בית פורומים פורטל הנפש

מחשבות בעלמא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2011 01:34 לינק ישיר 

ידועים דברי רביישראל סלנטר,שכותב שהסגולה להנצל בדין,היא לתקן את הקלות,כי במצבים קשים אד יכוללומר,רציתי ניסתי ,אבל מה לעשות לא הצלחתי,מחולשה ולא ממרד,אבל בדברים שקל לנו להתגבר עליהם,הטענה קשה כי היתי יכול להתגבר,אז מדוע לא ניצחת?
מה שאני מציע שנקבל את העצה של רבי ישראל,ונפנה את כל הכוחות לנצח בקשיים הקלים,ונסמוך עליו שיצילאותנו מעונש,בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 06:05 לינק ישיר 

שלום וברכה

כבר כתבו כאן לפני הרבה דברים נכונים עמוקים ויפים
אני כמובן לא באמת יכול לדעת ולהבין את ציור העולם הפנימי שלך ומה את מרגישה ומה מנהל אותך (או כל אדם אחר), ואני לא באמת יודע מה להשיב על השאלה שלך. אני יכול רק קצת להוסיף על הדברים החשובים שכתבו, ולשתף בכמה מחשבות ואמונות שאני מזדהה איתם ושעוזרים לי בהתמודדות מול הקשיים והבעיות שלי. דברים שלמדתי מאדם חכם עמוק ואוהב.

לעניות דעתי שכבר הבעתי אותה, מעשים שנעשים בעת של חולשה וקושי נפשי, מעשים שמלמדים על מצב של כאב וצער ושמספקים עונג נחמה ופיצוי, או אפילו מעשים שממלאים צורך של מרד כלפי מישהו שבתפיסתי ולהרגשתי הוא רוצה לכפות עלי ולשלוט בי ולחנוק את הנפש שלי, הם לא באמת מרצון חופשי וחירות או מרצון לפגוע. אין בכוחם להרחיק אותנו מהמקור, כי המשמעות שלהם היא רק "יש לי קושי וכאב, אני עייף חלש ומרגיש ריקנות, אני כרגע (שלפעמים מתארך זמן רב) לא במצב של יכולת להיות בקשר ולהשפיע מעצמי ולבטא את אהבתי", ואין בהם שום אמירה על אופי היחסים שלנו.

הקב"ה מדבר איתנו לא לפי איזה מצב אידיאלי תלוש ומנותק ממצב החיים שלנו שהמטרה שלו היא יעד חיצוני שצריך לעמוד בסטנדרטים מסויימים בכדי להגיע אליו, ואם אנחנו לא עומדים בהם אז אנו רחוקים ממנו, אנחנו מחוץ למשחק. הוא מדבר עם כל אדם ואדם בהתייחסות אישית אליו לתוך המקום האישי המיוחד והפרטי ביותר שלו, ומשם הוא מבקש אותו לפי אותו מצב מסויים שהוא נמצא בו כרגע. ואם עכשיו אין לי כח אליו וזה לא מה שאני מרגיש שאני צריך עכשיו זה לא נורא, הוא מבין ומכיר את הצרכים והחולשות והבלבולים כי הוא יצר אותנו, הוא ממתין שם בסבלנות ובלי לחץ. הוא לא מצפה שהיחס אליו יהיה לא "אגואיסטי", וכמו שהורים (אידיאליים) אוהבים באמת את ילדם הקטן שתלוי בהם לגמרי שיספקו לו את צרכיו הגשמיים והנפשיים, הם אוהבים אותו ככה כמו שהוא ובגלל מה שהוא, והם לא מצפים ממנו שהוא יתחיל לדאוג לצרכים שלהם ולספק את הרצונות שלהם, אלא כל המשאלה שלהם שהוא יצמח ויפרח וישמח. הילד הזה ישיב להם אהבת אמת בטבעיות גמורה, לא מתוך כפייה אלא כי זה מה שהוא מרגיש, וכשהוא יזהה משהו שיכול לגרום פגיעה בהוריו או בכבודם הוא ירגיש חובה למנוע את זה, ויהיה לו איכפת, לא כי האשמה תיפול עליו, אלא כי זו ההרגשה הטבעית שלו. ודאי שהורים יכולים להיפגע, אבל הם לא יפגעו באמת כשהם יודעים שהילד פועל מתוך טעות בשיקול, או מתפיסה לא נכונה של דמות ההורים וכוונותיהם, מתוך התגוננות, או מתוך מצוקה וזעקה לעזרה. ילד יכול לומר לאבא או לאמא "אני שונא אותך", וזה יעורר אצלם אהבה וחמלה רבה ורצון להבין את הכאב ולנחם ולעזור.

