מר ארבל היקר, שקלתי האם לכתוב את מה שאני הולך לכתוב בכובד ראש, והחלטתי שכדאי לעשות זאת כדי לנסות ולמנוע את הפעם הבאה שמישהו יעלה בקשות כשלך, ולא שבקשתך לא לגיטימית, אבל... להלן טיעוניי:
לפי דעתי נושא אופי התגובות ואופי דיוני הפורום נדונו עשרות פעמים בשנים האחרונות, ואני כבר מזהה ניקים שונים שמנסים "לסחוב" את הוויכוח לכיוונים הרצויים להם, ובוא נפרט קצת על מפת האינטרסים האפשריים. אני חושב שכדאי להתחיל במכנה המשותף הרחב של חברי הפורום והם "עמך בית ישראל" שבסך הכול אוהבים לשמוע חזנות מי מסוג כזה ומי מסוג אחר, אחד מת על קוורטין והשני חולה על לבנדובסקי, איש איש וטעמו עימו. אלו האנשים שממש אבל ממש לא מעניין אותם מלחמות היהודים והפוליטיקה הקטנה בין מפיקים מנצחים עמותות ארגונים אלו או אחרים, יכול להיות שיש כאלו שאכפת להם על רקע דתי שחזן או מנצח או פסנתרן -השלם את החסר- משרת קהילה שאינה אורטודוקסית או חוטא בחטאים אחרים כגון אכילת גלידה שאינה כשרה למהדרין בהשגחת בד"ץ של העדה החרדית י-ם, אבל הם יעשו את החשבון לעצמם האם להאזין או להשתתף במופעיו/תפילותי של החשוד. הם לא יעשו לו משפט שדה כי זה לא מעניין אותם! נעבור אולי לאוכלוסיה אחרת המשתתפת בדיונים בפורום, והם קהילת האינטרסנטיים למיניהם, ולא בזלזול אלא כמציאות. חזן הוא אינטרסנט, מנצח כנ"ל מנהל בי"ס כנ"ל וכו' וכו' כל מי שיש לו יד בעסקי החזנות הוא אינטרסנט ומשתמש בבמה זו על מנת לקדם את ענייניו! אני מניח שבשלב זה ההתייחסות לניק בעל אינטרס תהיה אחרת מאשר לעמך...אם ניקח כדוגמה את שרגאפייבל או יעפ ועוד ועוד שכולם יודעים ומבינים שאין ידם מונחת בפוליטיקה הרי שמתייחסים לדבריהם מנקודת ראות אחרת. ובוא נלך על הכיוון השני, וכאן אשאיר לקוראים להשתמש בדמיונם למי הכוונה...הם ניקים שרוצים לקדם משהו האמצעות הפורום וזה בסדר ויותר מבסדר, אבל עדיין כשנקרא את דבריהם תמיד נבזוק מעט מלח ופלפל ועדיין... גם בזה אפשר לחלק בין ניקים שעושים זאת בפומבי ותחת שמם או ניקים שידועים לכולם מי האדם העומד מאחריהם לבין ניקים "עלומים" שכביכול מתחזים לעמך, אבל תכל'ס בכל כוחם הם פועלים להשגת מטרותיהם. אני מניח שמרגע זה אתה מבין שכשימשהו מאשים אחר בכל מיני "עוונות" הוא עושה זאת על רקע יחסים שנוצרו ללא קשר לפורום, והפורום הוא רק עוד במה המשקפת את המצב, אבל לא "הגורם" למצב. גם כשתקרא ביקורת "נוקבת" על ביצוע של תלמיד מבית ספר ההוא או המתחרה מן הסתם תבין שחוסר הפירגון מושרש בתחרות...
קיימים ניקים רבים בפורום שאני מזהה אותם כשייכים לגופים שונים ואני מקבל החלטה עניינית בשעת מעשה האם לקרוא את תגובותיהם בכלל, וגם אם אני מחליט שכן לקרוא עדיין האפשרות לקבל את הדברים כהוויתם או להפחית מיסים ומע"מ כחוק...יש ניקים רבים שדבריהם לא זוכים לשיזפון עיניי, ואני מאמין שאף את דברי לא כולם קוראים בשקיקה... כמובן שהייתי שמח שתהיה יותר כתיבה "מקצועית" ועניינית וללא פניות בפורום הזה, אבל המקצוענים ואלו שעוסקים במוסיקה שכבר איכשהו מגיעים לכאן נרדפים כאחרוני הפושעים ובורחים די מהר... עכשיו, אני למשל, כחבר די וותיק כאן, יודע כבר להבחין מי הוא מה, ומה מטרתו, ולכן כשאקרא תגובה שהיא תמוהה במקצת ייתכן ואדע מה ומי עומד מאחריה. המלצתי לך לפקוח גם אתה את עיניך ולעשות כן.
אבל השאיפה שלך שהפורום יתנהל בצורה אחרת, וסוג מסויים של תגובות יתנדף מהלקסיקון, היא פנטזיה בלתי אפשרית ומדומיינת. ויותר מזה הייתי אומר, ביום שהאינטרסנטים ייעלמו מפה ויישארו רק עמך, הפורום יהיה שווה כקליפת השום שנטחנה לפני הפסח דאשתקד...
א' גוט'ן קוויט'ל
תוקן על ידי שמאלציסימו ב- 11/10/2011 11:59:04
 |
|
|