בית פורומים פורטל הנפש

מחשבות בעלמא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/11/2011 08:57 לינק ישיר 

תודה, Baltimor על דבריך.
לתשומת ליבך, אני צפור בודד, ויש צפור עפה ומדובר בשתי דמויות שונות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2011 09:20 לינק ישיר 

גם אני התבלבלתי לרגע אבל אז החלטתי לקחת את הדברים בלי באמת לדעת למי הם מיועדים..
אני רוצה לתת לכם דוגמא שממש מציקה לי ונראה מה תועילו, ואגב, אני עם דמעות בעיניי והמון אהדה לכל מי שטורח ורושם את תמצית לבו ודמו ומוסיף כל כך כל כך הרבה משפחתיות וחום לפורום!!
ובכן, אצלי כל נושא המחשב הוא בעייתי- אני נמצאת בו רק בדיעבד לאחר שהבנתי שזו תרופת ההרגעה שלי לשעמום ריקני ויסורי איוב שאין לתאר!- לבעלי הדבר קשה עד בלתי אפשרי!! הוא מחכה כל העת לרגע השלמות שבו אמצא את עצמי לחלוטין ובו אהיה כה מלאה עד שלא אצטרך את המחשב. ואני לא מפסיקה לשאול את עצמי- האם אלוקים יבין אותי? האם באמת אין דרך אחרת לעזור לי?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 10:03 לינק ישיר 

אצלי זה בא כבריחה, הדבר הקל ביותר לעשות ללא מאמץ פיזי, מחשבתי, או רגשי.
אני יושבת על משחקים שעות, קצת סרטים, וקצת פורומים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2011 23:27 לינק ישיר 

שלום לכולם
אני עוקבת אחר הדיון המרתק והכואב שמתפתח וכיהודים מאמינים אין ספק שהקשר שלנו עם הקב"ה תופס מקום מרכזי בחיי הנפש שלנו- עד כמה אנחנו בסדר? איך הוא רואה אותנו? האם הוא ימחל לענוותינו ?האם הוא בכלל יכול להבין את מה שאנו עוברים? ועוד..

אני הייתי מחלקת את החשיבה ןהדיון לשניים. האחד המישור האמוני- ופה יש לנו מספיק ספרי השקפה ומוסר שמראים לנו כי ד' הוא טוב ומטיב וכל מטרתו זה להטיב עמנו כמו שהרמח"ל כותב בספר דרך ד' .

המישור השני שבעיני נדרשת לו התייחסות מקצועית , הןא זה הבוחן את היצוג האלוקי של האדם. כלומר, השאלה היא לא מיהו האלוקים? אלא מיהו האלוקים שלך? כלומר, איזה יצוג אלוקי הפנמת? האם מדובר בק-ל רחום וחנון או ק-ל מעניש וממית ? האם האלוקים שלך מסוגל להעמיק לנבכי נפשך ולהבין את מורכבותה ואת צרכיך המיוחדים לשעה זו.? או שהוא מצוצמם, חיצוני ולא מבין? ועוד.
מכאן לשאלתך צפורבודד , מהי התפיסה המקצועית, אז לפחות התפיסה שלי תכוון בעבודה הטיפולית  לייצוג האלוקי של האדם הספציפי או מה שאנו קוראים בשפה המקצועית אובייקט הקל ויחסי אובייקט זה.  במובן מסויים הטיפול ישאף לצמצם את הפער שבין  בורא העולם והנהגתו   לק-ל המיוצג בנפשינו.
אני מאמינה שככל שנעבוד על האובייקט הק-ל ועל יחסי אובייקט כפי שמיוצגים ומסומלים בנפשינו כך יקל עלינו להגיע ליחסי אהבה עימו כפי שנשמה תועה תיאר  בצורה מרגשת ויפה

לא עניתי על הכל ובעיקר לא על הדילמות הספציפיות הכואבות שהעליתם אך אני מקווה שדבריי יכולים להגדיל ולהגמיש את מרחב החשיבה בעניינן

