בית פורומים פורטל הנפש

מחשבות בעלמא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2011 01:11 לינק ישיר 

אני משתדלת, ומה שלא מצליחה מבקשת מאלוקים שיעזור לי יותר, כי הוא רואה גם שאני לא מצליחה. פעם שמעתי שהיום מה שנדרש מאיתנו זה השתדלות, גם בצד הרוחני. וזו התפילה. זה עובד בצורה מדהימה ואני רואה איך פתאום מגיעה עזרה משמיים בצורת התעוררות מיוחדת, מחשבה שמקרבת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2011 16:46 לינק ישיר 

היחס אל קיום המצוות וההלכה ראוי להיות כאל קשר בינינו לאבא חי אוהב מרגיש מבין ומלא חמלה, ולא כאל אל זר מת אטום ותובעני, פסילי עץ ואבן. קיום המצות וההמנעות מעבירות מבטא את תחושת האהבה והקשר ההדדי שבינינו. מדת העוצמה של חטא (או מצוה) נמדדת בכך שככל שהוא נעשה מתוך רצון ובהכרה צלולה יותר ובהבנת המשמעות של הפגיעה באהובנו כך היא חמורה יותר, וככל שאנו פחות מרגישים את הנוכחות והשייכות והקשר בינינו ומודעים לו, וככל שאנו מובלים מתוך דחפים ולא מתוך רצון אמיתי, כך מעשה החטא מאבד ממהותו ומעוקצו. אינו דומה אם אדם בא וסטר לך בפניך בתוספת יריקה או אם הוא דחף אותך בלי לראותך בטעות ובלא שימת לב, התגובה תהיה שונה לחלוטין. 
הקב"ה מסתיר את עצמו, ובכל דור ודור הוא מסתתר יותר ויותר הסתר בתוך הסתר, וכך גם העוצמה של הפגיעה שנגרמת מהחטא נמדדת באותו יחס. במובן מסויים כולנו "תינוקות שנשבו" ביחס לדורות הראשונים בהם הקב"ה התערב בין בני האדם ונוכחותו היתה מורגשת. ומאידך כשבמצב רוחני ירוד זה אדם פועל כנגד טבעו ומקיים מצוות (ואפילו כהרגל וכמצות אנשים מלומדה, כי מי מכריחו על כך?), זה מלמד על אהבה רבה וללא תנאי. זה נכון לכל אדם, על אחת כמה וכמה שמי שסובל בנפשו ומעשיו מושפעים מכך, מחולשתו ומעצבונו, אין בחטאיו כל התרסה ופגיעה ישירה וכמעט שאינם עושים רושם כלל, ואדרבה מעשי המצוות שהוא מקיים יש להם משמעות עצומה.
בספר שער הגלגולים מובא שהאר"י ז"ל אמר לתלמידו רבי חיים ויטאל ז"ל: "דע לך, כי אין גדולת הנפש תלויה כפי מעשה האדם, רק כפי הזמן והדור ההוא. כי מעשה קטן מאוד בדור הזה שקול בכמה מצוות גדולות שבדורות אחרים, כי בדורות אלו הקליפה (=כח הטומאה של היצר הרע) גוברת מאד מאד לאין קץ, מה שאין כן בדורות ראשונים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2011 19:14 לינק ישיר 

נשמה תועה, כשאני קוראת, בעיון - אפשר לומר, את דבריך, אני מעוניינת להוסיף על דברי, שגם אם יש מצב שבו האדם כן יכול להתאמץ מעט יותר, ולקיים את מה שמצווה בו, עדיין לאחר שכבר עבר הזמן ירגיש חזק יותר ויקבל כוחות בצורה הזו של דיבור ישיר מול אלוקים ובדרך כלל לא באמצעות רגשי אשמה וכעס עצמי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2011 22:24 לינק ישיר 

