[מאחר ואין בידי אישור כתיבה לשום פורום בפורטל בחדרי חרדים, זכה פורום זה שב"ה אינו מצריך אישור כתיבה לכותבים בו]
לפני מספר שבועות, התפרסם בעיתון (אם אני לא טועה זה התפרסם באחד החינמונים, 'מרכז העניינים' או 'קו עיתונות דתית') מופת פלאי וגדול אשר אירע עם פטירתו של הגרמ"י לפקוביץ. אותו עיתון דיווח לקוראיו על הסיפור הנורא שקרה כאשר מיד ובצמוד לפטירתו של הרב זצ"ל: התייבשו עצי האתרוגים - המפורסמים בעולם כזן המקורי של אתרוגו האישי של החזו"א זצ"ל - אשר גודלים בחצרו של הגאון הרב מיכאל יהודה לפקוביץ זצ"ל זה יותר מיובל שנים, עוד התפרסם באותו עיתון, כי האדמו"ר מתולדות אהרן שליט"א לקח את הדבר קשה מאוד ללבו ואף שלח למקום מומחים מיוחדים אשר באו לבדוק את המחלה אשר גרמה לעיצים להתייבש וזאת אחרי כל כך הרבה שנים שהעצים החזיקו מעמד למופת.
הדבר היה בעיני לפלא לאות ולמופת במשך כל אותם שבועות שחלפו מפרסום הידיעה. לא כל דור זוכה לכאלו מופתים גלויים, אמרתי לעצמי.
הסיפור נגע ללבי גם מפני שזה שנים שאני מקפיד לקנות אתרוג מעצי הגרמי"ל, הרהרתי בלבי, מה יהיה השנה, יש אתרוגים? אין אתרוגים?
בימים האחרונים עלתה בדעתי ליטול יוזמה קטנה והלכתי לבדוק בספר טלפונים את מספר הטלפון של אחד מיוצאי חלציו של הגרמי"ל כדי לברר מה עלה בגורלם של האתרוגים השנה. התקשרתי לאחד מצאצאי הרב (לא שאלתי את רשותו לפרסם את שמו, כך שאשאיר את שמו חסוי) ושאלתי בפי: מה שלום העצים שהתייבשו עם פטירת הראש ישיבה? לדעתך יהיו אתרוגים השנה? לתדהמתי הרבה השיב לי בן המשפחה בצחוק מתגלגל: מה, אתה מאמין לעיתונים? לא הבנתי אם הוא צוחק או מתכוון ברצינות ושאלתי ליתר ביטחון: אבל זה מפורסם בכל העולם? והלה שוב צחק: אתה לא יודע שמה שמפורסם בעיתון מתפרסם בכל העולם? רגע, אז מה כן קרה? שאלתי. ענה לי בן המשפחה: כלום לא קרה, ממש כלום הכל המצאה של העיתונים! הוספתי לשאול: אתה בטוח? אפילו עץ אחד לא התייבש? השיב לי הנ"ל: אמרתי לך, כלום לא התייבש! כן וגם האדמו"ר מתולדות אהרן לא שלח שום מומחה למקום ואף לא התעניין על העצים, הכל שקר וכזב לא מיניה ולא מקצתיה! אם אתה לא מאמין לי תבוא בעצמך למקום ותראה במו עינך את העצים והאתרוגים גודלים לתפארת ואז תגיד לי אתה אם יש משהו בכל השטויות האלו.
כמובן, הצטיידתי עם המצלמה שבבית והלכתי לבקר את העצים הקשישים "והדרת פני זקן" אמרה התורה. התוצאות שקלטה עדשתי מוצגות בזאת לפניכם, חברים יקרים. התמונות מציגות את הן החצר שלפני הבית והן את החצר שמאחורי הבית, החשוב מכל הסיפור הזה, הוא מוסר השכל אחד גדול וחשוב שלמדתי מכל העניין: לעולם, אבל לעולם, אל תאמין למה שכתוב בעיתון.
תוקן על ידי ילדיתימן ב- 07/10/2011 00:51:55
תוקן על ידי ילדיתימן ב- 07/10/2011 01:01:54
נשלח ב-7/10/2011 01:00
מילתא דעבידא לגילויי לא משקרי אינשי - מסתבר שהם לא בני אדם...
נשלח ב-7/10/2011 01:25
and now for weekly puzzle for children: find the man (maybe Rabbi Lefkovitch, who disappeared recently) in the upper picture.
:-)
נשלח ב-7/10/2011 08:38
thepresent כתב:
and now for weekly puzzle for children: find the man (maybe Rabbi Lefkovitch, who disappeared recently) in the upper picture.
נשלח ב-7/10/2011 10:30
מזל שיש מצלמות שיכולות להפריך שקרים קדושים:.
"איך נולד הצילום ומי היה מעדיף לראות את העולם בלעדיו?
"התקופה היא המאה ה-19, והאצולה האירופאית מאוד לא מרוצה: המצאה חדשה, שהגיחה לאוויר העולם ממש לא מזמן, מציגה אותה באור לא מחמיא. להמצאה הזו קוראים מצלמה, והיא מחליפה בהדרגה את ציורי האצילים המסורתיים. אלא שבניגוד לציירים של פעם, שידעו להחניף לנסיכות ולנסיכים וליפות את דמותם – המצלמה לאיודעת לשקר, והיא מתעדת אותם בדיוק כפי שהם: שמנמנים, לעתים מכוערים, והרבה פחות "מלכותיים" מכפי שהיו רוצים לחשוב. זה די אירוני כי הצלם הראשון בהיסטוריה, ז'וזף ניספור נייפס, היה דווקא אציל צרפתי מיוחס. אבל מדוע להקדים את המאוחר?
לא היתה לי שום כוונה לומר שניתן לסמוך על תמונות או מילים שכתובות בעיתון.אולי להפך.
מה שהתרחש לאחר המצאת המצלמה הוא הדבר הנפלא שכל אחד יכול להגיע אל האתר שהוזכר בעיתון ולראות בעיניו את מה שראה בעיתון ורק אז לצלם בעצמו צילום למזכרת . (אמנם פילוסופים מסוימים יחלקו על כך אבל נתעלם מהם כרגע)
נשלח ב-7/10/2011 11:41
אברהםהעברי כתב:
אברהםהעברי
נכון מאד אלא שיש לך אפשרות ליסוע לבני ברק
לא, תודה. :)
נשלח ב-7/10/2011 11:44
מה הואילו חכמים בתקנתם- המציאו את המצלמה במאה 19.רצו להנציח את הרגע.
במאה ה21 המציאו את הפוטו שוף -להנציח את הרגע בהתאם לרצון.
התייבשו העצים, ואח"כ בעו חכמים רחמים, ושבו להיות כבראשונה. אדרבא! נס כפול! בשבוע הבא תהיה כתבה מלווה בתמונות על הנס הכפול שהיה בעצים שמתו וקמו לתחיה.
נשלח ב-9/10/2011 09:47
<כי האדמו"ר מתולדות אהרן שליט"א לקח את הדבר קשה מאוד ללבו ואף שלח למקום מומחים מיוחדים אשר באו לבדוק את המחלה אשר גרמה לעיצים להתייבש וזאת אחרי כל כך הרבה שנים שהעצים החזיקו מעמד למופת>
אדמו"ר זה מזכיר לי את האמא שהכתה את בנה כשמכנסיים שהחזיקו מעמד מספר דורות התפוררו דווקא כשהוא לבש אותם, או העגלון העני שלא הבין מדוע סוסו התפגר רק לאחר שהוא הרגיל אותו לא לאכול.