קשר בריא לא "אמור" או "צריך" להווצר, הוא לא חיוב ופקודה, קשר נוצר מקירוב ותחושת שייכות ומשיכה, והביטוי של האהבה יש בו שמחה ועונג, והמעשים שמביאים לידי ביטוי את האהבה מרוממים את הנפש. במהלך קשר מועיל ובריא הנפש זקוקה לתחושה של עצמאות וחופש, יחסים מחניקים יוצרים מרחק וניתוק, ויחסים שמבוססים על בריחה מעצמי סופם לקרוס. אם יש תחושה מכבידה אז לפעמים צריך לקחת מרחק, אח"כ יש סיכוי שיתעורר שוב הרצון לחזור. אני מאד רוצה שמישהו שקרוב אלי ושאיכפת לי ממנו יהיה איתי בקשר, יהיה קרוב אלי, אבל אני יודע שגם הוא צריך להרגיש כך, אם אני יודע שהנוכחות שלי משום מה מפחידה אותו ומפריעה לו, מעוררת אצלו תחושות של רצון לברוח, אני לא יכול להכריח אותו להיות קרוב אלי, ואני לא רוצה להכריח אותו, אני ישמח בידיעה שהוא חי וטוב לו והוא פורח. להקב"ה יש סבלנות רבה, הוא מצפה ומחכה מתגעגע ומשתוקק שנמצא את הדרך אליו, אבל הוא ישמח באמת כשזה יגיע מתוך תוכנו, מרצוננו, מהבקשה והגעגוע שלנו אליו, מהצורך שלנו בו. אבל בכדי להגיע למצב בסיסי של בחירה אמיתית, ולהרחיב את ההשפעה שלו לעוד ועוד מחוזות בנפש, קודם כל צריך לטפל במפריעים ובבעיות, להקשיב לעצמי מה קורה איתי, מה חסר לי, מה יכול לשפר את המצב, ולהעזר בכל הכלים שיש.

תוקן על ידי נשמה_תועה ב- 08/11/2011 06:48:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 08:57 לינק ישיר 

נשמה תועה ,
תודה על השקעתך בפורום  .
דבריך יפים  ומעודדים כטל מחיה לנפשות .

על מה מתבססים דבריך שה' לא מקפיד על עבירות או הקלות שאנחנו עושים לעצמינו בזמנים קשים ,
כפי שתארת בכמה צורות בדיון זה ?
האם זה מופיע באיזה מקום בהלכה , שוחחת עם רב  שאישר את הדברים ?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 09:02 לינק ישיר 

למה כשאתה עם 40 מעלות חום אתה לא שואל מי אמר שד' לא מקפיד?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/11/2011 11:09 לינק ישיר 

תודה רבה
לגבי השאלה, אני לא מורה הוראה, ואני בטוח שאף אחד לא מייחס לדברי תוקף הלכתי, אני מעלה דרכים שעוזרות לי להתמודד עם רגשות אשמה ושמניעות אותי להתקדם יותר באופן נפשי וממילא גם בעשיית המצוות ובעבודת ה', הרבה הרבה יותר מאשר הייתי לוחץ ורודף את עצמי. בעיני, עדיף לעשות קצת בלי רגשות אשמה, מאשר לא לעשות כלום והעיקר "להתנחם" בזה שאני מרגיש לא בסדר. בסופו של דבר ההכרעה נתונה לבחירה של אדם, כי אף אחד לא ממש יכול למדוד את היכולת ואת ההפרעות בצורה מדוייקת, אין משקל כזה. זה לא כמו במצב של פיקוח נפש של הגוף ששם יש אפשרות למומחה (ולאו דוקא לרב) לשקול את היכולת ואי היכולת לפי ראות עינים, וגם שם ההכרעה ניתנה לאדם ולא מצפים לגילוי רוה"ק אם מצב זה נכלל בגדר פיקו"נ. וכתבתי שבאמת נדרשים כנות ויושר, ולא כדרך לפריקת עול. אני מאמין במה שכתבתי, כי כך הסברא הישרה מורה, וכך גם קבלתי מאדם גדול, וכמו שכתבה צפור בודד. כך לדעתי. אבל כמובן שאפשר להתייעץ עם רב או עם מומחה.

יש נושאים כאלו גם בהלכה, לדוגמה "אונס רחמנא פטריה", זה לא מליצה, זה דין שיש לו השלכות רבות בהלכה. והסברא נותנת שאין שום הפרש בין אונס גופני לנפשי, העיקר הוא העדר היכולת. אבל חייב בסוכה כי "איבעי ליה ליתובי דעתיה", לא אומרים לו תצטער ותקיים המצוה אלא תיישב דעתך, ואם אינו מצליח ליתובי דעתיה אז א"א בכוח (ויש דס"ל שמצטער הוא לא רק פטור בסוכה אלא בכל המצות). ובכל המצות חוץ מג' חמורות יעבור ואל יהרג, ויש גם הריגה מבחינה נפשית. ועי' שו"ע או"ח סי' של סעיף א: ומדליקין לה  נר אפי' היא סומא. ובנו"כ. ועוד.

