|
|
| נשלח ב-15/10/2011 19:58 |
|
| |
הרב מימוני- סלח לי שאני חולק עליך- סדר הכתוב בתורה- היא משמעותית, הרי לא סתם אדם כתבה. כלאחר יד סתם. נדמה לי שהתורה לא נכתבה סתם כך. כמו שאני כותב כאן. אפילו רבי לא ערך את המשנה סתם כך. כל מילה מדודה. לא כל שכן בתורה. לבא להגיד כי כי אין משמעות לסדר הזה. כאילו אתה אומר כי אולי אין משמעות לסדרים אחרים גם. מוזר בעיני.
אני מסכים כי אנחנו לא יודעים את התשובה. לא יודעים את החשיבות. בגלל זה אנחנו לומדים כל חיינו לפענח את מה שאנחנו לא יודעים, בפורום הזה אנחנו-אני בכל אופן- מנסים לפנח את אשר בישיבות ובכוללים לא לומדים או לא מתעסקים איתם. לכל שאלה ולכל בעיה יש תשובה- אנחנו כרגע עד היום לא יודעים, אני הצעתי הצעה- עד שאין יותר טובה או הצעתי תופרך. הצעתי היא התשובה.
שאלה- מדוע דווקא בחג הסוכות אנחנו מארחים את האושפיזין? תשובות מהקבלה. בבקשה אבל מובנות והגיוניות!
בריסקער לפני הברכה של -לישב בסוכה- הוריד את המכנסיים- כולם שאלו בתדהמה, מה זה? השיב-שלא תהיה חציצה בישיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2011 21:29 |
|
| |
בס"ד
| ירוחםשמ כתב: |  |
הכוונה לכל אלו המתגאים באתרוגיהם המהודרים
|
|
ירוחםשמ אם בר"ת וגימטריאות עסקינן
אַל תְּבוֹאֵנִי רֶגֶל גַּאֲוָה = 604 ירוחםשמ = 604
ואידך זיל
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2011 21:30 |
|
| |
תוקן על ידי אור_עליון ב- 15/10/2011 21:30:52
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2011 21:51 |
|
| |
אור עליון אתה רוצה להשתעשע
בראשית פרק כז
בְּרַח לְךָ אֶל לָבָן - בגימטריא אור לבן.
לבן היה אחד מנציגי חבד בפורום. הפסוק מתאים לך
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2011 21:59 |
|
| |
בס"ד
הצלחת לשעשע אותי................................... אגב, לא ענית לגופה של התשובה מהזוהר. הזוהר גם היה חבדניק?
אשאל שאלה אחרת, לכאורה הלולב הוא היחיד שלא מתאים כביכול עם מאמר חז"ל. האתרוג יש בו טעם וריח. ההדס יש בה ריח. אבל הלולב אין בו טעם אלא רק לתמר עצמו. יש הסבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2011 22:48 |
|
| |
ירוחםשמ
הנה חידה בשבילך.
בתחילת פרשת וישלח על הפסוק "עם לבן גרתי" אומר רש"י:
"גרתי" – בגימטריה תרי"ג כלומר עם לבן הרשע גרתי ותרי"ג מצוות שמרתי ולא למדתי ממעשיו הרעים".
נשאלת השאלה:
למה הוא אומר גרתי בגימטריה תרי"ג, הרי זה הרבה יותר מזה - גרתי אותיות תרי"ג?
וזה האתר להבלי הגימטריה
http://www.c2kb.com/gematria/
תוקן על ידי thepresent ב- 15/10/2011 22:57:09
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2011 22:49 |
|
| |
זה בסדר, גם הטעם של האתרוג לא משהו. עם כמות הסוכר ששמים כדי לאכול אותו אפשר לאכול גם דיקט. או טופו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2011 22:52 |
|
| |
אור עליון אבל הרי הזהרבעצמו עונה על השאלה שלך עם הפסוק מש"הש.- אעלה בתמר- אומר הלולב- כלהמעלה והעליה שלי שעלי מברכים וולא על האתרוג- כי אני בא מהתמר- אחד משבעת המינים- מה שאין כן האתרוג והאחרים
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2011 22:59 |
|
| |
נוכח גימטריא היא כנראה יותר חזקה מאותן אותיות. על הגימטריא כתוב במשנה שהם פרפראאות לחכמה- על אותן האותיות לא נאמר כלום. אבל השאלה שם הרבה יותר קשה על רש"י- איך יעקב אבינו יכל להגיד תרי"ג מצוות שמרתי- הרי אפילו כיבוד אב הוא לא קיים? השאלה היא חידה ורק יודעי עברית נכונה שרש"י משתמש בה יכול לפותרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2011 23:03 |
|
| |
ירוחםשמ
לא מתאים לך ליפול בזה...