נשמה תועה-
אני מאד מאד מעריכה את דבריך! ואת המאמץ שהשקעת בהבאתם!
אני גם מאד מאמינה במה שרשמת והם הרוו את נפשי כטל תחיה ממש!
אבל-------
האם אתה רב?- אני מניחה שלא, אני מרגישה צורך דחוף להרגיע את המצפון המנקש בתוכי, ואוכל לעשות זאת רק על ידי שמיעת הדברים שרשמת מפי רב מוסמך.
אני נדהמת שדברים מהסוג הזה שהציקו לי, מציקים גם להרבה אחרים למרות שחשתי בודדה מאד באבדון הזה...
אבל שוב, אני ממש לא מעוניינת לחיות כל החיים בידיעה שאכן דרך התורה היא לא מקל וגזר וכו' וכו' ולבסוף לעלות לשמי המרומים ולהתבשר שחייתי בדמיונות. וכי מי החליט בשבילי שמצבי הנפשי באותו רגע כושל אכן היה כה מכביד, ואולי היתה דרך מילוט?!
הרבה שאלות, הרבה התחבטויות פנימיות...
יעזרנו האלוקים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2011 23:30 לינק ישיר 

אפשר לשאול רב...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2011 23:46 לינק ישיר 

אני מחפשת בנרות.. אבל זה לא מסוג הרבנים הרגילים...מישהו אחר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2011 23:47 לינק ישיר 

גם ציפור מצאה בית ודרור... כן, לא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 00:07 לינק ישיר 

לא לא לא...
תרתי משמע!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 00:11 לינק ישיר 

קן לה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 01:22 לינק ישיר 

מותר גם דעה של איש מקצוע? מענין לשמוע מה רונית חושבת.
דוגמה: ביום כיפור הרגשתי שאני לא מסוגלת להגיע לבית כנסת. מלבד החולשה הפיזית, ידעתי שקשה לי מאד השהות בקרבה לאנשים לזמן ארוך. הצורך להכיר, להסתכל, לאחל חג שמח, ואפילו רק לבקש לעבור זה משהו שיכול להיות יותר מדי בשבילי. אז נשארתי בביתי, והתפללתי כמה שהצלחתי (מעט).
עד כמה זה חטא? עד כמה זה מובן?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2011 01:48 לינק ישיר 

באופן כללי
אם המניע לאורח חיים דתי ולעבודת ה' הוא רגשות אשמה ופחד, מסתבר שזהו סיבוך נפשי שיש לו השלכות גם על החלק הדתי שבאדם, זו לא דרך לעבוד את ה', ואני מאוד מאמין שלא זה סוג היחס שהוא מצפה לו מאיתנו, ובודאי שאינו חפץ שנהיה נכאבים ומושפלים. אדרבה.
המצוה הכי חשובה במצב כזה הוא לעשות כל מה שאפשר בכדי להבריא, למצוא את הדרך למציאות בה כוחות החיים באמת יהיו חיים ומאירים. פיקוח "נפש" נוגע לחיי ה"נפש" לא פחות מאשר לחיי הגוף. לזה צריכים להיות מופנים כל המשאבים הקיימים.

תוקן על ידי נשמה_תועה ב- 03/11/2011 02:01:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 03:15 לינק ישיר 

ציפורעפה,
את בסדר גמור. אל תדאגי כל כך הרבה. קודם כל אשה איננה מחויבת להתפלל בציבור. את יכולה להתפלל בבית, ובפרט לאור המצב שתיארת. מה את חושבת? שה' לא מבין אותך? את הרי יצירת-כפיו, הוא אוהב אותך יותר ממה שאת אוהבת את עצמך, והוא מבין אותך יותר ממה שאת מבינה את עצמך.
תפנימי, חזור והפנם, שה' איתך בכל אשר תלכי. גם במצבים הכי קשים הוא נמצא שם, נסי למצוא אותו בתוך-תוכו של הקושי, כי הנקודה הפנימית של כל הבריאה הוא ה' אחד ושמו אחד, אין דבר בעולם מלבדו.
אני לא רב, ומסופקני אם רב יוכל לספק את מאווייך, כיון שלצורך פסק הלכה הוא יצטרך להיכנס לתוך-תוכי נשמתך, כדי להבין מה בדיוק מתחולל שם. הפרעה נפשית זו לא יד שבורה שאפשר להראות לרב, ואפילו אם נניח תמצאי רב שעבר טראומה נפשית בעברו, מסופקני אם במצב שמותר לו לפסוק הלכות [היינו בהירות מוחלטת!] הוא מסוגל להרגיש מה באמת את מרגישה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 03:21 לינק ישיר 

