היה שימוש בטלויזיה וגם לא היה אינטרנט, לרוב הצופים כאן בפורום אין טלויזיה, מה זה נוגע לעיקר דברי? אני רק הזכרתי שהיכולת האנושית תלויה במח ובחיי תרבות, ולא דוקא בתרבות המבוססת על טכנולוגיה מסוג מסויים. דינו, על כל ההודעה שלך, ובפרט על הפסקה האחרונה, שייך מאד להגיד: לא קורא, לא מתייחס, מנהל דיון עם עצמו. לגבי טלוויזיה: "טכנולוגיה אינה בהכרח אלקטרוניקה. היא גם חקלאות שמאפשרת צפיפות אוכלוסיה גבוהה, כתב שמאפשר לדעת היסטוריה ומה אנשים חושבים במקומות אחרים, וכו'. כל שיפור טכנולוגי כזה הוא אויבו של הנס הלאומי" לגבי הערבוב העקבי שלך בין תרבות לעובדות: "שוב, אין קשר לערכים, ידע מהסוג שאפשר להחיל לגביו "מסוג מסויים", וכו'. השאלה מאד פשוטה. כתבת שאין סיבה לדון אנשים שחיו לפני 3000 שנה אחרת לגבי היום. יש. לפני 3000 שנה, לא היתה לאדם סטטיסטיקה כדי לקבוע האם טכניקת רפואה כלשהי אפקטיבית יותר מאשר שאמאן. היום יש, ואנשים נוהגים לפיה. פעם יכלו לטעון שקרישנה הרים הר 100 שנים לפני כן, ואיש לא פקפק בכך. היום אי אפשר לעשות כן. לגבי השפעות בעולם הערבי: "היום אי אפשר לטעון שאיזשהו צבא נמצא בפאתי עיר האוייב, בזמן שהוא למעשה כבר הושמד. (הדוגמות שאתה מביא אינן רלוונטיות. שתי הראשונות מדברות על פרשנות של מי ניצח במלחמה (ואגב, דעות הערבים בעניין אינן תמוהות כלל - לא ברור מדוע זה מחזק את דבריך במשהו). השלישית מדברת על אירוע נקודתי. אין שום דמיון לנס ברמה לאומית.))".
|
|
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 18/10/2011 14:16:36
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 14:07 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | נראה לי שאתה מדבר בשפה דלי"ת ולא בשפה חרדית.
תוקן על ידי צענערענע ב- 18/10/2011 13:23:47 |
|
נולדתי באזור חרדי, אבא שלי ואני חובשים כיפה שחורה, עד גיל 20 שהיתי במוסדות חרדיים.
לא מדבר בשפה הד"לית וגם לא מת עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 14:22 |
|
| |
נוכחי אתה חובש כיפה?????????????????? כמעט נפלתי מהכסא.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 14:27 |
|
| |
בקצב הזה שיבולת יצא מהארון ויתברר שהוא אברך משי באחת הישיבות המפורסמות בירושלים. לא משעמם פה לרגע.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 14:35 |
|
| |
שיבולאיו
כבר ציינתי,
אין לי טעם להחליף פרה בחמור.
אני לא מזדהה עם השטויות החרדיות (הידועות היטב ונטחנו לעייפה בפורום זה) וגם לא עם אלו של הד"לים (משיחיות מנותקת, התמרכזות סביב השירות בצה"ל [יאללה תתקדמו כבר! 2012 בפתח!], כשלים לוגיים בכל פעם שמדברים על הדת [אצל החרדים אין סתירות פנימיות - הבעיה היא רק בהנחות היסוד הפרועות], הניסיון להציג דת נחמדה ומתקתקה ע"י שימוש בסכריניות זולה והזויה סטייל דיפאק צ'ופרה, ניסיון אמביוולנטי ללקק לחילונים ולחרדים כאחת על ידי ירידה לרבדים הנמוכים של הראשונים והפגנת שנאה לאחרונים, ועוד. חוצמזה, מילא כולם יתחרד"לו בעוד כמה שנים, ואין גרוע מחרד"ל, שכן זהו חרדי עם מצוה נוספת ש - שלא כחרדי - לוקח אשכרה ברצינות את הסופרלטיבים שהוא משתמש בהם) וגם לא עם 'החילונים שצופים באח הגדול ובעקרות בית נואשות'.