כוונתו של רש"י היא ש'גרתי' בגימטריה 613. הוא לא כותב במספרים ולכן הוא כותב תרי"ג, כמו חז"ל... אין משמעות למונח 'תרי"ג'
כיבוד אב הוא דווקא קיים - הוא הלך לשם במצוות אביו.
מה שכן, הוא עבר על האיסור לישא שתי אחיות. אולי היה לו 'מנין המצוות' אחר...
תוקן על ידי thepresent ב- 15/10/2011 23:07:46
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2011 23:37 |
|
| |
נוכח לא הבנתי- במה נפלתי-כנראה נפלתי עמוק
הוא לא קיים תריג מצוות עובדה- הוא לא יכל לקיים אותן. השאלה היא האם רש"י לא ידעה את זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2011 23:43 |
|
| |
בס"ד
הוא רק בא מהתמר. אבל לא תמר ולכן השאלה בעינה עומדת. מדוע חז"ל אומרים על הלולב שיש בו טעם? יש בו טעם?
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 00:01 |
|
| |
אור עליון תמה אני עליך בחור חסידי המזלזל באבות. הרי את רוב האנשים מתיחסים על אבותיהם, הם לא נחשבים האבות הם החשובים. כמה פעמים שמעת יחוסו של אדם- הוא בן של- הוא נכד של- הוא נין. הוא מתיחס אל.
השאלה - בתורה כתוב כפות -בחולם-תמרים. ולא כפות -בשורוק-תמרים, וצריכים לכפות אותו. -למה? כפות -בחולם -זה יותר יפה ומרשים
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 12:54 |
|
| |
ירוחמשם.
באופן די שיטתי המקרא והמשנה הולכים בכיוון הפוך בדיוק. המקרא תמיד מעדיף את התיאור הרשמי והאידילי ביותר של החוק. כמו 'כי יישבו אחים יחדיו' לגבי ייבום, שזהו הציור הממחיש את האחווה המחייבת בייבום. על אף שגדרי החוק הם גם במקרה שאותם אחים לא היו יחדיו ממש. [על אף שחז"ל באמת מיעטו מכאן אש"א שלא היה בעולמו. מ"מ הציוריות כאן יותר קיצונית]
לעומת המשנה שכמעט תמיד מתחילה מן הציור הקיצוני והרחוק ביותר של החוק. את ייבום מתחילים בנשים שאינם ראויות ליבום והמושג 'מוחזק' והמוציא עליו הראיה, מופיע לראשונה בצורה של שניים אוחזים בטלית. ללא שמופיע החוק בצורתו הרשמית.
ייתכן שזו גם הסיבה להיפוך הסדר. האתרוג, כנראה מכך שהתורה הביאתו בתחילה, הוא המין הראוי ביותר להילקח והוא עיקר ה'מחייב' בנטילת הארבעה מינים, ולכן התנא מתחיל מהכי רחוק ממנו. וגם כמושנ"ת מתחיל למנות את הפסולים לפני הנלקחים.
ודוגמה נוספת לעניין הוא מה שהתנא מעדיף תמיד לכתוב ראשונה 'מילתא דאתיא מדרשא' למרות ששם זה יכול להיות סתם סוג של 'רוצה אדם בקב שלו'
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 13:18 |
|
| |
עציער הרב מימוני יותר מדי בקלות אתם מתיחסים לשינוי סדר הכתוב. אבל הארב מימוני אין לך בית מדרש שאין בה חידוש- בית המדרש עצור כאן חושבים, אין לך בית מדרש גדול ממנו. אמש השתעשעתי עם אור עליון- וה' גילה לי את סיבתו של רבי. למה שינה? לרבי לא היתה כל אפשרות לא לשנות- לאחר שפסק במשנה בברכות-כי אם היו הרבה פירות לפניו- מברך ראשונה על שבעת המינים! מתוך ארבעת המינים רק הלולב- כפות עצ תמרים- הוא משבעת המינים. קבע רבי לפי המשנה בברכות כי ברכה יש לברך על הלולב החשוב כי הוא-משבעת המינים.
|
|
|
|
|