בברכה,

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 23:59 לינק ישיר 

ציפורעפה כתב:
גם אני התבלבלתי לרגע אבל אז החלטתי לקחת את הדברים בלי באמת לדעת למי הם מיועדים..
אני רוצה לתת לכם דוגמא שממש מציקה לי ונראה מה תועילו, ואגב, אני עם דמעות בעיניי והמון אהדה לכל מי שטורח ורושם את תמצית לבו ודמו ומוסיף כל כך כל כך הרבה משפחתיות וחום לפורום!!
ובכן, אצלי כל נושא המחשב הוא בעייתי- אני נמצאת בו רק בדיעבד לאחר שהבנתי שזו תרופת ההרגעה שלי לשעמום ריקני ויסורי איוב שאין לתאר!- לבעלי הדבר קשה עד בלתי אפשרי!! הוא מחכה כל העת לרגע השלמות שבו אמצא את עצמי לחלוטין ובו אהיה כה מלאה עד שלא אצטרך את המחשב. ואני לא מפסיקה לשאול את עצמי- האם אלוקים יבין אותי? האם באמת אין דרך אחרת לעזור לי?!

וואו
לרגע התבלבלתי וחשבתי שאני "ציפורעפה" ואני כתבתי את התגובה הזו!
זה בול המצב שלי, בוהה מול המסך כל היום כדי לברוח מעצמי ולהטביע את הסבל שלי, רק אני גבר ולאשתי הדבר קשה עד בלתי אפשרי וכו'

ציפור
הלכת או את הולכת לטיפול?

תוקן על ידי מרגיש_רע ב- 04/11/2011 00:12:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2011 01:33 לינק ישיר 

לכל אחד יש את הנקודה שהכי קשה לו בקשר בינו לאלוקים,אצלי אחד הקשיים הוא,החשש מדברי חז"ל שאפשר להיות מומר לדבר אחד,פירוש הדבר שגם אם אני מקיים את כל התורה כולה חוץ מדבר אחד אני כופר,פשוטו כמשמעו,ואני יודע שישנם דברים שאני ממש לא מקים,אז אני כופר?,ומה אם ח"ו אמות ללא תשובה?
עד שלמדתי את הסוד של דרך תשובה,שאם אני לא מרפה,ותמיד משתדל לעלות,ומבקש עזרה,אף שאני לא כל כך מצליח,אני בדרך הנכונה,איני נחשב ככופר ח"ו על אף מעשי,ולא אמות ללא תשובה.
ציפורעפה, כתבת על דילמת המחשב,אומר לך שכשאני קניתי את המחשב,הרגשתי שעולמי חרב,לא היתה לי מנוחה וזה בלשון עדינה,כי ידעתי שזה יביא אותי גם למחוזות שאיני חפץ בהם,אך בכורח המציאות קניתי אותו,בידיעה שזה מה שאני צריך לעשות אז זה מה שאני עושה,בתקוה גדולה שיום אחד אזרוק אותו,אבל צריך להשאיר משהוא לקב"ה שיחליט מתי אזכה לצאת מהמיצר,בנתיים אני עושה רק מה שאני יכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2011 06:31 לינק ישיר 

רונית, תודה על הדברים.
תצמה, מעודד לקרוא על החיזוק שאתה מחזק את עצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2011 09:31 לינק ישיר 

מרגיש רע-
אני בטיפול כבר כמעט שלוש שנים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2011 12:00 לינק ישיר 

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 04/11/2011 12:00:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2011 01:13 לינק ישיר 

רוניתלזר כתב:
במובן מסויים הטיפול ישאף לצמצם את הפער שבין  בורא העולם והנהגתו   לק-ל המיוצג בנפשינו.
אני מאמינה שככל שנעבוד על האובייקט הק-ל ועל יחסי אובייקט כפי שמיוצגים ומסומלים בנפשינו כך יקל עלינו להגיע ליחסי אהבה עימו כפי שנשמה תועה תיאר  בצורה מרגשת ויפה 

האם נשמע מדברייך שיש חשיבות למטפל דתי כאשר המטופל דתי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2011 08:13 לינק ישיר 

ציפור
ותארי לעצמך שאני כבר כפול ממך ועוד בטיפול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2011 08:23 לינק ישיר 

מרגיש רע - אצל אותו מטפל?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2011 09:07 לינק ישיר 

ציפור(בודד,עפה)
כן, אצל אותו מטפל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2011 12:38 לינק ישיר 

וואו, זה מדהים. כנראה שהנפש שלנו אכן עמוסה אם תקופה ארוכה כל כך אתה עדיין מרגיש מקבל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2011 16:55 לינק ישיר 

מרגיש רע שירגיש מהר טוב,
אתה בטיפול במשך 6 שנים?
ועדיין על המחשב?!
אוי ואבוי לי!! לאן אני אגיע!!??

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > מחשבות בעלמא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.