תוקן על ידי נשמה_תועה ב- 08/11/2011 11:17:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 15:16 לינק ישיר 

אגב, משנה מפורשת במס' שבת שמדליקין נר בשבת לאדם שנתקף בעתה וחרדה כדי להרגיעו. [אין לסמוך עלי להלכה צריך לבדוק במקור, אני כותב רק מזכרון מעומעם.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 16:05 לינק ישיר 

צפור בודד, שאלתך בעניין מטפל דתי היא שאלה טובה שאני חושבת עליה לא פעם בהיבטים שונים. עם זאת, היות ומדובר להערכתי לא במישור האמוני גרידא אלא במישור הנפשי אז אני חושבת שהתשובה היא שלא בהכרח כל זמן שמדובר בטיפול דינמי ולא ייעוצי או חינוכי.
אני קוראת את הרב-שיח המרתק שמתקיים פה המלמד על השפעתם של  תהליכים תוך נפשיים  על . תפיסת האמונה- כך שבעיני אם מטפלים בעולמו הפנימי של האדם וכפי שהוזכר פה באותם כוחות פנימיים של הרס העצמי, הענישה העצמית, החוויה הפרימיטיבית, יחסי אובייקט ועוד ממילא התוצאה הטבעית היא תפיסת אובייקט  קרובה יותר ל'מציאות' שהיא לרוב תמונה מורכבת ולא צרה וילדותית.

בברכה,

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 19:13 לינק ישיר 

מי שלמד פעם את שיר השירים,יודע שהרבה מתוכן המגילה עוסק באהבת אלוקים,גם בזמן שבני ישראל חטאו,כגון שחורה אני ונואה,שחורה בחיצניות ונואה בפנימיות,שכל רצוני להתקרב לאלוקים,רק שמצער הגלות אני מועד,וכן על זו הדרך בעוד הרבה מקומות.
זה מוכיח ללא ספק ששלמה המלך ידע בנבואה,שעון בגלות קל בהרבה מעון  בזמן שלום.
אני מציע לכולם ללמוד את מגילת שיר השירים לעומק,אין לכם מושג כמה נחמה ושמחה זה יתן לכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 21:32 לינק ישיר 

למה למה למה רק החכמים סובלים?
צאו וראו חפשו ותורו  בשאר פורומינו אחר עומק ויופי פנימי יותר משקיים כאן ולא תמצא ידכם.
ככל שהאתה מבין יותר אתה מתפתל יותר ואתה כואב יותר את המשוואה הלא צודקת הזו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 21:41 לינק ישיר 

האם היית מוכנה להיות פיל? הוא לא סובל מכלום,ואף אחד לא יכול לפגוע בו
בשביל איכות שוה לסבול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 21:47 לינק ישיר 

תצמה - זה נכון ברמה מסוימת, עד שאתה רואה שהאיכות לא מנוצלת אפילו במינימום, מפני הקושי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/11/2011 21:51 לינק ישיר 

ידוע ש"יוסיף דעת יוסיף מכאוב"
אבל לפעמים משתמשים בזה כפיצוי על הסבל האין סופי, על אף שהם לא בהכרח קשורים אחד לשני. הסבל היא תוצאה של רגשות מעוותות, כמו שסבל הגוף באה כתוצאה מאיברים מעוותים.
מה שבטוח שסבל מעניקה לבעליה עומק שאין את לאנשים רגילים.

אבל רבונו של עולם עד מתי אפשר לסבול כך???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 21:53 לינק ישיר 

מצטרפת לקריאתך הנואשת: לא יכולה יותר!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/11/2011 21:55 לינק ישיר 

כן, אבל בינתיים זעקה ללא מענה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 21:56 לינק ישיר 

סבל נפשי הוא בלתי נסבל.
פעם ניסיתי להסביר לבנאדם מה ההבדל בין כאב פיזי לכאב נפשי.
אמרתי לו שכאב נפשי זה לא מיליון פעם כאב פיזי.
אלא עולם אחר לגמרי. אבל לך תסביר... זר לא יבין בכלל על מה מדברים אתו.
המונח כאב מחוויר ומסמיק לסירוגין לעומת מה שחווים.
עדיין לא הומצאה המילה שיכולה לתאר את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > מחשבות בעלמא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.