| נשלח ב-12/10/2011 01:58 |
|
| |
כוחה של תפילה
לפעמים, אחרי תפילה טובה, אני אומרת לעצמי:זהו, מחר אני מתארסת.
ואני מאמינה בזה. (אפשר גם מחרתיים...)
אך מה עם הרווקות בנות ה30? מי אמר שהן לא קרעו את השמים בתפילתן? הן לא נענו.
מה התשובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 02:17 |
|
| |
זה מזכיר לי את עמוקה. מישהו אומר לי שאחותו היתה בעמוקה ואחרי יומיים מצאה שידוך והתחתנה, אבל מצד שני כמה "אחיות" יש שהיו שם והועיל להם כמו כוסות רוח למת?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 02:17 |
|
| |
בסוף שזה נגמר (החיים) יש תשובה לכל דבר, כרגע אין.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 02:22 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  | לפעמים, אחרי תפילה טובה, אני אומרת לעצמי:זהו, מחר אני מתארסת.
ואני מאמינה בזה. (אפשר גם מחרתיים...)
אך מה עם הרווקות בנות ה30? מי אמר שהן לא קרעו את השמים בתפילתן? הן לא נענו.
מה התשובה?
|
|
ומה תעני על שרה ואברהם? יצחק ורבקה? רחל אימנו..? הקב"ה מתאווה לתפילתן של צדיקים...ואין זה אלא ניסיון על האדם לראות האם הוא נשאר בנאמנותו להשם או שלא.. יש כאילו שזוכות להיבחר לעמוד בכזה ניסיון, ויש שלא.. מה לעשות??
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 09:00 |
|
| |
אין אנחנו יודעים חשבונות שמיים.
ואדם- האחות המדוברת כנראה כבר ידעה שהיא עומדת להתארס, כי לא ביומיים מכירים משהו ומתארסים איתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 09:24 |
|
| |
רק עכשיו התעוררה השאלה את חושבת?
משה רבינו התפלל ואתחנ"ן תפילות ולא נכנס לארץ...
זה לא שיש סך מסויים של תפילות שצריך להתפלל ואז קורה מה שביקשנו, זה אינדיבידואלי. אין אנו יודעים חשבונות שמיים, אבל מה שבטוח ששערי תפילה ודמעה לא ננעלו, ואין תפילה שחוזרת ריקם.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 10:13 |
|
| |
מי הבטיח שתמיד תפילה עוזרת? אני מכיר אנשים ששנים מתפללים שיזכו בלוטו או שיתרפאו מהמחלה..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 10:22 |
|
| |
לא שמעת על זה שתפילה אינה שבה ריקם? (לא זוכרת את הציטוט המדויק) אם זה לא עוזר לך לזכות בלוטו, זה עוזר לך לא ללכת לרופא שיניים, שומר על הבן נין שלך שלא ירד מהדרך...
(זה רק דוג', שלא תגיד שהתפללת ובסוף גם לא זכית וגם היית אצל רופא שיניים)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 10:37 |
|
| |
זה כמו להוכיח שאין לך אחות... =)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 10:48 |
|
| |
אנחנו לא יודעים חשבונו שמים, וזה חלק מהבחירה שלנו ומהתפקיד שלנו כאן. לקבל את הדברים ולהאמין שמה שה' עושה- הכל לטובה. ושתפילות לא שבות ריקם, גם אם לא נענים לכאורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 14:20 |
|
| |
אני מאמינה בתפילה שלי שבזכותה יבוא זווג. אין לי ספק.
אם כבר מובטח לי זווג, רק שלא הגיע הזמן- לכאורה התפילה שלי מיותרת, במצב כזה התפילות שלי יועילו לדברים אחרים.
אני יכולה לראות, שבזמנים שאני מתפללת רק על זווג, כאילו שלא חסר לי דבר חוץ ממנו- זווג אני לא מקבלת עדין, אך מסתדר לי בעבודה, ובדברים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 15:28 |
|
| |
שאלות כאן. ...תשובות למעלה.....
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 15:36 |
|
| |
שמעת על ב"עיתה" או "אחישנה"? נראה לי שאפשר לעשות גם השוואה לפה, יש את העת, הזמן שבו אמור להגיע הזיווג שלך, אבל הוא יכול גם להגיע יותר מוקדם ע"י "אחישנה" -ע"י התפילות והזכיות. ככה שהתפילות לא רק עוזרות לדברים אחרים אלא גם לזיווג
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2011 21:53 |
|
| |
אמר רבי חייא בר אבא, אמר רבי יוחנן, כל המאריך בתפלתו ומעיין בה, סוף הוא בא לידי כאב לב.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2011 23:13 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  | | אמר רבי חייא בר אבא, אמר רבי יוחנן, כל המאריך בתפלתו ומעיין בה, סוף הוא בא לידי כאב לב.
|
|
מה פרוש?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2011 23:18 |
|
| |
חושב שתתקיים בקשתו כיון שהוא מאריך בתפלה. ומכיון שהוא מצפה שמכח תפלתו, בקשתו תתקיים, אין בקשתו מתקיימת, והוא בא לידי כאב לב, כאשר כל הזמן הוא מצפה למילוי תאותו, ואין תאותו באה
|
|
|
|
|