|
|
| נשלח ב-10/10/2011 01:32 |
|
| |
שותפי
קצת,[או מאד] הגזמת. אי אפשר ללמוד את לשון הקדש בלי לקבל את התרבות שלה.. אם היית אומר שלימוד הלשון בהכרח מביא עמה בסגולתה את הקדושה והתורה ניחא, אבל שאי אפשר להפריד ביניהם?? בכל אופן טענת הלל לא היתה מנקודה כזו אלא שאם אתה מקבל את התורה ממני אתה לא יכול לקחת חציה, כי בלעדי לא היית יודע כלום. היינו זה טענה שבהכרח אתה מאמין לי או לא מאמין לי, לקחת חצי לא שייך. היינו שאז אתה לא מאמין לי וא"כ אין לך כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 08:46 |
|
| |
שותף במחילה אתה נסחף.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 09:29 |
|
| |
מקס
נא עדכן את הקבליסט שלך שגם כהנים ראו סוטות קרועות בגד [אולי זו סיבת החורבן?] (וגם שמואל בדק שפחתו בדדיה)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 13:47 |
|
| |
גם הרמב"ן היה רופא נשים כפי שהעיד תלמידו הרשב"א
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 13:48 |
|
| |
תלמיד, שמואל בדק ילדה בת 12 לגבי הכהנים עי' תוס'
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 14:57 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | שותף
במחילה אתה נסחף. |
|
אני נסחף בשמחה אחרי רבותינו הראשונים והאחרונים.
אין סוף לציטוטים שאפשר להביא אודות בריאת העולם בכ"ב אותיות ובנתי"ב צירופיהן זל"ז (רל"א פנים ורל"א אחור), ואיך כל התורה שבכתב שבעל פה משתלשלת מהן. זה הכל מיקשה אחת, TAKE IT OR LEAVE IT כמ"ש הפילוסופים.
ישנו ספר נפלא הנקרא "אות חיים" שיצא ע"י בני משפחתו של הרב חיים ארלנגר זצ"ל מלוגאנו ובו אריכות והרחבה ככל הנדרש בסוגיות אלו. יאכלו ענווים וישבעו.
בכל מקרה זה הפשט בדברי הלל, שאל"כ מה בדיוק טענתו אל הגר (הלא יענה לו מיד תודה רבה שלימדתי אותיות, שלום ולהתראות).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 15:16 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | תלמיד, שמואל בדק ילדה בת 12
|
|
וזה מאפלגט כי?...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 15:20 |
|
| |
אם התכוונת בלשונך הזהב לשאול מנא לן, התשובה היא שהוא בדק האם הגיעה לגדלות, זה משהו שבודקים אותו בגיל 12, על ידי התפתחות של ניצני השדיים. ראה גם את השיר של תמר דובדבני בנושא (בדף השירים שלה, לא יודע בדיוק איפה, אבל ייתכן ששוה לחפש) ואם התכוונת לשאול דמה בכך שהיא בת 12 ועדיין אין זה נאה, יש לומר שבעבר לא היה קפידא על הנושא, כדאיתא בתלמוד לשער משהו בגוף האשה 'עד היכן שהילדות יושבות בפיסוק רגלים ונראה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 15:21 |
|
| |
כידוע רבקה אמנו לא היתה בת 3 ביום הווארט?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 15:24 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | כידוע רבקה אמנו לא היתה בת 3 ביום הווארט? |
|
אדרבא, שפחתו של שמואל, בגיל 12, כבר נחשבה זקנה מופלגת ומקומטת - ולא היה חשש בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 15:32 |
|
| |
התכוונתי שזה גרוע בגלל שזה בגיל 12.
אבל אם זה בשביל הלוכע אז בסדר (למרות שיתוש טורדני מנקר לי שלא היית מסכים שאיזה רב יעשה את זה לבת שלך. אבל הזמנים השתנו. ולאו דווקא בתחום ההתייחסות למין.).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 15:36 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | תלמיד, שמואל בדק ילדה בת 12
לגבי הכהנים עי' תוס' |
|
מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.
אתה אוהב שלוקחים את האשכולות שאתה מעורב בהם למחוזות מטופשים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 15:36 |
|
| |
וגם על זה לא הקפידו
כתובות דף לו: וכי מפני שמיעך לה בין דדיה פסלה מן הכהונה?
סוטה דף כו: אבל נשיקה ולא כלום היא, היינו דאתי קרא למעוטי נשיקה,
אז למה מקפידים היום?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 16:24 |
|
| |
צענע, התנהלותו של שפינוזה מול "שומרי הגחלת" לא בדיוק הייתה חכמה יותר מהתנהלותו של דאקוסטה. כאן http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9A_%D7%A9%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%94 הדברים מופיעים בקצרה (בתוך כתב החרם). יחסיו עם הקהילה היו רצופים בשערוריות אמוניות. הרב ספרן, מראה מקום? יהי, מה בדיוק אמפירי במי שהשתכנע בנכונות דת משה נגד דת ישו ולא ראה בכלל את הקשר בינה לבין דת הפרושים. אתה משתכנע מכך שהוא הדפיס את טיעוניו לפני כמה מאות שנים? עוד כמה מאות שנים, יחלפו כמה מאות שנים מאז שהוקלדו טיעונים כאן בפורום. פרזנט, הניסוי שלך אינו אמפירי. ספק אם הוא נוגע לעניין. הפרושים מעולם לא טענו כי זו הפשטות לדבריהם (תיכף דינו יוכיח זאת) פרשנותם מוכרחת ולמצער, אפשרית. שותפי, האם לדבריך מי שהורים ומורים חילוניים למדוהו קרא וכתוב ואימנוהו לחשוב, יש משום חמדנות באם הוא מנצל את כישוריו כדי לגלות את תורת הסוד? אני רואה שלקחו כאן ברצינות רבה את ההערה האווילית אודות התעסקות הרמב"ם ברפואת נשים. שאלה למקובלים. איך ייתכן שמצוות הצלת נפשות מכשילה את המציל? תלמיד, לא בטוח שאי פעם קוימה פרשת סוטה בפועל. דינו, התעסקות עם ילדה בת 12 (עד כמה שמעורב בה אלמנט מיני) חמורה בהרבה מריפוי נשים חולות. שו"ר שכבר העיר פרזנט כעין זה ויגדיל תורה ויאדיר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 16:31 |
|
| |
עם ריפוי נשים חולות יש בעיה?
סוטה דף כא:
הוא היה אומר: חסיד שוטה כו'. היכי דמי חסיד שוטה? כגון דקא טבעה איתתא בנהרא, ואמר: לאו אורח ארעא לאיסתכולי בה ואצולה
|
|
|
|
|