אבל, ברור כשמש, שכשאת חשה חולשה נפשית, זו לא פחות, ואף יותר, מחולשה גופנית. כשאת מקילה לעצמך בהלכות מסוימות בגין חולשה נפשית, זאת לא הקלה! אדרבה, את חייבת בכך כדי להחמיר בדיני נפשות!
כל ספק שאת עומדת בפניו כשמצד אחד נמצאת הלכה יבשה, ומצד שני ספק-ספיקא של פיקוח נפש [והתדרדרות כלשהי בהפרעה נפשית, נחשבת הלכתית כפקוח נפש! עכ"פ כספק פקוח נפש, כיוון שא"א למדוד את סוג ההפרעה או המחלה בכלי מדידה חיצוניים] ברור שהצד של ההקלה בסבל הנפש גובר על כל צד אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 03:27 לינק ישיר 

מצד שני, תתפללי הרבה לה' שיאיר את עינייך, שלא תתבלבלי הרבה יותר מדי. נסי למצוא לעצמך כמה דברים קלים שתוכלי להתקשר לה' דרכם בכל מצב, כמו פרק תהילים קצר, או מצווה קלה אחרת, אפילו פסוק טוב אחד מספיק. זה גם יעזור לך לאזן את רגשות האשם שאת מרגישה כשאת נמנעת מדברים רוחניים בגין מצבך.
לפעמים קשה להתרכז בתפילה, אז צריך פשוט לחשוב בשיא הפשטות שיש ה' והוא אחד יחיד ומיוחד, כי מצוות האמונה בה' היא גם אחד מתרי"ג מצוות, וכל רגע שחושבים ע"כ ובפרט אם מוסיפים למחשבה זו גם "אהבת ה'" ו"יראת ה'" מקיימים כמה וכמה מצוות שהם מיסודות היהדות.
בנוסף לכך, מחשבות אלו יש בהן יכולת לרפא כאבים באופן נפלא, וככל שמרבים בהן, הם ממלאים את הנשמה באור עליון אין סוף ב"ה. נסי ותיווכחי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 04:04 לינק ישיר 

רצתי רק להוסיף על הדברים הנפלאים שנכתבו כאן,את הסיבה שבזכותה אני מצליח לשרוד,את הסוד הזה למדתי מרב חשוב[יש כאלו]אז אתם  יכולים לסמוך על זה,כל אדם עושה טעיות,ולכל אדם יש את הזדמנות ואת הרצון לתקן את עצמו,אין מציאות בעולם שבין רגע נהפוך לאנשים טובים ללא שום טעיות,את זה יכולים לעשות רק מלאכים,לכן על האדם לקבל על עצמו להתחיל את הדרך העולה אף שברור שכל עליה לפעמים נגמרת בירידה,ואז זה נחשב שאנחנו בדרך התשובה, ואפילו שאנו רחוקים מאוד מאוד מהפיסגה אנחנו ראוים להחתם בספר החיים,כיון שאנחנו עושים את הנדרש מאיתנו כבני אדם שאינם מלאכים.
זה ברור שאלוקים אוהב אותנו מאוד מאוד ומחכה לכל אחד.
זה ברור שאנחנו צריכים לקחת אחריות על מעשינו,אין טעם בבריחה מלקחת אחריות.
רק צריך לזכור מה תפקידנו לקבל על עצמנו להתחיל לעלות בהר,אף שברור שגם נחליק בדרך,אך לעולם לא להתיאש,לקבל עזרה באהבה ופשוט להמשיך לעלות,זה לא סותר לקיחת אחריות על מעשינו,אבל בהחלט מחזיק לנו את הראש מעל המים,כי אנחנו אהובים ורצוים ובדרך הנכונה.
ומי שנוהג כך הוא בן עולם הבא,באחריות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > מחשבות בעלמא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.