אז או עם (במקרה שדינוזאורוס יצליח לשכנעני ברמת סבירות ראויה, או שלא אמצא חוסן נפשי / תעוזה / חשק לעזוב), בצבע ברירת המחדל, או בלי. ממילא בשום קבוצה אני לא אהיה במיינסטרים.
כתבתי בצורה קצת מסויגת כי באמת הבית שלי אינו חרדי קלאסי.
דייר
מה חשבת? שחילונים יבואו לכתוב כאן?
'יתכן', כמדומני, הוא ראש כולל.
תוקן על ידי thepresent ב- 18/10/2011 14:40:17
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 15:02 |
|
| |
| פרוטגורס כתב: |  | כדי שלא להתהדר חלילה בנוצות לא לי אני חייב להבהיר...
|
|
בכל פעם שאני רואה הודעה שלך, ליבי מתרחב מכך שיש עודי יהודים עם החוכמה השורשית והקדומה של יהודי אמיתי ממחנה יהודה. בעולם של היום, שההומולסבים הסססססמולנאצים השתלטו על התקשורת, וה"פרופסורים" וה"דוקטורים" השתלטו על האקדמיה (כאילו שעשרה מהם שווים לדמעותיה של צדקת אחת!) - אנשים כמוך מחזיקים את הדור, פרוטגורס, עם הענווה, הרוח הכבירה, והענייניות שלדבריך למדת ממוריך: אברהם ודינו.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 18/10/2011 15:03:53
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 15:24 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  |
שההומולסבים הסססססמולנאצים השתלטו על התקשורת |
|
יפה יפה, אתה מתקדם ביציאה מן הארון. עכשיו אמור לי בבקשה, מתי אתה מתכוון להוציא ספר רב מכר או לפחות איזה ראיון בכורה מכונן בעיתונות אשר בו תצא מן הארון ותחשוף לכל עם ישראל עד כמה אבא שלך ואמא שלך היו מושחתים, סדיסטים, לא רגישים, אטומים שלא עניין אותם כלום חוץ מהקריירה. ועד כמה אביך בכלל היה איש אכזר רודף נשים ומאוהב בצה"ל רוצח הילדים...
הרי זו האופנה היום אצל כל שונאי 'מחנה יהודה', מתנחלים, חיילים, יהודים, משפחה, הורים, ילדים, והמין הנגדי, לא כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 15:38 |
|
| |
ייתכן ראש כוילל אתה רוצה שאני אחטוף התקף לב????? צחוקים פה שזה פשוט לא יאומן. נוכחי אתה מדבר בסטראוטיפים של שחור ולבן. רוב הדת"לים ממש לא משיחיים הזויים וצה"ל גם אצלם הוא לא פרה קדושה. אתה ניזון ממה שהתקשורת השמאלנית המגעילה שלנו מטפטפת השכם והערב אבל כל מי שקצת מעורה יודע שזה ממש לא כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 17:40 |
|
| |
לגבי הסמולנאצים (?! נאצי = לאומי, גרמנית) התל אביבים המפרידים בשרותים בין גברים לגברים ומתרבים בעיקר דרך אמהות פונדקאיות,
אנשי מחנה יהודה בעלי הכושר הסינתטי המקודש, שהביא אותם למסקנה הסלף-אווידנטית כי מכירת ירקות מוחשיים עדיפה על התעסקות בכל מיני מתמטיקות ושטויות של אשכנזים עם מלא אותיות באנגלית וסמלים מוזרים,
ותפיסת עולמם,
אמרתי: אל תמנע טוב מבעליו, בהיות לאל ידך ללנקק
http://www.ted.com/talks/lang/heb/jonathan_haidt_on_the_moral_mind.html
תוקן על ידי thepresent ב- 18/10/2011 17:51:11
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 18:07 |
|
| |
יצחק גרינבאום יהודי פולני מראשי הציונות בפולין איש השומר הצעיר. היה שר הפנים הראשון של מדינת ישראל, נכנס למשרדו ר' איצה מאייר לוין. מראשי אגודת ישראל ואמר לו. -ר' יצחק תן לנו תקציב לישיבות. - ר' איצה מאייר אתה הרי מכיר את השקפתי בעניין, התשובה לא. - ר' יצחק איזה אנשים אתה רוצה שיהיו במדינה הזו? עמי הארץ או אפיקורסים? - ודאי שאפיקורסים. - אז תן כסף לישיבות! והוא נתן
|
|
|
|
|